2014 Mayıs Anneleri

BEBEKLERİNİZİN CİNSİYETLERİ NE OLACAK?

• Ankete Katılan
    513
Canım ben deneyimli değilim ama kendi alacaklarım ve aldıklarım konusunda yardımcı olabilirim.
Emzik ve biberon olarak ben avent yenidoğan seti alacağım kolik azaltıyormuş. ( cam biberonlar sürekli patlıyormuş almayın dediler)
Bakım malzemeleri chiocco bakım setini aldım.
Göğüs pompası doğumdan sonra elektrikli alacağım gerektiğinde. Manuel' çok acıtıyormuş.
Göğüs bakım kremi lansinoh alacağım. Bebek bezi olarak teyzemin kızı molfix önerdi. Bütün bezleri denedim en iyisi molfix dedi. Primada denedim ama yanlarından taşıyor dedi. Bende molfix alacağım. Islak mendilde unibaby yenidoğan ıslak pamuk alacağım. Hatta 3 paket aldım bile :)

Son düzenleme:
Ileride bizimde gelinlerimiz kizlarimiz böyle seyler diycek bizler icin dusunemiyorum bile bunlari eski kafalilar nerden bilicekler haberlerimi yok vs diye biz simdi neler diyorsak onlarda aynisini derler mutlaka

Amaan biz duymayalımda ne dersiler desinler

Ben normalde park yatak istemiyordum,beğenemiyordum :) Küçüklüğümden beridirde cibinlik çok severim çocuk yatağındada yatak odasındada..Miniğin yatağını fikrimize göre yaptırmayı düşünüyorduk duvardan cibinlik istiyordum ve beyaz istiyorum hep..İlk gönderdiğin ilk defa aklımı çelen birşey oldu,beğendiğimle senin paylaştığını karşılaştırıp artılarını eksilerini düşünmeye başladım Çok kararsızım yatak konusunda..Bazen erkekler gb düşünmek istiyorum,detaysız

evet cnm
burdan çıkıp hemen kurkçu dukkanına dönucem sağlıkla inşallah. 100 geçtim yine. 2. ye özlem başlamış demekki.

ben de ilkini daha çok beğendim ve beğenmene çok sevindim.

alttan kanama olacak hemde kurban kesilmiş gibi diyip korkutmayayım ama kanama var sezeryanda gecelik güzel oluyor.
emzirme delikliler inanılmaz kullanışşız yakadan açılan tercih et
bebek bezinin pahalısı diye bişey yok aslında piyasa fiyatları 3 aşağı 5 yukarı aynı
ama ona çocuk karar veriyo biz ilk molfix kullanmıştık prematüre onda var diye primadan acayip memnundum
hiçbiri prima kadar sızdırmaz değil yalan yok
göğüs kremi lansinoh göğüs pedi de tek geçerim başka bişey sakın alma
hastane çıkışı tam set 1 tane bi tanede zıbınlı 5 li takım oluyo galiba o yeter
bebek arabasında yorumumu yapmıştım
emzik ve biberonda da son sözü bebek söylüyor maalesef piyasada aklına gelebilecek her markadan aldım ve en sonunda bebedoru emdi
yani zaten ilk sene hiç emzik biberon tutmadı da sonradan bebedor kullandık hala daha kullanıyoruz yaş oldu 5
pompa olmazsa olmaz manuel de olsa öyle çok baştan savma bişey alma derim benimki aventti onsuz gezemezdim çok severek kullandım
bebek bakım ürününde sanosana bayılmıştım market ürünlerini asla alma derim çocuk konaktan görünmüyo sonra
bübchen ve sanosan beğendiklerim arasında

[SUB][/SUB]
Ressam olmus minik bey ikinciside gelince girgir samata olucak desene cok seviyorum böyle yaramaz cocuklari haa benimkide öyle olursa bu kadar hosuma gidermi bilemiyorum

Görür görmez ilk tepki; eyvah baban beni öldürecek" demişim. Sonra temizliğe giriştim hemen, şurayı da sil bak orda kaldı, babam seni kovacak diyor:) Ben kızmayınca da bu sefer geldi yanıma "söz bi daaaa yapmıcam annecim yardım edim mi annecimmm?"

