Test icin gun sayarken transfer gununu de sayiyor muyuz?
Çok haklısın allahım kucağına almayı nasip etsin bebişlerini inşallah benimde tutunurArkadaşım öncelikle herkese hayırlı haberler hayırlı evlatlar diliyorum. Çook uzun zamandır kadınlar kulübünü okumama rağmen sırf şu ayda başımdan geçenleri anlatabilmek için üye oldum, belki benim hikayem başkalarına umut olur. 33 yaşındayım 5 yıllık evliyim 2 yıldır çocuk için uğraşıyoruz ilk 1 yıl kendi denemelerimizle geçti olmayınca son 1 yıldır da tedavideyiz. Önce belirgin bir sebebp bulunamadı sonra bir tetkikimde fsh 11 çıkınca rezerv azlığı olabilir tedaviye başlayalım dediler. 1 kez aşılama yaptık daha fazla da istemedik biz, doktorumuz da sizin için vakit kaybetmemek önemli diyince tüp bebeğe başladık.
Yalnız bende şöyle bir problem vardı, ilaçları yaptırmaya başlıyordum hemen 2-3 gün içinde 2-3 tane yumurta 12-13 mm ye büyüyordu geriden gelen yumurtalar bunların büyümesine yetişemeden o en büyük yumurtalara göre zaman ayarlanıyordu çatlamasınlar diye. aşılamada da öyle oldu 1. tüp bebekte de öyle oldu. Öyle olunca tabii ki küçük yumurtalar büyüyemeden kaldı büyükler 18-20 mm olunca toplandı ve ele geçen embriyo sayısı tüp bebekte 4'tü onun da 1 tanesi 1.kalite ve 11 hücreli olarak 3.günde transfer edildi.Transferden sonra 1 saat yattım sonra kalkıp tuvalete gittim ve eve yollandım. Önce 3 gün hiç kalkmadan yattım sonra da test gününe kadar sadece evin içinde dolaştım. Başka bir sebepten raporluydum o sırada (bel fıtığı) o sayede yatabildim diyebilirim. Bu arada ben ameliyathane hemşiresiyim ve zaten sayımız az olduğundan öyle kolay kolay izin vermezler de denk geldi işte rapor yatmış oldum böylece. 12.gün test yaptığımda negatifi gördüm yıkıldım tabii.
Neyse ikinci için araştırmalara başladık ama benim hiç umudum yok bu başına buyruk yumurtalarım yüzünden :) İkinci için Ankarada çok tavsiye edilen bir hocanın merkezine gittik (forumda yeniyim yazabilir miyim bilmediğimden böyle yazdım). Tedaviye başladık benim yumurtalar bu sefer eskisinden de acayip bir düzensizlikle büyümeye başladı önce 2 tanesi 15 oldu onlar bu haldeyken geride 4-5 tane 8-9 mm'likler ve birçok da daha küçükleri vardı. Ben bu sefer bu dağınıklıktan 2-3 embriyo da çıkmayacak diye kabuslar görmeye başladım....ki doktorum çok radikal ve cesur bir karar verdi, bu büyükler iyi hoş ama yetmez tedaviyi kesmiyorum büyükler çatlarsa kendileri bilirler ama geriden gelen yumurtaları bekliyeceğim dedi ben iyice şok oldum tabii hiç yumurta kalmayacak bu sefer diye ama doktorumuz da bir o kadar kedine güvenli kesin ve net biridir birşey diyemedim korkumdan.Ha çatladı ha çatlicak diye diye 11. günü getirdik 13 tane yumurta toplandı hocamın sayesinde çok şükür 10 tanesi de olgundu hem, 3. gün 2 tane 1. kalite 8 hücreli transfer edildi.(Sonradan başka bir kadın doğum hemşiresi öğrendim ki bu hoca zaten böyle benim gibi abuk subuk durumları olan hastalara cesur yaklaşımlarıyla ünlüymüş).
