2014 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 221 45,4%
  • oğlumuz geliyor

OY: 251 51,5%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 4 0,8%
  • İkiz oğullarımız olacak

• ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

• üçüzlerimiz olacak

OY: 3 0,6%

• Ankete Katılan
    487

Canım site ingilizce ya ben bişi anlamadım , ben musteladan durulama gerektirmeyen temizleme sıvısı (mustela phsiobebe no - rinse cleansing fluid ) allmıştım ona ilişkin bi bilgi varmı bu sitede 2 dk bakarsan çok sewaba girersin be :))

yarın sınavların olması çok işime yaradı. iki gün sınavda görev vermemişler, pazartesi de zaten boş gün ohhh tatil mi tatil ama sonrasında 2 hafta daha çalışmam gerekecek. tatile alışınca biraz zor gelecek gibi ama hallederim inşallah

tatili bir güzel değerlendirmek gerekecek, tabiki yatarak değil kızımın tüm cicilerini yıkayıp ütüleyerek

bir de hep olumsuzluklardan sıkıntılardan bahsedilmiş gibi. iyi düşünelim iyi olsun her şey. dua edelim şükredelim hakkımızda her şeyin hayırlısı olsun inş :109:

nefise vıldan olcak nasıpse benım prensesımın ısmı :)

babaanne ilacı ne, ben duymadım bende de var ayva çekirdeği denerim, kaçıranlar da görür o arada

Canım 5-10 çekirdek ne kadar olursa, üstüne de gülsuyu koyup dolaba koyuyosun, birkaç gün sonra jöle gibi kıvamlı bir hal alıyomuş. Göğüs ucu çatlaklarına çok iyi geliyomuş, emzirirken kullanmak için bu. Ben de forumda okumuştum birileri paylaşmıştı bu tarifi. Boş bir krem kavanozu kullanabilirsiniz bunun için, ben sarellenin küçük çikolata kavanozuna koydum çekirdekleri attım dolaba bekliyo

Bu arada ortalığı sakinleştirmeye çalışanlara destek olmadan da geçemeyeceğim. Nasıl bir durum olduğunu bilenler kendi yaşadıklarına göre bişeyler anlatıyor. Rahatlatıcı, sakinleştirici, cesaret verici şeyler olduğu sürece sorun yok ama, özellikle ilk doğumunu yapacak olan arkadaşlar (benim gibi) başına ne geleceğini bilmediği için burda okunan her şey, anlatılan her olumsuz anı doğum hakkında bilinç altımıza olumsuz algılar yerleşmesine sebep oluyor olabilir. Başımıza ne geleceği belli olmaz, çok iyi de olabilir kötü şeyler de yaşayabiliriz, lakin 'ne fena şeyler yaşamış bu insanlar, ya bana da olursa, ya ben de böyle şeyler yaşarsam' endişelerini yerleştirmenin de bir anlamı yok. Hiçbir işimize yaramaz, telaşlandırmaktan başka. Yaşayıp görecek herkes, doğum özeldir herkesin dediği gibi. Belki ben etkilenmiyorum anlatılanlardan ama etkilenen olabilir, bu nedenle özellikle 2. veya 3. doğumu olan arkadaşlar biraz daha cesaret verici şeyler anlatırsa herkes daha rahat eder gibi geliyor.

Senin de benim gibiymiş, Pazartesi benim de boş, 5 gün tatil kızımla yatcam, tey tey
ama ben önümüzdeki hafta dahil daha 5 hafta çalışcam ama olsun artık napalım, o da geçer senin izin gelmiş maşallah

ben de doğuma 2 hafta kala başlıcam kullanmaya.teramisin kadar bile yok şişesi.sebamedin kullandığım her ürününden son derece memnun kaldım.güneş kremleri ve losyonları,sabunları,vs,hatta eşimin saçı ekildiğinde doktor sebamed hergün şampuanını kullan bi müddet demiş.ektireli 4 yıl oldu hala kullanıyor vazgeçemedi.ben de kullandım bi ara ama fazla sertleştirdi şekil almadı fln bıraktım.bi de doktorlar genelde cilt bebek sağlık konusu olduğunda sebamed önerirler.bu yüzden düşünmeden aldım diyebilirim.chicco nun şampuanından ben de aldım ama sonra kendim kullanmaya karar verdim.afedersin genital bölgeye bebek şampuanı kullanıyorum duşta.sabun şampuan fln değirmemek lazım diye.

canım beni çok itti ismi işlevi falan susuz temizliyosa kesin yoğun kimyasaldır.kendin için falan kullan.

ikinizde çok şanslıymışsınız perşembe boş günümdü benim ama olsun 4 gün üst üste çok iyi gelecek. 3 hafta daha çalışmam gerekiyor. 37. haftadan sonra nasıl temizlik yapacağım ben de çok merakediyorum, izne ayrılır ayrılmaz doğurmasam bari :18:

yazdıgım msj cıkısıyo gıbımı geldı sana kusura bakma yanlış anlamışsın stresını anlıyorum ama ıyım ben streslı degılım şu sıralar çok şükür bana da daha cok senın msjın azarlar gıbı geldı ama ben yanlış anlamam senı.. çünkü konusuyo olsak anlardın msj yazıyla olunca ne ses ne tonlamasız dümdüz okununca okuyana öyle gelmış olabılır...hepınıze dua edıyorum aksıne...

