2014 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 221 45,4%
  • oğlumuz geliyor

OY: 251 51,5%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 4 0,8%
  • İkiz oğullarımız olacak

• ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

• üçüzlerimiz olacak

OY: 3 0,6%

• Ankete Katılan
    487
kararlı ve azimli olduktan sonra bebişin normal kilosuna döner Allah'ın izniyle canım.
Ayşegül hanımdan memnun kalmana çok sevindim, ilgilenmeseydi mahçup olurdum açıkçası

canım kararlıyım ama çikolata yasakken çoooooooooooook mutsuzum
oğluşum da aşırı tokluktan oynamıyormuş meğer
yemeyi kesince futbolcuya döndü kereta
valla canım ne mahcup olacaksın ki kötü de olsa sen o hastanedeki en iyisini öneriyorsun
seninle ne alakası var
ama sağolsun şansıma iyi biri çıktı, öyle kasap mizaçlılarla karşılaştım ki melek geldi Ayşegül hanım
saol canım önerin olmasa hala kararsız olacaktım, belki de gidemeyecektim doktora

Allah yardımcın olsun burda meme kadının can evi derler doğruymuş.çok zor.senin 2.bebeğinmi? İlki sezeryan galiba

evet canım 2. bebeğim 6.5 yaşında kızım var 2. bebeğimde kız ilk kızım sezeryanla oldu

sabahmeltemi soğuk odada bebek yatamaz canım bebekler ilk haftalarda zaten çok hassaslar sende yeniş doğum yaptığın için üşütmemen lazım azıcık ayağın üşüse mesela sabah edersin bebekle hemen gaz yapar bence ısıtıcı falan edinmeye çalış sadece klima da sizi hasta eder oda sürekli sıcak ve yeterince nemli olmalı

bende henüz iki üç parça dışında bişey almadım canım
ama okuya okuya geze geze araştıra araştıra fikir sahibi oldum
en azından ne alacağımı, hangi markanın hangi modelini alacağımı biliyorum
sende en azından alacaklarına karar ver tatlım

canım kime sorduysam fermuarlı battaniye al mutlaka diyor
açılma ihtimali yok, düşme ihtimali yok güzelce sararsın bebişini sonra çekersin fermuarını diyor
bana da dediler canım memeyi doğru vermezsen ememiyomuş bebek
emmekten soğuyomuş, bi kere çok çaba harcıyor ama süt alamıyormuş
ayrıca çok hava aldığı için gazı çok oluyomuş
komple kahverengi yere gelene kadar verin diyo ve burnunu tıkamamaya özen gösterin dedi
ayrıca yenidoğanken kucağınıza almaya her ağladığında emzirmeye korkmayın diyo
bebeğin ilk 3 ay her istediğinde emmesi gerekli, hele ki sarılık için en güzel önlem bebeği saat başı emzirmek dedi
bazı anneler kucağa alışmasın diye bi kaç saatte bir emziriyor onda da bebeğin yanına yatıyorlarmış
oysaki yenidoğanın anne kucağında , anne kokusuyla , ten temasıyla ve anneye güvenle emmesi gerek diyo
eldivenini çıkarın mutlaka elini tutun emzirirken dedi doktor
bu ilk temaslar çocuğun karakterine atılan ilk güven tohumlarıymış

canım ben cumartesi o tekerleklileri sordum
o beşikler 3 aya, taş çatlasın 6 aya kadar kullanılabiliyormuş
eğer geçici bi dönem için alacaksan mantıklı ama 6 aydan sonra kesinlikle yatamaz dediler
bazı portbebelerde içi yataklı şekilde tasarlanıyormuş
onlardan alıp geçici yatak olarak kullanabilirsiniz dedi kadın
ama onlar normalden pahalıymış

Ya besigini tasiyabiloyorsan tasi, yada salon icin bir anakucagi al canim ya. Bebekler anakucaginda da uyuyor. Cifte cifte yatak alma bence. Yada park yatak al. Bizim kibrista hic kalorifer yok, ayni durimdayiz. Her odaya yatak alamayiz ki, anskucagi falan idare ederiz gunduzleri.

Bu arada bence 5 tane battaniye almussin yeter. Hediye de gelecek belki battaniye. Pelus dedigin kalin degil mi? Yeter bence canim.