Benim asıl hikayem burada başlıyor. Ben işyerine tüp bebek yaptırdığımı söylemedim, yumurta takibine hep öğlen aralarında gittim yumurta toplamada ve transferde de zaten birikmiş nöbet izinlerimden kullandım.İkinci transfer yapıldı bu sefer çok sıkışmıştım önce sürgüye yaptım 45 dakika sonra da kalkıp arabaya bindim eve gitmek üzere, arabada giderken telefon çaldı ben de numaraya bakmadan açtım. Açtım ki başhemşire arıyor nasıl da yağmurlu bir gün, bir sürü trafik kazası hastası gelmiş son anda da bir acil sezeryan çıkmış 3 ameliyathane çalıştırmak zorunda kalmışlar, icapçı sağolsun telefonunu açmamış 1 hemşireye daha ihtiyaç varmış acele gel dedi. Ben gelemem mümkün değil falan diyecek oldum ama dinlemediler bile zaten ulaşıldığın andan itibaren gitme zorunluluğun var bizim meslekte. Ben şok oldum resmen eşime söylediğimde o da şok oldu bir de üstüne bana nasıl bir kızmak ama, numaraya bakmadan niye açıyorsun sen nöbetçi bile değilsin bravo sana bravo parasında değilim ama şu çektiğin eziyetlere vurulduğun iğnelere yazık ettin dedi. Ben bir ağlamaya başladım ama nasıl böyle bağıra bağıra ağlıyorum o anda zaten o kadar kastım ki kendimi o anda düştüğüne emindim bebeklerin. Elbette nöbete gittim ve o gün gündüz saat 4'den sabaha kadar ameliyatta kaldım 3 ayrı ameliyat aldık hatta son hastada hasta düşmesin diye çarşafın ucundan kaldırmak zorunda bile kaldım o derece.Ertesi sabah cumartesi idive yağmur bütün hızıyla devam ediyordu, arabadan indim eve doğru giderken apartmanın girişindeki paspas su çekmiş ayağımın altından bir kaydı popo üstü çakıldım resmen yere zor kalktım oh dedim şimdi tam oldu işte. eve gittim cumartesi yattım pazar sabah kapı bir çaldı kayınvaildemle kayınpeder memleketten gelmişler bize sürpriz yapıp.Ne hoş değil mi. 10 gün kaldılar size yemin ediyorum o günden test gününe kadar hiç oturmadım diyebilirim, akşam yemeği servis yap, bulaşıkları yerleştir, çayı demle servis yap kuruyemiş getir götür meyve getir mutfağı düzelt 10 günüm böyle geçti gece yatağa yatınca bacaklarım titriyordu resmen yorgunluktan hem işte çalış hem de eve gelince dinleneme mahvoldum bittim hayatımda hiç bu kadar yorucu bir 15 gün geçirmemiştim tesdüfe bak:))ama ben hiç kafaya takmadım çünkü 10 saat ayakta ve koşturarak uykusuz yorgun ve perişan geçirdiğim transfer gününden sonra hiç umudum yoktu zaten. Transferin 9.günü aniden sol yumurtalığıma bir ağrı girdi çok korktum hayır gebelik olmadığından eminim de başka bir şey mi var acaba kist falan diye hastaneye gidip ultrason yaptırdım temiz çıktı bir de kan verdim beta hcg 100 çıktı kızlar hem de 9. günde. Hemen doktoru aradım ikiz olabilir 2 gün sonra tekrar ettir dedi 11.günde de 250 çıktı tamam artık kan testi yaptırmana gerek yok 1 hafta sonra gel ultrasonda bakalım dedi şimdi onu bekliyorum. İnşallah Allah tamamına erdirir ama olmazsa bile bebeklerin tutunması için transfer sonrası yaptıklarımız olduğuna inanmıyorum ben artık asla. Bunu da yazmalıyım dedim çünkü be transfer günü başıma gelenlerden sonra o kadar suçlu hissederek ve kötü geçirdim ki günlerimi, sizlerin de öyle hissetmesini istemiyorum, tutacaksa ne yapsan tutuyor, olmayacaksa da kıpırdamasan da gidiyor arkadaşlar ben emin oldum tamamen. o duygularla da yazdım inşallah okuyan birkaç kişinin moralini düzeltse yeter.
