arkadaşlar nasılsınız? ya reglime 10-12 gün kala adet belirtilerim başladı göğüs hassasiyeti, kasığımda ağrılar var. adet belirtilerim için çok erken hamilelik de teorik olarak hemen bu belirtileri vermez zaten. dengem bünyem alt üst oldu neden böyle oldu anlamadım. adetim erken gelecek sanırım bu ayda bebiş yok
Canim gunluk en az 400 mikrogram folik asit almak gerekiyor. Hamilelik basladiginda da 600-800 mikrograma cikarmak lazimmis. Ama benim doktorum bana icinde 1 miligram ( yani 1000 mikrogram) folik acid olan vitamin verdi. Ben daha once cok planli olmayan bir hamilelik yasamistim, folik asit almiyordum. Dusuk yaptim, bilmiyorum sebebi bu mu ama o yuzden 1 mg folik asit yazmis olabilir. Internetten baktigim kadariyla folik plus'in icinde 400 mikrogram folik asit var. bu gunluk ihtiyaci karsiliyor, ama tavsiyem, bir doktora git, kontrolunu ol, kan testi falan yaptir ve onun tavsiye ettigi miktari al. Ama gorunuse gore gunde 3 taneye kadar guvenli gorunuyor.
Ha bir de, fazla folik asit kullaniminda, eger b-12 eksikligi varsa testlerde gorulemeyebiliyormus.
Biz de nasipse b u eylulde demeye baslayacagiz. O yuzden haziran ortasinda doktora gidip kan verdim, ondan sonra basladim vitamine. Zaten doktora anlatinca hemen vitamini yazdi. Cok sukur testler normal cikti.
Ozetleyeyim:) bence, vaktin varsa folik aside baslamadan git doktora kontrolunu ol, ve bebek istediginizi soyle.
ya ben büyüdüm ama söz knusu doktorsa küçcüğüm , korkağım ben ne bileyim :44: iğne falanben plus ı bi adet kafadan almaya başladım doktora gitmeden :18:
Bi sikinti olacagini sanmam. Ama demem o ki, eger vitamin veya mineral eksikligi varsa onceden gormus olursun. Demir eksikligi falan gibi.
doğru söylüyorsun canım..korkaklığı bırakmam lazım artık bu arada bana bildirim gelmiyor neden ki acaba :44:
Canim ben de tam bilmiyorum ama, galiba mesaj kutusu dolu olunca bildirim gelemeyebiliyor. Daha once biri soylemisti galiba burda.
valla canım ben de ölüyorum meraktan ama test yapmıcam son güne kadar 26 sına kadar da yetecek testim mevcut her gün aynı saatte yapmaya devam edicem ama missladybird arkadasımızın dediği gibi de olabilir ama o zaman su var testi aetten itibaren 6. günde yapmaya basladım 6. ve 7 gün çizgiler böle değildi yok gibiydi ama bunlar sanki ertesi gün daha da koyulaşacakmış gibi duruyo ama 2 gündür aynı renkteler.. ben belki yeniden yumurtluyorumdur diye çalışmalara devam ediyorum tatlım ne olur ne olmaz baska bi topikte de sordum birisi benm de böle cıktı gebeyim şimdi ama adetine kadar takip et olmayada bilir yeniden de yumurtluyo olabilirsin dedi ben de beklemedeyim bakalım 26 temmuzda akla kara belli olacak
hmmm bilmiyorum ki canım hiç gidip test yaptırmadım o türden ama hamileliğe yormuyorum ben zaten yeniden mi yumurtluyorum diye düşündüm o yüzden de bu günleri de boş geçmiyorum ne olur ne olmaz demiadete kadar da yapıcam testleri bakalım ne cıkacak yazarım buraa
Herkese merhabalar.Dun (adet gecikmesinin 5.gunu)kan testi yaptirdim sonuc: 79.70 . Sonucu bi uzmana gostermedim ama degere gore 4 haftalik hamile gorunuyorum.yarin da yaptiracagim acaba deger katlayacak mi.hem yarin muayenede olacagim.Cok endiseliyim. Benim durumumda olan var mi aramizda? Acaba 5 gunluk gecikme icin 79.70 dusuk bir deger mi? Kimyasal ya da dis gebelik yasiyor olabilir miyim ?( Lutfen yorumlarinizi bekliyorum arkadaslar
buralardan bildiğim kadarıyla gayet normal haftası erken old için düşük çıkıyor her risk her zaman vardır veeee tebrik ederimmm allah sağlıklı bir gebelik ve sonunda bebiş nasp etsinnn için rahat olsun
Eki Görüntüle 1190424
gunaydın kızlar, ov. pozitifliğinden sonra çalışma yapıldı.Dün ateşim düşmüştü bugun yukselmeye basladı sanırım.
önümüzdeki maclara bakacaz.Bu gunu pas gecıp yarına devam
Yüreğime su serpttin resmen Allah razı olsun. Yarın tekrarlayacağım kan testini umarım artış vardır. Senin kaç haftalık şimdi canım? Allah kucağını almayı nasip etsin inşallah.
İnşallah öyledir canım ya. Çok teşekkür ediyorum. Allah isteyen herkese tez zamanda nasip etsin.
günaydın elisakan testine rağmen modum değişmedi diyorsun ama yapmasınlar böyle adet olursan moralin daha kötü olacak :2: amaa içimdende inş olmazsınn diyorum çok karışık çokkk bu arada ben adet oluyorum ağrı kesici aldım ilk iki gün alıyorum
günaydın !!ben bunlardan pek anlamıyorum ama sende çalışmalar iyi gidiyor bu ay fizyolojik %60 bebiş ihtimalin bu azimle %80 oldu bat ne zaman canım?
Geçmiş olsun canım, tatlım benim umudum yok ben kendilerinede diyorum ama onlar ısrarla daha çıkmaz diyorlarkısmet canım inşallah olmam tabiki ama ben olmayı bekliyorum umudum yok olmazsamda süpriz olur bana
canım 29-30 temmuz gibi bekliyorum. 30 gun suruyo döngüm. Bu ay sık çalısma yaptık ole de devam etmeyı planlıyoruz.Ama nolur bılınmez. bu sıklıkta inş kaçmaz yumurtacıklar.
sağol canım rahatladım karnım ne kadar rahatladı her şeyim rahatladı bakalım asıl heyecan 3 4 gün sonra bitince başlıyor gelsin yeni ayybize de sürpriz olur ve biz sürprizlere bayılırızzzz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?