2014 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 221 45,4%
  • oğlumuz geliyor

OY: 251 51,5%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 4 0,8%
  • İkiz oğullarımız olacak

• ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

• üçüzlerimiz olacak

OY: 3 0,6%

• Ankete Katılan
    487

neden normal önermedi?

Ne kadar dogru yazdin arkadasim. aminn insallah

eğer normal doğuracaksanız sakın suni sancı almayın çünkü insan kendini daha çok kasıyor ve bu yüzden rahim çok daha geç açılıyor bide ben daha suni sancının faydasını gören olmadım sakın denemeyin felaket olur normal doğum sancısı daha aralıklı olur ilk önce beliniz ağrıyor sonra kasıklarınız sonra vajinazın açıldığını hissediyorsunuz işte o zaman sakın kasmayın

Canım ben de 4 günde bir gaviscon bitiriyorum, bir nevi bağımlı oldum:) Düne kadar 11 kilodaydım, bugün 12. kilomu gördüm tartıda ( Dün o kadar çok yedim ki kesin ondan...Ben de happudu huppudu yiyorum sonra nefes alamıyorum, ayağımı sürüyerek işe gidiyorum vallahi, 4 hafta daha nasıl gidicem pufff pufff...

Ozel veya devlet ayirimi yok bence de. Herseyden once insan olan, insafli, sagduyu sahibi, meslegini ve insankara yardim etmesini seven saglik personeli cikar karsimiza insallah. Ne yazik ki devlette suistimal etmeye daha yatkin bir sistem var. Yoksa insanlar heryerde ayni. Ozelde bazi seyleri yapnaya cesaret edemiyorlar sadece. Babam gecen yil acik kalp ameliyati oncesi ve sonrasi uzun bir sure hastanede yatmisti. Parcalamak istiyirdum bazi hemsireleri. Bu jadar nefret ediyorsqn baska is yap kardesim, insanjarin hayatiyla oynamaya kimin hakki olabilir? Ben ilknurun yazisini okurken gidip o hemsireleri oldurmek istedim, o insanjar nasil dayanain bu aciya?

Ben spinal anastezi ile ameliyat oldum. Cok cok memnun kaldim. Anastezi uzmaninin isin ehli olmasi cok onemli. Bas agrisi falan hic yasamadim ben.

Güzel annişler biz geldik
8. Sınıflara yapılacak olan sınavda görev çıkmaması sebebiyle hafta sonu ve dersimin olmadığı gün olan Pazartesiyi de eklediğimizde 5 gün edecek olan tatilimize başladık, keyfimize diyecek yok bebişi büyütcem 5 gün
Bugün biz de 32. haftamıza başladık Allah'ın izniyle 40'ı da görürüz inşallah
Hep erkek anneleri yazmış ben de özendim. Kızımın adı Zeynep olacak kısmetse

aynen canım bedenimin sağ tarafı çökmüş durumda :2: sol yanım öyle rahat ki kuş gibi ama sağ tarafım mahvediyr beni

Benim kızım da sağ yanımı deşmeye çalışıyo mübarek, topuğu olduğunu düşündüğüm sivri şeyi her neyse ordan çıkarmaya çalışıyo, aynı anda göbek deliğimin sol tarafından da portakal kadar minik kafasını çıkarıyo yukarı doğru miniğim tuhaf tuhaf hareketler yapıyo yeri bol ya daha, 2-3 haftaya yeri kalmicak bu kadar.

Canım merak etmez miyiz aşkolsun, işi var herkesin malum son zamanlar yaklaşıyo, ben de bu aralar okuyup okuyup çıkıyorum yazmak pek bi zor geliyo
Maşallah herşeyini almışsın bi tek bebiş kalmış
Mide yanması bende de çok oluyodu, turşu yemeyi kestim, eskisi kadar sık olmuyo, turşu yapıyormuş bana onu anladım. Yediğin bişeylerden oluyodur o kadar yoğunsa, yediklerini bir gözden geçir derim.

