Canım kadındoğumcudan sıra almanın imkanı yok burda
beklenen doğum tarihi gelmiş kadınlara bile öncelik tanınmıyor üstelik
bir kere gittim yanına dedim böyle böyle böyle
ben senin şekerinle mi uğraşcam banane dedi
dahiliyeye git belki o yaptırır diyo
ordaki doktorda ben senin şekerine bakmak için doktor olmadım
git şeker hastalarının kullandığı aletlerden al açken ölç
sonra eczaneden aldığını iç ve saatte bir kere ölç anlarsın zaten diyo
sanki ben tıp okudum
bayramda ailemin yanına gidip orda yaptıracaktım hangi hastaneyi aradıysam bayramda hekimlerimiz çalışmıyor
acil ve doğum dışında dediler
sanki ben tıp okudum
bayramda ailemin yanına gidip orda yaptıracaktım hangi hastaneyi aradıysam bayramda hekimlerimiz çalışmıyor
canım bız de bayramdan once bu cumartesı cıkacagız alısverıse erkenden cıkacagız...bız bebek arabası almayacagız sımdılık gerek yok. zaten ılk 3 ay coksoguk dısarı falan cıkarmayız cıkarsak da battanıyeye sararım kucagımda durur. oto koltugu da almaycam bır yakınım kendı ana kucagını vermıstı. bıraz cokmus ama ıcıne satılıyor mınderınden alacam onunla ıdare ederım dıye dusunuyorum.arabaya bınerken yanımıza alırız o ana kucagını. evde kullanmam zaten 3 ay olana kadar sureklı yatagında yatacak.dıger tekstıl urunlerı banyo urunleru-ı ve kendıme alacagım ben de 3 mılyar tutarmıdıyorum..... butcemız gercı sımdlılık 2ye yakın
canım bız de bayramdan once bu cumartesı cıkacagız alısverıse erkenden cıkacagız...bız bebek arabası almayacagız sımdılık gerek yok. zaten ılk 3 ay coksoguk dısarı falan cıkarmayız cıkarsak da battanıyeye sararım kucagımda durur. oto koltugu da almaycam bır yakınım kendı ana kucagını vermıstı. bıraz cokmus ama ıcıne satılıyor mınderınden alacam onunla ıdare ederım dıye dusunuyorum.arabaya bınerken yanımıza alırız o ana kucagını. evde kullanmam zaten 3 ay olana kadar sureklı yatagında yatacak.dıger tekstıl urunlerı banyo urunleru-ı ve kendıme alacagım ben de 3 mılyar tutarmıdıyorum..... butcemız gercı sımdlılık 2ye yakın
pijamalı giymek zor oluomuş kaynanam öyle dio bende donarım dedim hastaneler çok sıcak olur daralırsın dio en iyisi 2 sindende almak sabahlıklı şart bide
İyi aksamlar kızlar, şeker yüklemesinden olumlu sonuç alan arkadaşlar hadi gözünüz aydın, darısı başımıza:)
Yüksek çıkanlar da üzülmesinler lütfen en azından dikkat ederek önlenebiliyor.
Bugün ben bir hata ettim sabah kahvaltımı iyi yapmadım ara öğün yemedim 10da poğaça yedim sonra 1 gıbı elma muz ve taa aksam 6 bucuga kadar 1 dılım ekmek peynır ve bebegım vurdu bayagı bana:) acaba ıyı beslenemeyınce onlar da etkılenıyormudur yoksa zaten vücut depolarından alıyorlar mıdır? Gene sağlık ocagından aradılaryarın vurulacam aşımı yanı 24. hafta umarım gec kalmadım.....Şeker yuklemem de 25 ekımde olacak yanı daha ıkı haftam var yanı 26. haftam hatta 27de olacam
ya inanılır gibi değil....şaka gibi....nasıl doktor olmuş bunlar şikayet etsen kimi kime edecen o da ayrı mesele...Canım Allah kolaylık versin.....
Canım sen çalışıyo muydun ?
