Herkese Selam,
Yenikeşfettiğim bir siteden bahsetmek istiyorum. Skin Deep® Cosmetics Database | Environmental Working Group sitesinden hem kendiniz hem de bebeğiniz için kullandığınız-kullanacağınız ürünlerin araştırmasını yapıp içeriklerinden ne denli zararlı olduğunu öğrenebilirsiniz. Örneğin aşağıdaki linkte, Johnson bebe yağı var;
Johnson & Johnson Johnson's Baby Baby Oil, Original (2010 formulation) || Skin Deep® Cosmetics Database | Environmental Working Group
bebe yağı, oje, parabenli ürünler, diş macunu, pişik kremi v.s her şey hakkında bilgi alabilirsiniz, ben çok faydalandım, size de tavsiye ederim. Bebeğime bir şeyler almıştım bundan sonra bu siteden girip incelemeden asla karar vermeyeceğim
Mustela Baby Shampoo || Skin Deep® Cosmetics Database | Environmental Working Group Bu da mustelanın bebek şampuanı..
Günaydın arkadaşlar
Herkes oğluşunun adını yazmış rabbim adlarıyla yaşatsın vatana millete hayırlı evlat etsin
Kız anneleri siz isim olarak ne düşünüyorsunuz
Biz daha karar veremedik bu konuda çok üzülüyorum kızımın adı yok
babaanne ilacı ne, ben duymadım bende de var ayva çekirdeği denerim, kaçıranlar da görür o arada
yarın sınavların olması çok işime yaradı. iki gün sınavda görev vermemişler, pazartesi de zaten boş gün ohhh tatil mi tatilama sonrasında 2 hafta daha çalışmam gerekecek. tatile alışınca biraz zor gelecek gibi ama hallederim inşallah
tatili bir güzel değerlendirmek gerekecek, tabiki yatarak değil kızımın tüm cicilerini yıkayıp ütüleyerek
bir de hep olumsuzluklardan sıkıntılardan bahsedilmiş gibi. iyi düşünelim iyi olsun her şey. dua edelim şükredelim hakkımızda her şeyin hayırlısı olsun inş :109:
Sebamed mi alsak o zaman, içeriği nasıl ki biliyo musun? Ben daha almadım losyon falan tarzı şeyleri. Chicco'dan bir şampuan almıştım kıyafet alırken indirimde görüp dayanamayıp, ama o biraz kimyasalmış sanırım, kapağını hiç açmadım duruyo kenarda ileriki yaşlarında kullanırım diyorum. Nivea'nın şampuanı da iyi diyolar ama bilemedim. Ne alsak ki :44:
Lansinohu ben de kullanıyorum eşim aldı eczaneden 40 ml-29 tl'ye. İki boy oluyomuş onlar, benimki büyük boyu sözde ama o bile küçük gelmişti gözüme. Kullanmaya başlayınca anladım ki baya gider, balmumu gibi bişey ya baya az kullanılıyo. Ayrıca ben ayva çekirdeklerini biriktirmeye başladım, gül suyu alınca yapıcam babaanne ilacını
Canım site ingilizce ya ben bişi anlamadım , ben musteladan durulama gerektirmeyen temizleme sıvısı (mustela phsiobebe no - rinse cleansing fluid ) allmıştım ona ilişkin bi bilgi varmı bu sitede 2 dk bakarsan çok sewaba girersin be :))
yarın sınavların olması çok işime yaradı. iki gün sınavda görev vermemişler, pazartesi de zaten boş gün ohhh tatil mi tatilama sonrasında 2 hafta daha çalışmam gerekecek. tatile alışınca biraz zor gelecek gibi ama hallederim inşallah
tatili bir güzel değerlendirmek gerekecek, tabiki yatarak değil kızımın tüm cicilerini yıkayıp ütüleyerek
bir de hep olumsuzluklardan sıkıntılardan bahsedilmiş gibi. iyi düşünelim iyi olsun her şey. dua edelim şükredelim hakkımızda her şeyin hayırlısı olsun inş :109:
Senin de benim gibiymiş, Pazartesi benim de boş, 5 gün tatil kızımla yatcam, tey tey
ama ben önümüzdeki hafta dahil daha 5 hafta çalışcam ama olsun artık napalım, o da geçersenin izin gelmiş maşallah
Sen duyduklarını paylaşıyorsun ben de yakın çevremden yaşadıklarımı paylaşıyorum... Aynı şeyi yapıyoruz yani...
Ayrıca ben felaket kelimesine takıldım, önceki alıntı yaptığım arkadaş da siz de aynı kelimeyi kullanmışsınız,.. Ne demek felaket... Bu kelime çok itici...
Ayrıca her doğum kendine özeldir, bunu sonuna kadar savunuyorum, herkes birşeyler paylaşır, ama biz farklı yaşarız...
Kimi çatı muayenesi çok zor der, bana göre hiç de zor değildi, çok basitti...
Kimi sonda acıttı der, lağman çok kötü der, ben bunları hiç hissetmedim,
Doğumdan sonraki dikişler de benim için zor olmadı, ki herkes benim gözümü bunlarla korkutmuştu, bu muymuş dedim...
Acı eşiğimiz farklı, acıya verdiğimiz anlam farklı....