Bu arada nasıl olduğunu anlayamadım ama ben geçen haftadan beri 300gr vermişim:44: yuvarlarsak 8 kilo aldım ben toplamda, bakalım nasıl bitecek. Çalışırken kilo alınmıyo ama izne çıkınca nasıl olur bilmiyorum
Bi de akşam eşimle iddaya girdik. Haftaya çarşamba 32. hafta bitince çalışabilir raporunu almaya gitcez. Ben 1800'den fazla çıkar bebiş dedim, o 1700 ve altı dedi. Neyine iddaya girdiğimizi daha belirlemedik ama iddaya girildi, beğendiğim bişeyi aldırırım artık

Âmin arkadaşım inşallah hepimiz sıkıntısız, sağlıkla kavuşuruz yavrularımıza, ben hep dualarıma ekliyorum, birbirimize dua edelim bence de, ağzımız yorulmaz ya

Yok normalle ilgili hiç bişi konuşmadık. Sonraki kontrolde alttan muayene ile normalim sezeryanmı karar verilecek. Sezeryan olursa epidural yerine spinal dedi sadece.

spınal anestezıde çok şiddetli baş agrısı ve nedenının drların spınal anestezı olmadıgını söyledıgı ama hemen herkesın yakındıgı bı bel agrısından bahsedıyolar bnde bebegımın ılk anını görmek ıçın ıstıyorum ama zaten mıgren hastasıyım şiddetli baş agrısının neoldugunu çok ıyı bılıyorum dayanamam dıye genel olcak ilk anını evet görmüş olcam ama 1 haftayla 1 ay arası başı ağrıyanlar ve bu sebebten bebegıyle ılgılenemeyenler azımsanmayacak kadar azmış netten spınal anestezıyle dogum yapıp konuyla ılgılı yorum yapanlarvar bı okusana...

Aynen yani sanki millet keyfinden oraya gelmiş de yatmış gibi davranan hemşireler oluyor bi havalar bi havalar azarlayıp duruyorlar :100: Ama işlerini yapmaya gelince bir serumu bile zor takıyorlar geçen aylarda anneme serum takılacaktı üç hemşire belki 10 yerinden deldi kadını biz de yapamıyorsanız yapabilecek birini çağırın delik deşik ettiniz dedik geldi başka hemşire yaptı. Doğumda böyleleriyle karşılaşmayız inşallah o stresle ağzıma geleni sayarım valla :18:

ama bılıyomusunuz kızlar kayserıde de devletın kadın dogum hastanesı yanı dogumevı öyle güzel ılgılenıyokı hemşirelere falan tesekkür yazıp attım dılek şikayet kutusuna hele hamılelıgımın baslarında çok fena hastalanmıştım eşim dogum evıne götürdü dr lar güzel ılgılendı yatış yaptılar bana 3 kişilikti odada hep kadınlar yattıgı için eşim dışarda bekledı mecbur herkesın annesı kayınvalıdesı falan vardı ben tektım annem calısıyo kv oğlumun yanına bıraktık. bı ebe bnm yanımdan ayrılmadı üstümü örttü başımı okşadı gıdıp gelıp nasıl oldugumu sordu serumumu ıtına ıletakıp ettı ben baygın yatarken eşime ıyı dıye haber verırmısınız dedım arada hatırlıyorum merak etme ben bılgı verıyorum dedı.. o yalnız anında ınsan çok duygulanıyo ve ne zaman dogumevıne gıtsem özeldekı dr umdan daha acıklayıcı daha ılgılı ve daha önemser görüyorum bütün personelı..
devlette dogum yapmak ıstıyorumama spınal anestezı yapıyolar sezeryanı genel anestezıyle dogumyaptırmıyolar mecbur kalmadan ve spınal olan yakınlarım yöntemden çok şikayetcı sırf korkumdan özelde genel anestezı altında sezeryan olcam...

kızlar bu bölümü gelenekselleştirmek istiyorum çünkü sorularım bitmez benim.

soru 1)şimdi hani sezaryen olursak ameliyattan çıkar çıkmaz pijamaları mı giycez yoksa duş alma imkanı falan oluyo mu?
soru 2)diyelimki alamadık kanlı pis vücuda nasıl kıyacaz o temiz pijamaları giymeye?iki takım götürsek olur mu?
soru 3)bebeğin yattığı yere çarşaf sermek için bi tane alsam yanıma sererler mi hemşireler?yoksa yasak falan mıdır?
soru 4)bebeğin şu eşyaları lazım olacak mı?
a)mama önlüğü
b)külot atlet vs
c)biberon emzik
d)pişik kremi,sabun,şampuan,lif
soru 5)acaba odaların içinde banyo tuvalet imkanı oluyo mu.yoksa banyo hiç mi yok?tuvelet kat tuvaleti gibi ortak mı oluyo?
soru 6)bu doğumdan sonraki kanama için uzun ped aldım yoksa hasta bezi mi alsaydım?
soru 7)hastane bizim eve 1 saat uzakta.acaba bebeğe yün yelek kalın battaniye hangisini alayım?

not:her sorunun doğru cevabı 10 puandır.istediğiniz sorudan başlayabilirsiniz.

