Canim hayirlisi olur ınşaallah.Rabbim ol deyiversin isteyen herkese. Ben 4.denicem pskolojik destek de almak istiyorum tedavi esnasında gidelim bakalim
Tebrik ederim canım. :) Allah kucağına almayı da nasip etsin.
Tebrikler canim Yuce mevlam kucagna almyi nasib etsn bnm icinde dua et lutfn
Canlarim Rabbim e binlerce kere şükür olsun.hamileyimmmm az önce test sonucu cikti 84. Rabbim isteyen herkese nasip etsin sizler için dua etmeye devam etcem..
Tebrik ederim seni Allah tamamina erdirsin insallaaah . Ugurlu topik burasi cok guzel sonuclar cikiyo masallaahh darisi basimiza
Canlarim Rabbim e binlerce kere şükür olsun.hamileyimmmm az önce test sonucu cikti 84. Rabbim isteyen herkese nasip etsin sizler için dua etmeye devam etcem..
Benimde yook canim yaa
Kızlar son 2 gün pazartesi kader anı inş betahcg baktıracam
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
kimyasal gebelik dedi biri burda. o zamanlar nasıl etkilediğini bilmedi belki ama hep aklımın bi ucuna koymuşum ben onu.
eşek sıpası bi gelsin o poposunu ısırcam zaten ahdım var. yarınki ve ondan sonrakide böyle düşük olursa endişelerim daha da artar. şimdilik çok dua ediyorum.sizlerden de dua bekliyorm kuzucummm... senin 2-3 değil daha fazla bile çıkacak inşallah allahın izniyle
aysinimm ne bileyim yaaa çok moralim bozuldu.
düzensiz artışlar kimyasal gebeliği işaret ediyorinşallah düzensiz olmaz yarınki ve yarında sonraki kuzucumm dua et nolurrrr ((
eşim bilgisayarı kapatmamı istiyor. eğiliyorum diye kızıyor. yatacakmışım ağladım moralimi bozdum ya. daha fazla üstüme geliyor
ben gideyim yatağıma uzanayım bari
hepiniz çok seviyorumm..
allah rahatlık versin
( Ben bu yazıyı nette okudum )
Tüp Bebekte Savaşı Kazananlar Neler Yaptılar »
Transfer sonrası neler yaptım?
Transfer sonrası doktorum yatmana gerek yok dediği için asağıda yazdıklarımı yaptım,lütfen doktor ne derse onu yapın belki aranızda transfer sonrası yatması gerekenler vardır.Ama doktorunuz gerek yok dediği halde yatıp kendinize eziyet etmeyin diye yazıyorum bunları.
Bugüne kadar bu sitede ve başka sitelerde gezerken hep aradığım şey transfer sonrası insanların neler yaptığı ve neler yapması gerektiğiydi. Fakat genelde okuduklarımın çoğu 12 gün boyunca kıpırdamadan yattıklarıydı. Bu beni tatmin etmiyordu çünkü12 gün boyunca kıpırdamayarak yatıp çok kötü bir transfer sonrası dönemi geçirdim.12 gün boyunca yatmak, her kıpırdayışımda acaba bir şey oldu mu demek, her ayağa kalkışımda tedirgin olmak hatta her hareketimden bir şey bulmak, stresten başka bir şey vermedi bu 2 hafta yatma süreci ilk denememde bana. Dr. ilk 3 gün çok önemli yatacaksın ve yemek ayağına gelecek demişti ben de doğal olarak Dr.ma güvendim ve yatarak kendime işkence ettim.2. denemem dondurulmuş embriyo transferiydi.Bu sefer Dr. ile stresimi paylaşınca aslında yatmana gerek yok dikkat etsen yeter, biz daha çok hasta kendini suçlamasın diye böyle bir öneride bulunuyoruz dedi.Ben bu sefer rahattım ama tabi o ilk psikolojiyi tamamen atamamıştım kafamdan ve hareketlerime yine dikkat edip kafamda bin bir senaryo kuruyordum.Pırıl pırıl embriyolar, yaşım genç, çok ileri derece olmayan polikistik over sendromum var ama 2. denemem de olmadı.Yani bu bana artık saçma gelmeye baslamıştı.Ne vakalar vardı da oluyordu benim çok az sorunum varken Dr. lar yüzde 70 sansı olan en iyi hastamızsın dedikleri halde başarısız sonuçlar beni çok germişti. Dr ve o kliniğe güvenim sarsılmıştı. Ben de internetteki araştırmalarıma dayanarak Alman Hastanesine gitmeye karar verdim.