şekeri iyi çıkanlar tebrik ederim, darısı başımıza
zırsızdeli benim de 28 haftaya yakın yapılacak şeker yüklemesi. doktora gidemiyorum diye üzülme, Allah yardımcın olacaktır. Sen yeter ki güven ona.
aslında hastanenin sıcak olduğu çok doğru. ama şimdi gelen giden de olur odaya sürekli, gecelik tarzı nasıl olur ki bilmem, hani kanamamız falan olur illa ki, altımızda pijama tarzı bişey olması daha doğru olmaz mı? en iyisi dediğin gibi ikisinden de almak belki:44:
tatlım ben de dün geceden beri rahatsızım, mide bulantısı terleme şeklinde. bugün iyi yiyemedim. dünden beri 1 kilo vermişim. acaba bebeğim etkileniyor mudur diye endişeleniyorum. inşl benden besleniyordur.
bu arada 27-28 haftalarda bebeğin beyni gelişiyormuş. bu haftalarda bol ceviz, balık yiyin diye okudum. ama ben pek dikkat edemiyorum bu aralar
Canım ne aldığın hangi marka aldığın çok etkili, tüm tekstil ürünlerini ve ihtiyaçlarını 2 ye tamamlayabilirsiniz, her kıyafeti marka alırsın. 7, 8 e de çıkar... Hatta yetmez bile...
%100 pamuklu elleyince yumuşacık olan ürünleri tercih et... Sonuçta en fazla bir iki ay giyecekler, çok çok marka olanlar da kuş kondurmuyorlar ya...
Size kolay gelsin',Bebek alışverişi çok zevkli, ben de iki tulum iki de beşli takım aldım, şikızımdan kalanlarla şimdilik yeter, almaya heveslendikçe kızımınkileri çıkarıp seviyorum, hevesim geçsin diye....
şekeri iyi çıkanlar tebrik ederim, darısı başımıza
zırsızdeli benim de 28 haftaya yakın yapılacak şeker yüklemesi. doktora gidemiyorum diye üzülme, Allah yardımcın olacaktır. Sen yeter ki güven ona.
aslında hastanenin sıcak olduğu çok doğru. ama şimdi gelen giden de olur odaya sürekli, gecelik tarzı nasıl olur ki bilmem, hani kanamamız falan olur illa ki, altımızda pijama tarzı bişey olması daha doğru olmaz mı? en iyisi dediğin gibi ikisinden de almak belki:44:
tatlım ben de dün geceden beri rahatsızım, mide bulantısı terleme şeklinde. bugün iyi yiyemedim. dünden beri 1 kilo vermişim. acaba bebeğim etkileniyor mudur diye endişeleniyorum. inşl benden besleniyordur.
bu arada 27-28 haftalarda bebeğin beyni gelişiyormuş. bu haftalarda bol ceviz, balık yiyin diye okudum. ama ben pek dikkat edemiyorum bu aralar
Kızlar bayramdan sonra slışverişe çıkıcaz inşallah, şimdi eşimle konuştukta ne kadar bütçe gider karar veremedik. Kıyafetlerini aldım, park yatak ve odasını annemler alıcak geri kalanı ne kadar tutar acaba.
-Bebek arabası oto koltuğu
-Bana alınıcaklar (gecelik pijama emzirme sudyen atletleri göğüs kremleri)
-Nevresim takımları bi kaç takım, yorgan yastık
- banyo malzemeleri ( küvet şampuan kremler kova termonetre vs)
-emzik biberon kremler pudralar bez
- emzirme pompası, vs
- bebek çantası,bebek telsizi
Bunlar için 2000 lira yetermi sizce, yetse keşke yetmeli yada :)
tesekkur ederım canım... marka olarak ıdıl baby mını damla var gıdecegım yerde onlardan alacagım.... bır de chıcco ve kanz panço joker cıvılım magazası var sanırım bı bakacagım. ya nette de degısık markalar var ıcerıgınde yuzde yuz pamuk dıyor ama dogru mudur acaba emın olamıyorum.aslında dedıgın gıbı %100 pamuk olsun da markası onemlı degıl belkı de degıl mı? sonucta marka gıyenemeycen durumu musaıt olmayan maddeı durumu elveremeyen bır cok ınsan belkı de markasız normal ucuz seyler gıydırıyor onlar da bebek ve bır sey olmuyor.
canım ben de 1 haftadır cevız badem yıyemedım ıhma ettım. balık da haftada bır yemege calısıyorm somon.
