2014 Nisan Anneleri

MINIK BEBEKLERIMIZIN CINSIYETLERI ?

• KIZ

OY: 250 45,4%
  • ERKEK

OY: 283 51,4%
  • IKIZ ERKEK-ERKEK

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-KIZ

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-ERKEK

OY: 10 1,8%

• Ankete Katılan
    551
azıcık caz yapsaan, yahut olmadı numara... kendimi iyi hissetmiyorum de(doğru zaten o kadar yormuşsun ki kendini) numara değil yani...özetle şuan hamilesin, sen kendine istediğin eziyeti yap(benim ilk bebekte yaptığım gibi) istersen tum kemiklerin ayrı ayrı ağrıyıp sızlasın hizmet yapmaktan(ayıp olmaz kimseye ne guzel) ama bebeğin karnında unutma... herşeyin onu etkiliyor. o yuzden 1 adım sonrasını hesaplayıp hareket etmeye çalış lütfen.
şuan en önemlisi bebeğinin sağlıkla buyumesi, annesinin sağlıklı ve mutlu olması.
doğru söylüyorsun....en yakının eşin ve en çok onun yardım etmesi lazımken...bizimki hiç oralı olmaz...pazar sabahı kahvaltı hazırladım..salonda yiyelim dedi...önceden olsa ben götürüdüm büyük tepsiye koyup ...bekledim gelmediii...diyorum ki kendi kendime hem içeri kahvaltı istiyorsun hemde bu kadın bu tepsiyi nasıl taşıyacak diye düşünmüyorsun...sonra mutfağa çağırdım hayatım şunu salona götürür müsün dedim..'' nihayet bebeğini ve kendini düşünmeye başladın'' dedi bana...bee adam söylemeden aklına gelmiyor mu...gelmiyor gerçekten..illa söylemek lazım yoksa kimse seni düşünmüyor...düşünmeyi bile akıl etmiyor...belki bizde başkalarına karşı böyleyizdir bilemiyorum...

azıcık caz yapsaan, yahut olmadı numara... kendimi iyi hissetmiyorum de(doğru zaten o kadar yormuşsun ki kendini) numara değil yani...

ilk bebeğimde hiç umursamadan koşturdum durdum sağa sola, yordum yıprattım kendimi... pat 5 .5 hafta erken geldi bebek. bebek oldu losalık falan yok. koş babam koş. banyoda bir duştum doğumdan sonra. çıktım "aaa ben ne salağım dustum" falan diyorum ne naz ne ilgi isteme... tabi alamadım. 3 aylıktı, hiç 2 saat blok uyumadan geçirdiğim resmen sinir kriz geçirdim bebek bir yerde ağlıyor ben bi yerde. ev insan dolu olsa bile siz yardım istemez, nazlanmazsanız kimsenin umrunda değilsiniz.

özetle şuan hamilesin, sen kendine istediğin eziyeti yap(benim ilk bebekte yaptığım gibi) istersen tum kemiklerin ayrı ayrı ağrıyıp sızlasın hizmet yapmaktan(ayıp olmaz kimseye ne guzel) ama bebeğin karnında unutma... herşeyin onu etkiliyor. o yuzden 1 adım sonrasını hesaplayıp hareket etmeye çalış lütfen.
şuan en önemlisi bebeğinin sağlıkla buyumesi, annesinin sağlıklı ve mutlu olması.

(umarım haddimi aşmadım)