Envoyé de mon iPhone à l'aide de Kadınlar Kulübü
Bu arada Bahçeci’ye gidip konuştum gel biz size bebek yapalım dedi.Esimle ekibin kendine güvenine hayran kaldık tabi.
Öğretmen olduğum için Temmuz ayını bekliyordum tedavi için. Hazirandaydık daha ve hiç aklımda yoktu. Sene sonu gösterileri ve koşuşturmaca vardı okulda.Halbuki Temmuzda rahat olacaktım tatil olacaktım.Fakat bir gün en yakın arkadaşımdan mail geldi ve hamile olduğunu yazmıştı ve o an ben dedim ki bu bebek ugur getirecek bana zaten hep beraber hamile olmak istiyorduk yeter artık 1 ay bekleyecek sabrım kalmadı bir şeyler yapmadan beklemekten sıkıldım dedim ve o maili okuduktan sonra Alman Hastanesini aradım ve reglimin 1. Günü ne zaman geleyim dedim çok tatlı Dr.um Burçak Hanıma. Ertesi gün çağırdı. Eşim şaşırdı ne oldu birden bire hani Temmuz diyorduk dedi. Benim kafamda ise şöyle bir düşünce vardı. Sene içi tatillerimin hepsini tüp bebeğe ayırmıştım ve hepsi yanmıştı. Temmuzu bu stresle geçirmek istemiyordum. Ve en önemlisi bir şey yapmadan olduğum yerde beklemekten cooook sıkılmıştım.Artık başlasın istiyordum iğneler ultrasonlar ve her şey.Her şeye çok hazırdım bu sefer daha bilinçli bir hastaydım. arada yazmayı unuttuğum çok önemli bir şey geldi aklıma. Nisan da ben kilo vermek için Ender Saraç’a gittim ve Haziran ortasına kadar sağlıklı bir şekilde 7 kilo verdim ve acayip motivasyon oldu benim için.
Tedavi sürem hep pozitif duygularla ve daha rahat geçti.Yeni bir merkez, hatta en iyi merkezlerden biri,kilo verdim, rahim filmim çekildi,genetik testler yapıldı her şey iyi cıktı.(BU ARADA RAHIM FILMIMI ALMAN HASTANESİNE YAPTIRDIM VE HIC CANIM ACIMADI!!!KORKARAK GITMISTIM AMA SAKIN KORKMAYIN BURDA HERSEY MUKEMMEL)bunlar hep kafamda daha olumlu olmamı sağlamıştı.
Yumurtlarım toplandı toplam 25 tane,18i döllendi,10 tanesi iyi durumdaydı..Bu sefer blastosist transferi yapılacaktı.Bu durum da bana daha olumlu olmamı sağladı.Çünkü 5 gün yaşayan embriyo içerde de yaşardı diyordum kendime hep.Ve transfer günü Alman hastanesinde herkes aynı odada toplanıyor, oturuyor psikolog geliyor ve bizle güzelce konuşuyor.Toplam 7 kişiydik ve hepimiz transfere güle oynaya espri yaparak girdik.Bu çok önemliydi yalnız değildim eski hastanemdeki gibi!Rahattım!!!!
