2014 Mayıs Anneleri

BEBEKLERİNİZİN CİNSİYETLERİ NE OLACAK?

• Ankete Katılan
    513

canım ben doktorumla görüştüm ve çocuk doktoruyla dahi görüştüm hiçbir zararı yok hatta bebeklerin hayvanlarla büyümesi psikolojik olarak daha iyi dedi.aşıları herşeyi tam.bide tuvaletini yanii kumunu balkona koyuyoruz eşim temizliğiyle ilgileniyor.ama ben bebek için balkonda olması saglıklı deil dedim internetten araştırdık kedi tuvaleti klozet şeklinde içine 3 aydan aya kum koyuyorsun günde 2 defa kum kendini yıkıyor ve kurutup parfümlüyor çok temiz ve kullanışlı ondan alacagız tam rahat olcaz tek sorun bebişimle anlaşır inşl. kızım:)) çünkü çok baglıyım anlaşamassa ayrılacagız o da üzecek beni(

Rabbim yardımcısı olsun inşallah daha da ciddileşmez iyi haberleri gelir.

kızlar bı arkadasım hedıye patik örücek paşama bi kac tane model buldum sizin içinde örnek olur belki. Ben beceremiyorumda hiç

Eki Görüntüle 891177 Eki Görüntüle 891178

Annem geldi aklıma gülümsettin beni :) Dün diyordu annem 'converse bebek patiği buldum örecem onu hemen dedi' :)) Ben şok oldum tabi,hem araştırıyormuş netten,hemde modele bak converse Canım annem ya neler öğreniyor torunu için

Son düzenleme:

Sorun olmadığına göre yakında hissedersiniz, az kalmışş:)))
Bu testler bizi mahvediyor. Yaptırmasak olmuyor, yaptırınca da illa bişeyler çıkıyor huzursuz edecek. Burada benzer durumda pek çok arkadaş oldu, amniyosentez yaptıranlar da var, isterseniz onlarla görüşün. Sonucu ne olursa olsun, sizin için birşey değişmeyecekse ve doğuma dek kendinizi yemeyecekseniz yaptırmayın tabi. En doğru, en iyi kararı verin inşallah. Allah yardmcınız olsun, ben de dua ettim sizin için.

Evet canım bende hissetmiyorum henüz Dr haftaya hissedersin demişti ama daha hissedemedim. Yavrucuğun azıcık hareketlense istiyorum. Dr banada iyi demişti. Ama işte herkes hissedip sen hissedemeyince ister istemez endişeleniyorsun

Gebe bir kadının karnındaki bebeğin hareketlerini ilk kez hissetmesine quickening denir. Bu hareket pekçok gebe tarafından baloncuklar, kelebeğin kanat çırpması ya da karnın içinde gaz dolaşması olarak algılanır.

İlk bebeğine hamile olanlar bebeğin ilk hareketini genelde gebeliklerinin 18 ile 24. haftaları arasında fark ederler. Anne adayı için bu çok heyecan verici bir deneyimdir. Tecrübeli anneler ise hem ne hissettiklerini bildikleri için hem de ilk gebeliğe göre rahim daha gergin olduğu için biraz daha erken, genelde 16. haftadan sonra bebeklerinin "kanat çırpışını" fark ederler.

Heyecen içinde olan anne adayları için bebeklerinin hareketini hissetmek önemli olduğu gibi bebeğin durumunu da yansıttığı düşüncesi olaya ayrı bir boyut kazandırır. 4 ayı geçmesine rağmen hareketleri hissedemeyen anne adayı telaşlanır. Oysa quickening için anne adayının ağırlığı, bebeğin ve plasentanın pozisyonu önemlidir. Aynı gebelik haftasında olmalarına rağmen bir anne adayının bu hareketleri hissedebilmesine rağmen diğerinde henüz bir kıpırdanma olmaması bu farklılıklardan kaynaklanır.

İçinde başka bir canlının hareket etmesinin yarattığı eğlence dışında anne adaylarını düşündüren bir başka konu da hareketlerin sayısıdır. Kimine göre bebek az hareket ederken kimine göre de çok hareketlidir.Gerçekten de gebeliğin 28. haftasından sonra bebek hareketlerinin sayısı bebeğin iyilik hali hakkında bilgi verebilir. Hareketlerin azalması bebeğin sıkıntıda olduğunu düşündürür ve ileri tetkik gerektirir.
Bebek hareketlerinin sayılması pekçok uzman tarafından kullanılan ve giderek popülerlik kazanan bir uygulamadır. basit, ücretsiz ve herkesin yapabilir olması tekniği cazip kılmaktadır. Fetal hareketleri saymaya başlamak için en uygun zaman gün içinde bebeğin en aktif olduğu anlardır. Kaydetmeye başlarken hareketi ve saatini yazın. Her harekette kağıda bir işaret koyun. 10 harekete ulaştığınızda saati yeniden not edin. Bu testi hergün hemen hemen aynı saatlerde yapın.Eğer o gün bebek braz sakin ise 5-10 dakika yürüyün, şekerli birşeyler yiyip için ve daha sonra sol ynınıza dönüp yatın. Ufaklığın uyanıp uyanmadığına dikkat edin. Bu sırada bebeğin her hareketinin anne adayı tarafından hissedilemeyeceğini unutmayın.
Normalde bebeğinizin 4 saatte en az 10 kez hareket etmesi gerekir. Eğer bu sayı 10'dan az ise doktorunuzu arayın.

