Canim 41 meryem suresi.birde 500 yasin ama herkes bir tane okumak zorunda bana 1200 yasin toplandi
Arkadaşım öncelikle herkese hayırlı haberler hayırlı evlatlar diliyorum. Çook uzun zamandır kadınlar kulübünü okumama rağmen sırf şu ayda başımdan geçenleri anlatabilmek için üye oldum, belki benim hikayem başkalarına umut olur. 33 yaşındayım 5 yıllık evliyim 2 yıldır çocuk için uğraşıyoruz ilk 1 yıl kendi denemelerimizle geçti olmayınca son 1 yıldır da tedavideyiz. Önce belirgin bir sebebp bulunamadı sonra bir tetkikimde fsh 11 çıkınca rezerv azlığı olabilir tedaviye başlayalım dediler. 1 kez aşılama yaptık daha fazla da istemedik biz, doktorumuz da sizin için vakit kaybetmemek önemli diyince tüp bebeğe başladık.
Yalnız bende şöyle bir problem vardı, ilaçları yaptırmaya başlıyordum hemen 2-3 gün içinde 2-3 tane yumurta 12-13 mm ye büyüyordu geriden gelen yumurtalar bunların büyümesine yetişemeden o en büyük yumurtalara göre zaman ayarlanıyordu çatlamasınlar diye. aşılamada da öyle oldu 1. tüp bebekte de öyle oldu. Öyle olunca tabii ki küçük yumurtalar büyüyemeden kaldı büyükler 18-20 mm olunca toplandı ve ele geçen embriyo sayısı tüp bebekte 4'tü onun da 1 tanesi 1.kalite ve 11 hücreli olarak 3.günde transfer edildi.Transferden sonra 1 saat yattım sonra kalkıp tuvalete gittim ve eve yollandım. Önce 3 gün hiç kalkmadan yattım sonra da test gününe kadar sadece evin içinde dolaştım. Başka bir sebepten raporluydum o sırada (bel fıtığı) o sayede yatabildim diyebilirim. Bu arada ben ameliyathane hemşiresiyim ve zaten sayımız az olduğundan öyle kolay kolay izin vermezler de denk geldi işte rapor yatmış oldum böylece. 12.gün test yaptığımda negatifi gördüm yıkıldım tabii.
Neyse ikinci için araştırmalara başladık ama benim hiç umudum yok bu başına buyruk yumurtalarım yüzünden :) İkinci için Ankarada çok tavsiye edilen bir hocanın merkezine gittik (forumda yeniyim yazabilir miyim bilmediğimden böyle yazdım). Tedaviye başladık benim yumurtalar bu sefer eskisinden de acayip bir düzensizlikle büyümeye başladı önce 2 tanesi 15 oldu onlar bu haldeyken geride 4-5 tane 8-9 mm'likler ve birçok da daha küçükleri vardı. Ben bu sefer bu dağınıklıktan 2-3 embriyo da çıkmayacak diye kabuslar görmeye başladım....ki doktorum çok radikal ve cesur bir karar verdi, bu büyükler iyi hoş ama yetmez tedaviyi kesmiyorum büyükler çatlarsa kendileri bilirler ama geriden gelen yumurtaları bekliyeceğim dedi ben iyice şok oldum tabii hiç yumurta kalmayacak bu sefer diye ama doktorumuz da bir o kadar kedine güvenli kesin ve net biridir birşey diyemedim korkumdan.Ha çatladı ha çatlicak diye diye 11. günü getirdik 13 tane yumurta toplandı hocamın sayesinde çok şükür 10 tanesi de olgundu hem, 3. gün 2 tane 1. kalite 8 hücreli transfer edildi.(Sonradan başka bir kadın doğum hemşiresi öğrendim ki bu hoca zaten böyle benim gibi abuk subuk durumları olan hastalara cesur yaklaşımlarıyla ünlüymüş).