ağlayacam nerdeyse aynen beni anlatmışsın.. ilkindede aynıydı.. ya .. eltim dinlensin diye haftasonları bize gelirlerdi.. sanki ben çalışmıyorum ki ozaman haftasonları dersanede çalışıyorum... ya çok afedersin ite dönerdim 8 aylık hamileyim akşamın 6.buçuğunda eve gelmişim bulaşıklar bile öyle duruyor yemek zaten yok benim yapmam bekleniyor.. ağlaya ağlaya yapar sonra girip yatardım ağrı sızıdan.. ayaklarım ellerim davul olurdu.. lohusalığımda da kayınvalidem kalacak diye aman ayıp olmasın dedi ve kalmadı annemler.. sonra ne mi oldu dikişlerim açıldı.. hazır gelen yemeği sofraya koymadı kadın çünkü canı değerli.. çünkü eline tövbe kuran alıp başköşeye kurulup oturuyor.. yatağı yerde.. ha sadece bana değil eltimede aynısını yaptı.. kadın 9 ay hem işe gitti hem ev işi yaptı sonra doğumdan geldiğinde bi gittim ki kayınvalidem yatıyor bu bulaşık makinasını boşaltıyor ağlaya ağlaya..
biz böle.. kendimizi hiç düşünmüyoruz... aman kaldırırım bu yüküde.. ama insanlar kendilerine bakıyorlar canım.. şimdi nazlasam kendimi.. bilmiyorum ama cumartesi sabahı.. misafir gelecekya .. misafirde eltim kaynım.. çocuklar.. kayınvalidem biz kalmaya gidiyoruz sizde cumartesi yemeğe gelin demiş..
sabah kalktım ben kahvaltıyı hazırlayana kadar sende yemekleri yap dedim.. çünkü gücüm yok valla yok.. kuzu kuzu yaptı.. eşimede verdim süpürgeyi.. ama yok yinede yoruluyorum.. doğum içinde anneme dedim eğer gelmeyeceksen bakmayacaksan hiç gelme.. çünkü ben alışmışım kendimi ortaya atmaya ben hallederim demeye.. yapmayım diyorum yine yapıyorum kimsede anlamıyor..

selam kızlar.. hayırlı bir hafta olsun inşallah hepimize..
benimde bu hafta veya haftaya doktora gitmem lazım.. bir yanım hemen şimdi koş git diyor bir yanımda 26 hafta bitsin öle git diyor..
şekere bakılacak.. bide oğluşumu çok merak ediyorum..
en son bir hafta gerideydi..
grip geçmiyor.. bu ara öksürükte var.. başım çatlayacak gibi.. işe gelmekten nefret eder oldum.. yinede çok şükür..

Canım aklında kalmasın bence git şimdiden merak ediyorsan.Benimde cumartesi günü kontrolüm var şimdiden içim içime sığmıyor.şeker yüklemesi içinde gittiğin zaman doktor yönlendirir ona göre gidersin tekrardan.tani yaşadığın yer ile hastane arası ne kadarlık bir süre içerisinde bilemiyorum.Geride olmasına bakma bende geçen hafta detaylı yaptırdım bi bölgesini ölçüyor sata uygun çıkıyor bir bölgesini ölçüyor 1 hafta ileride çıkıyor.Bu çok değişkenlik gösteren bi durum.3-4 hafta oynamadığı sürece doktorlar endişelenmek gerektiğini söylüyor.Bebişin iyidir annesi üzme onuda kendinide:)

Merhaba kızlar.Bugün doktora gittim.Paşamı gördüm çok mutlu oldum.1 ayda bu kadar büyür mü ya? Nasıl güzelleşmiş nasıl tombişleşmiş maşallah.:emir_bebek: Boyu 38 cm. kilosu 1.406 gr. Doktorum hayran kaldı oğluma.Çok tatlı bi oğlun olcak baksana dedi. :1: ağzını açıp kapatıyodu sürekli.Heralde emme fonksiyonunu geliştiriyo oğluşum.Şubatın 7.de tekrar gidicem.32 haftalık oluyorum o zamana raporumu vericek.Benden haberler böyle kızlar.

sabah kalktım ben kahvaltıyı hazırlayana kadar sende yemekleri yap dedim.. çünkü gücüm yok valla yok.. kuzu kuzu yaptı.. eşimede verdim süpürgeyi.. ama yok yinede yoruluyorum.. doğum içinde anneme dedim eğer gelmeyeceksen bakmayacaksan hiç gelme.. çünkü ben alışmışım kendimi ortaya atmaya ben hallederim demeye.. yapmayım diyorum yine yapıyorum kimsede anlamıyor..
hamilelikte böyleyse bu insanlar normal zamanda nasıllardır kim bilir...hani hamilellikte konuşacak bir şey yok diyorsun ...yahu her şey ortada işte kadının karnı burnunda... 7 kat yabancı halinden anlıyor da en yakınım dediklerin hiç oralı değiller...hayatın her alanında ne istediğini söyleyeceksin...her istediğini 6 yaşında bir çocuğa anlatır gibi anlatacaksın...