Ilk beni çağırdılar (şimdi bile gözlerim doluyor) artık gidiyordum, hiçbir şey diyemedim oradaki arkadaşlarıma onlar bana hadi hayırlı olsun dediler gülerek ben de teşekkürler size de görüşürüz dedim ve kurban gibi gittim. Hepimiz birer kurban gibiydik zaten, çok trajikomik bir olay aslında.Ve odaya girince beni biraz stress kapladı.Yanıma oradaki hemşirelerden biri gelip elimi tuttu, hep gülüyordu çok tatlıydı onun o sevimliliği ve elimi tutuşu beni ağlattı!O sırada Mustafa Bahçeci geldi nasılsın ne oldu dedi ben iyiyim dedim sadece, hemşire de biraz duygulandı o kadar diye cevap verdi benim yerime.Yanımda durmuş bana destek oluyordu çok tatlıydı.gizlisefer daha bilinçli bir hastaydım.
Sonra 2 embriyo transfer edildi çok net görebiliyordum ekrandan.
Içeri alındım herkes başıma üşüştü hadi hayırlı olsun diye.Ve sırayla hepsi cağırıldı.Sadece yarım saat dinlendikten sonra eve yolladılar bizleri.Yanımda yatan arkadaş 2 hafta boyunca yatacağını soyledi ben yine tabi sinir oldum duymak istemiyordum bu yatma muabbetini.Dr.um ,Mustafa bey ve hemşireler yatmanıza gerek yok ,yurtdışında transferden sonra bile yatırmıyorlar direkt kalkıp eve yolluyorlar demişlerdi 10 dakika önce ve yanımdaki bana gelmiş ben yatıcam diyordu!Duymak isteyecegim son şeydi yani!Ve iste simdi gelelim transfer sonrası neler yaptiğima!!!!!
1.Arabada o psikolojiyle tabikide hafif yatar pozisyonda gittim.Cok acıkmıstım,eşim balık ve patates kızarttı ve yeni dekore ettigimiz balkonumuzda oturarak çoban salatamla yemegimi yedim büyük bir keyifle.Gecenin ilerleyen saatlerinde hep balkonda oturup sohbet ettik.
2.Annem geldi ilerleyen günlerde, yemek yapmakla uğraşmak istemiyordum yanımda biri olsun istiyordum eşim çalışıyordu çünkü.Annemin geldiğinin ertesi günü eşimle hemen bana puzzle almaya gittik.Hatta çok sıcaktı yoldan geri dönüp bir de eve klima aldik.Kısacası evde falan yatmıyordum!!!!!!!
9.Hafta sonu eşimle alış verişe gittik.Tedavi yüzünden kredi kartlarımız taşmış olmasına rağmen,nasıl ödeyeceğimizi düşünmemize rağmen, bana moral olsun diye bir çift çok güzel yazlık ayakkabı,koluma harika bir saat aldık.Bana alısveris hep iyi gelmistir bu hayattaJ3.PUZZLE beni cok oyaladı, puzzle yaparken puzzledan baska bir şey düşünmeniz imkansiz!!!vakit keyifli ve cabuk geçiyor puzzle ile.Kesinlikle tavsiye ediyorum!!!
4.Italyan filmi ‘Bir omuz yetmez’ film müzigi cdsi!!!puzzle yaparken hep bunu dinledim.Bu cd beni hep mutlu etti, her sarkı içimi ısıttı, beni gülümsetti.
5.Arada yatıp dinlendim ama sadece evde olduğum icin mayışıklıktan yatma yatmasıydı benim icin bu.
6. Eşimin bana yılbasında hediye ettigi laptopum cok moral oldu bana bu dönemde.Balkonumda annemle oturuken laptopumla internette gezindim hep.
7.Bana zevk veren seyleri yaptim, komedi dizileri dvdleri izledim.
8.Kitap okumayı sevmeme ragmen bu dönemde kitap okuyamadım bana pek yardımcı olmadı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?