2014 Mayıs-Haziran Tüp Bebek Yaptıracak Arkadaşlar buradayız

Bol bol yat dinlen.kanaman artmadığı sürece lekelenmeyi önemseme takmamaya çalış .. tahlil yapmana da az kalmiş zaten aklına kötü seyler getirme...yerleşmeyle alakalıdır inş😚😊

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Sağol canıım şimdi geldim umarım onları korumayı başarırım:)

iPad 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Surekli yatmani oneririm. Arastirdim her yerde oyle yaziyor. Iyi beslen,ananas ye, pozitif dusun. Oyalayacak biseyler bul kendine.. benim yarin opu var yumurta toplanicak. sanirim pzt de transfer olur. Ben de bunlari yapicam. Yatakta bol kitap okuycam.

Sağol canıım şimdi geldim umarım onları korumayı başarırım:)

Slm canım . Hayırlı olsun inş . Rabbim. Kucağına almayı nasip etsin inş .
Kaç tane transfer edildi ? Nasıl geçti

Envoyé de mon iPhone à l'aide de Kadınlar Kulübü

Slm arkadaşlar
Saat 12:00 de transferim olacaktı gittik , doktorumun son kararı ile 5. Gün embriyosu transfer edilecek . 17sinin 11 i döllenmiş . Ama hangisini koyacağımızı bilmiyorum dedi hangisi tutar diye. 5. Gün garantili olur dedi . Ama 5. Gün hepsini kaybetme riskide var % 10 gibi . Neyseki yarın arayıp tekrar çağıracaklar. Cumartesiye kaldı . Giderken çok dua ettim . Rabbim hakkımızda hayırlısını ver dedim . Belkide hayırlısı böyledir .

5. gun ile 3. gun embriyosunun farki nedir?

5. gun ile 3. gun embriyosunun farki nedir?

Blastokist transferinin avantajı:
Blasttokist transferi sayesinde 5. güne kadar izlenen embriyolardan en iyisi seçilmiş olur ve "en iyi tek embriyo" anne rahmine transfer edilmiş olur. Tek embriyonun transfer edilmesi ikiz, üçüz gibi çoğul gebelikleri azaltma açısından çok önemli bir avantaj sağlar. Bu önemli bir avantajdır çünkü çoğul gebeliklerin hamileliğin ilerleyen aylarında çeşitli nedenlerle kaybedilme riski fazladır. Blastokist transferinin diğer bir avantajı da OHSS riski çok yüksek olan hastalarda tercih edilebilmesidir.
Blastokist transferinde genel olarak gebelik şansının daha yüksek olduğu kabul edilir. Bazı araştırmalarsa gebelik şansını arttırmadığını sadece daha az embriyo ile aynı gebelik şansını yakalamayı sağladığını ve bu sayede çoğul gebelik şansını azalttığını söyler ALINTIDIR

Cok tesekkurler..

Cok tesekkurler..

Canım bende şimdiye kadar hep araştırırken bu bölümü okumadan geçiyordum . Ama eve gelir gelmez okumaya başladım . Doktorum açıkladı ama bana yeterli gelmedi.
Neyseki korkulacak bişey değilmiş .
Blastokist
Spermlerle döllenmiş yumurta hücresine embriyo adı verilir. Klasik tüp bebek (IVF) yada mikroenjeksiyon yöntemiyle oluşan embriyolar döllendikten 2 veya 3 gün sonra rahim içine yerleştirilir. Normal yolla oluşan gebelikte döllenme tüplerde olur ve oluşan embryo içindeki hücreler tüplerde bölünmeye devam eder. Embriyonun tüp içindeki yolculuğu 5 gün sürer. 5’inci gün rahim içine ulaşan embriyo BLASTOKİST adını alır. Blastokist kendini çevreleyen zardan(Zona pellicuda) ayrılarak döllendikten yaklaşık 5 gün sonra rahim içi tabakasına ( endometriyum ) yataklanır ve gebelik oluşur. Embriyoların 2. veya 3.gün yerine blastokist safhasına ulaşmasını bekleyerek transfer edilmesinin doğal yollardan oluşan gebelik mekanizmasıyla daha uyumlu olduğu ve gebelik şansını arttırabileceği düşünülmüştür. ALINTIDIR
İnş rabim hakkımızda hayırlısını nasip eder

Canim ben de arastirirken sunu buldum, gerci sen yazmissin:

3. gün transfer doktorların kendilerini garantiye alıp sonra embriyolar ölürse suçlanma riskini minimize ettikleri bir yöntem diye yorumlanıyormuş..Niye mi, çünkü normal hamileliklerde döllenmenin 3. gününde embriyo normalde daha kadının rahmine düşmezmiş, 3. günde daha follop tüplerinde dururlarmış. 5. günde ise follop tüplerinden düşüp rahme indiklerinde rahme tutunmayı sağlayacak uzuvları gelişmiş olurmuş bu da rahme yapışarak hamile kalmayı sağlarmış.

Yani 3. günde transferin riski, embriyolar rahme konduklarında daha tutunabilecekleri uzuvları yok dolayısı ile 5. güne kadar orada yaşayabilmeleri lazım ki rahme tutunsunlar. 5. günün riski ise her embriyo laboratuar ortamında blastosist denilen evreye (yapışkan uzuvların gelişmesi evresi) ulaşamayabiliyormuş, yani ölebiliyormuş.
Alintidir....

Slm canım . Hayırlı olsun inş . Rabbim. Kucağına almayı nasip etsin inş .
Kaç tane transfer edildi ? Nasıl geçti

Sağol canım 2taneler teyzesi:) Rabbim hepimize kucağımıza almayı nasip etsin rahat bi işlemmiş

Canım seninde yarın opu varmış
Transfer sonrası yatma işinde sana katılmıyorum . Nerde okudun bilmiyorum ama . Ilk günler dinlenin diyorlar ama yatın demiyorlar. Araştırmalar yatanlara göre yatmayanların gebelik oranı daha yüksek . Ağır işler yapmadıkça normal hayatınıza devam edin diyorlar . Ben mesela normalin dışına çıkıcam çünkü normalde günde yaptıgım iş 2 saat degil . Bu yüzden yürüyüşe bile çıkmayı düşünüyorum . Yani benim burda gidecek gelecek kimsem yok . Yapacak iş yok . Akşamı zor ediyorum eşimin gelmesini bekliyorum . Yani yatmak işini bir daha düşün lütfen .

Rabbim hayırlısını versin sanada böylesi daha iyidir inşALlah hakkında

Sağol canım 2taneler teyzesi:) Rabbim hepimize kucağımıza almayı nasip etsin rahat bi işlemmiş

Kız valla kardeşim olsan belkide bu kadar sevinirdim . Sümüklettin beni burda
I'ni canım inş valla parçalandım ya nasıl sevindim inş tuvalet inş saglıkla kucağında alırsın . Iyi bak onlara . Sen iyimisin peki . Oda da yatırdılar mı hiç .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…