inşallah canım ben hepimiz için dua ediyorum, çok zor geçiyor zaman çokÇok haklısın allahım kucağına almayı nasip etsin bebişlerini inşallah benimde tutunur
inşallah canım ben hepimiz için dua ediyorum, çok zor geçiyor zaman çok
Valla iyi geldiArkadaşım öncelikle herkese hayırlı haberler hayırlı evlatlar diliyorum. Çook uzun zamandır kadınlar kulübünü okumama rağmen sırf şu ayda başımdan geçenleri anlatabilmek için üye oldum, belki benim hikayem başkalarına umut olur. 33 yaşındayım 5 yıllık evliyim 2 yıldır çocuk için uğraşıyoruz ilk 1 yıl kendi denemelerimizle geçti olmayınca son 1 yıldır da tedavideyiz. Önce belirgin bir sebebp bulunamadı sonra bir tetkikimde fsh 11 çıkınca rezerv azlığı olabilir tedaviye başlayalım dediler. 1 kez aşılama yaptık daha fazla da istemedik biz, doktorumuz da sizin için vakit kaybetmemek önemli diyince tüp bebeğe başladık.
Yalnız bende şöyle bir problem vardı, ilaçları yaptırmaya başlıyordum hemen 2-3 gün içinde 2-3 tane yumurta 12-13 mm ye büyüyordu geriden gelen yumurtalar bunların büyümesine yetişemeden o en büyük yumurtalara göre zaman ayarlanıyordu çatlamasınlar diye. aşılamada da öyle oldu 1. tüp bebekte de öyle oldu. Öyle olunca tabii ki küçük yumurtalar büyüyemeden kaldı büyükler 18-20 mm olunca toplandı ve ele geçen embriyo sayısı tüp bebekte 4'tü onun da 1 tanesi 1.kalite ve 11 hücreli olarak 3.günde transfer edildi.Transferden sonra 1 saat yattım sonra kalkıp tuvalete gittim ve eve yollandım. Önce 3 gün hiç kalkmadan yattım sonra da test gününe kadar sadece evin içinde dolaştım. Başka bir sebepten raporluydum o sırada (bel fıtığı) o sayede yatabildim diyebilirim. Bu arada ben ameliyathane hemşiresiyim ve zaten sayımız az olduğundan öyle kolay kolay izin vermezler de denk geldi işte rapor yatmış oldum böylece. 12.gün test yaptığımda negatifi gördüm yıkıldım tabii.
Neyse ikinci için araştırmalara başladık ama benim hiç umudum yok bu başına buyruk yumurtalarım yüzünden :) İkinci için Ankarada çok tavsiye edilen bir hocanın merkezine gittik (forumda yeniyim yazabilir miyim bilmediğimden böyle yazdım). Tedaviye başladık benim yumurtalar bu sefer eskisinden de acayip bir düzensizlikle büyümeye başladı önce 2 tanesi 15 oldu onlar bu haldeyken geride 4-5 tane 8-9 mm'likler ve birçok da daha küçükleri vardı. Ben bu sefer bu dağınıklıktan 2-3 embriyo da çıkmayacak diye kabuslar görmeye başladım....ki doktorum çok radikal ve cesur bir karar verdi, bu büyükler iyi hoş ama yetmez tedaviyi kesmiyorum büyükler çatlarsa kendileri bilirler ama geriden gelen yumurtaları bekliyeceğim dedi ben iyice şok oldum tabii hiç yumurta kalmayacak bu sefer diye ama doktorumuz da bir o kadar kedine güvenli kesin ve net biridir birşey diyemedim korkumdan.Ha çatladı ha çatlicak diye diye 11. günü getirdik 13 tane yumurta toplandı hocamın sayesinde çok şükür 10 tanesi de olgundu hem, 3. gün 2 tane 1. kalite 8 hücreli transfer edildi.(Sonradan başka bir kadın doğum hemşiresi öğrendim ki bu hoca zaten böyle benim gibi abuk subuk durumları olan hastalara cesur yaklaşımlarıyla ünlüymüş).
