2014 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 221 45,4%
  • oğlumuz geliyor

OY: 251 51,5%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 4 0,8%
  • İkiz oğullarımız olacak

• ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

• üçüzlerimiz olacak

OY: 3 0,6%

• Ankete Katılan
    487
Herkese Selam,
Yenikeşfettiğim bir siteden bahsetmek istiyorum. Skin Deep® Cosmetics Database | Environmental Working Group sitesinden hem kendiniz hem de bebeğiniz için kullandığınız-kullanacağınız ürünlerin araştırmasını yapıp içeriklerinden ne denli zararlı olduğunu öğrenebilirsiniz. Örneğin aşağıdaki linkte, Johnson bebe yağı var;
Johnson & Johnson Johnson's Baby Baby Oil, Original (2010 formulation) || Skin Deep® Cosmetics Database | Environmental Working Group
bebe yağı, oje, parabenli ürünler, diş macunu, pişik kremi v.s her şey hakkında bilgi alabilirsiniz, ben çok faydalandım, size de tavsiye ederim. Bebeğime bir şeyler almıştım bundan sonra bu siteden girip incelemeden asla karar vermeyeceğim

Mustela Baby Shampoo || Skin Deep® Cosmetics Database | Environmental Working Group Bu da mustelanın bebek şampuanı..

Son düzenleme:

Kendinizi korkutmayin hic acimiyo.1 dk lik bisey

Şimdi baktım canım da içerikler hakkında pek bilgim yok benim, görümcem çok anlar bu içeriklerden falan ona göstereyim bari sol tarafta skor (aldığı not heralde) öyle biyer var, mesela mustela 4 puan almış, ne anlama geliyo ki acaba bu :44:

Ben de inceliyorum bir yandan şimdi. 4 puan yüksek, yani içinde zararlı maddeler var. Grafikten de anlaşılıyor.

ıyı aksamlar kızlar ben de kasım ayından dogum yapan arkadasımızın acı hıkayesını okudum.Allahım hayırlı dogumlar nasıp etsın ınsallah herkese...

bu arada bır sey sormak ıstıyorum ben 32+3 te alacam ya raporumu o zaman 37+3te mı ayrılmak zorundayım yoksa 37+0da mi bır sey fark eder mi ben erken ayrılmak ıstıyorum yaa

merhaba hanımlar kasım annesinin yaşadığını okudum sabah maalesef, içim yandı ilk doğumunu normal yapmış biri olarak benim bile elim ayağım kesildi beynim zonkluyor rabbim evlat acısıyla sınamasın hiç kimseyi, herşeyi çok iyi araştırmak ve çok bilinçli olmak lazım

suni sancı almadan normal doğum yapmaya kalkarsan bu iş en az 12 saat sürer ki açılma 4cm i geçtiği zaman ağrı epey artıyor. bana suni sancıyı 4cm açılmadan sonra verdiler ve 3,5 saat sonra bebeğim doğmuştu ki umutluyum bunda iki saatte bitecek doğum :) ayrıca suni sancı aralıksız oluyor diye birşey yok sancı denilen şey rahmin kasılıp bebeği ittiği anda oluşan durum ve sen ıkınarak rahime yardım etmek zorundasın, rahim bebeği sürekli itemez o yüzden sancı da aralıksız olamaz. kendi adıma ben suyum gelmeden ya da sancı gelmeden hastaneye gitmeyi bile düşünmüyorum, 42. haftaya kadar yolu var bekleriz acelemiz yok. bebeğin sağlığında sorun yoksa tabi. rabbim hepimize hayırlı doğumlar nasibetsin. ben çok zor bir doğum yaptım bebeği boynundki farkedilmeyen kordon yüzünden kaybediyorduk neredeyse ama çok şükür herşey yolunda gitti, olumsuz düşünmeyin.

benim de görevim yok çok mutluyum :) ben de karnımı tırmaladığını düşünüyorum, bu kadar mı acır yaaa, ama acıyan yerden bastırınca bırakıyor acıtmayı :)

o baş ağrısı için duyduğum bir çareyi sizinle paylaşayım arkadaşlarımda işe yaradı bol miktarda az şekerli ve mümkünse kremasız neskafe, bana da aklında bulunsun diye söylemişlerdi

1-2- kımıldayabilirsen gecelik giyersin ama duş imkansız bol ıslak mendil al yanına, refakatçin siler en azından vücudunu, yanına 2-3 takım al zaten en az biri pijama olsun
3- yasak değildir ama hemşireler serermi bilmiyorum refakatçin ilgilensin bununla da.
4- mama önlüğü lazım olmaz bol bol ağız bezi al, atlet kilot kullanışsız oluyor mümkünse hiç alma hastane için de çıtçıtlı atletlerden al, kucaklarken falan beli açılmıyor rahat oluyor. biberon emzik ve pişik kremi al diğerleri gerekmez
5- hastaneden hastaneye değişir tuvalet meselesi onu hastaneye sor hatta git odaları gör
6- hasta bezleri hava almayı engellediğinden çok rahatsız edici oluyor hava alan cinsinden bulmaya çalış, hatta ped yerine bebek bezlerinin kulaklarını kesip kullansan daha rahat edersin hem emiciliği de fazla :)
7- arabalar sıcacık oluyor artık bence çok abartma

Ben de inceliyorum bir yandan şimdi. 4 puan yüksek, yani içinde zararlı maddeler var. Grafikten de anlaşılıyor.