Selam herkese tekrar,

Ayın 10'unda Antalya'dayken ordaki favori doktoruma gittim.Keşke İstanbul'da olsa ahh ahh.

Yine güzelce ayrıntılı baktı.Kızımın gelişimi yine ilerdeymiş,26+0'dım o gün. 1029 gr,35 cm olmuş.:nazar::nazar:
Boyu uzun olucak dedi.Kafa gelişimi,göbüşü,bacakların gelişimi öndeymiş.:1: Anasının kızı dedim,anası tosun zaten:1:

Aile hayatı 32.haftaya kadar serbest dedi,sonra yasakmış.

Bu arada bebeğimin karyola ve bebek arabamız hediye geldi.:21:Biz eşimle Joker mağazasından 10 dk bakmıştık,Eminönü'ne gitmeden fikir olsun diye.Beğendiğimiz araba eskiden 900 müş,şimdi 1200 TL dedi satıcı,ayın 12sinden sonra da tekrar zam gelicek dedi.

Gaza getirmeye çalıştı yani,alın diye.Almadık biz.Evvelsi gün de abimler Kartal'da outlet Joker mağazasına gitmiş,ben bilmiyodum orayı.Aynı araba tek kalmış,600 TL.Kısmetli kızım :nazar::emir_bebek:

CANIM BEBEK ARABANIZ ÇOK GÜZELMİŞ İYİ GÜNLERDE KULLANIN İNŞAALLAH.PUSETİN TEK BAŞINA KULLANILMASI ÇOK MANTIKLI YOKSA ÜST ÜSTE HOŞ OLMUYOR VE DAHA DA AĞIR OLUYOR. BU ARADA MARKASINI VE MODELİNİ ÖĞRENEBİLİR MİYİM?

yarın kontrolüm var bebeğim ne kadar oldu nasıl çok merak ediyorum umarım güzel haberlerle geliriz :) :49:

çok geçmiş olsun of okurken ben daraldım,seni düşünemiyorum,neyse tatlıya bağlanmış sonunda sonuçların,son olsun.

Bu arada ben sana yazmıştım ama geçmiş sayfalarda kaldı,116kg'yla 3 saatte normal doğum yaptım demiştin,doğum hikayeni anlatır mısın bi ara,3 saat süper,çok merak ettim,ben de 100 kg'yum da artık:52:

doğum hikesi anlatmak harika birşey... erkeklerde askerlik biz de doğum. dost sohbetlerinde ilk başlarda eşim anlatıyordu herkese doğum hikayemizi, gulerek dinliyordum. bir iki saka yapınca azıcık kızdı, artık sesini çıkarmıyor.

15 mayıs 2010
34. hafta girdikten sonra ctesi kontrole gittik. dr. "bebek çok sağlıklı(yaklaşık 3 hafta önden gidiyor) alttan kontrolu 2 hafta sonra yaparız" dedi. "yuruyuşlere başla".
annem yanımdaydı doğuma hazırlık için 2 gunluğune ç.kaleye gitmesi gerekti. pzar sabahı onu yolcu edip eve döndük. anarmol istahlıydım o gun. yedim içtim. koltuga yayıldım saatler gece 12 olduğunda tv karşısında uyuklamaya başladım. eşim yatak odasına götürdü yattık. uyuyamıyorum bu sefer. sürekli çişim var sanki. gidiyorum geliyorum uyuyamıyorum. sonra ağrı başladı. sonra ağrının duzenli olduğunu fark ettim. eşim yat debelendiğin için oluyor diyor. "saat tutalım" dedim "bir gariplik var". saat tutunca ağrıların 5 dk bir geldiğini gördük o kadar mukemmel ki, tam 5 dk ara. saat 01.00, dr aradım hastaneye gidin dedi. hiçbirşeyim hazır değil. yeni alınmış yıkanmamış kıyafetleri, bebek eşyalrı konmuş çantaya tıkıp uola koyulduk. 20-25 dk sonra hastanedeydik. odaya çıktık. ebe açıklığa baktı. 8 cm. ama bayaaaaa koptum ağrılar çok sıklaştı. bağırıp çağırıyorum. dr. geldi. ben epudural istedim çok geç dendi. 7 cm önce olmalıymış. sürekli wc ye gitmek istiyorum buyuk tuvaletim var sanki. wc de oturmak istiyorum. çıkınca dr sanırım ıkınıyorsun dedi tekrar kontrol etti açıklık 10 cm 1 saat falan geçti sanırım bu arada hastanede. ama tam hatırlayamıyorum. biranda herkes alarma geçti. beni sedyeye yatırdılar dr sakın ıkınma diyor, asansördeyiz eşim "ben girmem doğuma" derken birden elime yapışmış sakin ol atlatıcaz diye sayıklıyor, 3 kat indip doğumhaneye geçtik. masaya çıktım. eşim ve dr yardımı ile.

