Kendinizi korkutmayin ya hic acimiyocanım sezeryan olan ve ayıkken sonta takılan herkes cok acıdı dıo ve ben cok korkuyorum beni bayıltıp öyle taksınlarrr
Kızlar bu soruyu kimse merak etmio galiba
Ben bekarken sezeryanla doğum yapanlar hep şu hani sondanı ney idrar için vajinaya bişi takıolarya o çok zor doğumdan daha zor die konuşuolardı.
Tecrübeli anneler bu konudabi bilginiz varmı?
Banada laparoskobide takıldı ama beni uyuttuktan sınra takmışlar, çıkartırken uyanıktım hiç hissetmedim
Ama takılması çok acı verici diolar
Kendinizi korkutmayin ya hic acimiyo
Herkese Selam,
Yenikeşfettiğim bir siteden bahsetmek istiyorum. Skin Deep® Cosmetics Database | Environmental Working Group sitesinden hem kendiniz hem de bebeğiniz için kullandığınız-kullanacağınız ürünlerin araştırmasını yapıp içeriklerinden ne denli zararlı olduğunu öğrenebilirsiniz. Örneğin aşağıdaki linkte, Johnson bebe yağı var;
Johnson & Johnson Johnson's Baby Baby Oil, Original (2010 formulation) || Skin Deep® Cosmetics Database | Environmental Working Group
bebe yağı, oje, parabenli ürünler, diş macunu, pişik kremi v.s her şey hakkında bilgi alabilirsiniz, ben çok faydalandım, size de tavsiye ederim. Bebeğime bir şeyler almıştım bundan sonra bu siteden girip incelemeden asla karar vermeyeceğim
Mustela Baby Shampoo || Skin Deep® Cosmetics Database | Environmental Working Group Bu da mustelanın bebek şampuanı..
Şimdi baktım canım da içerikler hakkında pek bilgim yok benim, görümcem çok anlar bu içeriklerden falan ona göstereyim barisol tarafta skor (aldığı not heralde) öyle biyer var, mesela mustela 4 puan almış, ne anlama geliyo ki acaba bu :44:
eğer normal doğuracaksanız sakın suni sancı almayın çünkü insan kendini daha çok kasıyor ve bu yüzden rahim çok daha geç açılıyor bide ben daha suni sancının faydasını gören olmadım sakın denemeyin felaket olur normal doğum sancısı daha aralıklı olur ilk önce beliniz ağrıyor sonra kasıklarınız sonra vajinazın açıldığını hissediyorsunuz işte o zaman sakın kasmayın
Güzel annişler biz geldik
8. Sınıflara yapılacak olan sınavda görev çıkmaması sebebiyle hafta sonu ve dersimin olmadığı gün olan Pazartesiyi de eklediğimizde 5 gün edecek olan tatilimize başladık, keyfimize diyecek yokbebişi büyütcem 5 gün
Bugün biz de 32. haftamıza başladık Allah'ın izniyle 40'ı da görürüz inşallah
Hep erkek anneleri yazmış ben de özendim. Kızımın adı Zeynep olacak kısmetse
Benim kızım da sağ yanımı deşmeye çalışıyo mübarek, topuğu olduğunu düşündüğüm sivri şeyi her neyse ordan çıkarmaya çalışıyo, aynı anda göbek deliğimin sol tarafından da portakal kadar minik kafasını çıkarıyo yukarı doğru miniğimtuhaf tuhaf hareketler yapıyo yeri bol ya daha, 2-3 haftaya yeri kalmicak bu kadar.
spınal anestezıde çok şiddetli baş agrısı ve nedenının drların spınal anestezı olmadıgını söyledıgı ama hemen herkesın yakındıgı bı bel agrısından bahsedıyolar bnde bebegımın ılk anını görmek ıçın ıstıyorum ama zaten mıgren hastasıyım şiddetli baş agrısının neoldugunu çok ıyı bılıyorum dayanamam dıye genel olcak ilk anını evet görmüş olcam ama 1 haftayla 1 ay arası başı ağrıyanlar ve bu sebebten bebegıyle ılgılenemeyenler azımsanmayacak kadar azmış netten spınal anestezıyle dogum yapıp konuyla ılgılı yorum yapanlarvar bı okusana...
kızlar bu bölümü gelenekselleştirmek istiyorum çünkü sorularım bitmez benim.
soru 1)şimdi hani sezaryen olursak ameliyattan çıkar çıkmaz pijamaları mı giycez yoksa duş alma imkanı falan oluyo mu?
soru 2)diyelimki alamadık kanlı pis vücuda nasıl kıyacaz o temiz pijamaları giymeye?iki takım götürsek olur mu?
soru 3)bebeğin yattığı yere çarşaf sermek için bi tane alsam yanıma sererler mi hemşireler?yoksa yasak falan mıdır?
soru 4)bebeğin şu eşyaları lazım olacak mı?
a)mama önlüğü
b)külot atlet vs
c)biberon emzik
d)pişik kremi,sabun,şampuan,lif
soru 5)acaba odaların içinde banyo tuvalet imkanı oluyo mu.yoksa banyo hiç mi yok?tuvelet kat tuvaleti gibi ortak mı oluyo?
soru 6)bu doğumdan sonraki kanama için uzun ped aldım yoksa hasta bezi mi alsaydım?
soru 7)hastane bizim eve 1 saat uzakta.acaba bebeğe yün yelek kalın battaniye hangisini alayım?
not:her sorunun doğru cevabı 10 puandır.istediğiniz sorudan başlayabilirsiniz.
