2014 Mayıs Anneleri

BEBEKLERİNİZİN CİNSİYETLERİ NE OLACAK?

• Ankete Katılan
    513

Kızlar demir eksikliği için nasıl besleniyorsunuz? Demir eksikliği çıktı tahlillerimde. Dr randevumuz perşembe günü inşallah o zaman muhtemelen ilaç verir ama beslenme konusunda şimdiden birşeyler yapmak istiyorum. Bu arada kırmızı et vejetaryeniyim.

Tiroid kac cikti canim benim 5.bucuk cikti ilac vermedi ay sonu tekrar test vericem

korkma canım benim ikiz kardeşlerim var annemin 9 ay boyunca bulandı midesi üstelik çok siddetliydi bulantıları.. doğru düzgün yemek yiyemedi kadıncağız ilk 3 ay serum takıldı hergün...sonraki aylarda da sadece meyve yiyebiliyordu su bile içemiyordu maden suyu içiyordu...son iki ayında biraz çorba salata yiyebildi...kardeşlerim tam zamanında 3.5 kilo doğdu ikiside boyları da 53cm idi dr çok şaşırmıştı...içini ferah tut çok yemek değil nitelikli yemek önemli...dr um bana elevit verdi içinde birsürü vitamin ve mineral var folikasit de dahil olmak üzere kesinlikle tavsiye ederim...ayrıca 12. haftaya kadar yemesek de bizden karşılıyor ihtiyacını bebek merak etme folikasit takviyesi önemli ilk zamanlarda gerisine takılma rahat ol

canım ben de yiyemiyorum kırmızı et bazı baklagillerden demir ihtiyacı karşılanabiliyor(özellikle mercimek ve ıspanak) ama hayvansal olması daha iyi köfte şeklinde falan yemeye çalış ben öyle yapıyorum...az önce başka bir arkadaşa daha tavsiye ettim elevit diye bir multivitamin var içinde birçok vitamin mineral var hatrı sayılır derecede de demir içeriyor demir emilimini arttırmak için limonlu suyla içiyorum yada öncesinde mandalina falan yiyorum(c vitamini)kesinlikle tavsiye ederim...bu arada dmir içeren yiyecekler tüketmeden 2 saat önce ve tükettikten sonra kalsiyum içeren yiyecekler yeme zira kalsiyum demir emilimini azaltıyor

arkadaşlar yemek olayına takılmıyorum, süt iç ceviz ye vs.. bunları yapamıyorum. sebze ve et yemeye çalışıyorum.
benim sorunum artık su içemiyorum eskiden çay içerdim şimdi ouda içemiyorum. sıvı aldıkça midem bulanıyor. günde en fazla 5 bardak su içiyorum buda çok az acaba çokmu kötü su içememem(

3 gündür ishalim geçmediği için kızlar serum yiyerek yanınızdayım. Kızımda olunca doğru dürüst dinlenemedim. Umarım çabuk geçer hala bağırsak hareketliliğim fazla sadece meyve yiyebiliyorum. Dikkat edin salgın varmış bu aralar.

Hoş geldiniz aramıza sağlıklı gebelikler sizede.

Maşallah grubumuza kızlar doktor, ebe, psikolog ihtiyaç duyabileceğimiz mesleklerden birer üyemiz var umarım bizleride bilgilendirirsiniz neler yapmamız konusunda...

Canım aynen 8 bucuk bilemedin 9 bucukta yataktayım. Daha fazla agrımasın diye. ama forumlara bakıyorum, mide bulantısından uyanan, kusan varmıs. Cok şükür, gece olmuyor diyorum. 8. hafta biraz daha ağır geçti benim için. Bugün bebeğimi gördüğümden midir nedir, iyi bir gün...Çok bulantım yok... Ben ki canımdan bezmiştim bulantılardan, dr ilaç versin diye bekliyordum. İlaç verdi bugün ama bebeğimi gördüm ya, olsun bulansın dayanırım, ilaç almam diyorum..Annelik de bir tür delilik heralde

