2014 Mayıs-Haziran Tüp Bebek Yaptıracak Arkadaşlar buradayız

Allah razı olsun inşallah sen de hayırlı sonuç alırsın aynı gün transferimiz olmuş. Umutsuz olma inşallah bu kez tutmuştur.
Türkiyede sgk raporu ile yapanlar umut tüp bebekte yapıyorlar fulyanın sgk anlaşması yok fark bu. İstersen fulyada mustafa bahçeci ile bir görüşmeni tavsiye ederim. Ama gönlümden geçen buna gerek kalmaz ve inşallah hamilesindir şimdi.

Kızlar
Ben çok kısa madde madde yazacağım sürecimi. Belki yeni başlayan ve süreci merak edenlere faydası olur.

1. Adetimin 21. günü, lucrin isimli derialtı iğnesine başladım. Her akşam aynı saatte göbekten kendi kendime vurdum iğneyi (hiç acımıyor korkmayın. Çok rahat yaparsınız)

2. Bu arada, prolaktin düzeyim yüksek çıktığı için haftanın iki günü yarımşar doz dostinex hap kullandım. Ve gebelik gerçekleşir umuduyla folikasit.

3. Bi haftayı aşkın süre sadece lucrine devam ettim iğne olarak. Yeni dönem adetim başladı ve adetin 3. günü kontrol sonrası fonal f isimli yumurta uyarıcı iğneye başladım. Lucrinin dozu düşürülmek kaydıyla ona da devam ettim.
Yani her akşam 300lük gonalf ve 5lik lucrin olmak üzere iki iğne olmaya devam ettim.

4. tam 10 gün gonalf ve lucrinler devam etti. bu süreçte iki günde bir kontrollerim de sürdü tabii ve en sonunda doktorum 24 mayıs cumartesı yumurta toplama işlemi olacağını bildirdi.

5. 22 mayıs perşembe gecesi saat tam 10.30 da sadece yumurta çatlatıcı iğnemi oldum (saati çok önemli çünkü tam 36 saat sonra yumurtalar çatlıyor)

6. cuma günü hiçbir iğne olmadım. gece yemek yemeyi ve su içmeyi kestim. cumartesi sabahı hafif anestezi altında yumurta toplanacağı için aç ve susuz gitmeliydim hastaneye.

7. cumartesi günü yumurta toplama işlemim yapıldı. hafif bir anestezi veriyorlar. uyuyorsunuz ve hiçbirşey hissetmiyorsunuz. uyandığınızda hafif bir sancı (dayanılmayacak gibi değil) yaşıyorsunuz kavaltınızı edip eve rahatça gidiyorsunuz. ılave ılac olarak vajınal jel progesteron, kortizon ve antıbıyotık verıyorlar. bunları 4 gun kullanıyorsunuz sadece

8. pazartesi embryoloğum aradı. toplanan 5 yumurtadan (maalesef az bi sayı bence) 3 ünün döllendiğini, salı sabahı uygun embryonun transfer edıleceğını soyledı. sabah vajınal jelımı uyguladıktan sonra hastanede olmamı istedi.

9. salı sabahı hastaneye gittik. önce birkaç bardak su için ultrasoundda görülebilmesi için idrara sıkışık olmam istendi.
sonra benı amelıyathaneye aldılar. vajınayı acmaya yarayan alet takılırken hafıf bı acı hıssettım ama korkulacak bısey yok... yıne embryolog (engin enginsu kadıköy şifa) geldi ve 2 embryonun gelişimini sürdürdüğünü, bunlardan birinin 6 diğerinin 8 hücreye ulaştığını söyledi. Benim yasal olarak tek embryo koydurma hakkım olduğundan, doğal olarak 8 hücreli embroyunun transferini doktorum birgül sarıkamış gerçekleştirdi.

Transfer 15 dakka sürmedi bile... sonra beni odama yatağıma aldılar. en az 1 saat dogrulmadan yatmamı istediler. ben iki saat yattım.

hatta evim, hastaneye çok uzak olduğu için geceyi de kendi isteğimle hastanede geçirdim..