Çok hareket eden bir bebeğin ileride hiperaktif olması gibi bir durum söz konusu değildir. Aynı zamanda bazı söylentilerin aksine bebek hareketleri ile cinsiyetinin de herhangi bir bağlantısı yoktur.

Gebeliğin sonlarına doğru hareketler eğlenceden çok ağrı verir hale gelir. Bebeğin "tekmelemesi" rahimde gerginliğe neden olarak ağrı ve acı yaratabilir.

Allah razı olsun.rabbim hepimizin yardımcısı olsun ...bu arada bende adapazarlıyım .ama bursada yaşıyoru m :)

Arkadaslar !!!
2 li testini 11. Haftada yaptiranlar free hcg degerini ve kesinleşmiş cinsiyetleri yazabilirmi ?? Ikili teste gore yapilan cinsiyet tahminlerini degerlendirelim hep birlikte. Çünkü 11. Haftada cikan sonuclara gore degerlendirmeler dogru sonuc veriyormus

Allah razı olsun.rabbim hepimizin yardımcısı olsun ...bu arada bende adapazarlıyım .ama bursada yaşıyoru m :)

Aaaa ben Sakaryalı yok hiç diye yakındıkça memleketimden anneler çıkıyor

sende mı bende ogrenemedım cınsıyetını hala aynı gun hamıleyız senle meraktan catlıyorum ben sen uc gun sonra gıdıyosun bense haftaya ınsallah bu sefer ogrenırız benım velet utangac cıktı gostermıyo

Paylaşımın için sağol canım. Ben biraz kiloluyum zaten ona bağlıyorum birazda :)

Gün yaklaştıkça akreple yelkovan kavgalı oluyorlar bir naz bir naz o ne yavaşlık :))))
Şansıma detaylı ultrason günü verdi başka doktor yoksa kendi doktorumun randevusu 2 hafta sonra..İnşallah öğreniriz Rabbim güzel haberlerini duyursun.

bende zor tutuyorum kendımı hatta pazartesı gıtsem mı dıyorum ama sonra ogrenemıcem dıye vazgecıyorum ayın 20mısı gıbı gıtmem lazım normalde ama cok sabırsızımmm

Cnm benim 98 cikmisti ve kizim olacak nasip olursa ama herkesde dogru olmuyo diye biliyorum

Kiz cocugu muthis oluyor.oglum yok bilemem elbette ama nisan anneleri grubumuzla surekli gorusuyoruz oglu olupta sonradan kiz doguranlardan duydugum kadariyla
Kiz cocuk baska bisey diyorlar :))
Ikincisi ne olacak bilmiyorum saglikli olsun ne olursa kabulum :)
Benim esimin ailesine bi kirginligim yok aslinda onlar hic yokmus gibi davranmaya basladim..4,5 yasinda kizim var gormek soyle dursun bi gun arayip nasilsiniz demediler..
Daha ben onlari ne yapayim..

2li 3lu 4lu hatta amniyosentez yaptiran olmus bu konuda bitek ben mi rahatim yahu :S
Allah vermis artik risk ciksa ne olacakki aldiracakmisiniz??
Ya saglamsa cocuk sonra ne olacak

selamm uclu testte yanilma payi yuksek mutlaka benim gibi 4lu testimi yaptir.....16-18hafralarda yapiliyo.o kesim sonuc veriyomus..bemde aminosentez yaptirmiycam cunkuu korkularim var vee eger bebede bisi varsa onu olum dogum yapamam.alllah buyuk diyip yolima devam edecegim.alalh bizim gibi olanlarin yardimcisi olsun

kızlar ben hiçbi testi yaptırmadım yaptırmayı düşünmüyorum zaten inşli çıkışlı moralim bide kötü çıkar yada bekleme stresi beni yer bitirir onun için Allahtan bana hediye olarak gelen bu mucize kabulum. kar öyle güzel yağıyorki dışarda çıkıp oynayasım yürüyesim geldi de eşim horlamaya başladı bile koltuk nerdeeeeeeeee dışarı çıkmak

yalniz degilsin guzelim. benim dr ikiliyi yaptirmadi. uclu zamani gelince de ben istemedim. onemli bir test ama sonuc kotu gelince amniyosentez yaptirmam ve aldirmam diyrsan yapmayalim dedi. ben de aldirmayacagimi soyledigim icin yapmadi. icim rahat... cunku sadece tarama testi bunlar. yani teshis koymuyr. anne karnindayken bir sorun olsa mudahele de edilemiyor. onun icin istemedim. ama diger detayli usg vs onemli. onlari yaptiracagim tabiki.

günaydınnnn tüm annelere...

İstanbul çok soğuk ,benimse halim harap :) iyileşmeye çalışıyorum.Gece zor geçti benim için

Aman kendinize d.edin bol c vitamini almayı unutmayın...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…