Ben de inceliyorum bir yandan şimdi. 4 puan yüksek, yani içinde zararlı maddeler var. Grafikten de anlaşılıyor.
kıskandım seni ben ya4 gün sonra izne mi çıkıyorsun
oy oy nerelere gidem ben daha uzun süre buralardayım....
geldim ocak anası olacağım diye ama bakalım bizim kız süpriz yapar mı ne olur hiç bilmiyorum
ben içimdeki jawstan herşeyi bekkliyorum artık
Ben de inceliyorum bir yandan şimdi. 4 puan yüksek, yani içinde zararlı maddeler var. Grafikten de anlaşılıyor.
benim de görevim yok çok mutluyum :) ben de karnımı tırmaladığını düşünüyorum, bu kadar mı acır yaaa, ama acıyan yerden bastırınca bırakıyor acıtmayı :)
Ya ben de mustela alcaktım, ne alcaz ki o zaman, var mı daha doğalını bilen?:44:aaaa ben mustela dusunuyodum almam o zaman
her türlüsünün zor olacagı dogumun hiç bi şekılde hafıfe alınamayacagı ortada zaten kımse cocuk degıl herkes bılıyo kı dogum zor bı olay burda herkes hamılelıkle ılgılı her konuda bısıler paylasıyor.. benım duydugum konustugum herkes bana böyle anlattı dogum yapan. ben böyle duydum söyluyorum.. mesela burda gunu gelmeden kendı kendıne dogum baslamadan uyuyan bebege sezeryan yapılırmı dıyen arkadaslar sancı baslamadan sunı sancıyla bebek zorakı dogurtuluyo dıyo o oluyo neyse bılmem anlatabıldım mı madem her hamılelık dogum kendıne özel hiç bişi paylasmasın kımse her sorulan soruya yaşa da gör dıyelım..
bahsettiğiniz siteye baktım arkadaşlar.yalnız içeriği temiz olanlar hiç duymadığım ve muhtemelen türkiyede olmayan ürünler.ama sebamed geliyor aklıma bi tek.pişik kremi,sabun,şampuan olarak sebamed aldım ama bebek losyonunu henüz almamıştım doktora danışıcam.kızlar bi de bu lansinoh göğüs kremi çok minikmiş ya netten almıştım.acaba ne kadar gider takviye yapsak mı ki.bi de lansinohun göğüs ucu çıkarıcısını kullanan duyan bilen var mı? benim yumurta kadar göğsüm mercimek kadar da ucu var.napsam bilemedim.aventin ki de çok pahalı yaaaww
bahsettiğiniz siteye baktım arkadaşlar.yalnız içeriği temiz olanlar hiç duymadığım ve muhtemelen türkiyede olmayan ürünler.ama sebamed geliyor aklıma bi tek.pişik kremi,sabun,şampuan olarak sebamed aldım ama bebek losyonunu henüz almamıştım doktora danışıcam.kızlar bi de bu lansinoh göğüs kremi çok minikmiş ya netten almıştım.acaba ne kadar gider takviye yapsak mı ki.bi de lansinohun göğüs ucu çıkarıcısını kullanan duyan bilen var mı? benim yumurta kadar göğsüm mercimek kadar da ucu var.napsam bilemedim.aventin ki de çok pahalı yaaaww
Sen duyduklarını paylaşıyorsun ben de yakın çevremden yaşadıklarımı paylaşıyorum... Aynı şeyi yapıyoruz yani...
Ayrıca ben felaket kelimesine takıldım, önceki alıntı yaptığım arkadaş da siz de aynı kelimeyi kullanmışsınız,.. Ne demek felaket... Bu kelime çok itici...
Ayrıca her doğum kendine özeldir, bunu sonuna kadar savunuyorum, herkes birşeyler paylaşır, ama biz farklı yaşarız...
Kimi çatı muayenesi çok zor der, bana göre hiç de zor değildi, çok basitti...
Kimi sonda acıttı der, lağman çok kötü der, ben bunları hiç hissetmedim,
Doğumdan sonraki dikişler de benim için zor olmadı, ki herkes benim gözümü bunlarla korkutmuştu, bu muymuş dedim...
Acı eşiğimiz farklı, acıya verdiğimiz anlam farklı....
Hem cevabımda bu kadar çıkılaşacak ne vardı anlamadım. Burada herkes az çok stresli, en az sizin kadar....
Sebamed mi alsak o zaman, içeriği nasıl ki biliyo musun? Ben daha almadım losyon falan tarzı şeyleri. Chicco'dan bir şampuan almıştım kıyafet alırken indirimde görüp dayanamayıp, ama o biraz kimyasalmış sanırım, kapağını hiç açmadım duruyo kenarda ileriki yaşlarında kullanırım diyorum. Nivea'nın şampuanı da iyi diyolar ama bilemedim. Ne alsak ki :44:
Lansinohu ben de kullanıyorum eşim aldı eczaneden 40 ml-29 tl'ye. İki boy oluyomuş onlar, benimki büyük boyu sözde ama o bile küçük gelmişti gözüme. Kullanmaya başlayınca anladım ki baya gider, balmumu gibi bişey ya baya az kullanılıyo. Ayrıca ben ayva çekirdeklerini biriktirmeye başladım, gül suyu alınca yapıcam babaanne ilacını
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?