- 2 Temmuz 2014
- 3.340
- 2.435
- 198
kızlar konumuzu farklı yöne çekmek istemem ama geçen akşam sahura pizza yaptım eşim bayıldı az önce yine hamurunu mayaladım hamurum mayalanırken size de tarifini vereyim istedim sahura alternatifiniz olur belki diye
hamur malzemeleri
-1 su bardağından az un
-1 tatlı kaşığı instant maya
-1 çay kaşığı kabartma tozu
-yarım çay bardağı süt
-2 yemek kaşığı sıvı yağ
-su
-tuz ve şeker
sos malzemeleri
-1 kaşık salça
-yarım domates
-az tereyağ
-1 kaşık zeytinyağı
-kekik
-kırmızıbiber
-1ezilmiş sarımsak
üzeri için
-sucuk
-zeytin
-kaşar
-biber
-domates..vs
yapılışı
süt,maya,şeker,tuz karıştırılır
kapta un kabartma tozu sıvıyağ su yoğurulur, sütlü maya eklenir yoğurulup 1 saat üstü streçlenip mayalanır
tereyağında salça domates zeytinyağı kekik kırmızıbiber sarımsak kavrulur
pizza üstü için malzemele doğranır
mayalanan hamur merdaneyle yağlanan tepsi boyutunca açılır
daha önceden ısıtılmış 200c fırında 20 dk pişirilir
sos ve malzemeler eklenip 15 dk pişirilir
kaşar eklenip 5dk pişirilir
inş hamile arkadaşlarımızın canı istemez eğer isterse sözüm olsun onlarada yapayım:)
En iyisi canım çünkü üst üste olunca canı yapmak istemiyor insanın yoruluyorsun. En güzeli bir gün arayla hiç kesmeden o ay her gün çalışmak ben öyle yapsaydım şimdi çok umutlu olabilirdim kendimden.
Ben demiyorum bak.
kızlar konumuzu farklı yöne çekmek istemem ama geçen akşam sahura pizza yaptım eşim bayıldı az önce yine hamurunu mayaladım hamurum mayalanırken size de tarifini vereyim istedim sahura alternatifiniz olur belki diye
hamur malzemeleri
-1 su bardağından az un
-1 tatlı kaşığı instant maya
-1 çay kaşığı kabartma tozu
-yarım çay bardağı süt
-2 yemek kaşığı sıvı yağ
-su
-tuz ve şeker
sos malzemeleri
-1 kaşık salça
-yarım domates
-az tereyağ
-1 kaşık zeytinyağı
-kekik
-kırmızıbiber
-1ezilmiş sarımsak
üzeri için
-sucuk
-zeytin
-kaşar
-biber
-domates..vs
yapılışı
süt,maya,şeker,tuz karıştırılır
kapta un kabartma tozu sıvıyağ su yoğurulur, sütlü maya eklenir yoğurulup 1 saat üstü streçlenip mayalanır
tereyağında salça domates zeytinyağı kekik kırmızıbiber sarımsak kavrulur
pizza üstü için malzemele doğranır
mayalanan hamur merdaneyle yağlanan tepsi boyutunca açılır
daha önceden ısıtılmış 200c fırında 20 dk pişirilir
sos ve malzemeler eklenip 15 dk pişirilir
kaşar eklenip 5dk pişirilir
inş hamile arkadaşlarımızın canı istemez eğer isterse sözüm olsun onlarada yapayım:)
inşallah canım çok isterim ama içimde öyle bir his yok ara ara kasıklarım ağrıyor adet olucam gibi hissediyorum hatta bence erken geliyor diyorum mesela bu sabah öyle hissettim sabaha adet olucam herhalde dedim ki olmamışım ama sürekli olcakmışım gibi bir his var.
Bu arada idrarım turuncu resmen benim geçenlerde merak edip pet bardakta bakmıştım ama bu az su içmekten de kaynaklanırmış o yüzden gene gebeliğe yormuyorum.
