2014 Mayıs Anneleri

BEBEKLERİNİZİN CİNSİYETLERİ NE OLACAK?

• Ankete Katılan
    513
kızlar moralim çok bozuk bebeğim benimle değilmiş. değerim 203 den 243 e çıkmış dr dış gebelik yada kimyasal gebelik dedi öğrendiğimden beri ağlıyorum

Canim benim hayirlisiolasun üzülme diyeceğim ama ben de olsam uzulurdum. Dua et hayirlisini dile. En kisa zamanda yeni bebisin seninle olur merak etme canim benim

tatlım hayırlı olsun .
benım merakım su kı burdan okuyan tum heyacanlı annelere de sormak ısterım grıp asısı yaptırabılıyormuyuz ? bır zararı varmı yokmu emın olamadım :)

siz yine de bir doktora sorun isterseniz ama benim amcam jinekolog o asla yaptırılmaz çünkü grip aşısı demek vücuda grip virüsü vermek demektir demişti. hamileler grip aşısı olamaz demişti.

doktorumda sorun yok dedi canım ama ben şimdik değer yükselince ikiz olabilrmi diye şaşırdım

canım göbek çok normal ben 49 kğ ile hamile kaldım göbeğim dümdüzdü şuan 5 +4 hala 49 kilodayım fakat göbek sanki 3 aylık hamileyim kullandıgımız foli asit haptan diye düşünüyorum

Âmin canım bende anaokulu öğretmeniyim tam gün çalışıyorum Allah'tan müdürüm çok iyi kalp atışını duyabilseydim hayırlısında mid bulantısı falanda yok bende

Kızlar hepimizin aklında bu sorular bende de aynen ne yiyelim ne yemeyelim şeklinde.. Bi yazı buldum umarım işimize yarar :)

KALSİYUM

Kalsiyum, bebeğinizin gebeliğin 8. Haftasından itibaren oluşmaya başlayan kemik ve dişlerinin gelişimi için gerekli bir mineraldir.

Gebelikte, normalde gerek duyduğunuz miktarın iki katı kadar kalsiyum gereklidir. Çünkü gebelik boyunca diş ve kemiklerden sürekli bir kalsiyum eksilmesi olmaktadır.
Kalsiyum açısından zengin besinler peynir, süt, yoğurt ve yeşil yapraklı sebzelerdir.

PROTEİNLER
Gebelikte artan protein gereksinimi karşılamak için kırmızı ve beyaz et, süt ve süt ürünleri, yumurta, balık, kuru baklagiller (fasulye, mercimek, barbunya..) gibi proteinden zengin besinler önerilir.

Proteinler, hayvansal ve bitkisel proteinler olarak ikiye ayrılır. Diyetlerde bitkisel ve hayvansal proteinler eşit oranlarda tüketilmelidir.

DEMİR
Gebelikte "kan yapıcı" yani demirden zengin gıdaların tüketilmesi ve özellikle de 4-4.5 aylardan sonra folik asitli demir ilaçlarının kullanımı önemlidir. Çünkü özellikle bu aylardan sonra demir eksikliğine bağlı olarak kansızlık (anemi) ortaya çıkabilir.
Demir eksikliğini en aza indirebilmek için kan yapıcı; pekmez, kuru üzüm, kırmızı et, yumurta ve kuru baklagillerden zengin gıdaların tüketilmesine önem verilmelidir. Ayrıca C vitamininden zengin meyve ve sebzeler de barsaklardan demir emilimini arttıracaklardır.
Genelde 4.aylardan sonra başlanılan demir hapları kesinlikle sütle birlikte içilmemelidir. Çünkü süt, demirin emilimini azaltarak etkisizleştirmektedir.

C VİTAMİNİ

C vitamini demirin bağırsaklardan emiliminde, vucudun hastalık etkeni mikroorganizmalara karşı immun (bağışıklık) direncinin arttırılmasında ve metabolizmamızdaki pek çok biyokimyasal süreç için gerekli bir vitamindir.

Gebelikte C vitamini gereksinimi metabolizmanın hızlanmasına bağlı olarak artmıştır; ancak düzenli bir şekilde beslenen gebelerde hap şeklinde vitamin alınması önerilmemektedir.

C vitamini portakal, limon, kırmızı ve yeşil biber, domates, çilek, greyfurt, karnıbahar, lahana, brüksel lahanası gibi pek çok taze meyve ve sebzelerde bulunur. Vücutta depolanmadığı için her gün belli bir miktar alınmalıdır.

FOLİK ASİT

Bebeğin merkezi sinir sisteminin gelişmesi için özellikle gebeliğin ilk haftalardan itibaren "B9 vitamini" yani folik asit alınması çok önemlidir. Vücutta depolanmadığı ve gebelik süresince normalden fazlasına gerek duyulduğu için her gün alınmalıdır.

Taze yeşil sebzeler folik asit kaynağıdır, ancak uzun süreli pişirmeler ve uzun süre bekleyen gıdalardaki miktarını azaltır. En çok ıspanak, yer fıstığı, fındık, karnıbahar, kepekli ekmekte mevcuttur.

LİFLİ GIDALAR (Posalı gıdalar)
Günlük beslenmenizin büyük bir bölümünü oluşturması gereken lifli (posalı) yiyecekler, gebelikte sık görülen kabızlığın ve bağırsak tembelliğinin önlenmesinde çok yararlıdır.

GEBELİKTE SIVI ALIMI
Gebelik süresince bol miktarda su ve sıvı alımı sizin ve gebeliğiniz açısından son derecede yararlıdır.

