Ben ingiltere'de yasiyorum ve ilgiyle ve biraz da imrenerek yazilarinizi takip ediyorum.burada hamileliginizi markette satilan idrar testiyle belirliyorsunuz hepsi bu kadar:) sonra 8 hafta boyunca evinizde 12.haftaniza kadar bekliyorsunuz ilk ultrason icin. Bir de bir iki hafta oncesinde bir kereye mahsus kan verip, hastanede hamilelik dosyaniz aciliyo. Hepsi bu:) hamile oldugunuzu ogrenir ogrenmez size tek soylenilen sey; folik asit al bir de grip asisi ol. Ikinci ve son ultrasonda 20.hafta. ingilizler bu isi mumkun oldugunca basit ve rahatindan aliyorlar. Sizler gibi yakin takibe alinmak icin Allah korusun mutlak bir komplikasyon olmasi gerekiyor. Sayenizde once kese sonra kacinci haftada kalp atisi burada sizden ogreniyorum:) dogal olarak muhabbete aktif olarak katilamiyorum:):)[/QUOTE
Ya aslını istersen çok da mantıklı bence aslında o kadar da ağır bir durum değil hamilelik tabi kötü şeyler yaşayanlar mutlaka vardır ama gerçekten ben de biraz abarttığımızı düşünüyorum, işin kötü tarafı kafanı devamlı bebişine takıyorsun aman kalbi attı mı, herşey normal mi diye tabi önemli tüm bunlar ama bence biraz da oluruna bırakmak lazım ne demişler sakınan göze çöp kaçarmış belki ilerde birgün ultrosonun da ne kadar zararlı birşey olduğu çıkacak ortaya kimbilir o yüzden biraz da eskilere annelerimize falan bakıp kendimiiz rahatlatmamız lazım sanırım :)
Hakli olabilirsin canim.burda ilk uc ay tumuyle kendi basinasin ve stres edecek test yada scan sonuclari yok:) kanamanda yoksa benim gibi 12.hafta scan de sok olabilme ihtimalinde var tabi. Tabi hersey Allah'in takdiri.Rabbimiz bize kaldiramayacagimiz yuku vermez.Trdeki doktorum ilk 3 ayda olan dusuklere sukretmemi soylemisti.sonrasinda cok buyuk imtihana neden olabilecek rahatsizliklar olabiliyormus Allah muhafaza.Rabbim hepimize saglikli evlatlarimizi kucagimiza almayi nasip etsin ins.
Selam Canlar...
Bende ilk kontrolüme 14 eylülde gittim. Sat a göre 4+4 ama ultrasona göre 4+2 çıkmıştı. Karından ultrason ile kesemizi gördük. 15 Gün sonra kalp atışı için çağırmıştı. 28 Eylül yani cumartesi günü kalp atışı randevumuz var. Bebeğimin nasıl olduğunu çok merak ediyorum.
Bu arada folik asit kullanıyorum ve tiroid değerlerim yüksek çıktığı için tiroid ilacı kullanıyorum.
cok sevindim arkadaşım daha güzl haberler almak dileğiyle..
ben bunu cok arastırdım cok fazla bir etkisi yokmuş bilgisayarın telefon kadar etkisi yok ona bakarsan herşey radyosyon hele büyük şehirlerde heryer verici dolu Allah'a emanet bebişler...
Aramıza yeni katılanlar hepinize hayırlı olsun.
Bu arada bende cok fazla halsizlik yorgunluk ve uyku hali başladı doyasıyla karnımda acıkmıyor korkuyorum yeterli besleyemezsem bebişleri diye
canım ben de yiyemiyorum kırmızı et bazı baklagillerden demir ihtiyacı karşılanabiliyor(özellikle mercimek ve ıspanak) ama hayvansal olması daha iyi köfte şeklinde falan yemeye çalış ben öyle yapıyorum...az önce başka bir arkadaşa daha tavsiye ettim elevit diye bir multivitamin var içinde birçok vitamin mineral var hatrı sayılır derecede de demir içeriyor demir emilimini arttırmak için limonlu suyla içiyorum yada öncesinde mandalina falan yiyorum(c vitamini)kesinlikle tavsiye ederim...bu arada dmir içeren yiyecekler tüketmeden 2 saat önce ve tükettikten sonra kalsiyum içeren yiyecekler yeme zira kalsiyum demir emilimini azaltıyorKızlar demir eksikliği için nasıl besleniyorsunuz? Demir eksikliği çıktı tahlillerimde. Dr randevumuz perşembe günü inşallah o zaman muhtemelen ilaç verir ama beslenme konusunda şimdiden birşeyler yapmak istiyorum. Bu arada kırmızı et vejetaryeniyim.
Merhabalar kizlar benide yazin listeye 28 yasindayim istanbuldayim.cocuk sayisi 1 ve kilom 58 meslegim se ebe ama suan ev hanimiyim.birde sat 22 agustos beklenen dogum Tarihim 19 mayis henuz dr gitmedim bikacgun daha bekleyecegim ona gore kesin bi tarih veririm.
bende hayırlısı ile şu 12 haftanın bitmesini bekliyorum, bulantılar azalsın diye. henüz 6+5im ve midem beni rahatsız ediyor.
aç kalmamam gerekli ha bire bişeyler yemeliyim ama herşeyide değil tabiki. asitli şeyler yiyemiyorum domates, limon ekşi şeyler midemi mahvediyor. akşamları erkenden yatıyorum ki, midem ağrımasın, kusmayayım(
Senin de hayırlı haberlerini bekliyoruz canım...
Bakalım kız olsun erkek olsun, farketmez..dediğin gibi yeter ki sağlıklı olsun... Bir de su 12 haftanın bitmesini iple cekiyorum dogrusu..bulantılar genellikle o zaman geciyormus...