Ben de öyle yapayım bari, sebamedlere bakayım gidince. Anlamıyorum ki ben mustela hem bu kadar pahalı hem de güvenle kullanılacak kadar sağlıklı içeriği yok. Parayla doğru orantılı değil işte böyle şeyler, iyi araştırmak lazım sebamed şampuanı 2-3 sene önce ben de kullanmıştım, aynen senin sebepten sertleştirdiği için bırakmıştım.
Bu arada sen lansihonu mu 2 hafta kala kullanmaya başlicaksın, ben erken mi davrandım ki acep başladım bile kullanmaya :44:

Benim gibi birini buldum çokşükür, ben de izinden sonra düşünüyorum ve izne bu hafta hariç, dört haftam var... Daha bebek kıyafetlerini bile yıkamadım....

Tembellikte son nokta benim....

Benim gibi birini buldum çokşükür, ben de izinden sonra düşünüyorum ve izne bu hafta hariç, dört haftam var... Daha bebek kıyafetlerini bile yıkamadım....

Sen de harbiden baya rahatmışsın be canım kıyafetlerini yıka ütüle de evi boşver, elbet temizlenir. İzin sonrasına bırakma bebişin süpriz yapıp geliverirse hemen 'doktor dur ben bi ütü yapayım öyle geleyim' dersin Annen falan gelmicek mi doğumuna?

Azarlar gibi bir cevap olduysa kusura bakma, asla bunu yapmak istemem, sonuçta az çok hepimiz benzer şeyleri yaşıyoruz, inşallah hepimiz sağlıkla alırız bebeklerimizi kucağımıza... Ve sağlıkla büyütürüz....

evet lansinoh.walla bilmemki ben de geç mi kaldım diye düşündüm şimdi.ama sen başlamışsın madem devam et ki etkisi yok olmasın canım.zarar gelmez sonuçta.ama sebamedi doktoruna da sor istersen.şimdi körü körüne de övmiyim.ama doğum yapan arkadaşlarıma falan doktorları önermiş.hatta kağıda yazıp vermişler arkadaşım hiç duymamış bile yani:)şaşırmıştım.biz yıllardır çok memnunuz.her cilt başka tabi.

ohhh canım senin adına daha çok sevindim vakit çabuk geçiyor bir bakmışsın senin izin de gelivermiş son hazırlıklarını yapıyor olursun kızın için

benim de aklıma geliyor hep. her şeyi izin sonrasına bırakıyorum ama ya izne ayrılır ayrılmaz doğuruverirsem kısmet artık. dip köşe bucak temizliğini ben de 37 38 gibi düşünüyorum ama o zamana temizlik yapacak halim kalır mı hiç bilmiyorum. ya eşimden ya da aileden birinden yardım isterim gibime geliyor

Sorma fena bir rahatlık benimki, ilk doğumum kırk bitince oldu, ona güveniyorum biraz, sanki ikisi de aynı olacak gibi,

aslına bakarsan pek vaktim de yok, hafta sonu bir günü kızıma ayırıyorum, ikinci gün nasıl geçiyor ben bile farkında değilim, hep bu hafta sonu, bu hafta sonu diye söz veriyorum kendime, sonuç fiyasko, bakalım bu hafta sonu ne olacak,,,,

ben de henüz yıkamadım kıyafetlerini yarından sonra inşallah halletmeye çalışıcam bir ara her gün erken doğum yaptığımı görüyordum rüyamda tedirgin olmuştum öyle olunca sadece doğum çantasına koyacağım şeyleri yıkayıp ütüleyip koymuştum çantama o kadar sende öyle yapabilirsin her hangi bir sürprize karşı

Sebamedi nasıl duymamış yahu, nerde yaşıyo o
Doktoruma ben de sorayım bari haftaya gidince bakalım o ne dicek.
Lansinohu kullanıyorum da, doğumdan önce kullanmış olan birkaç arkadaşımdan duydum, ben de kullanmıştım ama o ilk ay illaki göğüs uçları bir miktar tahriş oluyo diyen. Sonuçta emzirme yeni bir olay olacak bizim için, kiminde sıkıntı çok olur kiminde az olur. Az buçuk yaşayacaz gibi duruyo bunları, ama bazı arkadaşların da dediği gibi emzirme yöntemini iyi bilmek lazım, göğsü iyi kavraması lazım bebişin yoksa sadece ucunu esmerse acır mantıken.

ohhh canım senin adına daha çok sevindim vakit çabuk geçiyor bir bakmışsın senin izin de gelivermiş son hazırlıklarını yapıyor olursun kızın için

İnşallah canım, Allah o günleri hepimize göstersin, sabah akşam yata yata bebişlerin geleceği günü sayacağımız zamanlar gelsin artık

Bu arada annem ablamın yanında, Pazartesi doğum yapacak... Önce o sonra ben, yazık anneciğime de, temizlik ütü felan yaptıramamda, bir de kayınvalidem gelmeyi düşünüyormuş, görümcemin de üç çocuğuyla on beş tatilde ev görmeye gelmeyi düşünüyorum demiş eşime, neyin kafasıysa, son haftalarımda... O zamana kadar belki misafir ağırlayamayacak durumda olduğumun farkına varırlar da gelmezler diye umuyorum....

Son düzenleme:

Başka çocuğun olunca zor tabi canım ya Allah yardımcın olsun bari hastane çantası ve ilk zamanlar giyeceklerini ayarla da için rahat etsin. Temizliği de eşin anneler falan hallederler artık. Hem şimdiden temizlesen de yine kirlenecek ki, en az 1-1,5 ayı var hepimizin, bu kadar zamanda temizlik mi kalır, mübarek evler canlı sanki girilmeyen odalar bile toz kir üretiyo durduğu yerde :44:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…