Özellikle bol su tüketimi idrar yolu enfeksiyonu, oligohidramnios (bebeğin amnion sıvısının normalden az oluşu), erken doğum eylemi, solunum yolu enfeksiyonları, kabızlık, ishal gibi pek çok durumda koruyucu veya tedavi edici olabilir.

Hangi besin kaynakları ne işe yarar?

Et, yumurta, kurubaklagiller: Beyin, kas, kemik ve dişlerin gelişimi ve kan yapımında görevlidir. Protein ve demir gereksinimini karşılarlar.

Süt ve süt ürünleri: Kemik, diş gelişimi ve büyüme ile görevlidirler. Protein ve kalsiyum kaynağıdırlar.

Sebze ve meyveler: Büyüme ve gelişme için vitamin ve mineralleri sağlarlar.

Tahıllar: Kalori ve B grubu vitaminleri içerdiklerinden büyüme ve gelişmeye için önemlidirler.

Yağ ve şekerler : Sadece enerji içerirler ve enerji açığını kapatırlar.

evet haklısın ama aklıma geldikçe istemeden gözyaşlarım akıyor. beklemiyordum bu durumu

Canımdan niye öyle düşünüyorsun ki, olsun bebeğinin senin sağlığın yerinde olsun yeter. Sana faydası olmaan gıdalardan uzak dur. Bol bol su iç.

kızlar moralim çok bozuk bebeğim benimle değilmiş. değerim 203 den 243 e çıkmış dr dış gebelik yada kimyasal gebelik dedi öğrendiğimden beri ağlıyorum

Canim yaa gercekten uzuldum. Cok moral bozucu bir durum anliyorum.burda bir cogumuz bir sekilde bunu yasadik.ama bak moralini bozma.bir sekilde tekrar hamile kalip burada toplandik. Cok sukur ki sende sagliklisin ve bir daha tekrarliycak diye bir sey yok. Allah daha kotusunden korusun ins...

Canım folik asit kilo yapsaydı inanın bana yapardı, ben dokuz ay kullanmıştım. Tuzlu yiyorsan azalt şiş olabilir ama 2 kilo nasıl şiş olur onu bilemem. Dikkat et canım

sağol cnm. peki ne zaman düşer ne zman tekrar bebek için çalışmalara başlayabilirim. illa üstünden bir adet geçmesimi gerekiyor eşimle sürekli görüşme sansımız yok bizim. çok sevinmiştim ama hüsran oldu bu durum bana

kızlar çok mutlu bir şekilde bugun pıtırcığımın kalp atışını duydum diye haber verecektim size ki eve geldim tuvalete girdim kanamam olduğunu gördüm aynı adet kanaması gibi geldi tuvalet kağıdına kırmızı bordo koyu kıvamlı hemen doktorumu aradım. istirahat verdi kasık sancısı parça düşmesi olursa ara dedi sabah durumundan haberdar et yarın seni görmem gerekebilir dedi. çok üzgünüm kızlar ikinci bebeğimi de mi kaybediyorum Allahım hakkımızda hayırlısını versin inşallah.

Rabbim sana sağlık versin üzüldüm canım .. Rabbim herşeyin en hayırlısını rn hayırlı zamanda nasip etsin ... İnançlı insanlarız Allah tan gelene boynumuz kıldan ince ... Hiç üzülme senin de Nurtopu gibi bir yavrun olacak ... Eşinle çok görüşememeyi de kafana takma mesala bak yeni atanmışsın sana zor olacaktı belki de daha uygun bir zaman da olacak belki de ... Ve nasipse bi kere denemeyle de olur ... Biz 2,5 yıldır korunuyoruz (eşim korunuyor ) sadece bir gün korunmadık ve o gün hamile kaldım nasibimizde varmış .. O yüzden hiç bir şeyi kafan takma tamam mı herşey çok güzel olucak

merhaba kızlar,gelemiyorum fazla ara sıra girip çıkıyorum,annem ameliyat oldu onun yanındayım,bulantılarımda başladı cumartesinden beri,pazar günü çok kötü oldum serum taktılar,dün doktoruma gittim mide bulantısı için ilaç verdi,şimdi çok şükür iyiyim,sizlerde durumlar nasıl ?

aynen canım bende yorgunluk uykusuzluktan olucem.sürekli uykum geliyor ayrıca çalışan birisiyim.valla cok zor oluyo bende.üstelik mide bulantısı cok fena.hiçbişey yiyemiyorum.özellikle etten tiksindim kokusuna bile gelemiyorum.bakalım nasıl olcak:26:

kanamam kesilmiş kızlar azcık kahverengi şekilde geldi tuvalet kağıdına. aramızda bu durumu yaşayan arkadaşlar vardı şu an nasıllar acaba? yaşamayan anlamıyormuş gerçekten şu an o durumu yaşayan arkadaşlarımın psikolojisini çok daha iyi anlıyorum. o kanı görünce nasıl ağladım insan tutamıyor kendini.

Hangi acıbademe gidiyosun canım.

arkadaşlar bu problemler yüzünden tüp bebek yaptırıp pozitif bir şekilde hamileliği devam eden var mı

Arkadas ben düşük yaptım kahverengi kanama arkasından kanama yaşadım, doktorun ne diyor genel de ilaç veriyor tr'de ki doktorlar.

Bol bol yat dinlen o kanama olsun olmasın o psikoloji herkeste var maalesef

Mevlam korusun hepsini.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…