Allah hepimize sağlıklı bebişler versin!
Kızlar demir eksikliği için nasıl besleniyorsunuz? Demir eksikliği çıktı tahlillerimde. Dr randevumuz perşembe günü inşallah o zaman muhtemelen ilaç verir ama beslenme konusunda şimdiden birşeyler yapmak istiyorum. Bu arada kırmızı et vejetaryeniyim.
aynen ben de bi bitse artık dün otobüsten öğürerek indimhiç bi kokuyu kaldıramıyorum normalde de aslında kötü kokulara karşı hassasım ama şimdi felaket derecede mide bulantısı ve öğürmeler ( inanır mısın yeni yıkadığım çamaşırların yumuşatıcı kokusu bile beni mahvetti oturdum ağladım pazar günü
korkma canım benim ikiz kardeşlerim var annemin 9 ay boyunca bulandı midesi üstelik çok siddetliydi bulantıları.. doğru düzgün yemek yiyemedi kadıncağız ilk 3 ay serum takıldı hergün...sonraki aylarda da sadece meyve yiyebiliyordu su bile içemiyordu maden suyu içiyordu...son iki ayında biraz çorba salata yiyebildi...kardeşlerim tam zamanında 3.5 kilo doğdu ikiside boyları da 53cm idi dr çok şaşırmıştı...içini ferah tut çok yemek değil nitelikli yemek önemli...dr um bana elevit verdi içinde birsürü vitamin ve mineral var folikasit de dahil olmak üzere kesinlikle tavsiye ederim...ayrıca 12. haftaya kadar yemesek de bizden karşılıyor ihtiyacını bebek merak etme folikasit takviyesi önemli ilk zamanlarda gerisine takılma rahat ol
3 gündür ishalim geçmediği için kızlar serum yiyerek yanınızdayım. Kızımda olunca doğru dürüst dinlenemedim. Umarım çabuk geçer hala bağırsak hareketliliğim fazla sadece meyve yiyebiliyorum. Dikkat edin salgın varmış bu aralar.
Hoş geldiniz aramıza sağlıklı gebelikler sizede.
Maşallah grubumuza kızlar doktor, ebe, psikolog ihtiyaç duyabileceğimiz mesleklerden birer üyemiz var umarım bizleride bilgilendirirsiniz neler yapmamız konusunda...
Bende ilk doktora kürtaj için gitmiştim..:) evet burda tumuyle akisina birakiyorsun.oyleki 12.hafta ultrasonuna gittigimde bir onceki bebegimin kalbinin 10 haftalikken durdugunu ogrendim.tabi buyuk sok oldu benim icin.cunku kesinlikle hic belirti vermedi.tr de olsam acil kurtaj yaparlardi.burda bana 2 hafta daha sure verildi dogal bir sekilde vucut atsin diye ve aksaminda gercekten oyle oldu.sonrasinda hemen trye gittigimde doktorum bana, dis mudahale olmadan rahmimin kendiliginden tumuyle temizlenmis oldugunu soyledi.ozetle ingilizler minumum mudahale ile sureci goturuyor valla:) dis gebelikte kanama ve agri oluyor galiba.bu sikayetle gidersen scan yapip duruma gore mudahale ediyorlar.sikayet yoksa mudahalede yok ozetle:)
Hakli olabilirsin canim.burda ilk uc ay tumuyle kendi basinasin ve stres edecek test yada scan sonuclari yok:) kanamanda yoksa benim gibi 12.hafta scan de sok olabilme ihtimalinde var tabi. Tabi hersey Allah'in takdiri.Rabbimiz bize kaldiramayacagimiz yuku vermez.Trdeki doktorum ilk 3 ayda olan dusuklere sukretmemi soylemisti.sonrasinda cok buyuk imtihana neden olabilecek rahatsizliklar olabiliyormus Allah muhafaza.Rabbim hepimize saglikli evlatlarimizi kucagimiza almayi nasip etsin ins.
Amin canım inşallah yüce rabbim ne veririse hayırlısını verir biz sadece tevekkül edelim ve olumlu düşünelim :)
kizlar gebelik haftasi kan degerine gore mi yoksa son adet tarihine gore mi hessaplaniyor benim dokturum kan degerime gore 2 3 haftalik dedi ama bir yanlislik var sanki
Canım aynen 8 bucuk bilemedin 9 bucukta yataktayım. Daha fazla agrımasın diye. ama forumlara bakıyorum, mide bulantısından uyanan, kusan varmıs. Cok şükür, gece olmuyor diyorum. 8. hafta biraz daha ağır geçti benim için. Bugün bebeğimi gördüğümden midir nedir, iyi bir gün...Çok bulantım yok... Ben ki canımdan bezmiştim bulantılardan, dr ilaç versin diye bekliyordum. İlaç verdi bugün ama bebeğimi gördüm ya, olsun bulansın dayanırım, ilaç almam diyorum..Annelik de bir tür delilik heralde
Az sabır cancan, az sabır...
Kızlar ilk aylar pek önemli değil ben oğlumda 4 ay istifra ettim, yemekle alakam yoktu. Ağlayarak yerdim.
Geri kalan beş ay meyve yedim, yumurta, süt sağlıklı beslendim. Doktora ne zamn gitsem hep küçük derdi.
Ama doğumu acil olarak yapma zorunda kaldım :) benim küçük oğlan 4 kiloydu.doktorlar daha fazla kilo almasın diye 15 gün erkenden geldi. Bende toplamda 6 kilo almıştım.
Rabbim sağlık verirse bundada dikkat edeceğim inşallah :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?