merhaba kızlar.nasılsınız bakım?
yaa ben halen kızımın hareketlerini hissedemiyorum.ara ara bişey oluyo ama karnım gurulduyo gibi
bi hafta önce doktordaydım iyi dedi ama ben niye hissedemiyorum halen.20. haftasında olup halen hissedemeyen var mı aranızda?
Evet canım bende hissetmiyorum henüz Dr haftaya hissedersin demişti ama daha hissedemedim. Yavrucuğun azıcık hareketlense istiyorum. Dr banada iyi demişti. Ama işte herkes hissedip sen hissedemeyince ister istemez endişeleniyorsun
Canım seni biraz fazla mı endıselendırmıs acaba dr?arkadaslar ben dun yenı dra basladım.. hemsıre tarttı 59,5 geldım.. 4 lutest sonucum kotu cıkınca stresten ıkı ıko vermısım.. dr pılav makarna 3 kasıgı gecmeyecek, ekmek bır dılım sadece, pasta boregı tadımlık bır tane ama bence hıc tadına bakma bırakamıyoruz yoksa:))) eşim de hocam eşimle bebek aclıktan mı olecek dedı:) kız zaten bes gunde ıkı kılo verdı. bana dedıgı kılon normal ama karbonhıdratın sekerın bebege hıc faydası yok. bebekte seker cıkmasın dıye önlemı bastan alalım.proteın agırlıklı besleneceksın. haftada 2-3 gun mutlaka balık.. yıyorum zaten de .ya hocam ben tatlıya dayanamıyorum...özellıkle yaptırmıyorum kı yemeyeyım dıye sakın dedi. sekere bır baslarsan sonu gelmez..zaten yatıyorsun hareketın yok. ılerde herseyı sayıyla yemektense sımdıden önlemımızı alalım. Vaalla eşime de dedı zorla yemek yedırmeye calışmayın çok işime geldı. her akşam zorla agzıma cevız badem sokuyor mıdem bulanıyor.. esım de ısrar etmıyor artık..şimdi bıle aklımdan sutlu tatlılar gecıyor ama 23. haftada seker yuklemesı var bebeklerımız ıcın dıkkat edelım..dogurunca hepsınden yerız:)
DoktorunuZa soraaydınız acaba bırsey mı dokundu, bu haftada baslaması ılgınc cıddenBu ne arkadaş ya milletin başta migdesi bulanır ben 4 aylık oldum yeni yeni başlıyor ölücemmmm
Testleri Yaptirmayan kızlar yalnız değilsiniz bende hiçbirini yaptırmadım..2 ki zaten önermedi doktorum ikiz oldukları için 3-4 lu testler için de bebek down sendromu olsa aldırmayı düşünür musun dedi bende hayır düşünmem deyince yapmadık :) 2 hafta sonra ayrıntılı ultrasonum var orda inceleriz dedi doktorum..cok sagolsun seviyorum doktorumu..Yok hayatim yalniz ne degilsin ne ikili ne uclu ne dortlu hicbirini yaptirmadim ilk bebegimden tecrubeliyim.Bebegin sadece down sendromlu olup ol.adigina bak.ak bana göre tercih meselesi aldirmayacagim bir bebegi neden riske atayim amniosentez yaptirarark? Onceden mudehale sansida yok.Ama detayli yaptiricam o cok baska birsey dogum aninda hatta anne karninda bile mudahale etme sansi var.O yuzden bende rahatim.Allahim saglikla sihhatle kucagimiza almayi nasip etsin inşallah. :)
Canım aynı şeyi bende hissettim 17. Haftada hatta bazı arkadaslara sormuştum daha duyamazlar demuslerdi.. Ben sinemanın gürültüsünden rahatsız olup kipirdadiklarina eminim ama cunku hiç durmadılar çıkana kadar..cumartesi dr kontrolüm vardı, ben hala hareketleri hissetmiyordum, laf arasında akşam sinemada olduğumuzu söylemiştim, doktorum, ee kıpırdamadı mı sinemada, sese tepki veriyorlar genelde dedi. geçen defa hissetmemiştim, hissettiklerimi de gaza yoruyordum ama dün akşam yine sinemaya gittim, bu sefer bağırsak hareketi değil, kızımı hissettiğimden eminim :))o kadar ki filme konsantre olamadım. bebeğini hissetmekte sabırsızlanan arkadaşlar bir de bunu deneyin isterseniz :)))
ben hep tedirgin olurdum vücudumun içinde hareket eden bir şeyi hissedecek olmaktan korkardım. hiç korkmadım, hatta çok hoşuma gitti. darısı hepinizin başına:)))
cumartesi dr kontrolüm vardı, ben hala hareketleri hissetmiyordum, laf arasında akşam sinemada olduğumuzu söylemiştim, doktorum, ee kıpırdamadı mı sinemada, sese tepki veriyorlar genelde dedi. geçen defa hissetmemiştim, hissettiklerimi de gaza yoruyordum ama dün akşam yine sinemaya gittim, bu sefer bağırsak hareketi değil, kızımı hissettiğimden eminim :))o kadar ki filme konsantre olamadım. bebeğini hissetmekte sabırsızlanan arkadaşlar bir de bunu deneyin isterseniz :)))
ben hep tedirgin olurdum vücudumun içinde hareket eden bir şeyi hissedecek olmaktan korkardım. hiç korkmadım, hatta çok hoşuma gitti. darısı hepinizin başına:)))
tatlım bizim forum sayfamızda tamamen çöktü bu tez :)) bi tane bile uyan yok geri aldım sormayacam :))senin ne zaman doktor kontrolun ??