Benim asıl hikayem burada başlıyor. Ben işyerine tüp bebek yaptırdığımı söylemedim, yumurta takibine hep öğlen aralarında gittim yumurta toplamada ve transferde de zaten birikmiş nöbet izinlerimden kullandım.İkinci transfer yapıldı bu sefer çok sıkışmıştım önce sürgüye yaptım 45 dakika sonra da kalkıp arabaya bindim eve gitmek üzere, arabada giderken telefon çaldı ben de numaraya bakmadan açtım. Açtım ki başhemşire arıyor nasıl da yağmurlu bir gün, bir sürü trafik kazası hastası gelmiş son anda da bir acil sezeryan çıkmış 3 ameliyathane çalıştırmak zorunda kalmışlar, icapçı sağolsun telefonunu açmamış 1 hemşireye daha ihtiyaç varmış acele gel dedi. Ben gelemem mümkün değil falan diyecek oldum ama dinlemediler bile zaten ulaşıldığın andan itibaren gitme zorunluluğun var bizim meslekte. Ben şok oldum resmen eşime söylediğimde o da şok oldu bir de üstüne bana nasıl bir kızmak ama, numaraya bakmadan niye açıyorsun sen nöbetçi bile değilsin bravo sana bravo parasında değilim ama şu çektiğin eziyetlere vurulduğun iğnelere yazık ettin dedi. Ben bir ağlamaya başladım ama nasıl böyle bağıra bağıra ağlıyorum o anda zaten o kadar kastım ki kendimi o anda düştüğüne emindim bebeklerin. Elbette nöbete gittim ve o gün gündüz saat 4'den sabaha kadar ameliyatta kaldım 3 ayrı ameliyat aldık hatta son hastada hasta düşmesin diye çarşafın ucundan kaldırmak zorunda bile kaldım o derece.Ertesi sabah cumartesi idive yağmur bütün hızıyla devam ediyordu, arabadan indim eve doğru giderken apartmanın girişindeki paspas su çekmiş ayağımın altından bir kaydı popo üstü çakıldım resmen yere zor kalktım oh dedim şimdi tam oldu işte. eve gittim cumartesi yattım pazar sabah kapı bir çaldı kayınvaildemle kayınpeder memleketten gelmişler bize sürpriz yapıp.Ne hoş değil mi. 10 gün kaldılar size yemin ediyorum o günden test gününe kadar hiç oturmadım diyebilirim, akşam yemeği servis yap, bulaşıkları yerleştir, çayı demle servis yap kuruyemiş getir götür meyve getir mutfağı düzelt 10 günüm böyle geçti gece yatağa yatınca bacaklarım titriyordu resmen yorgunluktan hem işte çalış hem de eve gelince dinleneme mahvoldum bittim hayatımda hiç bu kadar yorucu bir 15 gün geçirmemiştim tesdüfe bak:))ama ben hiç kafaya takmadım çünkü 10 saat ayakta ve koşturarak uykusuz yorgun ve perişan geçirdiğim transfer gününden sonra hiç umudum yoktu zaten. Transferin 9.günü aniden sol yumurtalığıma bir ağrı girdi çok korktum hayır gebelik olmadığından eminim de başka bir şey mi var acaba kist falan diye hastaneye gidip ultrason yaptırdım temiz çıktı bir de kan verdim beta hcg 100 çıktı kızlar hem de 9. günde. Hemen doktoru aradım ikiz olabilir 2 gün sonra tekrar ettir dedi 11.günde de 250 çıktı tamam artık kan testi yaptırmana gerek yok 1 hafta sonra gel ultrasonda bakalım dedi şimdi onu bekliyorum. İnşallah Allah tamamına erdirir ama olmazsa bile bebeklerin tutunması için transfer sonrası yaptıklarımız olduğuna inanmıyorum ben artık asla. Bunu da yazmalıyım dedim çünkü be transfer günü başıma gelenlerden sonra o kadar suçlu hissederek ve kötü geçirdim ki günlerimi, sizlerin de öyle hissetmesini istemiyorum, tutacaksa ne yapsan tutuyor, olmayacaksa da kıpırdamasan da gidiyor arkadaşlar ben emin oldum tamamen. o duygularla da yazdım inşallah okuyan birkaç kişinin moralini düzeltse yeter.
Gunaydin arkadaslar.. simdi kan verecegim insallah hakkimda hayirlisi neyse o olsun.
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Arkadasim arastirdim soyle yaziyor:5.gün iyi oluyomuş olgunmuş ama Rabbim bilir 2. Gün yapanlar bile tutuyo
Arkadasim arastirdim soyle yaziyor:
26-09-2010, 03:16
3. güne kadar embriyo, yumurta kalitesi sayesinde gelişiyormuş,3. günden sonra spermin kalitesine göre döllenmedeki gelişim ya devam ediyomuş ya da duruyomuş...bunu göze almak istemeyen çoğu merkezde 3. günde embriyolar hala kaliteliyken transferi gerçekleştiriyormuş..
inşallah canım ben hepimiz için dua ediyorum, çok zor geçiyor zaman çok
Ozel, Ankara senin?Özeldemi yaptırıyorsun hangi şehir
Nasil cikti canim sonucun?
