Kızlar selam. Kontrole gittik. Kızım 2700 olmuş. Doktorum doğum tercihimi sordu. Epidural normal yada epidural sezeryan farketmez dedim. Spinal sezeryan önerdi. 2 gündür çeşitli anestezi uzmanlarına danışıyorum hemşirelere falan ve internette araştırıyorum. Spinalden çok şikayet var. Kimse önermiyor. Bi bilginiz varmı?
bu doğum seçimi çok hassas bi konu bence.hiçkimsenin müdahale edebileceği etkileyebileceği tavsiyede bulunabileceği hele de diretebileceği bir konu değil.dünyanın en kutsal görevini yapan kişinin annenin seçimini yapabileceği bir konu.hele de bunu sağlık kurumlarının diretmesi direttirilmesi akıl alır gibi değil.al sana sağlık.zavallı bi kadın bebeğinden olduğuna mı yansın hayallerine mi.Ağla ağla içim çıktı.Allah kardeşimize sabır,müsebbiplerine de cezasını versin tez zamanda.vazgeçtim normal doğumdan çok istememe rağmen.kendime güvenemediğimden değil bu işi yaptıracaklara güvenmiyorum.hoş sezaryen de olsa güvenmiyorum da.hala seçim hakkım varken kullanmak istiyorum.Rabbim sabırlar versin.zaman ilaç olacaktır.umarım İlknur için zaman çabucak geçer de sağlıklı bir şekilde bebeğini alır kucağına bu kez....bu topikde hepimiz birbirimize dua edelim arkadaşlar.başkalarının gıyabımızdan ettiği dualar bizim ettiklerimizden daha güzel olabiliyormuş.
RABBİM HEPİMİZE SAĞLIKLI SIHHATLİ BEBEKLER KOLAY DOĞUMLAR NASİP ETSİN İNŞALLAH.ÇOK ETKİLENDİM BU YÜZDEN UZUN OLDU KUSURA BAKMAYIN!!!
Lexim seni unutur muyuz hic? :) ben birkac gundur hazirliklara daldim sonra son surat yazilanlari okuyorum
ben evde bile zor yetistiriyorum gercekten calisanlara Allah kolaylik versin :)
Ohhh miss gibi olmustur tontisin kiyafetleri, gule gule kirletsin. Arabasinda da guzel guzel gezsin insallah :)
Mide yanmasi icin birsey kullaniyormusun? Ben gaviscon ictigim halde kisa sureli cozum oluyor4 gunde falan bir sise bitiriyorum. Buyuk bir istahla yemege saldiriyorum, sonra yakma agri kalp carpintisi falan yedigime pisman oluyorum
ben de 11 kilo aldimm
neden normal önermedi?
Ozel veya devlet ayirimi yok bence de. Herseyden once insan olan, insafli, sagduyu sahibi, meslegini ve insankara yardim etmesini seven saglik personeli cikar karsimiza insallah. Ne yazik ki devlette suistimal etmeye daha yatkin bir sistem var. Yoksa insanlar heryerde ayni. Ozelde bazi seyleri yapnaya cesaret edemiyorlar sadece. Babam gecen yil acik kalp ameliyati oncesi ve sonrasi uzun bir sure hastanede yatmisti. Parcalamak istiyirdum bazi hemsireleri. Bu jadar nefret ediyorsqn baska is yap kardesim, insanjarin hayatiyla oynamaya kimin hakki olabilir? Ben ilknurun yazisini okurken gidip o hemsireleri oldurmek istedim, o insanjar nasil dayanain bu aciya?kızlar Allah kolaylık ve sabırlar versin ilknura çok üzüldümama devlet hastanesini de kötülemeyin. ben denizlideyim ve özelde doğum yapan arkadaşlarım şikayetçi hep, para almak için herkesi sezeryan yaptıklarından şikayetçiler. benim bir çok arkadaşım kandırılıp sezeryane alındı. haa demiyorum ki bütün özeller kötü, memnun olanlar da var ama şikayetçiler çoğunlukta. ben de 28. haftama kadar özele gidiyordum ve doktorum sürekli plasentan aşağıda normal doğum yapamazsın diye korkutuyordu, o gün üzüldüm ve 3 