Kızlar şimdi doktorumu aradım, 60'lık şeker yüklememin sonucu 188 çıkmış, yüksek çıkmış dedi doktorumhaftaya 100'lük yapılacak. Çok mu kötü bişey bu çok canım sıkıldı benim
Kızlar şimdi doktorumu aradım, 60'lık şeker yüklememin sonucu 188 çıkmış, yüksek çıkmış dedi doktorumhaftaya 100'lük yapılacak. Çok mu kötü bişey bu çok canım sıkıldı benim
Tatlım benimki de 147 çıkmıştı. Diğeri normal çıktı. Korkma ama o teste kadar yediklerine biraz dikkat et ve yanında mutlaka limon götür o şeyi içemezsin valla.
Gözün aydın canım bebişler büyyo maşallah, bende bugün 24+0 ım ve benimde 1 hafta önden gidiyo maşallah. Benim doktorum 15 ocak dedi doğum için seninki niye daha erken dedi acaba ?
güzel görünüyor, ben de özelcan bebeden aldım büyük eşyaları. mağazadan almak daha iyi çünkü pazarlıkla baya bi indirim yapıyorlar.
bu arada şeker olayını şimdiden kafana takma. 100lük yüksek bile çıksa biraz dikkat ederek, yürüyüş falan yaparak atlatılıyor,insülüne genelde gerek kalmıyor.
sezaryana mı karar verdiniz? ben normal istiyorum kısmetse, o yüzden tahmini olarak 10 ocak dedi doktorum, ama en erken tarih olarak da 19 aralık dedi. inşl ocağa kadar bekler kızım. beklemezse de ocak doğumlu yazdırmak için nüfusta elimden geleni yapıcam inşl. büyük şehirlerde yapmıyorlarmış oynama, ama küçük yerlerde oluyormuş. aralık doğumlu olmak bi çocuk için çok kötü bişey. 2013 doğumlularla okula gitse çok küçük kalacak. erkeklerde askerlik açısından da sorun olabilir. yani ortamda küçük olmak iyi bişey değildir, benim gözlemim.
Canim benim de normal gunum 14 ocak. Fakat ben sezeryan olacagim icin 38. Haftada aliyorlar.
Ekim annelerine baktim da, yarisindan cogu dogurmus bile. :)
ne mutlu sana,inşallah bizimkiler de normal çıkar.senin de önce 50lik mi yapılmıştı.ikincisi için doktor 75lik yada 100lük dedi ama hangisini yaptıracam bilemedim aslında.ben aile hekiminde yaptırdım yüklememi acaba bu sefer başka bi yerde mi yaptırsam diye de düşünüyorum.aile hekimlğinde idrar testleri hep yanlış sonuç veriyor mesela.50lik çok tatlı değildi ben çok rahat içtim ama 100lük daha yoğun olur tabi limon götürmek mantıklı.
Ay biz niye aynı şeyleri hissediyoruz bende bugün elim annelerine baktım doğuran doğurana :)) bide biley sorucam senin karnındaki dikiş eninemi yoksa dikine bi kesikmi ? Sezeryanda aynı kesik üzerindenmi keserler bizi acaba yoksa yeni bi kesikmi olur ?
merhabalar
bugün doktora gittim herşey normaldi.bebiş 973 gr olmuş 1,5 - 2 hafta öndeyiz dedi doktor .şeker yüklemesi istedi yarın 50 lik yükleme yaptıracam ama canım bu akşam çok tatlı istiyor yesem bişey olurmu acaba ?
Kızlar hastaneden eve giderken ve bebeği ilk haftalarda kontrole götürürken ne kullanacaksınız? portbebe mi yoksa oto koltuğu şeklinde ana kucağı mı? benim oto koltuğu var, ama oturma pozisyonu şeklinde pek yatmaya uygun değil sanki, içi çukur gibi yani, içini doldursam yastıkla, battaniyeyle falan bebişim rahat eder mi sizce?