tam burda gördüğüm bir ruyayı anlatmalıyım. 1-2 hafta önce ilginç bir ruya gördüm öyle nettiki herşey. ilginç karanlık bir apartman boşluğunda dolaşırken çok yaşlı bir kadınla karşılaşıyorum. oldukça loş her yer. o kadar yaşlı ki iki büklüm bembeyaz saçları var. yardım ediyorum evine girmesine o da bana dönüp "canım benim, uzulme sakın ama uç vakit sonra öleceksin. kolay olacak. ama yapacak birşey yok" bayaaa gergin kalktım sabah, hemen anneme anlattım," annem gayet sakin doğumu söylüyor" dedi. "ölüm değil doğum kolay olacak ve 3 avaz da doğacak bebek". tabi tabi dedim anneme öyledir.

doğum masasına dönelim. ölüyorum sanki acıdan. böyle adet sancısı gibi değil de bel ağrısı gibi bir ağrım var. biri gerçekten kemiklerimi ayırıryor gibi. masaya cıktım. dr ağrılarla beraber ıkınıyoruz dedi. 1. de bebek ilerlemedi sanırım ebe karnımın ustunde, o kadar ufak tefekki belki 150ve 40 kilo (ben 173 ve 116 kg ). dirseği ile usten basıyor. 2. ıkınma. okadar zorluyorum kendimi. sanki saatler geçiyor. yapamayacağım dedim. dr. bitiyor dayan haydi tum gucunle değince canlandım. 3. ıkınma da 10 kaplan gucumle ıttım bebeği. veeeee gerçekten doğdu. anında ağlamaya başladı. mor kırmızı kucuk sinirli tum vucudu yay gibi gerinmişti. yanağıma koydular. "iyimi bebeğim- erken geldi herşey o kadar hızlı oldu- sağlığı yerinde mi" diyorum "iyi" diyor dr. ebe bebeği kontroller için alırken eşime onu bırakmamasını söyledim. benim d.hanede işim 40-45 dk surdu sanki. bebeğin doğum saati 3.45 olarak yazıldı. benim odaya çıkmam 4.30 buldu sanırım.
işte kısaca hikayem(3 sayfa yazarım gerçekten)...

ama şunu eklemeliğim ağrılar dayanılmaz değildi, epidural alsaydım herşey daha acısız olabilirdi. o yuzden korkutmak istemem kimseyi.
belli bir sure sonuçta. 3 adet dikişim oldu. bu sezeryanla kıyaslanamaz bile.

aynı zamanda gerçekçi de olmak lazım. ağrılar öldürmese de ciddi aağrılar.
bebeğim erken geldi. kafası 32 cm,boyu 48, kilosu 2800du. ortalama 40 haftalık bir bebek 3500, 36 cm kafa, 50-53 cm boy olarak doğuyor. ben iri bir kadınım bu bebek boyutlarına göre. o yuzden sağlıkla surecimizi tamamlarsak bizi nasıl bir sureç bekliyor bir doğum yapmama rağmen bilemiyorum...

ben sağlığı elveren her anne ve bebeğin normal doğum yapabileceğini düşünüyorum. belirsizlikler korkutucu kesinlikle, ama sezeryan gerçek açık bir ameliyat bence o da oldukça korkutucu...

herkesin, sağlıklı bir hamilelik geçirmesini ve gönlünden geçen doğumu yapmasını, bebeğine sağlıkla kavuşmasını dilerim.

