eşimin bana sürprizini yazmaya kalksam sayfa yetmez.ALLAH eşimden razı olsun hep çok iyi bi eş oldu bana.kaynanam mutluluktan ne yapacağını bilmiyordu.gitmiş kocaman iki kişilik yorgan minder yapmıştı o yaşlı haliyle.düğünümüzde dolaplar dolusu yapmasına rağmen elinden gelen neyse hiç esirgemeden yapıp verdi.bebeğimin ilk hediyeside amcasından geldi.mutlu eksiksiz bi hayatım var çok şükür.eşimi ve ailesini komple çok çok seviyorum.biliyorumki onlarda beni aynı şekilde seviyorlar.çok anlayışlılar ve çok nazikler bana karşı.5tne görümcem ama çok şükür iğne başı kadar incinmiş değilim hiçbirinden.aslında mesele iman gücüyle alakalı.ALLAHTAN korkan evladının yada kardeşinin hep mutlu olmasını ister.YARADANA böyle insanlarla karşılaştırdığı için hep şükrediyorum.RABBİM hepinizin evini şenlendirsin.hep mutlu olun inş.
benim kaynanam RABBİM ondan binlerce kez razı olsun.çok çok iyi bi hanım.ilk geldiğim günden beri belkide eşimdende fazla sevip değer veriyor bana.genelleme yapmayalım lütfen :)))
evet kızlar bebişimi bügün göreye gittim ve kızım olacagının haberini aldım çok şükür herşey normal hareketli ve uzun boylı bi kızım olacakmış Rabbim hepimize mutlu hablerle kaşılaşmayı nasip etsin
Böyle duyunca çok seviniyorum :)
Bende kaynanam demem bile gülerler bana :) Annem,babam,abim,ablam yeğenlerim var.Hiç kırmadılar sağolsunlar.Babam onlara aldığı sütten alıp yoğurt mayalar,sütümü ve yoğurdumu verir hemen gittiğimizde.Hep ararlar beni.Bende bazen ara uzuyor gidemiyoruz özlüyorum :) Eşim 40 yaşından sonra olmuş ablayla abiyle yaş aralığı fazla yeğenlerin en büyüğüyle benim aramda 3 yaş var zaten evli kendiside,kız kardeşim yok benim,onlar sağ kolum oldu hep.Eşim zaten maşallah,ondan bahsetmiyorum bile :) Hep dua ederdim,korkardım ailevi konularda olumsuz şeylerden,Rabbime uşükürler olsun.Allah kimsenin evinden yüreğinden huzuru eksik etmesin.
benim kaynanam RABBİM ondan binlerce kez razı olsun.çok çok iyi bi hanım.ilk geldiğim günden beri belkide eşimdende fazla sevip değer veriyor bana.genelleme yapmayalım lütfen :)))
Aa canım ben de aslen sakaryalıyım istanbula gelin oldumBen taaa Sakaryadayım,Kadıköyden alabileceğin yerlerle ilgili fikrim yokİşin ucunda çocuklar olunca elimden geleni yaparım.Şimdi yardımda eder minik elleriyle ne büyük bir keyif :)
Normal ip değilde annelerimizin oya yaptığı naylon ipler var ya onlardan daha iyi olur.Zaten keçenin ilmeği değişik ya çok ayrılmaz.
Tekrar tekrar okudum eksik yok gb.Merakla bekliyorum bende dikişlerimi bitirip keçelere geçecem :)
Evet yaa dün gece bir pıt oldu ben acaba mı derken bir daha :)) dünden beri çikolata şeker yemekten bir hal oldum ama hissedeceğim tekrar şimdi de neden tekrar olmuyorlar başladı :)ama çok güzel birşeymişAaa gözün aydınnn bak merak ediyordun nasıl nasıl diye... Çok sevindim gözün aydın o zaman))
Merhaba arkadaşlar ben de Mayıs annesi olacagim inşallah. Nasılsıniz neler yapıyorsunuz
ben de kayınanvalıde demem anne derım. evlenmeden once de yanımdaydı sonrada hep yanımdaydı. ben cok yogun çalışan bırıydım eşimi arayıp yemege gelın kız gec cıkıyor haftanın 3-4 gunu onlarda yemek yedıgımı bılırım.maddı olarak elınde olsa dunyalar yapar bılıyorum..ben ne yalan soyleyeym.. ben ılk evlendıgımde pek yemek yapamazdım...dugunden 3-4 ay sonra akrabalar gelcektı bırsuru cesıt yemek yapıp getırdı..çok mutlu olmustumm...sulale olarak ayda bır kez toplanırlar ama hep buyuklerın evınde... onlarda prensıp gelınler calısıyor onlar sadece cocuklarıyla gelsınler. ayda bır tum hala teyze kuzen toplanırız yenır ıclır..Gelınlerın de hepsı saygılı hatırşınaz yardım ederler...o yuzden tutkunluk var...bes yıl cocugum olmadı bırgun ne kayınvalıdemın ne kpederımın agzından bebek ne zaman lafı duymadım...soranları da tersledıler..bız tup bebegı kendı anneme dıyemedık annem çok içine atan bırıdır kayınvalıdem daha guclu. tedavıde tek ona dedık.transferden sonra geldı bana baktı kanamam olunca bır ay evınde baktı.. anneme dedırtmedı kadın uzakta uzlmesın. baktık kanamalar bıtmıyor anneme söyledık annem ıkı aydır yanımda. yılbasından önce gıdecek ben gene kayınvalıdme tasınacagım..Allah bınlerce kez ondan razı olsun ona Allah korusun bırsey olsun ben bakarım..bu sorunlar olmadan once evımıze gelmıslıgı azdır hep kızım sız gelın sen calısıyorsun yemekle ugrasma ben nasıl olsa yapıyorum. ben yaz tatıllerınde davet ederdım...sımdı