Ressam olmus minik bey ikinciside gelince girgir samata olucak desene cok seviyorum böyle yaramaz cocuklari haa benimkide öyle olursa bu kadar hosuma gidermi bilemiyorum

Birinciye bakmak hiçbişey değilmiş, hanım sultanmısım yine de. Hamileliği bile farklı yazık kızıma... 3 gundur cok yordum kendımı, resmen tık yok karnımda kustu kızım bana(

ya arkadaşlar kafam çok karışık yaa. beşiği nasıl alsam bana bir fikir verin oyun parkı çok kullanışlı mı. biryerde ahşap oyun parkı gördüm ona da güvenmeli miyim bilemedim çünkü satış internetten.

başlıyorum anlatmaya bir bir en sevdiğim sey...

1.a-ben sebamed-chiccho-johnson`s Baby- bubchen-nivea-dalin şampuanlarını kullandım en çok bubchen den memnun kaldım. hatta sebamed ve chiccho kepek yaptı. ama burda puf noktası bebeği hergun yıkarken mumkun olduğu kadar az şampuanlamak. yani 3 guun de 1 falan gibi.. şampuanı vucuda da kullandım hafifce yıkıyorsun gunde 1-2 hatta yazın. puj kuvet alıcam bulursam ben.
b- vucudu için yalnızca saf ev yapımı katkısız(ege civarlarından) zeytinyağı-banyo sonrası masaj ve alt almadan sonra popoya... hiçbir sorun yaşamadım çok az pişik oldu.
c- pişik kremi, nivea-popolin kullandım. ama en son bepantene geçtim en çok ondan memnun kaldım. bepanten merhem hem iğileştiriyor hem pişiği önlüyor-ama z.yağı muazzammm- bizim ailenin tüm bebekleri zeytin yağı ile buyudu-
d- pudra asla kullanmadım. anlamsız. bol yıkar bol bol kıyfet değiştirirseniz ihtiyaç olmaz.

2. hiç emzik kullanmadım, baya bir sure emzik yerine görev aldığım için. biberon da kullanmadım. başlarda bebeğim ememedi sağıp kaşıkla verdim. içti baya o da. ama sonradan su içme vakti gelince zor oldu 6 aylık bebek direk bardağa geçtik. hiç biberon almadı...O iyi olmadı zorlandık ... biberonda ve tum plastik seylerde bpa-free yazısını görmeye dikkat etmek gerekiyor onun dışında çok bilgim yok...

3. sut pompası kesinlikle elektrikli, manuel kullandım çok çok zorlandım ben. elektrikli basit bir avent kullandım (120 liraydı 3 sene önce) ama 40 gun aktif sıktım. sonra bebek meme aldı 27 ay emzirdim...

4. bebek arabası entresan benim pegprego pliko mini m(muhteşem bir baston puset) var ama oto koltuğu -ana kucakları- bu hafif pusetlere bağlanmıyor ne yazıkki. o yuzden ben en hafif ve oto koltuğu ençok aklıma yatan(adac testlerinde sınıfının en iyilerinden) romer seçtim ve travel set aldım b-angle arabalı(1000 lira). araba 8 kg. genelde travel set arabaları 9-12 kg arası. ama bebek 1 yaşı civarı eminim bir hafif pusete geçeceksiniz. benim pliko mini gibi( dört dörtlük konfor-parası uygun ve 5.7 kg) o gun geldiğinde herkese hiç tereddütsuz öneririm.

5. hastane çıkışı karışık. şöyle diyeyim 4-5 takım kıyafet yanınızda olsun. kollu bacaklı tulumlar olabilir. hatta elleri kapananlardan bulursanız eldiven derdi de olmaz. (sezeryanda 3 gun kalındığı için). normal doğumda 1 gun sanırım ben 3 takımla atlattım. ağız bezleri omuz bezleri alın yanınıza. şapkayı da unutmayın.