tunaydin anneleeerrrrrrrr :49::49::49:
cok zor uyaniyorum aslinda bana hala gunaydin :9:
az once kahvalti yaptim diyetisyenim duysa oyar beni herhalde :52::52:
geceleri zirt pirt kalkmaktan cinnet gecirsemde Rabbimin beni bebek dogduktan sonrasina hazirladigini dusununce icimin rahatladigini ve buda mucize yaaaa diye hayret icinde salonda dolandigimi dusunursek
bu saatte kadar uyumam cok ta kotu olmasa gerek diyorum :9:

kizlarrrrrr ben hastane cantami bilem hazirladim yaaaaa bu kadar acele etmemin bi sebebi olmaz insaaaaalllaaahhhh :18::18:
erkenden gelmez ins benim prenses :26:
yaa amaa o kadar heyecanlandim ki bunu da koyayim belki cisi deger belki kusar ay bunu da koyayim belki fazla kaliriz diye diye doldurdum valizi :27::27:
hem kizimcimin hem benim valizim doldu valla
makyaj malzemesi tarak falan koyuyorum esim diyor ki senin o zaman onlari dusunecek zamanin olacak mi acaba
bebegini kaptigin gibi cekileceksin bi kenera Allah bilir bize bile gostermezsin sen diyor :9:
ayyy ne guldummmmm :27:
olabilir mi acaba diyorum valla gormemisin bi kizi olursa oyle olur napim 8 yilin ustune geliyor gormemisim ben diyorum :9::9:

ayyy cok hoşsun valla bende subat ortası yada sonunda hazırlarım hastane cantamızı daha ne eşalrı yıkandı nede mobılya geldı helal sana valla kocan doğru söylemiş :9: saka bır yana bende öyle olurum herhalde

yok canım herhangi bir kabarıklık sadece kızarıklık oluo kaşıdıktan sonra tabi kanıyoda :1::1: kan veomega3 kullanıyorum beraber onu bi takip edeyim bakayım olmazsa teş.ederim aklıma hiç gelmemişti

canım banyo mu yapmadım kremler mi sürmedim ya bişeyler dokunuyo farkında olmadan yada başka bişey var :(

:( :( :(

tabi canım önemli olan sağlıklı olması hayorlısıyla gelmesi :34::34: canım bebeyağını sürdüm ama bana mısın demedi gece sabaha karşı uyudum resmen şuanda çok uykum var çok tatı kaşınıyodu dayanamadım kaşıdım

canım benım geçmezse doktora gıt kanla ılgılı bır sıkıntı olabılır ihmal etme

Selam herkese tekrar,

Ayın 10'unda Antalya'dayken ordaki favori doktoruma gittim.Keşke İstanbul'da olsa ahh ahh.

Yine güzelce ayrıntılı baktı.Kızımın gelişimi yine ilerdeymiş,26+0'dım o gün. 1029 gr,35 cm olmuş.:nazar::nazar:
Boyu uzun olucak dedi.Kafa gelişimi,göbüşü,bacakların gelişimi öndeymiş.:1: Anasının kızı dedim,anası tosun zaten:1:

Bu arada bebeğimin karyola ve bebek arabamız hediye geldi.:21:Biz eşimle Joker mağazasından 10 dk bakmıştık,Eminönü'ne gitmeden fikir olsun diye.Beğendiğimiz araba eskiden 900 müş,şimdi 1200 TL dedi satıcı,ayın 12sinden sonra da tekrar zam gelicek dedi.

Gaza getirmeye çalıştı yani,alın diye.Almadık biz.Evvelsi gün de abimler Kartal'da outlet Joker mağazasına gitmiş,ben bilmiyodum orayı.Aynı araba tek kalmış,600 TL.Kısmetli kızım :nazar::emir_bebek:

Tek elle kapatılıp,açılabiliyo,hafif,en istediğim de puseti tek takmaktı,öyle üstüste değil.Bunda tek takılıyo.

Fotoğraflarını da ekliyorum size fikir olsun diye.Nette de fiyatı 740-890 civarı.