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Ozel, Ankara senin?
Benim tuvaletimi yaparken ağlayasım geliyo panik oluyorum düşer diye özel bişey yiyip içtinmi tutunması için
yok canım hiçbirşey yapamadım kendi yemeğimi bile soğuduktan sonra yiyebiliyordum diğerlerine servis yapmaktan. Sonradan doktorum şöyle açıkladı düşme diye birşey sözkonusu değilmiş, ister tüp bebek olsun ister normal yolla embriyo rahim içine geldiğinde iki süngerin arasında nazikçe sıkıştırılmış gibi beklermiş, o sırada o embriyonun normal olup olmadığını tespit etmek için gerekli genetik taramaları yaparmış rahim iç hücreleri, dikkat et bu tarama esnasında da hala sıkıştırılmış ama kabullenilmemiş şekilde duruyor embriyo. Ne zaman normal olduğu anlaşılırsa o zaman gereken enzimler salgılanıp içeriye doğru tutunmasına izin veriliyormuş yani mesele bu dedi doktorum. O zaten vücudun kendi yaptığı testler sırasında da boşlukta değil sıkıştırılmış bir halde bekliyor merak etme demişti. Fakat dedi tabii ki bir işte ne bileyim trafik kazası yüksekten düşme gibi şiddetli şeylerde elbette tutunmuş embriyo bile yerinden ayrılabilir ama böyle normal hareketlerle istesen de düşüremezsin demişti. Ben bide çok kötü düşmüştüm düşün yani tuvalete oturmaktan hiçbirşey olamazzzz
canım seni yakınen takip ediyorum girmeyince bende çok merak etim çook üzüldüm ama herşeyde vardır bir hayır..canım sen testini açık renk deyince tahmin etmiştim birde hafif kanaman vardı diye biliyorum..canım doktorun neden tekrar kan değerini takip etmeni istemedi onuda anlamış değilim..hani umutlanıp böyle yıkılmak zor kese görmeye gidip kötü haber almak eminim çok acıdır..Allahım sabır versin ilk gebelik kimyasal olup sonraki tüpte sağlıklı hamile kalanlar çok var canım...Arkadaşlar bir haftadır giremiyorum merak ettinizmi bilmiyorum.
Bazılarınız biliyorsunuz ilk tüp bebek denememdi çok şiddetli bi PKO vakasıyım
Ama yinede bi umutla şansımızı denedik pimpirikliliğimden kılıkırk yara yara pozitifide gördük havalara uçtuk dünyalar bizim oldu evimizin neşesi oldu
Bunları sizi üzmek için yazmayı hiç istemezdim ama topiğimizden sorumlu olarak ve sizleri çok sevdiğimden yazıyorum... Haberdar olasınız...
Geçen cuma keseyi görecektik ama salı akşamı şiddetli kanamam başladı ve sonuç kimyasal gebelikçok şaşkınım sebebi ilk kan sonucum 82 ikincisi 300 doktorum bile tamam oldu diyordu ama nasip böyleymiş hala şaşkınım... Demekki normal değerlerle bile keseyi görmeden fazla sevinmesek gerekiyormuş.... Ama ben hep hayırlısını istedim sonuç ne olursa olsun.. Hatta bebeğimin niyetine hatimde bile başlamıştım demekki Rabbim böyle hayırlı kılmış...
Foruma giremedim Bir haftadır zaten rahatsızdım üzerine birde memleketime gittim ailemde birlikteydim hem bi teselli bulurum diye hemde ablamın eşinde lösemi başlangıcı varmış onu ziyaret ettik insan böyle şeyler duyunca daha bi üzülüyor ve haline şükrediyor... Hamdolsun kendi sağlığımız yerinde...
Geçmişi pek okuma fırsatım olmadı ama bu kimyasal gebelik haberleri beni çok üzüyor ve bir dahaki dondurulmuş denemem için hiç umudum yok ben vasat bir pko hastasıyım ve diyecek birşey bulamıyorum kelimelerim kifayetsiz kalıyor..
Sonuç alan arkadaşlara sabırla hayırlı sonuçlar diliyorum..