boyutlu ultrasona gittim ve ultrason uzmanı plasentanda bi sorun yok kısmetse normal yapabilirsin dedi şaşırdım ve sevindim yine de emin olmak için o gün doktorumu değiştirmeye karar verdim devlet hastanesinde övdükleri bir doktor var ona gittim o da aynen bir sorunum olmadığını söyledi şimdi devlete gidiyorum, beklerken doğum yapanlarla konuşuyorum genelde herkes memnun, çok nadir şikayetçi olanlar. Doktor-ebe-hastane ve hastanenin doğum politikası hepsi başımıza geleceklerde büyük etmen. Allahım hepimize hayırlı kolay doğumlar nasip etsin, dua edip doktorlarımıza güvenmekten başka bir şansımız yok. kalbimizi karartmadan,aklımıza kötü şeyler getirmeden, duyduğumuz olumsuzlukları da kafamıza takıp verdiğimiz doğum şekli kararından da vazgeçmeyelim. Allahım hepimize kolaylıklar, kalp ferahlığı versin, vaktinde doğumlar nasip etsin
Ben spinal anastezi ile ameliyat oldum. Cok cok memnun kaldim. Anastezi uzmaninin isin ehli olmasi cok onemli. Bas agrisi falan hic yasamadim ben.Kızlar selam. Kontrole gittik. Kızım 2700 olmuş. Doktorum doğum tercihimi sordu. Epidural normal yada epidural sezeryan farketmez dedim. Spinal sezeryan önerdi. 2 gündür çeşitli anestezi uzmanlarına danışıyorum hemşirelere falan ve internette araştırıyorum. Spinalden çok şikayet var. Kimse önermiyor. Bi bilginiz varmı?
dua edelım canım allah yardım etsın inş. özelhastane yokmu oldugun sehırde?
aynen canım bedenimin sağ tarafı çökmüş durumda :2: sol yanım öyle rahat ki kuş gibi ama sağ tarafım mahvediyr beni
Kızlar nasılsınız???? Beni soran yookkkBen de kaç gündür okuyorum yazamadım. KVler bizdeydi haftasonu.
Haftasonu kuzumuzun bebek arabasını, oto koltuğunu ve uyku setini aldık. Kıyafetlerini de yıkadık ütüledik, ohhh mis oldu.
Bu arada ben 12 kilo aldım kızlar. Bu gidişle 15-16 kiloda kapatacağım.Neyse kuzucuklarımız sağlıkla doğsunlar da... Mide yanmalarım da tavan yaptı, uykudan bile uyanır oldum.
bu doğum seçimi çok hassas bi konu bence.hiçkimsenin müdahale edebileceği etkileyebileceği tavsiyede bulunabileceği hele de diretebileceği bir konu değil.dünyanın en kutsal görevini yapan kişinin annenin seçimini yapabileceği bir konu.hele de bunu sağlık kurumlarının diretmesi direttirilmesi akıl alır gibi değil.al sana sağlık.zavallı bi kadın bebeğinden olduğuna mı yansın hayallerine mi.Ağla ağla içim çıktı.Allah kardeşimize sabır,müsebbiplerine de cezasını versin tez zamanda.vazgeçtim normal doğumdan çok istememe rağmen.kendime güvenemediğimden değil bu işi yaptıracaklara güvenmiyorum.hoş sezaryen de olsa güvenmiyorum da.hala seçim hakkım varken kullanmak istiyorum.Rabbim sabırlar versin.zaman ilaç olacaktır.umarım İlknur için zaman çabucak geçer de sağlıklı bir şekilde bebeğini alır kucağına bu kez....bu topikde hepimiz birbirimize dua edelim arkadaşlar.başkalarının gıyabımızdan ettiği dualar bizim ettiklerimizden daha güzel olabiliyormuş.
RABBİM HEPİMİZE SAĞLIKLI SIHHATLİ BEBEKLER KOLAY DOĞUMLAR NASİP ETSİN İNŞALLAH.ÇOK ETKİLENDİM BU YÜZDEN UZUN OLDU KUSURA BAKMAYIN!!!
Yok normalle ilgili hiç bişi konuşmadık. Sonraki kontrolde alttan muayene ile normalim sezeryanmı karar verilecek. Sezeryan olursa epidural yerine spinal dedi sadece.