Benim asıl hikayem burada başlıyor. Ben işyerine tüp bebek yaptırdığımı söylemedim, yumurta takibine hep öğlen aralarında gittim yumurta toplamada ve transferde de zaten birikmiş nöbet izinlerimden kullandım.İkinci transfer yapıldı bu sefer çok sıkışmıştım önce sürgüye yaptım 45 dakika sonra da kalkıp arabaya bindim eve gitmek üzere, arabada giderken telefon çaldı ben de numaraya bakmadan açtım. Açtım ki başhemşire arıyor nasıl da yağmurlu bir gün, bir sürü trafik kazası hastası gelmiş son anda da bir acil sezeryan çıkmış 3 ameliyathane çalıştırmak zorunda kalmışlar, icapçı sağolsun telefonunu açmamış 1 hemşireye daha ihtiyaç varmış acele gel dedi. Ben gelemem mümkün değil falan diyecek oldum ama dinlemediler bile zaten ulaşıldığın andan itibaren gitme zorunluluğun var bizim meslekte. Ben şok oldum resmen eşime söylediğimde o da şok oldu bir de üstüne bana nasıl bir kızmak ama, numaraya bakmadan niye açıyorsun sen nöbetçi bile değilsin bravo sana bravo parasında değilim ama şu çektiğin eziyetlere vurulduğun iğnelere yazık ettin dedi. Ben bir ağlamaya başladım ama nasıl böyle bağıra bağıra ağlıyorum o anda zaten o kadar kastım ki kendimi o anda düştüğüne emindim bebeklerin. Elbette nöbete gittim ve o gün gündüz saat 4'den sabaha kadar ameliyatta kaldım 3 ayrı ameliyat aldık hatta son hastada hasta düşmesin diye çarşafın ucundan kaldırmak zorunda bile kaldım o derece.Ertesi sabah cumartesi idive yağmur bütün hızıyla devam ediyordu, arabadan indim eve doğru giderken apartmanın girişindeki paspas su çekmiş ayağımın altından bir kaydı popo üstü çakıldım resmen yere zor kalktım oh dedim şimdi tam oldu işte. eve gittim cumartesi yattım pazar sabah kapı bir çaldı kayınvaildemle kayınpeder memleketten gelmişler bize sürpriz yapıp.Ne hoş değil mi. 10 gün kaldılar size yemin ediyorum o günden test gününe kadar hiç oturmadım diyebilirim, akşam yemeği servis yap, bulaşıkları yerleştir, çayı demle servis yap kuruyemiş getir götür meyve getir mutfağı düzelt 10 günüm böyle geçti gece yatağa yatınca bacaklarım titriyordu resmen yorgunluktan hem işte çalış hem de eve gelince dinleneme mahvoldum bittim hayatımda hiç bu kadar yorucu bir 15 gün geçirmemiştim tesdüfe bak:))ama ben hiç kafaya takmadım çünkü 10 saat ayakta ve koşturarak uykusuz yorgun ve perişan geçirdiğim transfer gününden sonra hiç umudum yoktu zaten. Transferin 9.günü aniden sol yumurtalığıma bir ağrı girdi çok korktum hayır gebelik olmadığından eminim de başka bir şey mi var acaba kist falan diye hastaneye gidip ultrason yaptırdım temiz çıktı bir de kan verdim beta hcg 100 çıktı kızlar hem de 9. günde. Hemen doktoru aradım ikiz olabilir 2 gün sonra tekrar ettir dedi 11.günde de 250 çıktı tamam artık kan testi yaptırmana gerek yok 1 hafta sonra gel ultrasonda bakalım dedi şimdi onu bekliyorum. İnşallah Allah tamamına erdirir ama olmazsa bile bebeklerin tutunması için transfer sonrası yaptıklarımız olduğuna inanmıyorum ben artık asla. Bunu da yazmalıyım dedim çünkü be transfer günü başıma gelenlerden sonra o kadar suçlu hissederek ve kötü geçirdim ki günlerimi, sizlerin de öyle hissetmesini istemiyorum, tutacaksa ne yapsan tutuyor, olmayacaksa da kıpırdamasan da gidiyor arkadaşlar ben emin oldum tamamen. o duygularla da yazdım inşallah okuyan birkaç kişinin moralini düzeltse yeter.
iPad 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Gunaydin arkadaslar.. simdi kan verecegim insallah hakkimda hayirlisi neyse o olsun.