10. şu an transferimin 7. günü... daha ikinci günden beri, aynı adet olacakmışım gibi sancılar çekiyorum bu çok moralimi bozuyor...

11. Transferden sonra her gün günde iki kez vajinal progestorene devam... bir de ilave olarak estroferm den gunde 3 öğün yemeklerden sonra içiyorum. tabii folik asite devam...

DUA ETMEYE DEVAM EDİYORUM...
ÇÜNKÜ MORALİM ÇOK BOZUK...
HER AY YAŞADIĞIM PMS BELİRTİLERİNİ, ADET SANCILARINI BİREBİR YAŞIYORUM..... SANIRIM TUTMADI.... O KADAR EMEK, STRES, PARA, HEVES BOŞA GİTTİ GİBİME GELİYOR...
SADECE DUA EDEBİLİYORUM

İNŞALLAH TUTMUŞTUR...
HAFTAYA PAZARTESİ YANİ 13. GÜNDE KAN TESTİM YAPILACAK...
GÖREN AMİN DESİN

Âmin canım inşallah emeklerin boşa gitmez Rabbim inşallah hepimizi bebeklerimize kavuşmamıza nasip eder ( âmin ) . Canım bende tedaviye yeni başladım ama hiç stresim yok bence sende stres yapma dua etmeye devam et inşallah bebiğini düşün üzüldükce oda üzülüyor inşallah bebişlerin sıkı sıkı tutulmuştur

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Haklısın edacım.. Sakin olmak, dua etmek, tevekkül etmek lazım...
:114::114:

1.beslenme çok önemli.şimdiden dikkat etmen gerekiyor.süt bal ceviz kayısı ananas ve bol su içmem gerekiyor...
2.tedavinin en zor kısmı beklemek sabırlı olmak gerekiyor
3.yumurta toplama o kadar korkulacak bir işlem değil.anestezi ile mis gibi uyuyorsun...
Allah herşeyin hayırlısını versin canım....

Amin canım. Rabbim yardimcin olsun.bebegin sımsıkı tutunur inşallah. .

Çok teşekkür ederim canım verdiğin bilgiler için Normalde su çok tüketmem ama tüketmeye calışcam :)

Fıstık belirti arama olur mu? Ayrıca o bahsettiğin belirtiler bende de oldu üzüldüm buradaki kızlar sağolsun rahatlattı. Gaz adet sancısı batma varsa bunları hayra yor, benimde öyle oldu çünkü:) kötü şeylere yorma hiçbiriniz yormayın lütfen. Dua edin umud edin karamsarlığa düşmeyin. Âmin duaların için. Hepinize dua ediyorum.

Aminnnnnn
cnm ne güzel anlatmışsın
adet sancısı çekmen çok normal, pozitif sonuç aldım şükür hala da sancılarım oluyor
Allah dualarımızı kabul etsin inşallah
dilerim diğer embriyoları dondurmuşsunuzdur
ilerde kardeşler yaparsınız
merakla bekliyorum cnm, Allah sabır versin.
içini ferah tut

İyiki de kıyamamışım dediğin günleri gör canım. Allah kucağına almayı nasip etsin yavrularını. Ama ümitli olsan karnına elini koysan ona da kendine de güç versen. Rabbim ol diyeek olacak... Bundan sonrası tevekkül .

DUMA DUMAAAAA hadi ver şu güzel haberi artık:) :) :)

çok tatlısınız kızlarrrr
amin inşallah benim de dediğiniz gibi olurrr

Slm kızlar dün transferimi oldum test günüm 16 haziranda. Bu aşamada sanırım ağrısı sancısı olan da endişeli hiç bi belirti olmayan da.belki çok çok erken olduğu içindir ama bende hiç bi fark yok.sadece yorgunluğum var uyumak istiyorum ki bunu belirti saymak için çok erken. Bi de gece 5 defa tuvalete kalktım.

aynı ben gece 5 değil 10 kere kalkardım artık ağlardım uykusuzluktan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…