peluş dediğim cok guzel kaygan bir sey ben bıle bayıldım sıcacık... ya cnım zaten bızım burası soguk ben hastane dısında bır yere cıkmıyayı dusunmuyorum 2 ay falan hatta uc ay..... o da cıksam zaten ev ıcı gezmeye cıkarım onu da battanıyeye alırım... olmadı alırım kadıfe bır battanıye daha ya da fermuarlı. 2 penye 2 pazen 1 pelus 1 yun toplam 6 battanıye var zaten..pekı bu ana kucagı dedıgın hangı tarz bana resım ya da lınk atar mısın onda rahat eder mı pekı ya da koltuga yatırsam olmaz mı gunduzlerı???Ya besigini tasiyabiloyorsan tasi, yada salon icin bir anakucagi al canim ya. Bebekler anakucaginda da uyuyor. Cifte cifte yatak alma bence. Yada park yatak al. Bizim kibrista hic kalorifer yok, ayni durimdayiz. Her odaya yatak alamayiz ki, anskucagi falan idare ederiz gunduzleri.
Bu arada bence 5 tane battaniye almussin yeter. Hediye de gelecek belki battaniye. Pelus dedigin kalin degil mi? Yeter bence canim.
o zaman tekerleklı almak mantıksız 3 ay ıcın.canım ben cumartesi o tekerleklileri sordum
o beşikler 3 aya, taş çatlasın 6 aya kadar kullanılabiliyormuş
eğer geçici bi dönem için alacaksan mantıklı ama 6 aydan sonra kesinlikle yatamaz dediler
bazı portbebelerde içi yataklı şekilde tasarlanıyormuş
onlardan alıp geçici yatak olarak kullanabilirsiniz dedi kadın
ama onlar normalden pahalıymış
canım kime sorduysam fermuarlı battaniye al mutlaka diyor
açılma ihtimali yok, düşme ihtimali yok güzelce sararsın bebişini sonra çekersin fermuarını diyor
bana da dediler canım memeyi doğru vermezsen ememiyomuş bebek
emmekten soğuyomuş, bi kere çok çaba harcıyor ama süt alamıyormuş
ayrıca çok hava aldığı için gazı çok oluyomuş
komple kahverengi yere gelene kadar verin diyo ve burnunu tıkamamaya özen gösterin dedi
ayrıca yenidoğanken kucağınıza almaya her ağladığında emzirmeye korkmayın diyo
bebeğin ilk 3 ay her istediğinde emmesi gerekli, hele ki sarılık için en güzel önlem bebeği saat başı emzirmek dedi
bazı anneler kucağa alışmasın diye bi kaç saatte bir emziriyor onda da bebeğin yanına yatıyorlarmış
oysaki yenidoğanın anne kucağında , anne kokusuyla , ten temasıyla ve anneye güvenle emmesi gerek diyo
eldivenini çıkarın mutlaka elini tutun emzirirken dedi doktor
bu ilk temaslar çocuğun karakterine atılan ilk güven tohumlarıymış
ccanı yaglı radyatorum var o da cok yakıyor ama ne yapalım. cnım tekerleklıden vazgectm.Canım sen önce yatak odasını ısıtacak bir ısıtıcı al .Sonrada bambu küçük beşiklerin biraz büyükleri var büyük tekerlekli 9 aya kadar yatıyomuş bebiş ondan al ben hatta şaşırmıştım niye böyle tekerlekleri diye heryere kolayca taşımak için dedi adam ondan al rahatla bence.
Canim seni cooook anliyorum bende 28+1 deyim bu zamana kadar ara ara yasadim ve devam ediyor.Dr burda bana süt ve gaviscon onerdi.Ben genelde sut iciyorum faydalansin bebisimizde ama biraz soguk olsun.Bazen yetiyor bazen yetmiyor.Yetmeyince ilac aliyorum ozellikle gece ise uyutmuyor cunkumrh anneler size biey sorcam sizde de yanma başladı mı oğlumda yemek yedikten sonra başlamıştı ama şimdi bişey yerken ve içerken yemek borum deli gibi yanıyor üstelik boğazımda bir düğüm sanki oraya bişey takılmış gibi şimdi tatil hemde biyere de gidemem ne yapcam bilmiyorum
Canim seni cooook anliyorum bende 28+1 deyim bu zamana kadar ara ara yasadim ve devam ediyor.Dr burda bana süt ve gaviscon onerdi.Ben genelde sut iciyorum faydalansin bebisimizde ama biraz soguk olsun.Bazen yetiyor bazen yetmiyor.Yetmeyince ilac aliyorum ozellikle gece ise uyutmuyor cunku
Her ihtimale karsi mi onerdi bende cekiniyorum cok fena bir durum sut var ama veremiyorsun canin yaniyorCanım banada eczacı kadın mustela krem verdi göğüs ucu çatlamaması için doğumdan bir hafta önce kullamaya başlıcakmışım doğal bir ürünmüş.
Bence yeter de artar bile :) ben de 1 fermuarli, 1 mink dediklerinden, 2 tane pelis gibi, 2 de penye aldim.
Cok sasirdim, komsular yatak odasina mi giriyor?