Yapma arkadaşım ne demek felaket olur, ben bizatihi çok faydasını gördüm, suni sancı almasaydım, muhtemelen sezeyan olacaktım...kırkıncı haftam dolmuştu, iki cm açılmam vardı ama kendi dancımı bekleseydik, bebek için riskli bir durum vardı, drum ki çok sağolsun, bi deneyelim, açılman iyi olursa normal doğum, yoksa sezeryan demişti... Çok şükür Dört buçuk saatte doğum gerçekleşti... Suni sancı ara vermiyor bu doğru, ama biraz da bünyeye alakalı benim doğumumu hızlandırmıştı, şimdi de güvendiğim bir Dr, sezeryan mı suni sancı mı dese, ikinciyi tercih ederim, doğum, sezeryan yahut normal olsun bir süreç, Rabbim bu süreci iyi yöneten ekiplere rast getirsin, Rabbim bebeklerimize ve bize sağlık versin....

hiç doğum yapmadım ama..
benim sezeryan doğum yapan arkadaşlarım ve ablam ilk gün saatlerce çıplak yattılar üzerlerinde örtüyle..(çok fena bi durum) yerinden kalkamıyorken duş almak hayal olsa gerek sezeryanda :) yürütmek için kaldırdıklarında ağlıyorlardı bence sezeryanda gecelik giymek daha mantıklı ilk etapta muayene ve dikişler açısından..
yeni doğana külot atlet giydirilmiyorki, hastane çıkışı setlerdeki gereksiz parçalar bence onlar .. bebeğe battaniye şart bence hava iyice soğumaya başladı zaten..
diğer sorularla ilgili özellikle tecrübeli annelerden bende bilgi bekliyorum

Birseycik kalmamis o zaman, izin basliyor :)
ilk cocugum ama daha onceden karnimdan ameliyat oldugum icin mecburen sezeryan. Normal gunum 14 ocak, sezeryan icin 6 ocak dedi. Umarim o gunu bekler bizim bidik

bakalım hangi bebekler sabırsız olacak hangileri yerini beğenip daha da geç çıkacak :) çok yakında bu sinemalarda...allahım sağlıcakla kavuştursun bizi bebişlerimize er yada geç..

endişelenme canım illa her devlet hastanesinde bu durumlar yaşanıyor diye bişey yok,özellerde de aynı durumla karşılaşanlar var tabi.sorun devlet hastanesi özel hastane sorunu değil.insanların mesleklerini doğru icra edememe,insanlıktan çıkma durumu..işinin ehli iyi ekiplere denk geliriz inşallah hepimiz..ne ebeler varki doktordan daha iyi doğurtur merak etme sen,içini ferah tut..hepimizin duaları birbirimiz için olsun..

1. amelıyattan çıkınca örtülerle yatıyosun altına hasta bezı serılı oluyo gıdıp gelıp karnına basıp kanama kontrolu yapıyolar yaklasık 6 saat sonra hemşireler gelıyo altını bezlıyolar temızlıyolar senı gıydırıp koluna gırıp yürütüyolar yakınlarına teslım edıyolar bol bol yürüsün dıye tembıhlıyolar ılk gün duş alamazsın kendıne ancak gelıyosun süreklı basın dönüyo ve çok agrın oluyo....

2.tabıkı gıydıklerın bıraz kırlenır ben hastane için güzel ama daha ucuz bı pıjama aldım..

3. dogum yapacagın hastbaglı bnm yapacagım hast de bebek yatagına kendılerı temızcars serıyolar bız yıne de sermıştık bişi demedıler.

4.mama önlüğü yerıne agız mendılı al ve pişik kremı emzık lazım olabılır..

5.bu da dogum yaptıgın hastaneye baglı devlette odada tuvalet banyo olmaz katlarda olur özelde her odanın banyosu tuvaletı oluyo..

6.ilk basta onlar 2 kere altını degıştiriyo ertesı güne zaten kanaman normal adet kanamasına dönüyo ped yeterlı oluyo ben her ıhtımale karsı 1 tane hasta bezı koydum pedı de gece pedı aldım..

7.örgü yelek ve kalın battanıye ıkısını de al canım....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…