6. ya popo ilk doğduğunda elbette daha hassas ama çok stok yapma kucuk numaralardan. 2 paket bayaz prima 1 paket hugies göbek oyumlu alabilirsin o da pamuklu sanırım. pakette 60 tane var megalarda örneğin gunde 5 bez değiştirsen 15 gun-2 paket 1 ay. bebek boyutu kesin olmadığı için çok abartmamak lazım. ben tum bezleri denedim. hugies ve prima kullandım ama popo alışmasından çok erkek çocuklarda çiş sorunsalı oluyor en çok prima yeşille rahat ettim 1 yaştan sonra. hem uygun fiyatı hem de koruyor baya. stok işne bebek doğduktan sonra girin 3-4 ay sonrasında markaları denersiniz hassas bebek değilse herşeyi kullanırsın.

7. kanaman olacak ve dikiş yerlerine pansuman yapılacak o yuzden bazı arkadaşlar pijama dese de çok suslu açık renk olmayan 3-4 penye geceliği çantana atmanı şiddetle tavsiye ederim. ben rahat ettim 4 kez operasyona giren ablam da gecelik kullandı.

8. lasinoh oyle bir krem aldım ama ayva cekirdeklerinden elde edilen jeli de kullandım ama kurtulamadım ben çatlamadan. 1 hafta sonra geçti...

aha soruları bitirdim

canım bir kaçgündür giremiyorum siteye. benimde ailemde şeker hastası yok bence korkma bir sorun olduğu için değildir sonuçlarımda allaha şükür çok güzel çıktı. yarın kontrolüm var sana bilgi veririm bakalım doktoruma sorayım..

Herzaman sorun keske bır nevze faydamız olsa

Bende gezmeyi seviyorum aynen özellikle yaz aylarinda hep disardayim acaba su örtulerin hepsinde halka varmi bilemiyorum bilsem mavilide halka var onu alicam digeri fazla desenli geldi seninki nasildi rengi kokos duruyormuydu acaba

Benimki siyahli kirmizili birseydi. Desenliydi yani fotograf eekleyebilsemeklerdim ama beceremem :) Saatlerce emmiyor ki cocuk en fazla onbes dk takarsin kokos olsa ne yazar :) Icine sineni al.

Ben iki yasina kadar sebamed kullandim. Cok memnun kaldim. Sadece sabununu kopurtmekte zorlaniyorduk onu nivea almistim. Simdi oglumda da sebamed almayi dusunuyorum. Vucut yagi kullanmamistim zaten. Mis gibi yikanmis cocugi yaglamak isime gelmiyordu :)

Emzik kullanmadik. Biberon da chicco almistim onu da almadi sipam.

Manuel pompa sutu bol olan insanlar icin bence. Ben lansinoh almistim cok ugrasmistim ama bi biberon bile cikaramadim:) En kullanislisi elektrikli olan gibime geliyor.

Araba da kizim onbes aylik falan olunca chicco baston almistim. Bebekken aldigim kraft'a acidim valla. Tek basima onla hareket etmekte zorlaniyordum.

Altust takimlar cok kullanisli oluyor. Iki hastane cikisi yeterli olacaktir yazin bir sure sadece body sort t-short ile duracaktir. Kis icin de bebeginle birlikte alirsin:)

Bez prima olmali bence. Digerleriyle arasinda pek bir fark yok zaten. Buyudukce molfixe gecmistik biz. Arafa kizariyordu primaya donuyorduk. Her bebegin cildi ayni reaksiyonu gostermiyor tabi. Bebeginin totosu karar verecektir beze :)

Kanama oluyor malesef. Ben pijama kullanmistim (geceligimi giyer giymez anestezi etkisiyle kusmustum) ve cok rahat etmistim. Ama bel laastigine falan dikkat et yumusak olsun.

Lansinoh'un malzeleri cok is goruyor. Ama en guzeli zeytinyagi :) Ve eczanelerde yeni bir urun cikmis. Gogus ucuna takilan silikonumsu bir baslik. Gogsu nemli tutup acimasini onluyormus.

Isine yarar birseyler soylemisimdir insallah :)

Ay çok hoş ya gelde kız şimdi ya :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…