Benim kızım tam tahmini doğum tarihimde gelmişti, bu yüzden geç gelir erken gelmez diye düşünüyorum...bakalım hangi bebekler sabırsız olacak hangileri yerini beğenip daha da geç çıkacak :) çok yakında bu sinemalarda...allahım sağlıcakla kavuştursun bizi bebişlerimize er yada geç..
arkadaşlar benım bır haftadır özellıkle aksamları basım cok ağrıyor,sizde de var mı,buna eslık eden bazen de mide bulantıları oluyor,bilgisi olan var mı,dr kontrolüm ayın 2 sine
Yapma arkadaşım ne demek felaket olur, ben bizatihi çok faydasını gördüm, suni sancı almasaydım, muhtemelen sezeyan olacaktım...kırkıncı haftam dolmuştu, iki cm açılmam vardı ama kendi dancımı bekleseydik, bebek için riskli bir durum vardı, drum ki çok sağolsun, bi deneyelim, açılman iyi olursa normal doğum, yoksa sezeryan demişti... Çok şükür Dört buçuk saatte doğum gerçekleşti... Suni sancı ara vermiyor bu doğru, ama biraz da bünyeye alakalı benim doğumumu hızlandırmıştı, şimdi de güvendiğim bir Dr, sezeryan mı suni sancı mı dese, ikinciyi tercih ederim, doğum, sezeryan yahut normal olsun bir süreç, Rabbim bu süreci iyi yöneten ekiplere rast getirsin, Rabbim bebeklerimize ve bize sağlık versin....
normal dogum sancısı baslayınca verılen sunı sancı dogumu kolaylastırıyomş ama hiç sancı ve acılma yokken 40 hafta doldu dıye verılen kuru kuruya sancı gercekten felaket oluyomuş ılle 40 haftada hemen dogması gerekmııyokı çocugun 42 haftaya kadar beklenebılıyomuş sadece ıyı takıp edılmelı..
slm kışlar nasılsınız ?
bişi sormak istiyodum akıntım var benim çamaşırım da ıslaklık var sizde de oluyo mu su seklin de ??
bende de oluyor bazen. bugün doktora soracaktım güya ama ultrasonda bebişimi görünce herşeyi unuttum , hiçbişey sormadan çıktım geldim
normal dogum sancısı baslayınca verılen sunı sancı dogumu kolaylastırıyomş ama hiç sancı ve acılma yokken 40 hafta doldu dıye verılen kuru kuruya sancı gercekten felaket oluyomuş ılle 40 haftada hemen dogması gerekmııyokı çocugun 42 haftaya kadar beklenebılıyomuş sadece ıyı takıp edılmelı..
Benim ablamın ikinci doğumunda, sancı vardı, açılma vardı,yeterli değildi, suni ile açılma tam olmadı, sezeryana aldılar canım, tüm genellemeler yanlıştır...
Hiç açılma olmayan bir arkadaşım ise suni sancıyla doğumunu yaptı, süresi de uzun değildi....
Bu genellemeler tamamen yanlış, herkesin doğumu, hatta her bebeğin doğumu kendine özel...
Tabi ki de bebek kırk ikiye kadar bekleyebilir, ama benim durumum özledi, bebeğin kalp atışları, azalıp çıkıyordu. Kırk ikiyi bekleyecek durum yoktu yani... Dediğim gibi doğum kişiye , bebeğe özel bir durum, şu felaket olur bu kötü olur sözleri, ön yargılara sebep oluyor, bence bu tarz konuşmalar bizim gibi hamileler için pek de moral düzeltici olmuyor,,,
slm kışlar nasılsınız ?
bişi sormak istiyodum akıntım var benim çamaşırım da ıslaklık var sizde de oluyo mu su seklin de ??
benimde zaman zaman oluyor ama miktarı çok az olduğu için doktor problem etmedi.ben çamaşırım ıslak
olmasa da bazen kendimi ıslak hissedip tuvalate koşuyorum :)suyum geldi psikolojisine girdim galiba...
slm kışlar nasılsınız ?
benim her dakka aynı şey var canım.hiç kurumuyo afedersin.alıştım artık sadece çamaşırımı sık değiştiriyorum günlük ped falan koymuyorum enfeksiyon falan olmiyim diye.
bayram da başıma öyle bişi geldi ağlaya ağlaya 1 hafta ne uyku ne yemek karnım falan küçülmüştü açlıktan suyum geliyor bebek olacak sandımbebeğe bişey olacak endişesi insan ister istemez korkuyo.. inşallah hayırlısıyla vakti gelince hepimiz sağlıcakla kucağımıza alırız bbek aşağı baskı yapıyo ondan da olabilir aslında ben elim aşağıda geziyorum o derece baskı yapıyo çıkacak sanıyorum
benim her dakka aynı şey var canım.hiç kurumuyo afedersin.alıştım artık sadece çamaşırımı sık değiştiriyorum günlük ped falan koymuyorum enfeksiyon falan olmiyim diye.
aşağıya baskı yapmaz mı hem de nasıl yapıyor,birazcık yürüyüş yapayım diyorum hemen çişim geliyor.gece tuvalete kalkarken çok sıkışıksam zorla kalkıyorum yerimden, doğuracam zannediyorum..
ahh o gece kalkınca zaten uyku bi daa yokbana tuvalete gitme ihtiyacı olmadan da çok baskı oluyo elim aşağıda tuta tuta geziyorum evin için de
benim çok şükür hiç uyuyamama problemim olmuyor uyandıktan sonra.yastığa kafayı koyunca anında uyuyabilen bir tipim ben :) umarım ağrılarım falan da başlamaz da doğuma kadar güzelce uyur dinlenirim.
her türlüsünün zor olacagı dogumun hiç bi şekılde hafıfe alınamayacagı ortada zaten kımse cocuk degıl herkes bılıyo kı dogum zor bı olay burda herkes hamılelıkle ılgılı her konuda bısıler paylasıyor.. benım duydugum konustugum herkes bana böyle anlattı dogum yapan. ben böyle duydum söyluyorum.. mesela burda gunu gelmeden kendı kendıne dogum baslamadan uyuyan bebege sezeryan yapılırmı dıyen arkadaslar sancı baslamadan sunı sancıyla bebek zorakı dogurtuluyo dıyo o oluyo neyse bılmem anlatabıldım mı madem her hamılelık dogum kendıne özel hiç bişi paylasmasın kımse her sorulan soruya yaşa da gör dıyelım..
demek ki bebeği görünce herşeyi nutan tek ben değilimeşim kızıyo hani soru soracaktın bebeği görünce kendini kaybediyosun dio
Bence uykunla ilgili bu kadar rahat konuşma canım, tecrübeyle sabittir geçen gün 'çok rahat uyuyorum aman keyfime diyecek yok' dedim, o gece 5.30'da uyuyabildim 1 saat sonra da kalkıp eşşek gibi işe gittimbenim çok şükür hiç uyuyamama problemim olmuyor uyandıktan sonra.yastığa kafayı koyunca anında uyuyabilen bir tipim ben :) umarım ağrılarım falan da başlamaz da doğuma kadar güzelce uyur dinlenirim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?