Ozel veya devlet ayirimi yok bence de. Herseyden once insan olan, insafli, sagduyu sahibi, meslegini ve insankara yardim etmesini seven saglik personeli cikar karsimiza insallah. Ne yazik ki devlette suistimal etmeye daha yatkin bir sistem var. Yoksa insanlar heryerde ayni. Ozelde bazi seyleri yapnaya cesaret edemiyorlar sadece. Babam gecen yil acik kalp ameliyati oncesi ve sonrasi uzun bir sure hastanede yatmisti. Parcalamak istiyirdum bazi hemsireleri. Bu jadar nefret ediyorsqn baska is yap kardesim, insanjarin hayatiyla oynamaya kimin hakki olabilir? Ben ilknurun yazisini okurken gidip o hemsireleri oldurmek istedim, o insanjar nasil dayanain bu aciya?
canım ben temizlikçi birini bulabilsem 15 gün içinde yaptırmak istiyorum.normalde herşeyimi kendim yapardım ama şimdi hiç gözüm yemiyor.
eğer normal doğuracaksanız sakın suni sancı almayın çünkü insan kendini daha çok kasıyor ve bu yüzden rahim çok daha geç açılıyor bide ben daha suni sancının faydasını gören olmadım sakın denemeyin felaket olur normal doğum sancısı daha aralıklı olur ilk önce beliniz ağrıyor sonra kasıklarınız sonra vajinazın açıldığını hissediyorsunuz işte o zaman sakın kasmayın
kızlar bu bölümü gelenekselleştirmek istiyorum çünkü sorularım bitmez benim.
soru 1)şimdi hani sezaryen olursak ameliyattan çıkar çıkmaz pijamaları mı giycez yoksa duş alma imkanı falan oluyo mu?
soru 2)diyelimki alamadık kanlı pis vücuda nasıl kıyacaz o temiz pijamaları giymeye?iki takım götürsek olur mu?
soru 3)bebeğin yattığı yere çarşaf sermek için bi tane alsam yanıma sererler mi hemşireler?yoksa yasak falan mıdır?
soru 4)bebeğin şu eşyaları lazım olacak mı?
a)mama önlüğü
b)külot atlet vs
c)biberon emzik
d)pişik kremi,sabun,şampuan,lif
soru 5)acaba odaların içinde banyo tuvalet imkanı oluyo mu.yoksa banyo hiç mi yok?tuvelet kat tuvaleti gibi ortak mı oluyo?
soru 6)bu doğumdan sonraki kanama için uzun ped aldım yoksa hasta bezi mi alsaydım?
soru 7)hastane bizim eve 1 saat uzakta.acaba bebeğe yün yelek kalın battaniye hangisini alayım?
not:her sorunun doğru cevabı 10 puandır.istediğiniz sorudan başlayabilirsiniz.
Birseycik kalmamis o zaman, izin basliyor :)
ilk cocugum ama daha onceden karnimdan ameliyat oldugum icin mecburen sezeryan. Normal gunum 14 ocak, sezeryan icin 6 ocak dedi. Umarim o gunu bekler bizim bidik
Ben de devlet hastanesine gidiyorum ve bulunduğum yerde başka bir seçeneğim de yok. Öyle bir hastane ki doktor doğuma bile gelmiyor aradıklarında ebeler yaptırır diyor anca çok çok acil bişey olursa zahmet edip BELKİ geliyor. İlknur hanımın başına gelenleri okuyunca da endişem iyice arttı ne yapacağım hiç bilmiyorum
kızlar bu bölümü gelenekselleştirmek istiyorum çünkü sorularım bitmez benim.
soru 1)şimdi hani sezaryen olursak ameliyattan çıkar çıkmaz pijamaları mı giycez yoksa duş alma imkanı falan oluyo mu?
soru 2)diyelimki alamadık kanlı pis vücuda nasıl kıyacaz o temiz pijamaları giymeye?iki takım götürsek olur mu?
soru 3)bebeğin yattığı yere çarşaf sermek için bi tane alsam yanıma sererler mi hemşireler?yoksa yasak falan mıdır?
soru 4)bebeğin şu eşyaları lazım olacak mı?
a)mama önlüğü
b)külot atlet vs
c)biberon emzik
d)pişik kremi,sabun,şampuan,lif
soru 5)acaba odaların içinde banyo tuvalet imkanı oluyo mu.yoksa banyo hiç mi yok?tuvelet kat tuvaleti gibi ortak mı oluyo?
soru 6)bu doğumdan sonraki kanama için uzun ped aldım yoksa hasta bezi mi alsaydım?
soru 7)hastane bizim eve 1 saat uzakta.acaba bebeğe yün yelek kalın battaniye hangisini alayım?
not:her sorunun doğru cevabı 10 puandır.istediğiniz sorudan başlayabilirsiniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?