Canim hayirli olsun rabbim korusun evlatlarimizi.ankarada nerde yaptirdin
Rabbim dayanma gücü versin en.kısa zamanda hayirli sağlıklı evlatlar nasip etsinMaalesef bu kez olmadı sonucum 1.20 çıktı yani negatif. Bi dahaki sefere inşallah
Çok geçmiş olsun canım ilk denememde bende kimyasal yaşamıştım tabi bu değerleri hiç görmemiştim ben.Rabbim sana ve eşine uzun ömür versin duygularını anlıyabiliyorum .ümidini asla yitirme lütfen hayırlıysa olsun sonuçta.Allahhepimize sağlık versim
iPad 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Canim oncelikle gecmis olsun Allah sifa ve sabir versin. Benimde sonucum kimyasal oldu. Dun 17 idi deegrr hala hastalanamadim hastalanmayi bekliyorum bende..
Allah yardimimiz olsun
Merak etme kuzucuummm.. kontrollu yapcam herseyi
Kelebegimmm cok uzuldum canimmm. Engellere ragmen biz de anne olcaz bebegimm
Canimm cok uzuldumm rabbim gelmis gecmis etsin.. kimyasal gebelik bende yasadim.enistene de cok gecmis olsun rabbim sifalar versin. Irtibatta kalalim canimcimmm
Zeynepcim benim degerim sali gunu 15ti persembe gece adet oldum.
Sen kacinci gunundesin. Degerin sifirlandiktan 1,2 gun sonra adet oluyorsun..
Eniştene Allah bol şifalar versin, size de sabır güç ve ümit versin dondurulmuş bebişinizi de Rabbim tez zamanda hayırlısını hayırlısıyla versin. 80 den 300 e çıkınca ben acaba ikiz mi acaba diye bile düşünmüştüm. Ben korkumdan keseleri görmeden annelere bile diyemedim. Hala da çok korkuyorum. Rabbim bekleyenlere isteyenlere herkese yardımcı olsun kucaklarımıza almaya nasip etsin . Dondurulmuşların şansı yüksek oluyomus inşallah olacak:)
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Canim bnm rabbim yar ve yardimcin olsun cok uzuldum valla ya rabbim sabir versin enistenede sifa versin... :-(
Ahh şimdi gördüm ve çok üzüldüm. Allahım yarabbim sana ve ailene sağlık versin tez vakitte de hayırlı sağlıklı evlat. Çok şaşkınım ya of geçmiş olsun kendine dikkat et canım.
AA
geçmiş olsun canım benim ama nasipten ötesi yok biliyoruz..rabbim hayırlı ve kısa zamanda verecektir evladını inşaALLAH.rabbim kuluna kabul etmeyeceği duayı nasip etmezmiş.ben hep buna inanadım..
ayrıca ne demek vasat bir pko hastası...bende ağır pkoluyum ama benm drum bana her zaman,durumumun tüpte dezavantaj değil avantaj olduğunu söylerdi ve öyle de cidden..iki tedavimde de rabbim ikiz nasip etti seninde olacak ben çok inanıyorum.inşaallah.
eniştene de rabbim şifa versin...
Bende bi kaç gündür bakıyorum senin için demek bu yüzdenmiş ;( çok üzüldüm canım yani nerden aklına gelebilir ki değerde o kadar yükselmiş,allah hayırlısını versin canım ne diyelim herşey allahtan.bizler için sağlıkla kucağımıza alana kadar huzur yok sanırım enişten içinde çok geçmiş olsun, Allah acil şifa versin.
canım seni yakınen takip ediyorum girmeyince bende çok merak etim çook üzüldüm ama herşeyde vardır bir hayır..canım sen testini açık renk deyince tahmin etmiştim birde hafif kanaman vardı diye biliyorum..canım doktorun neden tekrar kan değerini takip etmeni istemedi onuda anlamış değilim..hani umutlanıp böyle yıkılmak zor kese görmeye gidip kötü haber almak eminim çok acıdır..Allahım sabır versin ilk gebelik kimyasal olup sonraki tüpte sağlıklı hamile kalanlar çok var canım...
Canlarim sağolun hepiniz diyecek bişey bulamiyorum cok sevundigimiz için yeni yeni sindirdik sizinde Rabbim gonlunuzdekini kucaginiza tez vakitte verir inşallah.. Rabbim bize sağlık sıhhat versin bebisde olur inşallah. .
gulnevacim cuma günü keseye gitmeden salı günü kanamam gelmisti.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?