Kahverengi olan bizim aldığımız,kırmızı olanı da modeli görün diye ekledim.Eki Görüntüle 930568 Eki Görüntüle 930566 Eki Görüntüle 930567

canım hayırlı olsun güzel günlerde kullasın bebişin

Ya bu yeni beğen butonu ve mesaj cevap uyarıları çok zorlaşmış.Beğen diye tek tıkla oluyodu,şimdi beğen diyosun,cümle çıkıyo,ona da tıklıyosun.Aynı kişinin 2 mesajını peşpeşe beğenemiyosun,başka kullanıcıyı beğenmeniz lazım önce diyo.

Kendi yazdığımızı 5 kişi beğense tek tek hangi iletimizi beğendi diye görmek için yeni sayfa açmamız gerekiyo,ne güzel mesajın altında isim isim kolayca görüyoduk.Bildirimde de mesajımız çıkıyodu,şu kişi beğendi diye.cevap yazılsa onu da ayrı sayfada açıyosun.

Niye bu kadar zorlaştırmışlar ki siteyi :18::26::50:

bende hiç begenmedım ınsallah düzeltirler berbat bırsey olmuş

doğru söylüyorsun....en yakının eşin ve en çok onun yardım etmesi lazımken...bizimki hiç oralı olmaz...pazar sabahı kahvaltı hazırladım..salonda yiyelim dedi...önceden olsa ben götürüdüm büyük tepsiye koyup ...bekledim gelmediii...diyorum ki kendi kendime hem içeri kahvaltı istiyorsun hemde bu kadın bu tepsiyi nasıl taşıyacak diye düşünmüyorsun...sonra mutfağa çağırdım hayatım şunu salona götürür müsün dedim..'' nihayet bebeğini ve kendini düşünmeye başladın'' dedi bana...bee adam söylemeden aklına gelmiyor mu...gelmiyor gerçekten..illa söylemek lazım yoksa kimse seni düşünmüyor...düşünmeyi bile akıl etmiyor...belki bizde başkalarına karşı böyleyizdir bilemiyorum...

en doğrusunu yapmissin. benim oğlanı kaldır indir 17 kg, baktım eşimde tık yok. alırmısn edermisin sen oğlanı derken yavaş yavaş sen ellemeye başladı. erkeklere kesin söylemek gerekiyor. kötü niyetten değil çoğu zaman dusunemiyorlar.

ama kadın ve anneler daha fena. bir sürü anneden "oooooo doğumdan önceki gun camları sildim evin bahar temizliğini yaptım, börek açtım evin alışverişini yaptım gece de evde doğum yaptım" sözlerini duyacaksınız. "buyrun sizi y.y. doğuranı ilan ediyorum" bu da benim içimden yorumum. o yuzden acımıyorlar hiç ben yaptım sen de yap.

harpokuluna girmek için 3 hafta deniz harpte kalmıştım. herkes bir kucuk sınıfa eziyet edebiliyor. siviliz ya soruyorum "yahu neden yapıyorsunuz, 1 sene önce size de yapıldı" diye," işin içine girince anlarsın, ben çektim onlarda çeksin psikolojisi değişmiyor."
hamilelik, doğum, bebeğin ilk 2 senesi boyle. ben daha çok ağrı çektim, daha uykusuz kaldım, daha çok zorlandım... her anne en iyi anne orası Allahın emri...

yarın kontrolüm var bebeğim ne kadar oldu nasıl çok merak ediyorum umarım güzel haberlerle geliriz :) :49:
inşallah canım ...

Merhaba kızlar.Bugün doktora gittim.Paşamı gördüm çok mutlu oldum.1 ayda bu kadar büyür mü ya? Nasıl güzelleşmiş nasıl tombişleşmiş maşallah.:emir_bebek: Boyu 38 cm. kilosu 1.406 gr. Doktorum hayran kaldı oğluma.Çok tatlı bi oğlun olcak baksana dedi. :1: ağzını açıp kapatıyodu sürekli.Heralde emme fonksiyonunu geliştiriyo oğluşum.Şubatın 7.de tekrar gidicem.32 haftalık oluyorum o zamana raporumu vericek.Benden haberler böyle kızlar.
hadi hayırlısı bakalım...bebeğine maşşallah:nazar:

doğum hikesi anlatmak harika birşey... .
bebeğin doğduğu bölümde gözlerimden yaş geldi...inşallah bizde o anı yaşarız hayırlısıyla...Allah bu bebeğini de sağlıklı sıhhatli kucağına almayı nasip etsin...analı babalı büyütsün ...