Serraz sen de ne zor cekmissin canim, insallah bu sefer ayni sey olmaz.
Ayva cekirdegi tariflerinizi de kaydettim, sagolun arkadaslar :)
basimiza gelmeden bilemeyiz, insallah sorun yasamayiz. Benim bir arkadasimin da gogsu iltihaplanmis ve sismis, o da cok aci verici birsey olarak anlatir.

Bebeğin saçlanması ile alakası yok canım organlar sıkıştığı için midedeki asit yemek borusuna çıkıyor ve yanma oluşuyor .Bebeğin içinde bulunduğu amniyotik sıvının içinden mideye rahatsızlık vermesi mümkün değilmiş!

valla canım zor zamanlardı inşallah olmaz bir de soğan koymak iyi diyorlar ilk emzirmeden önce ama kokmaz mı yaa

Canım sen önce yatak odasını ısıtacak bir ısıtıcı al .Sonrada bambu küçük beşiklerin biraz büyükleri var büyük tekerlekli 9 aya kadar yatıyomuş bebiş ondan al ben hatta şaşırmıştım niye böyle tekerlekleri diye heryere kolayca taşımak için dedi adam ondan al rahatla bence.

Canım banada eczacı kadın mustela krem verdi göğüs ucu çatlamaması için doğumdan bir hafta önce kullamaya başlıcakmışım doğal bir ürünmüş.

Kızlar bu fermuarlı battaniye gereklimi gerçekten ? Nerede kullanıcaz ? Dışarı çıkardığımızda Bebek arabasındamı yoksa yatağında uyurkendemi??

Kızlar bu fermuarlı battaniye gereklimi gerçekten ? Nerede kullanıcaz ? Dışarı çıkardığımızda Bebek arabasındamı yoksa yatağında uyurkendemi??

doğuranlar memnun fermuarlıdan canım
istersen sar içine yatır , istersen sar dışarı çıkar diyor
bebeğin üstünün açılma ya da battaniyenin düşme ihtimali yok dedi satıcı
bir tane en azından bulunmalı diyor

fermuarlı ben almadım lazım da olmadı yatarken kullanılıyor herhalde ama kalın peluş mu diyorlar bu mink battaniyelerden çok kullandım 1 tane ondan var 2 hastane çıkışındaki penye en çok o kullanılıyor 1 pazen gibi 2 boyama yapmıştım içi ince elyaflı gibi bir de annem dantelli satenli bir şey yapmıştı o var triko alıcam bir tane yeter de artar herhalde
bir de kızlar yatak için uyku seti mi düşünüyorsunuz pike falan mı kendimiz için ben ilk doğumumda önemsemedim ama burada komşular falan hemen geçmiş olsuna geliyorlarmış onlara da bakıyorlar bir de gecelikle çanta almam lazım öfff

Bence yeter de artar bile :) ben de 1 fermuarli, 1 mink dediklerinden, 2 tane pelis gibi, 2 de penye aldim.
Cok sasirdim, komsular yatak odasina mi giriyor?
Salonda agirlariz canim, bir de ayri nevresim takimi mi alacagiz? Ben esofman giyip salonda oturucam. Bebegi de uyuyorsa veya cok kalabalik geldiyse cikarnayi dusunmuyorum. Hastalik sezonu zaten.

Allahtan bizim burda yenidogani kucaga alma huyu falan yok. Herkes uzaktan bakar, bebislerin yanina sokulmaz. Zaten kis gununhastalik var, bebeklerin de bagisiklik sistemi gelismemis. Herkes anlayisli olur bence.

aynen canım ben de yatak odama almam diyorum zaten müsait değil koşu bandı bisiklet falan nereye oturtucam burada ilk doğumdan gelince hemen geçmiş olsuna geliyorlarmış sonra hayırlı olsuna tekrar geliyorlarmış ben de salona alırım dedim ama yatağa oturup kalkmıyorsun falan filan dediler zaten evde birileri olacak bir de yatak falan sevmem ben yaa

Ayyy evet bencede yatak odasına girerler yeni bi takım almak lazım. Bu aklıma gelmemişti listeye ekledim. Şöyle zebralı kırmızı siyahlı saten bi takım alayımda, kimse girmez daha odaya :)))

Ben de aldim bir tane. Disari icin dusundum aslinda. Anakucaginda, arabasinda kullanirim diye.

Alsammıki çokmu battaniyesi oldu, 1 tane penye eng homedan, 1 tane penye hastane çıkışının içinde, 1 tane kalın kışlık var birde pofuduk elyaf gibi bişey kanzdan almıştım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…