Bir gün arayla daha tatlı daha güzel olur hanı canın ısteyıce ust ustede olur ama arada dınlenmek ıyıdır canım :) bızımde canım gecen ay tam yumurtlama donemınde olmadı ama artık onuda takmayacagım arkadasımı gördukten sonra :)
Evet canım deme bencede belkıde hamılesın
çok su içmiyorsan olabilir ama çk su içmen lazımBirde folic plus aldım demiştin içinde vitaminler var belki sana fazla gelen vitaminler idrarla atılıyor bu da yapıyor olabilir gel gör ki içim hiçbirini yakıştırmadı bebek olmalı orda çok umutluyum bu ay ben
Canım benim geçen ay akıntım gelmedi ama opranında gelmemişti ve bizim oprayla çalışma günlerimiz çok benzer yumurtlama günlerini değerlendirdim ama saymadan allahtan kaçırmamışım o günleri sonradan sayınca anladım. Yumurtlama günlerinde 6 kere korunmasız ilişki oldu yastıkta koydum falan ama bakalım kısmet işi bu iş.
Canım olmayabilirim zaten şuan akıntım var ama adetten öncede olur zaten. Kasıklarım ağrıyor çünkü adet olucam. İdrarım koyu çünkü su az içiyorum. Ağzımda çirkin bir tat vardı sabah ama geçti sonuçta o tat hiç geçmiyormuş hamilelerde kesinlikle değilim. O yüzden heyecanlanma.
inş kımsenın allah kucagını bos bırakmasın
Evet canım benimde akıntım olmamıstı ama bende sonuc negatıf oldu umarım sende olmaz benım yumurtlama gunlerımın cok verımlı gectıgı soylenemez canım senınkı ne guzel dek gelmıs ve yastık koymussun ben hıc bırsey yapmadım canım ama bu ay dıkkat edecegım ınsallah hamılesındır canım bayramda sevındır bızı bayram sekerı olarakTopıkce cok umutluyuz bız senden
Turuncu renkli idrar:
Aşağıdaki durumlara bağlı olarak idrarda turuncu renk değişikliği gelişebilir:
İlaçlar. İdrar rengini turuncuya çeviren ilaçlar arasında Rifampin, anti-enflamatuar ilaç olan Sulfasalazin, idrar yolu rahatsızlıklarını gidermek için kullanılan Phenazopyridine ve bazı laktasif ilaçlar yer alır.
Tıbbi koşullar. Bazı durumlarda, turuncu renkli idrar ve açık renkli dışkı, özellikle karaciğer veya safra kanalı ile ilgili bir sorun olduğunu gösterebilir. İdrardaki turuncu renge vücudun susuz kalması (dehidratasyon) sonucu idrarda meydana gelen yoğunluk da neden olabilir.
Ahahahha bir ben kedimden umutlu değilim herhalde.Yastık koydum, bacaklarımı bile kırmadan dümdüz diktim. Eşim bile kaldırdı havaya ama işte kısmet...
Kan testi mi canm idrar mi yapcan benim erken testim negatif çıktı
tarifi hemen kaydediyorum çok beğendim sofranı pizza harika görnüyor bende yapayım maşallah sana canım ellerine sağlık
ben hiç maya kullanmadım yani daha yeni evliyim hamur işide dahil hiç mayalı ibşi yapmadm annem instant maya almıştı toz mayalar galiba onla mı yapayım canım
adetten bir kaç gün önce fark ettim ama eczaneden test aldığımızda 1 ay geçmeden testlerde gebelik belli olmaz dedi 2 tane verdi adet günün geçerse 1 hafta sonra tekrar yap anca o zaman belli olur dedi dediği gibide oldu canım.
bende test yapmadan bi gün önce hamile bi arkadaşıma yardıma gitmiştim temizliğine ertesı gun belim ağrıdı kendi kendime cok yorulmadım ama neden ağrıdı ki dedim bebiştenmiş demek
herkese günaydın bebişim acıktı ve beni uyandırdı kızlarrrrrrrryarın dr randvum var bakalım neler dicek doktorumuz kese gözükür mü?ne dersiniz
bak yaa hamile olmaya gerek yok insanın canı bunu istemez miEline sağlık
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?