demek ki bebeği görünce herşeyi nutan tek ben değilimeşim kızıyo hani soru soracaktın bebeği görünce kendini kaybediyosun dio
maşallah maşallah canım ya inşallah hep öyle devam eder
bebeğin hareketleri nasıl benim ki artık kasıklarımda hareket ediyo biraz oturayım batmaya başlıyo daralıyorum
Sorma aynı dert bende de vardı. Bebişi görünce ağzım kulaklarımda, sırıta sırıta çıkıyodum doktorun odasından, eşim de hani birsürü sorun vardı diyodu. Artık şöyle yapıyorum; soracağım soruları telefona kaydediyorum not şeklinde ve randevuya gidince önce sorularımı soruyorum sonra ultrasona yatıyorum, akıllandım artık
aynı bende o durumdayım, hoş eşime hatırlat dediğim şeyleri o da unutuyor, çaktırmasa da o da kendini kaybediyor :)
inşallah canım..bebek oldukça hareketli nerde olduğu belli olmuyor.hareketler genelde göbek deliğimin çevresinde.bazen göğsümün altında bazen kasıklarımda.evet kasıklarda olunca bende de çok batma sızlama oluyor.o yüzden en güzeli uzanıp dinlenmek oluyor :)
Bence uykunla ilgili bu kadar rahat konuşma canım, tecrübeyle sabittir geçen gün 'çok rahat uyuyorum aman keyfime diyecek yok' dedim, o gece 5.30'da uyuyabildim 1 saat sonra da kalkıp eşşek gibi işe gittimuyku çok nazlı bişey, hemen nazar değiyo yahu:44:
ben içeri girince dr yatın bakalım deyince soru sormaya fırsat kalmıyor ultrasonda bakarken sordum sordum dr çok yoğun oluyo zaten vakit kalmıyor
aman nazar değmesin diyim o zaman :) hele uykusuz uykusuz işe gitmek kabus olur valla..allahtan bu cuma izne ayrılıyorum da uykuma nazar değse de uyuma fırsatım var diyeyim canım o zaman :)
kızlar bu bölümü gelenekselleştirmek istiyorum çünkü sorularım bitmez benim.
soru 1)şimdi hani sezaryen olursak ameliyattan çıkar çıkmaz pijamaları mı giycez yoksa duş alma imkanı falan oluyo mu?
soru 2)diyelimki alamadık kanlı pis vücuda nasıl kıyacaz o temiz pijamaları giymeye?iki takım götürsek olur mu?
soru 3)bebeğin yattığı yere çarşaf sermek için bi tane alsam yanıma sererler mi hemşireler?yoksa yasak falan mıdır?
soru 4)bebeğin şu eşyaları lazım olacak mı?
a)mama önlüğü
b)külot atlet vs
c)biberon emzik
d)pişik kremi,sabun,şampuan,lif
soru 5)acaba odaların içinde banyo tuvalet imkanı oluyo mu.yoksa banyo hiç mi yok?tuvelet kat tuvaleti gibi ortak mı oluyo?
soru 6)bu doğumdan sonraki kanama için uzun ped aldım yoksa hasta bezi mi alsaydım?
soru 7)hastane bizim eve 1 saat uzakta.acaba bebeğe yün yelek kalın battaniye hangisini alayım?
not:her sorunun doğru cevabı 10 puandır.istediğiniz sorudan başlayabilirsiniz.
Kızlar bu soruyu kimse merak etmio galiba
Ben bekarken sezeryanla doğum yapanlar hep şu hani sondanı ney idrar için vajinaya bişi takıolarya o çok zor doğumdan daha zor die konuşuolardı.
Tecrübeli anneler bu konudabi bilginiz varmı?
Banada laparoskobide takıldı ama beni uyuttuktan sınra takmışlar, çıkartırken uyanıktım hiç hissetmedim
Ama takılması çok acı verici diolar
arkadaşım sakin ol sinirlerini bozma bebişini üzme..Dediğin gibi hiçbirimiz çocuk değiliz herşeyin farkındayız.kimse kimsenin doğum hikayesinden etkilenmesin.doğumun her türlüsünde illaki risk vardır.vücudun alışık olmadığı bir durum sonuçta.hepimiz bunun bilincindeyiz.kendimizi ayyy nasıl doğuracam ben diye panikletmeyelim ve doktorumuza güvenerek olayı akışına bırakalım bence..
benim her dakka aynı şey var canım.hiç kurumuyo afedersin.alıştım artık sadece çamaşırımı sık değiştiriyorum günlük ped falan koymuyorum enfeksiyon falan olmiyim diye.
Ben bekarken sezeryanla doğum yapanlar hep şu hani sondanı ney idrar için vajinaya bişi takıolarya o çok zor doğumdan daha zor die konuşuolardı.
Banada laparoskobide takıldı ama beni uyuttuktan sınra takmışlar, çıkartırken uyanıktım hiç hissetmedim
arkadaşlar günaydın kasım annelerinin son sayfasına ben de baktım. okumak istemeyenler için kopyalamıyorum ama bence bi bakın. bi bebek pisipisine ölmüş ve iyiki okudum çünkü ben de illa normal olsun doğumum diycektim, isteyen okusun bilinçlenmek içinAllah hepimize sağlıklı doğumlar versin, bebişlerimizi evimize kucağımızda götürüp bi ömü geçirmeyi nasip etsin inşallah.
bu arada bir sorum da var, haftaya 32 raporu alıcam ve diyelimki çalıştım ve 33-35 herneyse grip falan oldum rapor aldım. fiili olarak çalıştığın günler doğum sonrasına aktarılır raporluysan doğum izninden düşer çünkü fiili olarak çalışılanlar sayılır diyorlar. MEMURLAR için öyle mi?
önceden sezeryan olmuş anneler ameliyata girmeden önce herhangi bi ialç veriyolar mı ablanın biri aöeliyata girmeden önce vajinadan fitil vermişlerdi o her sezeryanda oluyo mu ??
bana bişi vermedıler aç gıttım sadece dogumun ertesı günü lavman yaptılar lavman dedıgım bı krem sıktılar çok ıyı oldu kendımı dikişimi sıkmak zorunda kalmadım tuvalete çıkmak için...
lavman yaptıklarını biliyorum canım ama her hastane yapmıyor galiba..
benim özel bi durumum var çatı muayenesi yaptırabilirsem ki denicem normal denemek istiyorum ama olmazsa sezeryan olcam ve korkuyorum..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?