Az sabır cancan, az sabır...

aynen ben de bi bitse artık dün otobüsten öğürerek indim hiç bi kokuyu kaldıramıyorum normalde de aslında kötü kokulara karşı hassasım ama şimdi felaket derecede mide bulantısı ve öğürmeler ( inanır mısın yeni yıkadığım çamaşırların yumuşatıcı kokusu bile beni mahvetti oturdum ağladım pazar günü

canım yeşil yapraklı bitkiler marul roka tere vb gibi duydum ama yine de bir daha araştıralım.. dr daha iyi bilir tabi..

Haklısın canım, insanın morali çok bozuluyo, hiç geçmeyecekmiş gibi geliyor...Ama geçeceğini biliyoruz en azından...Ben konuşuyorum bebeğimle..Anladık büyüyorsun, ama biraz durman lazım şimdi, anne de nefes alsın di mi? diye :))))

Sayılı günler geçecek elbet...Herkes kendisinde işe yarayan çok güzel şeyler tavsiye etmiş, denemekte fayda var..Bünyeden bnyeye değişiyor tabi neyin işe yaradığı, ama sen de en azından hafifletecek birşeyler bulursun inşallah

bak buna cok sevindim inşallah öyle olur benimkilerde tatlım ben elevit kullanamıyorum ya benim böbrek taşı sorunum vardı elevit bunu tetikliyor aslında cok güzel bir hap ama bünye işte teşekkür ederimm:)

bol bol sıvı al arkadaşım ya cok geçmiş olsun inş. en kısa zamanda iyileşirsin

Kızlar ben hiperaktif bir insanım(-dım),bir şeyler üretmeyi,evimin jilet gibi olmasını vs çok severim.İki kadın ancak benim enerjime yetişebilirdi. Ama yaklaşık on gündür yani hamileliğim bana etki etmeye başladığından beri mal gibi sadece uzanıyorum,çok uyuyorum. Acaba bu hep böyle mi devam edecek? Bu halsizlik,yorgunluk? Siz de öyle misiniz? Çalışanlar nasıl başediyor merak ediyorum.

Annişlerrr merhabaaaaa

Kontrolden geldim şimdi, 7+2 olmuşuz şükürler olsunnn
Kahverengi akıntım olduğu için çok stres olmuştum, ama doktorum beni çok rahatlattı
Tedbir amaçlı iğnelere devam edeceğim, 3 tüp kan verdim testlerim yapılacak, iki hafta sonra tekrar gideceğim

Herkesin hamileliği, doğumu, bebişi sağlıklı olsun inşallah :)

Bende ilk doktora kürtaj için gitmiştim..
Allah bir daha yaşatmasın kimseye..

Kızlar ilk aylar pek önemli değil ben oğlumda 4 ay istifra ettim, yemekle alakam yoktu. Ağlayarak yerdim.
Geri kalan beş ay meyve yedim, yumurta, süt sağlıklı beslendim. Doktora ne zamn gitsem hep küçük derdi.
Ama doğumu acil olarak yapma zorunda kaldım :) benim küçük oğlan 4 kiloydu. doktorlar daha fazla kilo almasın diye 15 gün erkenden geldi. Bende toplamda 6 kilo almıştım.

Rabbim sağlık verirse bundada dikkat edeceğim inşallah :)

kizlar gebelik haftasi kan degerine gore mi yoksa son adet tarihine gore mi hessaplaniyor benim dokturum kan degerime gore 2 3 haftalik dedi ama bir yanlislik var sanki

ewet sabır sabır. ben bulantılar için metpamid içiyorum sabah akşam.

çok iyiymiş. seni takip edelim:)
ama ben şimdiden kıyafetlerim olmuyor ki pantolonlar sıkıyor etekte üşümeyeyim diye giymiyorum. yemem çok yok ama hareketsizleştiğim için biraz kilo biraz şiş, göbek aldı başını gidiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…