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Arkadaşlar bir haftadır giremiyorum merak ettinizmi bilmiyorum.
Bazılarınız biliyorsunuz ilk tüp bebek denememdi çok şiddetli bi PKO vakasıyım
Ama yinede bi umutla şansımızı denedik pimpirikliliğimden kılıkırk yara yara pozitifide gördük havalara uçtuk dünyalar bizim oldu evimizin neşesi oldu
Bunları sizi üzmek için yazmayı hiç istemezdim ama topiğimizden sorumlu olarak ve sizleri çok sevdiğimden yazıyorum... Haberdar olasınız...
Geçen cuma keseyi görecektik ama salı akşamı şiddetli kanamam başladı ve sonuç kimyasal gebelikçok şaşkınım sebebi ilk kan sonucum 82 ikincisi 300 doktorum bile tamam oldu diyordu ama nasip böyleymiş hala şaşkınım... Demekki normal değerlerle bile keseyi görmeden fazla sevinmesek gerekiyormuş.... Ama ben hep hayırlısını istedim sonuç ne olursa olsun.. Hatta bebeğimin niyetine hatimde bile başlamıştım demekki Rabbim böyle hayırlı kılmış...
Foruma giremedim Bir haftadır zaten rahatsızdım üzerine birde memleketime gittim ailemde birlikteydim hem bi teselli bulurum diye hemde ablamın eşinde lösemi başlangıcı varmış onu ziyaret ettik insan böyle şeyler duyunca daha bi üzülüyor ve haline şükrediyor... Hamdolsun kendi sağlığımız yerinde...
Geçmişi pek okuma fırsatım olmadı ama bu kimyasal gebelik haberleri beni çok üzüyor ve bir dahaki dondurulmuş denemem için hiç umudum yok ben vasat bir pko hastasıyım ve diyecek birşey bulamıyorum kelimelerim kifayetsiz kalıyor..
Sonuç alan arkadaşlara sabırla hayırlı sonuçlar diliyorum..
Maalesef bu kez olmadı sonucum 1.20 çıktı yani negatif. Bi dahaki sefere inşallah
merhaba yazılanları okuyunca fark ettim sonucun 1,20 çıkmış öncelikle hayırlı olsun diyeyim sakın olmadı deme çünkü tvde çünkü ünlü mustafa bahçeli tüp bebek doktorundan dinlemiştim birçok hastası sonuçları düşük olunca tutmadı diyip ilaçları filan bırakıyorlarmış oysaki araştırma yapılmış sonuçları 1,20 yani senin gibi olan hastaların tutmuş fakat hastaları dikkat etmediğinden dolayı düşük yaşamışlar sakın canım kendini bırakma dikkat et ve ilaçlarını içmeyi ihmal etme olurmu, onun altında olsaydı evet yinede umutsuzluğa düşme derdim ama bunu dalında bir uzman doktordan dinleyince uyarmak istedim allaha emanet :)))
Nova-art tüp bebek Prof.Dr.Ahmet Erdem, Gazinin Hocası Allah razı olsun ondan, çok cevap falan vermiyor çok anlatmıyor iyice didiklemek lazım dediğim dedik bi doktor falan ama bilgisine hayran kaldım ben. Benim tiroid ultrasonumda çok küçük nodüller var annem de hashimato hastası belki bende de çıkacaktır ileriki yıllarda bilmiyorum. Bunu gittiğim her doktora söyledim kan testlerin normal önemli değil dediler ilk defa ahmet hoca bu tiroide karşı oluşan antikorlar da gebeliği engelleyebilir onu bastırmak lazım diyip transferden sonra prednol başladı 16 mg 1 hafta kullandım belki de ondan oldu bilmiyorum valla ama yaklaşımları kimselere benzemiyor ben çok memnun kaldım zaten orada da herkes bir yakınının burada hamile kalmasından ötürü gelmiş.