Hem cevabımda bu kadar çıkılaşacak ne vardı anlamadım. Burada herkes az çok stresli, en az sizin kadar....
ben de doğuma 2 hafta kala başlıcam kullanmaya.teramisin kadar bile yok şişesi.sebamedin kullandığım her ürününden son derece memnun kaldım.güneş kremleri ve losyonları,sabunları,vs,hatta eşimin saçı ekildiğinde doktor sebamed hergün şampuanını kullan bi müddet demiş.ektireli 4 yıl oldu hala kullanıyor vazgeçemedi.ben de kullandım bi ara ama fazla sertleştirdi şekil almadı fln bıraktım.bi de doktorlar genelde cilt bebek sağlık konusu olduğunda sebamed önerirler.bu yüzden düşünmeden aldım diyebilirim.chicco nun şampuanından ben de aldım ama sonra kendim kullanmaya karar verdim.afedersin genital bölgeye bebek şampuanı kullanıyorum duşta.sabun şampuan fln değirmemek lazım.
Benim gibi birini buldum çokşükür, ben de izinden sonra düşünüyorum ve izne bu hafta hariç, dört haftam var... Daha bebek kıyafetlerini bile yıkamadım....ikinizde çok şanslıymışsınız perşembe boş günümdü benimama olsun 4 gün üst üste çok iyi gelecek. 3 hafta daha çalışmam gerekiyor. 37. haftadan sonra nasıl temizlik yapacağım ben de çok merakediyorum, izne ayrılır ayrılmaz doğurmasam bari :18:
Benim gibi birini buldum çokşükür, ben de izinden sonra düşünüyorum ve izne bu hafta hariç, dört haftam var... Daha bebek kıyafetlerini bile yıkamadım....
Tembellikte son nokta benim....
yazdıgım msj cıkısıyo gıbımı geldı sana kusura bakma yanlış anlamışsın stresını anlıyorum ama ıyım ben streslı degılım şu sıralar çok şükür bana da daha cok senın msjın azarlar gıbı geldı ama ben yanlış anlamam senı.. çünkü konusuyo olsak anlardın msj yazıyla olunca ne ses ne tonlamasız dümdüz okununca okuyana öyle gelmış olabılır...hepınıze dua edıyorum aksıne...
Ben de öyle yapayım bari, sebamedlere bakayım gidince. Anlamıyorum ki ben mustela hem bu kadar pahalı hem de güvenle kullanılacak kadar sağlıklı içeriği yok. Parayla doğru orantılı değil işte böyle şeyler, iyi araştırmak lazımsebamed şampuanı 2-3 sene önce ben de kullanmıştım, aynen senin sebepten sertleştirdiği için bırakmıştım.
Bu arada sen lansihonu mu 2 hafta kala kullanmaya başlicaksın, ben erken mi davrandım ki acep başladım bile kullanmaya :44:
Senin de benim gibiymiş, Pazartesi benim de boş, 5 gün tatil kızımla yatcam, tey tey
ama ben önümüzdeki hafta dahil daha 5 hafta çalışcam ama olsun artık napalım, o da geçersenin izin gelmiş maşallah
ikinizde çok şanslıymışsınız perşembe boş günümdü benimama olsun 4 gün üst üste çok iyi gelecek. 3 hafta daha çalışmam gerekiyor. 37. haftadan sonra nasıl temizlik yapacağım ben de çok merakediyorum, izne ayrılır ayrılmaz doğurmasam bari :18:
Sen de harbiden baya rahatmışsın be canımkıyafetlerini yıka ütüle de evi boşver, elbet temizlenir. İzin sonrasına bırakma bebişin süpriz yapıp geliverirse hemen 'doktor dur ben bi ütü yapayım öyle geleyim' dersin Annen falan gelmicek mi doğumuna?
Benim gibi birini buldum çokşükür, ben de izinden sonra düşünüyorum ve izne bu hafta hariç, dört haftam var... Daha bebek kıyafetlerini bile yıkamadım....
Tembellikte son nokta benim....
Sebamedi nasıl duymamış yahu, nerde yaşıyo oevet lansinoh.walla bilmemki ben de geç mi kaldım diye düşündüm şimdi.ama sen başlamışsın madem devam et ki etkisi yok olmasın canım.zarar gelmez sonuçta.ama sebamedi doktoruna da sor istersen.şimdi körü körüne de övmiyim.ama doğum yapan arkadaşlarıma falan doktorları önermiş.hatta kağıda yazıp vermişler arkadaşım hiç duymamış bile yani:)şaşırmıştım.biz yıllardır çok memnunuz.her cilt başka tabi.
ohhh canım senin adına daha çok sevindimvakit çabuk geçiyor bir bakmışsın senin izin de gelivermiş son hazırlıklarını yapıyor olursun kızın için
Sorma fena bir rahatlık benimki, ilk doğumum kırk bitince oldu, ona güveniyorum biraz, sanki ikisi de aynı olacak gibi,
aslına bakarsan pek vaktim de yok, hafta sonu bir günü kızıma ayırıyorum, ikinci gün nasıl geçiyor ben bile farkında değilim, hep bu hafta sonu, bu hafta sonu diye söz veriyorum kendime, sonuç fiyasko, bakalım bu hafta sonu ne olacak,,,,
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?