kararlı ve azimli olduktan sonra bebişin normal kilosuna döner Allah'ın izniyle canım.
Ayşegül hanımdan memnun kalmana çok sevindim, ilgilenmeseydi mahçup olurdum açıkçası
Allah yardımcın olsun burda meme kadının can evi derler doğruymuş.çok zor.senin 2.bebeğinmi? İlki sezeryan galiba
Merhaba kizlarr.
Bugun Arefe! Bol dua edelim, bugun dualar kabul olurmus İnsallah.
24-28. Haftalar arasi bebegin encok hareket edip, bizimde hissettigimiz donemmis. Doya doya hissedelim minik tekmeleri.
Gerci bizimki bazen ayni anda hem tekme hem yumruk atiyo sanki, bazen de ucan tekmee
Ya kizlar siz biberona emzige kadar almissiniz veya karar asamasindasiniz.. Bense daha bikac citcitli badi ve 2 tulumdan baska bisey almadim:18: baska islerle ugrasmaktan hic firsat kalmadi. Bari burayi okusaymisim azcik fikrim olurmus
göğüs ucu yarası için benim de duydugum bir şey var ama ne kadar doğru bilmiyorum. bir çay bardağı gül suyune 4 5 ayva çekirdeği atıyoruz buzdolabında sanırım bekliyor ve jel oluyor ertesi gün jel gibi olunca sürüyoruz çok iyi geliyormuş.
ama bazı kişilerde şu kaşık olayını onaylıyor ne yapacaz şaşırdım valla bebek emmezse... geçen sağlık ocagındakı hemşire anne sütü olmayan bir anne yoktur doğru emzirememekten oluyor bebeklerin emmemesi dedi. o kahverengi ucu nasıl vereceğimizi anlattı sanırım ucunu veip kahverengi halka olan yere bastırmıcaz komple vermeye calışcaz dışardan bastırcaz anlatabildim mi bilmiyorum:) eğer ben doğru anladıysam tabi:)
bu arada ben kadife battaniye almadım almalı mıyım? bir de fermuarlı battaniye? ben sadece 2 penye 2 pazen 1 peluş bir de yün battaniye aldım. yeter mi? bir de alt üst takım almamısım ya da zıbın takımı onu farkettım ama acaba kac aylık almalıyız onu???
Kızlar daha önce de demiştim ama tam cvp alamadım. benim evim soğuk ve klimalı sadece salonda klima var soba yeri yok zaten soba kesinlikle kurulmuyor baca yok. neyse ben şimdi yatak odasına mobilya beşik var elimde bir tanıdık verdi onu kursam içine yatak alıcam ve diyelim ki sadece geceleri yatacak. ben gündüz erkenden hemen kalkığ bebekle klimalı odaya gececem orda da park yatak alayım dedim. ama şimdi düşününce bana mantıksız gelmeye başladı. iki yere taşınmak zaten soğuk bir yatak odası bir salon nasıl olcak yatak odasında ısıtıcı acacaktım. direk salonda ben de yatamam koltuk musaıt degıl ne yapacam ben ya???? ya da tekerlekli minik beşik mi alsam 6 aya kadar binebilir mi onlara gece yatak odasına gündüz salona getirsem???? belki seneye taşınırım kaloriferli eve eger sorun olcaksa bebek ıcın offfff kafam karıstı yaaaa
Ya besigini tasiyabiloyorsan tasi, yada salon icin bir anakucagi al canim ya. Bebekler anakucaginda da uyuyor. Cifte cifte yatak alma bence. Yada park yatak al. Bizim kibrista hic kalorifer yok, ayni durimdayiz. Her odaya yatak alamayiz ki, anskucagi falan idare ederiz gunduzleri.Kızlar daha önce de demiştim ama tam cvp alamadım. benim evim soğuk ve klimalı sadece salonda klima var soba yeri yok zaten soba kesinlikle kurulmuyor baca yok. neyse ben şimdi yatak odasına mobilya beşik var elimde bir tanıdık verdi onu kursam içine yatak alıcam ve diyelim ki sadece geceleri yatacak. ben gündüz erkenden hemen kalkığ bebekle klimalı odaya gececem orda da park yatak alayım dedim. ama şimdi düşününce bana mantıksız gelmeye başladı. iki yere taşınmak zaten soğuk bir yatak odası bir salon nasıl olcak yatak odasında ısıtıcı acacaktım. direk salonda ben de yatamam koltuk musaıt degıl ne yapacam ben ya???? ya da tekerlekli minik beşik mi alsam 6 aya kadar binebilir mi onlara gece yatak odasına gündüz salona getirsem???? belki seneye taşınırım kaloriferli eve eger sorun olcaksa bebek ıcın offfff kafam karıstı yaaaa
Ben zaten çok hareketliyim cnm.hiç öyle riskli gebeliğim die uzanıp yatmıyrm.galiba dediğin gibi biraz ayaklatımı uzatmalıyım.
Merak ettim cnm neyle upraşıcaz??
Off hemde ne biçim.bana diyolar bebek saçlanıo ondan die ama bebeğin saçı midememi değioki anlamıyrmtabi bu halk arasında denen şey.hergün olmuyor ana tuttuğu zaman aynen düğüm gibi oluyor su içince bile sanki boğazımda kalıo
Serraz sen de ne zor cekmissin canim, insallah bu sefer ayni sey olmaz.