yazıcam merak etme :))
ama pzt günü yazarım haftasonu pek giremiyorum foruma
benim bi arkadaşımın da 25 ti onun kızı olacak ama kaçıncı haftasında yaptırdı bilmiyorum
hoşbulduk canım, ay evet sorma bende dün gece 11 de yedim,ondan sonrada bir baş ağrısı tuttu zor uyudum.
dedimki kendime aç yatsaydında bu baş ağrısını çekmeseydin oh olsun sana dedim ama tutmam lazım kendimi.
benim arkadaşım bu ay doğum yapıcak,bebeği iriymiş önden gitti hep zaten ama şekerim var demiyor hiç,
sanki güzel bişeymiş gibi bebeğim iriymiş diye seviniyor safmı ne
sanırım maddi imkanlar elverirse bizde öyle yapıcaz çünkü ben mobilya odaya heves ediyorum zaten mobilya beşik olmasan bile şifonyer gardrop lazım olacak ona ilave büyüyen beşik alabiliriz, her yere taşımak için de bir park yatak yada küçük beşik olabilir
hehe :)) tamamen çürüdü :))) ben baktım da baya bi sayfalarda 11. haftada yapılan testler güvenilir sonuçlar veriyormuş. sizinkiler de 11 de yapıldı demi kızlar ??
Acaba onu iyi bişey mi sanıyor. Belki şeker değildir biraz bebeği topludur. Yoksa doktor tehlikeyi söylemesi lazım :)
Miraclemiracle bence biraz abartmış doktorun sma bu senin riskli gebeliğinden dolayı önlem almak istiyor olabilir tabi
tecrübeli mayıs anneleri benim size bir sorum olacak
bu konu daha önce soruldu mu bilmiyorum sorulduysa affola :))
bizim nasipse ilk bebeğimiz olacak, mobilya beşik mi, oyun parkı beşik mi, yoksa küçük sallanır beşik mi alalım kararsız kaldık
netten modellere bakıyoruz mobilya takımlar çok şık duruyor ama ben ilk 1 yıl bebeğimi yanımda yatırırm diye düşünüyorum her ikisini demi alsak acabaa krarsızım, bir de bebeğe sadece çift kapılı gardrop yeter mi yoksa şifonyerde alayımmı?? yoksa almışken beşiği le beraber oda mı yapalım kafam çok karışık
sağlık ocağı bana 20 ararlık a gün verdi tam 17. haftamı doldurmuş oluyorum o tarihte
bana 23 haftalıkken yapıcaz dedi neden bukadar fark var anlamadım canım. acaba benimki tek dozdamı verecek
kızlar merhaba ... bahsetmiştim ya geçen cuma kardeşim kontrole gitti diye (devlete gidiyo bu arada) o zaman kan almışlar 3lü test için kardeşim baştan beri testlerin hiç birini yaptırmayacaktı öyle karar almıştı ki zaten 2litestide yapılmamıştı
neyse dr sormadan kan alıyo bugünden içinde gel diyo
az önce konuştuk 250/1 down oranı
hemen sıvı aldır falan demişler kardeşimde ben çocuğumu her şekilde doğurucam hiç bir şey yaptırmam demiş kağıt falan imzalamış
bende dedim hiç kalbini bozma diye oda diyo abla çok rahatım diye
bakalım Rabbimden her şeyin hayırlısı inşaAllah ...ama insan illa ki etkileniyo
canım sallanan minik beşiklerde uzun süre yatamadığı için en az iki yaşına kadarda yanımda yatırrırm düşüncesiyle ben park yatak aldım. onun odası olacak oda şuan bizim giyinme odamız bebeğimizi ayırana kadar oda yaptrmayı düşünmüyoruz ama onun için şifonyer yerine gardrop yaptırmayı düşünüyorum onuda uzuuunn süre kullanır.Eki Görüntüle 892182
kızlar merhaba ... bahsetmiştim ya geçen cuma kardeşim kontrole gitti diye (devlete gidiyo bu arada) o zaman kan almışlar 3lü test için kardeşim baştan beri testlerin hiç birini yaptırmayacaktı öyle karar almıştı ki zaten 2litestide yapılmamıştı
hemen sıvı aldır falan demişler kardeşimde ben çocuğumu her şekilde doğurucam hiç bir şey yaptırmam demiş kağıt falan imzalamış
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?