her sabah telefon eder. haftada uc gun ugrar. hep lezzetlı seyler getırır. haftasonuda esım arabayla goturur annmle otururuz tabı ben yatarım...bız ılk kez esımle amınosentez konusunda kavga ettık annelerın yanında.. kayınvalıdem tuttu oğlunu gebertırım senı dedı.. bu kızı amınosenteze zorlamayacaksın doguracak gerekırse ben bakarım defol gıt sımdı rahat bırak kızı dedı. O zaman işte bu kadın benım ıkıncı annem dedım... benden gızlı gızlı bırseyler ordugunun farkındayım ıplerını yakalıyorum:) hersey maddıyat değil.. Bebışımde doğsun yaşlı olmasına ragmen ben bakarım kızım dedı allah ondan bınlerce razı olsun..Benım annem hem uzakta hem de bastan demıstı benım kafam cocuk sesıne gelemıyor dıye..kendı annem bıle kızım kadır gecesı doğmussun dıyor keşke bastan engel olmasaydık annemler tam uc yıl benı vermedıler:)))uzak yere kız verılmez dıye.. baska kayınvalıde olsa oğlum sana kız mı yok derdı:))) kayınpederım gıder koy yumurtası alır eve getırır. eşim yokken pazarımı yapar.. nazar degmesın haklarını ödeyemem... ama ben de asla saygımı bozmadım bozmam da.. hedıye alırım bırseyler örerım sevgımı ve saygımı bellı ederım..
Aa canım ben de aslen sakaryalıyım istanbula gelin oldum
Merhaba arkadaşlar ben de Mayıs annesi olacagim inşallah. Nasılsıniz neler yapıyorsunuz
Sana birşey diyeyim mi? Amniyosentez konusunu yazdığında kayınvalidenin neler söylediğini hatırlıyorum. Sözlerini okuyunca Allah razı olsun o kadından demiştim. Sana da yazmak istemiştim çok sanslısın, benim için de o mübarek ellerinden öp o kadıncağızın diye ama derdin çok farklı oldugu için çekindim yazmadım. Nazar değmesin diyorum şimdi de, Allah başınızdan eksik etmesin. Benim kayınvalidem de kendi annemden yakındır çoğu zaman, Allah onun da başımızdan eksik etmesin.ben de kayınanvalıde demem anne derım. evlenmeden once de yanımdaydı sonrada hep yanımdaydı. ben cok yogun çalışan bırıydım eşimi arayıp yemege gelın kız gec cıkıyor haftanın 3-4 gunu onlarda yemek yedıgımı bılırım.maddı olarak elınde olsa dunyalar yapar bılıyorum..ben ne yalan soyleyeym.. ben ılk evlendıgımde pek yemek yapamazdım...dugunden 3-4 ay sonra akrabalar gelcektı bırsuru cesıt yemek yapıp getırdı..çok mutlu olmustumm...sulale olarak ayda bır kez toplanırlar ama hep buyuklerın evınde... onlarda prensıp gelınler calısıyor onlar sadece cocuklarıyla gelsınler. ayda bır tum hala teyze kuzen toplanırız yenır ıclır..Gelınlerın de hepsı saygılı hatırşınaz yardım ederler...o yuzden tutkunluk var...bes yıl cocugum olmadı bırgun ne kayınvalıdemın ne kpederımın agzından bebek ne zaman lafı duymadım...soranları da tersledıler..bız tup bebegı kendı anneme dıyemedık annem çok içine atan bırıdır kayınvalıdem daha guclu. tedavıde tek ona dedık.transferden sonra geldı bana baktı kanamam olunca bır ay evınde baktı.. anneme dedırtmedı kadın uzakta uzlmesın. baktık kanamalar bıtmıyor anneme söyledık annem ıkı aydır yanımda. yılbasından önce gıdecek ben gene kayınvalıdme tasınacagım..Allah bınlerce kez ondan razı olsun ona Allah korusun bırsey olsun ben bakarım..bu sorunlar olmadan once evımıze gelmıslıgı azdır hep kızım sız gelın sen calısıyorsun yemekle ugrasma ben nasıl olsa yapıyorum. ben yaz tatıllerınde davet ederdım...sımdı her sabah telefon eder. haftada uc gun ugrar. hep lezzetlı seyler getırır. haftasonuda esım arabayla goturur annmle otururuz tabı ben yatarım...bız ılk kez esımle amınosentez konusunda kavga ettık annelerın yanında.. kayınvalıdem tuttu oğlunu gebertırım senı dedı.. bu kızı amınosenteze zorlamayacaksın doguracak gerekırse ben bakarım defol gıt sımdı rahat bırak kızı dedı. O zaman işte bu kadın benım ıkıncı annem dedım... benden gızlı gızlı bırseyler ordugunun farkındayım ıplerını yakalıyorum:) hersey maddıyat değil.. Bebışımde doğsun yaşlı olmasına ragmen ben bakarım kızım dedı allah ondan bınlerce razı olsun..Benım annem hem uzakta hem de bastan demıstı benım kafam cocuk sesıne gelemıyor dıye..kendı annem bıle kızım kadır gecesı doğmussun dıyor keşke bastan engel olmasaydık annemler tam uc yıl benı vermedıler:)))uzak yere kız verılmez dıye.. baska kayınvalıde olsa oğlum sana kız mı yok derdı:))) kayınpederım gıder koy yumurtası alır eve getırır. eşim yokken pazarımı yapar.. nazar degmesın haklarını ödeyemem... ama ben de asla saygımı bozmadım bozmam da.. hedıye alırım bırseyler örerım sevgımı ve saygımı bellı ederım..