Telefondan bakıyorum da küçük küçük pek kapsamlı göremiyorum, sonra bilgisayardan bakıcam. Güzel bir siteye benziyo, teşekkürler

geciyo tatlim merak etme bi bakmissin iznin gelmis aylar sayiyoduk simdi gunler kaldi
senin minik cavs ocakta gelebilir vakti yakinmis
ben aralikta dogurabilirim sanirim.bu oglan beklemez kanimca

benim de görevim yok çok mutluyum :) ben de karnımı tırmaladığını düşünüyorum, bu kadar mı acır yaaa, ama acıyan yerden bastırınca bırakıyor acıtmayı :)

Aynen, bazen parmaklarıyla pıtır pıtır bişiler yapıyo içimi tırmalıyo gibi çok komik babası bile hissediyo bu komik hareketlerini. Bazen canımı yakıyo ben de dürtüveriyorum elimle, hemen çekiliyo meleğim, pardon anne diyo

bahsettiğiniz siteye baktım arkadaşlar.yalnız içeriği temiz olanlar hiç duymadığım ve muhtemelen türkiyede olmayan ürünler.ama sebamed geliyor aklıma bi tek.pişik kremi,sabun,şampuan olarak sebamed aldım ama bebek losyonunu henüz almamıştım doktora danışıcam.kızlar bi de bu lansinoh göğüs kremi çok minikmiş ya netten almıştım.acaba ne kadar gider takviye yapsak mı ki.bi de lansinohun göğüs ucu çıkarıcısını kullanan duyan bilen var mı? benim yumurta kadar göğsüm mercimek kadar da ucu var.napsam bilemedim.aventin ki de çok pahalı yaaaww

Sen duyduklarını paylaşıyorsun ben de yakın çevremden yaşadıklarımı paylaşıyorum... Aynı şeyi yapıyoruz yani...

Ayrıca ben felaket kelimesine takıldım, önceki alıntı yaptığım arkadaş da siz de aynı kelimeyi kullanmışsınız,.. Ne demek felaket... Bu kelime çok itici...

Ayrıca her doğum kendine özeldir, bunu sonuna kadar savunuyorum, herkes birşeyler paylaşır, ama biz farklı yaşarız...

Kimi çatı muayenesi çok zor der, bana göre hiç de zor değildi, çok basitti...

Kimi sonda acıttı der, lağman çok kötü der, ben bunları hiç hissetmedim,

Doğumdan sonraki dikişler de benim için zor olmadı, ki herkes benim gözümü bunlarla korkutmuştu, bu muymuş dedim...

Acı eşiğimiz farklı, acıya verdiğimiz anlam farklı....

Hem cevabımda bu kadar çıkılaşacak ne vardı anlamadım. Burada herkes az çok stresli, en az sizin kadar....

lasinoh kreme herkesin ihtiyacı olmayabiliyor, ben çok az kullandım mesela, göğüs ucu konusunda çok kaygılanma zamanla çıkıyor o, doğru emzirme tekniğini bilmek çok önemli bu konuda. esas dikkat etmen gereken göğsün sadece ucunu değil bütün kahverengi kısmını bebeğin ağzına yerleştirmek, elindeki biter de ihtiyaç duyarsan alırsın yenisini, genellikle göğüs pedi kullanacağız zaten, az az zeytinyağı da sürebilirsin onun yerine, hem kabız olmasını da engeller bu :)

Sebamed mi alsak o zaman, içeriği nasıl ki biliyo musun? Ben daha almadım losyon falan tarzı şeyleri. Chicco'dan bir şampuan almıştım kıyafet alırken indirimde görüp dayanamayıp, ama o biraz kimyasalmış sanırım, kapağını hiç açmadım duruyo kenarda ileriki yaşlarında kullanırım diyorum. Nivea'nın şampuanı da iyi diyolar ama bilemedim. Ne alsak ki :44:

Lansinohu ben de kullanıyorum eşim aldı eczaneden 40 ml-29 tl'ye. İki boy oluyomuş onlar, benimki büyük boyu sözde ama o bile küçük gelmişti gözüme. Kullanmaya başlayınca anladım ki baya gider, balmumu gibi bişey ya baya az kullanılıyo. Ayrıca ben ayva çekirdeklerini biriktirmeye başladım, gül suyu alınca yapıcam babaanne ilacını

hep beraber sakin olalım arkadaşlar önümüzde her koşulda çok kolay olmayan bir süreç var ve bu gün hepimiz için çok sarsıcı oldu, bir anne bebeğini doğum esnasında kaybetti ve bu tecrübeli tecrübesiz herkesi derinden sarstı. her koşulda dilimizin terazisine sahip çıkmalıyız, "korkunç" olmamalı kullanacağımız kelime, ilk doğumunu anestezi almadan çatır çatır normal yapıp çok rahattı çok çabuk oldu diyen arkadaşlarım da var. durumu abartanlar da var tabi, öven de yeren de ... soğuk kanlılığımızı korumaya mecburuz. sezeryanda acı duyulmuyor bağırılmıyor da sonrası çok mu keyifli... tabiki değil. normalin sonrası rahat da yaşanan süreç çok mu basit, o da değil birbirimizi korkutmamaya özen gösterelim...

babaanne ilacı ne, ben duymadım bende de var ayva çekirdeği denerim, kaçıranlar da görür o arada

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…