Salonda agirlariz canim, bir de ayri nevresim takimi mi alacagiz? Ben esofman giyip salonda oturucam. Bebegi de uyuyorsa veya cok kalabalik geldiyse cikarnayi dusunmuyorum. Hastalik sezonu zaten.
aynen canım ben de yatak odama almam diyorum zaten müsait değil koşu bandı bisiklet falan nereye oturtucam burada ilk doğumdan gelince hemen geçmiş olsuna geliyorlarmış sonra hayırlı olsuna tekrar geliyorlarmış ben de salona alırım dedim ama yatağa oturup kalkmıyorsun falan filan dediler zaten evde birileri olacak bir de yatak falan sevmem ben yaa
Ayyy evet bencede yatak odasına girerler yeni bi takım almak lazım. Bu aklıma gelmemişti listeye ekledim. Şöyle zebralı kırmızı siyahlı saten bi takım alayımda, kimse girmez daha odaya :)))
peluş dediğim cok guzel kaygan bir sey ben bıle bayıldım sıcacık... ya cnım zaten bızım burası soguk ben hastane dısında bır yere cıkmıyayı dusunmuyorum 2 ay falan hatta uc ay..... o da cıksam zaten ev ıcı gezmeye cıkarım onu da battanıyeye alırım... olmadı alırım kadıfe bır battanıye daha ya da fermuarlı. 2 penye 2 pazen 1 pelus 1 yun toplam 6 battanıye var zaten..pekı bu ana kucagı dedıgın hangı tarz bana resım ya da lınk atar mısın onda rahat eder mı pekı ya da koltuga yatırsam olmaz mı gunduzlerı???
o zaman tekerleklı almak mantıksız 3 ay ıcın.
ayy ınsallah emzırebılırz ama ben oyle herkesın yanında emzıremem yaa utanırım sızde de var mı bu?
ccanı yaglı radyatorum var o da cok yakıyor ama ne yapalım. cnım tekerleklıden vazgectm.
kızlar park yatak alırken neye dikkat etmeliyim..bende yavaş yavaş alışverişe başladım ama nereden başlıyacağıma kaar vermedim sizler neler aldınız bakimm,çoğu kişi abartma diyor her gün çock büyür falan filanbin yıl gelenlerin dilinden de düşmezsin işte
kızlar park yatak alırken neye dikkat etmeliyim..bende yavaş yavaş alışverişe başladım ama nereden başlıyacağıma kaar vermedim sizler neler aldınız bakimm,çoğu kişi abartma diyor her gün çock büyür falan filan
Canim benim annem esim evde olacak. Onlar ilgilenir misafirlerle. Ben kotuysem uykusuzsam zaten bebegin her uyudugu an uyumak isteyecegim. Baskasinin onunde yatamam, emziremem zaten. Biri gelince biraz otururum, sonra cikar odamda uzanirim. Ilk gunler gelecek kadar yakin olan insanlar yeni sezeryan yapmis birinin halinden de anlar diye dusunuyorum :) ben ameliyat oldugumda 4-5 gunden sonra oturuyordum, artik ilk gunler de uzun uzun misafirlerle ilgilenmemizi beklemesinler. Sanirim turkiyede durum biraz daha farkli, sizin icin daha zor olabilir misafir konusu.canım yeni doğuranların çoğu sürekli oturamıyor
hele kan sorunu olanlar yatman gerekiyor
salon da misafir karşılayacaksan oraya da bi nevresim ayarlasan iyi olur
Benimkinin icinde var, sonradan cikiyor. Ama bu minderlerin magazalarda ayri satildigini da gotdum. Yenidoganin bel ve basini destekliyor.arkadaşlar ben bu bebek arabaları ve oto koltuklarının içine geçirilen havlu kılıflardan almayı düşünüyorum. ya da oto koltuğu için bel desteği minderi. alan ya da almayı düşünüp araştıran var mı?
Canim ben tekefondan giriyorum bu yuzden link gonderemiyorum. Kucuk yatacik gibi, sallaniyor da anakucaklari. Koltukta dusmez rahat ederse olur tabii.peluş dediğim cok guzel kaygan bir sey ben bıle bayıldım sıcacık... ya cnım zaten bızım burası soguk ben hastane dısında bır yere cıkmıyayı dusunmuyorum 2 ay falan hatta uc ay..... o da cıksam zaten ev ıcı gezmeye cıkarım onu da battanıyeye alırım... olmadı alırım kadıfe bır battanıye daha ya da fermuarlı. 2 penye 2 pazen 1 pelus 1 yun toplam 6 battanıye var zaten..pekı bu ana kucagı dedıgın hangı tarz bana resım ya da lınk atar mısın onda rahat eder mı pekı ya da koltuga yatırsam olmaz mı gunduzlerı???
o zaman tekerleklı almak mantıksız 3 ay ıcın.
ayy ınsallah emzırebılırz ama ben oyle herkesın yanında emzıremem yaa utanırım sızde de var mı bu?
ccanı yaglı radyatorum var o da cok yakıyor ama ne yapalım. cnım tekerleklıden vazgectm.
cnm sız nerde oturuyorsunuz bız karadenızde:) (tam neresı yazmadım bu sıtede tanıdıklar var bazı bılgılerım var hamılelıkte tedavı gordum bılsınler ıstemıyorum o yuzdden yazmıyorum)
hangi siteden aldın misaa? ben de almak istiyorum ama emin olamıyorum internet için. madem memnun kaldın sen, alırım ben de.
Canim benim annem esim evde olacak. Onlar ilgilenir misafirlerle. Ben kotuysem uykusuzsam zaten bebegin her uyudugu an uyumak isteyecegim. Baskasinin onunde yatamam, emziremem zaten. Biri gelince biraz otururum, sonra cikar odamda uzanirim. Ilk gunler gelecek kadar yakin olan insanlar yeni sezeryan yapmis birinin halinden de anlar diye dusunuyorum :) ben ameliyat oldugumda 4-5 gunden sonra oturuyordum, artik ilk gunler de uzun uzun misafirlerle ilgilenmemizi beklemesinler. Sanirim turkiyede durum biraz daha farkli, sizin icin daha zor olabilir misafir konusu.
herkese hayırlı bayramlar diliyorum sağ salim bebişleri kucağımıza alalım hemen de zayıflayalım inşallaaahhh
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?