Ayva cekirdegi tariflerinizi de kaydettim, sagolun arkadaslar :)
basimiza gelmeden bilemeyiz, insallah sorun yasamayiz. Benim bir arkadasimin da gogsu iltihaplanmis ve sismis, o da cok aci verici birsey olarak anlatir.
Canım sen önce yatak odasını ısıtacak bir ısıtıcı al .Sonrada bambu küçük beşiklerin biraz büyükleri var büyük tekerlekli 9 aya kadar yatıyomuş bebiş ondan al ben hatta şaşırmıştım niye böyle tekerlekleri diye heryere kolayca taşımak için dedi adam ondan al rahatla bence.Kızlar daha önce de demiştim ama tam cvp alamadım. benim evim soğuk ve klimalı sadece salonda klima var soba yeri yok zaten soba kesinlikle kurulmuyor baca yok. neyse ben şimdi yatak odasına mobilya beşik var elimde bir tanıdık verdi onu kursam içine yatak alıcam ve diyelim ki sadece geceleri yatacak. ben gündüz erkenden hemen kalkığ bebekle klimalı odaya gececem orda da park yatak alayım dedim. ama şimdi düşününce bana mantıksız gelmeye başladı. iki yere taşınmak zaten soğuk bir yatak odası bir salon nasıl olcak yatak odasında ısıtıcı acacaktım. direk salonda ben de yatamam koltuk musaıt degıl ne yapacam ben ya???? ya da tekerlekli minik beşik mi alsam 6 aya kadar binebilir mi onlara gece yatak odasına gündüz salona getirsem???? belki seneye taşınırım kaloriferli eve eger sorun olcaksa bebek ıcın offfff kafam karıstı yaaaa
Canım banada eczacı kadın mustela krem verdi göğüs ucu çatlamaması için doğumdan bir hafta önce kullamaya başlıcakmışım doğal bir ürünmüş.Göğüs ucu yara oluşu çok zor.bazı emzirwnler derdide bu kadar berbat bişi oldunu bilmiodum 1ay önce benimki yara oldu sütyen takamadım elimi bile vuramadım.duş alınca deyen su bile canımı yaktı.
Bunun için geçen bi teyze ayva çekirdeğini kaynat göğüs yçlarına sür dedi.dopum dan sonrada hemen bunu yap yara olmaz dedi.ayva çekirdeğini bi gece suda bekletincede jole gibi kuvamı oluyor.mantıklı geldi
Kızlar bu fermuarlı battaniye gereklimi gerçekten ? Nerede kullanıcaz ? Dışarı çıkardığımızda Bebek arabasındamı yoksa yatağında uyurkendemi??
Kızlar bu fermuarlı battaniye gereklimi gerçekten ? Nerede kullanıcaz ? Dışarı çıkardığımızda Bebek arabasındamı yoksa yatağında uyurkendemi??
Bence yeter de artar bile :) ben de 1 fermuarli, 1 mink dediklerinden, 2 tane pelis gibi, 2 de penye aldim.fermuarlı ben almadım lazım da olmadı yatarken kullanılıyor herhalde ama kalın peluş mu diyorlar bu mink battaniyelerden çok kullandım 1 tane ondan var 2 hastane çıkışındaki penye en çok o kullanılıyor 1 pazen gibi 2 boyama yapmıştım içi ince elyaflı gibi bir de annem dantelli satenli bir şey yapmıştı o var triko alıcam bir tane yeter de artar herhalde
bir de kızlar yatak için uyku seti mi düşünüyorsunuz pike falan mı kendimiz için ben ilk doğumumda önemsemedim ama burada komşular falan hemen geçmiş olsuna geliyorlarmış onlara da bakıyorlar bir de gecelikle çanta almam lazım öfff
Bence yeter de artar bile :) ben de 1 fermuarli, 1 mink dediklerinden, 2 tane pelis gibi, 2 de penye aldim.
Cok sasirdim, komsular yatak odasina mi giriyor?
Salonda agirlariz canim, bir de ayri nevresim takimi mi alacagiz? Ben esofman giyip salonda oturucam. Bebegi de uyuyorsa veya cok kalabalik geldiyse cikarnayi dusunmuyorum. Hastalik sezonu zaten.
fermuarlı ben almadım lazım da olmadı yatarken kullanılıyor herhalde ama kalın peluş mu diyorlar bu mink battaniyelerden çok kullandım 1 tane ondan var 2 hastane çıkışındaki penye en çok o kullanılıyor 1 pazen gibi 2 boyama yapmıştım içi ince elyaflı gibi bir de annem dantelli satenli bir şey yapmıştı o var triko alıcam bir tane yeter de artar herhalde
bir de kızlar yatak için uyku seti mi düşünüyorsunuz pike falan mı kendimiz için ben ilk doğumumda önemsemedim ama burada komşular falan hemen geçmiş olsuna geliyorlarmış onlara da bakıyorlar bir de gecelikle çanta almam lazım öfff
Ben de aldim bir tane. Disari icin dusundum aslinda. Anakucaginda, arabasinda kullanirim diye.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?