Transferin nezaman benimde blast transferiydi bugün 3. Günüm inşallah emeklerimizi boşa çıkarmaz rabbimm
merhaba canım çok üzüldüm biraz önce okudum fark ettim maalesef bende nisan ayında kimyasal gebelik yaşadım ayın 23 de tekrar dondurulmuş embriyorlarla yola devam edeceğim allah hakkımızda nasıl hayırlı ise onu nasip eder inşallah hayırla ve sağlıkcakla, eniştinin durumunada çok üzüldüm çok ama çok geçmiş olsun inşallah erken teşhisdir ve tedavsi mümkündür hiç kendini yıpratma ve üzme her zaman önüne bak bir sonraki denemende allah tamamına ermeyi nasip eder ve kucağına alırsın sağlıkla ben aşılama tedavisini uygularkende maalesef dış gebelik yaşadım doktorlarım benden pek ümitli değil bu ikinci tüp bebekde ama ben umudumu kaybetmiyorum, hatta eşim bile bana olmaz boşuna uğraşıyoruz diyor inanırmısın ben tek savaş veriyorum, herkes umudunu yitirmiş sanki hiç çoçuk sahibi olacamıyacakmışım bir durum çiziıyor oysa öyle bir sağlık sorunum yok herhangi bir sorunumuz yok ama olmuyor diyor doktorlar bakalım artık,
Canim bana sadece crinone jel verdiler bnmde ayni 14 tanedn 6 sectiler 5 I dollendi 2 transfer ettiler insallah tutar seninkilerde cnm bnm cok agrim olmamistiHemen başlıyorum canm çok teşk. Az önce klinikten aradılar 6yumurtanın 5i döllenmiş hakkımızda hayırlı olur inş. Yumurta alınmasına rağmen kasıklarımda baskı ve ağrı devam ediyor bide bisürü ilaç başlandı sizde de böylemi
Canlarim, dun opu olmustum ya...6 yumurtam dollenmis, yavrularim yola cikmis, insallah saglikli bir sekilde bolunurler...tedaviye basladigimdan itibaren ilk defa cok heyecanlandim, duygulandim, sevinc gozyaslari agladim. En az bir tane olsun benim olsun istiyorum, simdi hepsini dogurasim var
Dun opu gecirmis kizlar, umarim size de hayirli guzel haberler gelir insallah, sevinci hep beraber yasayalim, sevgilerle...
Canim bana sadece crinone jel verdiler bnmde ayni 14 tanedn 6 sectiler 5 I dollendi 2 transfer ettiler insallah tutar seninkilerde cnm bnm cok agrim olmamisti
Benimde 11 yumoşum dollenmişcanim insallahhhh sonu da bu sonuclar gibi pozitif olur kucagimiza aliriz ne zaman transfer yapilacagini soyledilermi canim
Canim blast transferi ne oluyor aydinlatirsan sevinirim
Canım benmi kaçırdım acaba int bi gitti bi geldi bizde de sonucun nasıl çıktı?
Rabbim dayanma gücü versin en.kısa zamanda hayirli sağlıklı evlatlar nasip etsin
Nova-art tüp bebek Prof.Dr.Ahmet Erdem, Gazinin Hocası Allah razı olsun ondan, çok cevap falan vermiyor çok anlatmıyor iyice didiklemek lazım dediğim dedik bi doktor falan ama bilgisine hayran kaldım ben. Benim tiroid ultrasonumda çok küçük nodüller var annem de hashimato hastası belki bende de çıkacaktır ileriki yıllarda bilmiyorum. Bunu gittiğim her doktora söyledim kan testlerin normal önemli değil dediler ilk defa ahmet hoca bu tiroide karşı oluşan antikorlar da gebeliği engelleyebilir onu bastırmak lazım diyip transferden sonra prednol başladı 16 mg 1 hafta kullandım belki de ondan oldu bilmiyorum valla ama yaklaşımları kimselere benzemiyor ben çok memnun kaldım zaten orada da herkes bir yakınının burada hamile kalmasından ötürü gelmiş.
Amin canım tüm isteyenlere versin . Umudumu kaybetmedim 2 ay sonra tekrar deneyeceğim inşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?