ağlayacam nerdeyse aynen beni anlatmışsın.. ilkindede aynıydı.. ya .. eltim dinlensin diye haftasonları bize gelirlerdi.. sanki ben çalışmıyorum ki ozaman haftasonları dersanede çalışıyorum... ya çok afedersin ite dönerdim 8 aylık hamileyim akşamın 6.buçuğunda eve gelmişim bulaşıklar bile öyle duruyor yemek zaten yok benim yapmam bekleniyor.. ağlaya ağlaya yapar sonra girip yatardım ağrı sızıdan.. ayaklarım ellerim davul olurdu.. lohusalığımda da kayınvalidem kalacak diye aman ayıp olmasın dedi ve kalmadı annemler.. sonra ne mi oldu dikişlerim açıldı.. hazır gelen yemeği sofraya koymadı kadın çünkü canı değerli.. çünkü eline tövbe kuran alıp başköşeye kurulup oturuyor.. yatağı yerde.. ha sadece bana değil eltimede aynısını yaptı.. kadın 9 ay hem işe gitti hem ev işi yaptı sonra doğumdan geldiğinde bi gittim ki kayınvalidem yatıyor bu bulaşık makinasını boşaltıyor ağlaya ağlaya..
biz böle.. kendimizi hiç düşünmüyoruz... aman kaldırırım bu yüküde.. ama insanlar kendilerine bakıyorlar canım.. şimdi nazlasam kendimi.. bilmiyorum ama cumartesi sabahı.. misafir gelecekya .. misafirde eltim kaynım.. çocuklar.. kayınvalidem biz kalmaya gidiyoruz sizde cumartesi yemeğe gelin demiş..
hiçkimse anlamaz. ctesi azıcık yorulursan eşine "ben fenalaştım uzanıyorm" de, git uzan yatağına, gelen giden olursa da 1-2 saat dinleneğim sancım var de. hiç uzatma bile. azıcık anlasınlar. hiç kimse umursamaz ve sallamaz sen kendini ve bebeğini önemsemezsen kimse seni önemsemez değer vermez, kendi kanın bile olsa. benim ablama da abimin bebeklerine de annem baktı. ben istemedim hiç bebeğime 24 saat değil 3 saat bakmışlığı yoktur yalnız dusun.(ben bakarım o yorulmasın diye diye)

İnşallah olumsuz bir şey çıkmaz, ama ben şeker yüklemesi yaptırmaya gitmeden önceki hafta o kadar şekerli şeyler tükettim ki anlatamam.. Hatta eşim dedi, tüket ki varsa çıksın diye iyi mi yaptım kötü mü bilemem ama sonra gittim test yaptırdım şeker çıkmadı... İnşallah sende de çıkmaz.. güzel haberler verirsin..

Ayyyy, vallahi okudukca ben bile bi acaip oldum. Bizim daha kiyafetimiz yok hicccc. 2 hastane cikisi 2 de tulum alindi ben heves ediyorum die. Kiyafetler kuzenimin bebisinden gelcek, onlari bekliyorum. Ben de yikayim utuleyim yerlestireyim istiyorum. Senin heyecanini okuyunca kendim yapmis gibi mutlu oldum :D

bende daha önce böyle yoğun hissetmemiştim.. sanırım her geçen gün annelik duygularım kabarıyor,, bende anlamıyorum ki.. Sende başla bak bir gör nasıl değişik bir duygu....
İnsallah canim. Ben de cok tukettim sekerli seyler, bakalim insallah cikmaz. 50lik sinirda cikmisti. Yoksa bugunden itibaren diyete basliyorum ve tatliya hic dayanamam :( bebisimin de kiyafetleri gelsin de ben de seveyim artikkkk ;)
Ben beğen butonuna tıklasam da, site kafasına göre takılıyor. Hepinizin yazdıklarını beğeniyorum arkadaşlar:107:

Öğrencin süpermiş:32:

Hurma rahim kasılmalarını ve dolayısıyla doğumu başlatan oksitosin hormonunu içerir canım. Ayrıca doğumdan sonra da sütü arttırıcı etkisi var:34:
Saol canim, ogrendigim iyi oldu. Sayende yeni bisey ogrendim :D ben de hurma alayim son ay ve emzirirken :)
hastaneden az önce geldik şekerim 174 çıktı 3 gün sonra 100lük yüklememiz var bebeğim gayet iyi kilosu 890 gram olmuş boyunuda baştan topuğa tam olarak hesaplayamadığı için net söylemiyo 27 cm dedi ama tam boyu değil sizin doktorlar baştan topuğa nasıl hesaplıyolar,ayaklarını tam uzatmış durmuyo ki bebekler bilemedim moralim bozuldu şeker yüzünden
Masallah bebisine annesi. Seker de 50 ye gore yuksek cikmis ama yuzluktr normal cikabiliyo. Bozma moralini, du bakalim ;)
Canlarım Nasılsınız?
Biz kızımla doktora geldik , yemekten dönmesini bekliyoruz.
İnşallah yersiz yere endişelenmişimdir.
Ama içimde bir sıkıntı var nedense..
Hayır olur inşallah..:31:
Canim sıkma canini, hadi git gel. Sonra kizinin sana yaptigi nazlari edalari anlat bize de :)
Selam herkese tekrar,

Tek elle kapatılıp,açılabiliyo,hafif,en istediğim de puseti tek takmaktı,öyle üstüste değil.Bunda tek takılıyo.

Fotoğraflarını da ekliyorum size fikir olsun diye.Nette de fiyatı 740-890 civarı.

Kahverengi olan bizim aldığımız,kırmızı olanı da modeli görün diye ekledim.Eki Görüntüle 930568 Eki Görüntüle 930566 Eki Görüntüle 930567
Canim gule gule kullanin. Cok begendim. Rengi de guzel ;)
Kızlar ya ben hergün deli gibi portakal yiyorum,1 büyük bardak suyunu da içiyorum.

Şeker ölçümü bu hafta yapılıcak,portakal etkiliyo mu bilen var mı? Bir de 4-5 gün önceden meyveyi,şekerli yiyecekleri kes dediler,o da çıkıyomuş,doğru mu ki:18::26:
Valla ben portakal ve suyunu col tuketince seker cikiyomus diye biliyorum ama bilemedimmm :/

canim yuruyus sekeri en fazla durusen aktivitedir.. diyetin yanina yarim saat hergun yuruyus ekle goreceksin benim artik sabahlari 87-90 arasi cikiyor 1 saat sonra olcumde biraz yuksek cikiyor ama 150 yi gecmemesine ozen gosteriyorum :34:

bana dr sabah ac karna ogle ve aksamda yemekten hemen önce ölç bırde gece 10 da ölc dedı bugun oglen yemekten once olctum 93 cıktı sabah ac 101 cıktı

bana dr sabah ac karna ogle ve aksamda yemekten hemen önce ölç bırde gece 10 da ölc dedı bugun oglen yemekten once olctum 93 cıktı sabah ac 101 cıktı

peki tokluguna neden bektirmiyor :26:
asil onemli olan o yani yemekten 1 saat sonra olctugun onemli sen ona da bak bence :26:

bılmıyorumkı dört kere bu saatlerde olc dedı bıde trombosıt mıdır nedır o degerımde 143 bıne dusmus onuda takıp edıcem dedı kadındogumcum 150-500 bın olması gerekıyormus onunda sanırım

Esmer e şaka yaptım canını sıkmasın diye...hala bir şey yazmadı saat 4 e geliyor... Ne yaptı acaba çoktan muayene olmuştur...

bılmıyorumkı dört kere bu saatlerde olc dedı bıde trombosıt mıdır nedır o degerımde 143 bıne dusmus onuda takıp edıcem dedı kadındogumcum 150-500 bın olması gerekıyormus onunda sanırım
aman ihmal etme ölçümlerini özellikle trombositini... Ablamın her sonucunda açık açık düştüğü görülüyor ama hiç bir doktor dikkat etmemiş sıfırlanana kadar..ablamda yüksek tansiyon da vardı...stres sıkıntı yapma kendine....üzüntü her şeyi tetikliyor...

Back
X