2014 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 221 45,4%
  • oğlumuz geliyor

OY: 251 51,5%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 4 0,8%
  • İkiz oğullarımız olacak

• ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

• üçüzlerimiz olacak

OY: 3 0,6%

• Ankete Katılan
    487
bakalım hangi bebekler sabırsız olacak hangileri yerini beğenip daha da geç çıkacak :) çok yakında bu sinemalarda...allahım sağlıcakla kavuştursun bizi bebişlerimize er yada geç..
Benim kızım tam tahmini doğum tarihimde gelmişti, bu yüzden geç gelir erken gelmez diye düşünüyorum...

Herkese Ocak sonu diyorum, 19u felan demiyorum....çünkü son günler arayıp arayıp daha doğurmadın mı diye soruyorlar, çok sinir bozucu oluyor...

arkadaşlar benım bır haftadır özellıkle aksamları basım cok ağrıyor,sizde de var mı,buna eslık eden bazen de mide bulantıları oluyor,bilgisi olan var mı,dr kontrolüm ayın 2 sine

aynı sıkıntılar bende de var canım.. pazartesi günü randevum var sabırsızlıkla bekliyorum dr ne dicek

normal dogum sancısı baslayınca verılen sunı sancı dogumu kolaylastırıyomş ama hiç sancı ve acılma yokken 40 hafta doldu dıye verılen kuru kuruya sancı gercekten felaket oluyomuş ılle 40 haftada hemen dogması gerekmııyokı çocugun 42 haftaya kadar beklenebılıyomuş sadece ıyı takıp edılmelı..

Benim ablamın ikinci doğumunda, sancı vardı, açılma vardı,yeterli değildi, suni ile açılma tam olmadı, sezeryana aldılar canım, tüm genellemeler yanlıştır...

Hiç açılma olmayan bir arkadaşım ise suni sancıyla doğumunu yaptı, süresi de uzun değildi....

Bu genellemeler tamamen yanlış, herkesin doğumu, hatta her bebeğin doğumu kendine özel...

Tabi ki de bebek kırk ikiye kadar bekleyebilir, ama benim durumum özledi, bebeğin kalp atışları, azalıp çıkıyordu. Kırk ikiyi bekleyecek durum yoktu yani... Dediğim gibi doğum kişiye , bebeğe özel bir durum, şu felaket olur bu kötü olur sözleri, ön yargılara sebep oluyor, bence bu tarz konuşmalar bizim gibi hamileler için pek de moral düzeltici olmuyor,,,

slm kışlar nasılsınız ?
bişi sormak istiyodum akıntım var benim çamaşırım da ıslaklık var sizde de oluyo mu su seklin de ??

bende de oluyor bazen. bugün doktora soracaktım güya ama ultrasonda bebişimi görünce herşeyi unuttum , hiçbişey sormadan çıktım geldim

demek ki bebeği görünce herşeyi nutan tek ben değilim eşim kızıyo hani soru soracaktın bebeği görünce kendini kaybediyosun dio

benim etrafımda duyduğum örneklere bakınca da senin dediğin gibi bir sonuç çıkıyor.ama tabiki her doğum kendine özeldir.durumu etkileyen birçok değişken olabilir.en son suni sancıyla doğum yapan tanıdığımda 38.haftada suyu azaldığı için hiç açılma olmadan suni sancıya aldılar.biraz zor oldu tabi ama 9 saatin sonunda doğurdu.umarım ihtiyacımız olmaz ama olursa da yapacak bişey yok tabi.

her türlüsünün zor olacagı dogumun hiç bi şekılde hafıfe alınamayacagı ortada zaten kımse cocuk degıl herkes bılıyo kı dogum zor bı olay burda herkes hamılelıkle ılgılı her konuda bısıler paylasıyor.. benım duydugum konustugum herkes bana böyle anlattı dogum yapan. ben böyle duydum söyluyorum.. mesela burda gunu gelmeden kendı kendıne dogum baslamadan uyuyan bebege sezeryan yapılırmı dıyen arkadaslar sancı baslamadan sunı sancıyla bebek zorakı dogurtuluyo dıyo o oluyo neyse bılmem anlatabıldım mı madem her hamılelık dogum kendıne özel hiç bişi paylasmasın kımse her sorulan soruya yaşa da gör dıyelım..

slm kışlar nasılsınız ?
bişi sormak istiyodum akıntım var benim çamaşırım da ıslaklık var sizde de oluyo mu su seklin de ??

benimde zaman zaman oluyor ama miktarı çok az olduğu için doktor problem etmedi.ben çamaşırım ıslak
olmasa da bazen kendimi ıslak hissedip tuvalate koşuyorum :)suyum geldi psikolojisine girdim galiba...