Buna niye kızdın ki anlamadım..bizde de meshurdur dogum yapana anneler babalar hediye alırlar bu adettendir bence guzel de bi adet..tabi senin durumun ozel bi durumda bilemem..
Ne cok konuşmuşsunuz kızlar misafirden bahsetmişsiniz mesela..ben hamile kaldım kalali ne annem nede kayınvalidem bana bile misafir gibi gelmediler ben gitmedim diye de üzülmediler cunku zor geçiyo anlayışli olmaları cok guzel..eger beni anlamasalardi ben tavrımı koyardim ne demek illa misafir alcaz diye bi kanun mu var? Rahatsızlık yapamıcam demek gerek sonuçta büyün cefayı çeken bizleriz..
hediye ye konusuna gelince müjde hediyesi hiç duymadım incelik yapıp alan cok guzel bisi yapmış olur tabi ama beklemedim hiç aklıma bile gelmemişti..bana en cok hediye gibi hissettiren esimin bana hep anlayışli ve hep şefkati davranması oldu hamileyken..birde keyifsiz de sıhhatsiz de olsam bana huzuru yaşatması..binlerce şükürler olsun Rabb'ime..
Ne kadar sevindim anlatamam. Bugun guzel haberler gunuymus. Bayram etseniz yeridir, çok geçmişler olsun.Kizlar amniyosentez sonucumu aldim rabbime hesapsizbsukur tertemiz cikti oglusum bana geliyor hayirliaiylavinanilmaz mutluyum ayrica annemde bugun sonuclarini aldi oda temiz cikti rabbimmm sana aonsuz sukur sonsuz tesekkur.....darisi tum bekleyen lere ayrica manevi desteginizden dolayi hakkinizibhelal edin seviyorum sizibtanimasamdaaa
Ya bu teori niye bende olmuyorBen hamilelikten önce sütlü tatlıya yatıya gidecek bi insandım,çikolatasız gün geçmezdi.Şimdi hiiç istemiyor canım öyle bazen yiyorum bi yerde denk gelirsem.Son kontrolde yemiştim daha çok kıpırdar diye,miniğin içi bayılmış olacak ki istifini bile bozmadı Akşam annemdeydik çerez yiyorlardı,3-4 mısır attım ağzıma sonrasında kıpır kıpır oynadı,bir daha attım denedim yine oynadı,eşime dedim ki çok sevdi galiba Tat olarak tuzlu seviyor olabilir mi ? Bende hamileliğimin başından beri tat olarak tuzlu seviyorum.
Canim çok teşekkür ederim. Allah hepimizin evlatlarini saglikla kucagimiza almayi nasip eder inşallah.
:18: bugün dörtte amniyosentez sonucum çıkıyor, oooff çok dua edin oğluşumu rabbim bana bağışlasın dün akşamdanb eridirde kıpırdamıyor hiçç offf kötüyüm yaaa
Çook sevindim gözünüz aydın.
Bir kucakta, bir karında var üstelik galiba? Çok zor olmalı, Allah yardımcınız olsun. Eşinizin ailesi size destek olsa ne kadar iyi olurdu oysa!!!
Eşim sıcak bakmadı ama şimdi sizin söylediklerinizden sonra dahada hosuma gitti.
Çok az kalmış, dualarımız seninle, lütfen buradan hemen haber ver. Allah'ım iyi haberler duyursun da bayram edin inşallah.
Ne kadar sevindim anlatamam. Bugun guzel haberler gunuymus. Bayram etseniz yeridir, çok geçmişler olsun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?