Bende yarın 24+1 im doktor direk 75 lik istedi. İnşallah iyi çıkar sonuçlar.. Bide kaç saat açlık gerekiyodu ben yarın sabah işe gitmeden 8 gibi yaptıracacağım. Bu akşam kaçtan itibaren bişey yememeliyim acaba
canım benimkinin sonucu da 182 çıktı. dün doktordaydım. bana da 75lik ya da 100lük yapılacak. ama doktor çok önemli olmadığını söyledi. yani farkedildikten sonra kontrol altına alması kolay korkma dedi. benim polikistik over olduğu için vücut yapıyor sanırım. ama doktorum çok rahatlattı beni sağolsun. en fazla 1800 kalorilik bir diyetin olacak dedi :) ama 50lik yükleme sadece tarama testiymiş ancak 100lük ya da 75lik yüklemede tanı koyulabiliyormuş. şuan sen de gebelik şekeri var diyemeyiz dedi doktorum.ben de panik yapmıştım ama şuan çok rahatım. sadece şeker ve hamurişi yiyemiyorum..
Tatlım benimki de 147 çıkmıştı. Diğeri normal çıktı. Korkma ama o teste kadar yediklerine biraz dikkat et ve yanında mutlaka limon götür o şeyi içemezsin valla.
Canim incir ve uzun en sekerli meyveler. Kuru meyvelerde seker daha da fazla oluyor. Sen diger yuklemeye kadar seker ve karbonhidrata dikkat et. Insallah 100luk normal cikar da diyet yapmana gerek kalmaz.
merhabalar
bugün doktora gittim herşey normaldi.bebiş 973 gr olmuş 1,5 - 2 hafta öndeyiz dedi doktor .şeker yüklemesi istedi yarın 50 lik yükleme yaptıracam ama canım bu akşam çok tatlı istiyor yesem bişey olurmu acaba ?
inşallah herkesin iyi çıkar. ben bugün 50 lik verdim sonuç çok yüksek çıktıyarın 100 lük vericem umarım iyi çıkar. galiba gebelik şekerim var. bebişime bir sıkıntı vermese bari..
Kızlar çok kötüyüm, bacak ve kasıklarıma krampla ağrılar giriyor. Yürüyemiyorum resmen. Dün tetanoz oldum ondanmı acaba. Halsizim baş ağrısı üşüme titreme bide tansiyonum büyük 89 küçük 49. Noldu bana ya( , sabah doktora gidicem
Kızlar sağolun içimi rahatlattınızsonucu öğrenince internette biraz araştırdım öyle fena şeyler yazıyodu ki (bana denk gelenler en kötü senaryoydu sanırım) çok ağladım. Eşim de şehir dışında, ağladığımı duyunca o da üzüldü ve ayrıca kızdı bana. İyi bir kadın doğumcumuz var tanıdık onu aramış anlatmış durumu, doktor da eşine interneti yasaklıyorum demiş yalan yanlış birsürü şey yazıyo internette okuyup moralini bozmasın demiş. Sizin de dediğiniz gibi 50'liğe fazla itibar etmesin 100'lüğü yaptırsın sonra bakarız duruma göre demiş. Biraz rahatladım ama çok üzüldüm.
Pazardan beri hastayım biliyosunuz, ballı çaylar, kuru incirler, kuru üzümler tıkınıp duruyorum günlerdir, umarım ondan olmuştur, çok dikkat edicem haftaya kadar yediklerime bakalım bu sefer nasıl çıkıcak.
Ayrıca bu sefer 8-10 saat arası açlıkla gitmiştim ama 100'lükte 12 saat aç olmak gerekiyormuş galiba biyerde okudum doğru mu ki?
Sakın yeme derim, ben dün akşam yedim bugün de kendimi yedimdoktor da dedi bugün 'ertesi gün şeker yüklemesi var anneler tatlı yiyip geliyo e yüksek çıkıyo tabi sonuçlar' falan diye eşimle konuşuyolardı, ben ultrasona geçiyordum o anda fazla dinleyemedim üstünde de durmadım, keşke deseydim ben de yedim tatlı şeyler dün akşam diye, belki birkaç gün sonra çağırırdı:44:
Canım arka arkaya yapmaları iyi olmamış aslında, genelde en az 2 gün ara veriyolar, biz 1 hafta ara verdik ama doktorun daha iyi bilir tabi.
Canım çok geçmiş olsun, aşı yapabiliyor böyle ama aşıyla denk gelen hastalık öncesi belirtileri de olabilir, sen yine doktora gitmekle iyi edersin. Benim de sadece ağrı yapmıştı ilk yaptırdığım gün ama 2 gün sonra boğaz enfeksiyonu oldum, şans işte
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?