benimde zaman zaman oluyor ama miktarı çok az olduğu için doktor problem etmedi.ben çamaşırım ıslak
olmasa da bazen kendimi ıslak hissedip tuvalate koşuyorum :)suyum geldi psikolojisine girdim galiba...

bayram da başıma öyle bişi geldi ağlaya ağlaya 1 hafta ne uyku ne yemek karnım falan küçülmüştü açlıktan suyum geliyor bebek olacak sandım bebeğe bişey olacak endişesi insan ister istemez korkuyo.. inşallah hayırlısıyla vakti gelince hepimiz sağlıcakla kucağımıza alırız bbek aşağı baskı yapıyo ondan da olabilir aslında ben elim aşağıda geziyorum o derece baskı yapıyo çıkacak sanıyorum

slm kışlar nasılsınız ?

benim her dakka aynı şey var canım.hiç kurumuyo afedersin.alıştım artık sadece çamaşırımı sık değiştiriyorum günlük ped falan koymuyorum enfeksiyon falan olmiyim diye.

benim her dakka aynı şey var canım.hiç kurumuyo afedersin.alıştım artık sadece çamaşırımı sık değiştiriyorum günlük ped falan koymuyorum enfeksiyon falan olmiyim diye.

o zaman endişe edeceğim bişi yok canım
gebelik de günlük ped kullanmak uygun değilmiş zaten..
korkuyorum paşama bişey olcak die RABBİM herkesin meleğini korusun inşallah...

aşağıya baskı yapmaz mı hem de nasıl yapıyor,birazcık yürüyüş yapayım diyorum hemen çişim geliyor.gece tuvalete kalkarken çok sıkışıksam zorla kalkıyorum yerimden, doğuracam zannediyorum..

ben de günlük ped koymuyorum sağlıklı değilmiş zaten ama tuvalet kağıdını bikaç kat yapıp koyuyorum malum işyerinde çamaşır değişme durumu olmuyor.bi de ben havalar soğudu soğuyalı çok su içemiyorum ya.önceden 3 lt içerdim şimdi 1,5- 2litre anck içiyorum

ahh o gece kalkınca zaten uyku bi daa yok bana tuvalete gitme ihtiyacı olmadan da çok baskı oluyo elim aşağıda tuta tuta geziyorum evin için de

ahh o gece kalkınca zaten uyku bi daa yok bana tuvalete gitme ihtiyacı olmadan da çok baskı oluyo elim aşağıda tuta tuta geziyorum evin için de

benim çok şükür hiç uyuyamama problemim olmuyor uyandıktan sonra.yastığa kafayı koyunca anında uyuyabilen bir tipim ben :) umarım ağrılarım falan da başlamaz da doğuma kadar güzelce uyur dinlenirim.

benim çok şükür hiç uyuyamama problemim olmuyor uyandıktan sonra.yastığa kafayı koyunca anında uyuyabilen bir tipim ben :) umarım ağrılarım falan da başlamaz da doğuma kadar güzelce uyur dinlenirim.

maşallah maşallah canım ya inşallah hep öyle devam eder
bebeğin hareketleri nasıl benim ki artık kasıklarımda hareket ediyo biraz oturayım batmaya başlıyo daralıyorum

arkadaşım sakin ol sinirlerini bozma bebişini üzme..Dediğin gibi hiçbirimiz çocuk değiliz herşeyin farkındayız.kimse kimsenin doğum hikayesinden etkilenmesin.doğumun her türlüsünde illaki risk vardır.vücudun alışık olmadığı bir durum sonuçta.hepimiz bunun bilincindeyiz.kendimizi ayyy nasıl doğuracam ben diye panikletmeyelim ve doktorumuza güvenerek olayı akışına bırakalım bence..

demek ki bebeği görünce herşeyi nutan tek ben değilim eşim kızıyo hani soru soracaktın bebeği görünce kendini kaybediyosun dio

Sorma aynı dert bende de vardı. Bebişi görünce ağzım kulaklarımda, sırıta sırıta çıkıyodum doktorun odasından, eşim de hani birsürü sorun vardı diyodu. Artık şöyle yapıyorum; soracağım soruları telefona kaydediyorum not şeklinde ve randevuya gidince önce sorularımı soruyorum sonra ultrasona yatıyorum, akıllandım artık

Bence uykunla ilgili bu kadar rahat konuşma canım, tecrübeyle sabittir geçen gün 'çok rahat uyuyorum aman keyfime diyecek yok' dedim, o gece 5.30'da uyuyabildim 1 saat sonra da kalkıp eşşek gibi işe gittim uyku çok nazlı bişey, hemen nazar değiyo yahu:44:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…