Canım rahat olmaya çalışıyorum ama evham yaptım
bu arada ben gebeliğim boyunca bir tane bile balık yiyemedim
kokusu bile çok fena yapıyor
sadece balık olsa iyi tavuk, et de yiyemiyorum
yumurtayı yeni yeni yiyebilir oldum
sebze ağırlıklı besleniyorum mecburen midem sadece onları alıyor
bebeğim besleniyor mudur ki bu halimden :44:
sanki ben tıp okudum
Bu listedekilerin bazilarini ben aldim, 2000 yeter diye dusunuyorum. Ama alacagin arabaya bagli canim, 700 tl civari bir araba travel set vs alirsan yeterli olur.
evet canım çalışıyorum
bi aksilik çıkmazsa 37ye kadar çalışmak istiyorum
Ben bizzat tecrübe eden biri olarak netten aldıklarımıza dikkat etmek gerekiyor canım
%100 pamuk ve iyi su emer diye aldığım havlu bi geldi bildiğin ip dokuması ve asla su çekmez
bebeği kurulamayı bırak hiçbir yerde kullanılmaz o kadar kötü
Bizim diyetisyen beslenir merak etmeyin diyor. Afrikadaki kadinlar bile cok saglikli bebekler dogurutormus cunku minikler annenin depolarindan besleniyor. Sen yine de et yumurta balik gibi proteinli gidalari tuketmeye calismalisin, kendi kemik ve kan yapinin zayiflamamasi icin. Bozim vucudumuz ne kadar guclu olursa bebislerimizi o kadar iyi besleriz canim. Benim de pek cok seyi yiyince midem bulaniyor ama zorluyorum kendimi.
Aldığım kıyafetler bin lira tuttu şuana kadar ama battaniyler bornoz fialanda var 6 aya kadar giyeceği şeyler. Hastane çıkışları organik diğerleri klasik pamuk.. 2000 yetmez o zaman kalanlara neyse sağlıkla doğsunda
Şaka gibi inanamıyorum, hepsi bi an önce atamaları yspılsın diye bekliyolar ama sonuçta sen onların çocuklarını okutuyosun uğraşamam demiyosun, ne diyim Allah merhamet versin kalplerine. Sen kaç yıl daha ordasın? Eşinde öğretmenmi
Beğendiğim araba oto koltuğuyla 1000 lira civarı, yetmez o zaman.. Biraz daha çalışalım :)
Hani bayram sonrası birkaç gün ailenin yanında kalıp orda güzel bir doktor bulsan, tahlil mahlil ne varsa yaptırsan mümkün olur mu diye sordum var mı öyle bir şansın? Sen nasıl bir yerde yaşıyorsun arkadaşım Allah sana sabır versin.
Bazen mağazada bakıp beğendiğin bişeyi internette arayınca daha uyguna bulunabiliyo, hem dokunup test etmiş oluyorsun.
tesekkur ederım canım... marka olarak ıdıl baby mını damla var gıdecegım yerde onlardan alacagım.... bır de chıcco ve kanz panço joker cıvılım magazası var sanırım bı bakacagım. ya nette de degısık markalar var ıcerıgınde yuzde yuz pamuk dıyor ama dogru mudur acaba emın olamıyorum.aslında dedıgın gıbı %100 pamuk olsun da markası onemlı degıl belkı de degıl mı? sonucta marka gıyenemeycen durumu musaıt olmayan maddeı durumu elveremeyen bır cok ınsan belkı de markasız normal ucuz seyler gıydırıyor onlar da bebek ve bır sey olmuyor.
canım ben de 1 haftadır cevız badem yıyemedım ıhma ettım. balık da haftada bır yemege calısıyorm somon.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?