Canım ikinci bebeğini bekleyenler olarak konuştuğunuz bu konu bencede çok önemli size hak veriyorum. Ben hamilelik döneminde yaşadığım sorunlardan dolayı terapiye başladım. Doktorum küçüklüğüne dair hatırladığım ilk kareyi sordu. Ve ilk hatırladığım ben 5 yaşındayım bi abim var oda 6 yaş büyük benden. Biz o zaman manisadaydık babamın görevi nedeniyle ve kinsemiz yoktu babam kardeşim doğduğunda bizi abimle evde bıraktı bi hastane bi ev gidip geliyodu kahvaltımızı hazırlatyıp gidiyodu. O an o kadar güvensiz hissetmiştimki annemi kaybettim artık dedim ve sonrasında kardeşime karşı çok kıskançlıklarım oldu. Yani diyeceğim belki yanımızda bi babanne yada bi büyük olsaydı yada babam kalabilseydi böyle olmazdı. Bence mümkün olduğu kadar yanınızda olsunlar tabiki gece kalmaları olmayabilir ama babaları onlara sımsıkı sarılsın..
bildiğim kadarıyla 3 kişi sezeryanla doğum yaptı. biri rahim yetmezliği, biri kordondan bebeğin beslenemeyip geri kaldığının anlaşılması biri de su azalması nedeniyle. ikisi hala bebişler küvözde diye biliyorum. face 2014 ocak anneleri grubunda en son okuduğuma göre grubu kuran arkadaşın bebişse dün küvözden eve çıktı. resmini paylaştı hatta maşallah bayıldım ağladım gözlerim doldu, aşama aşama bilip de sonucu görünce heralde çok duygulandım. bir arkadaş da dün suni sancıyla doğuma alındı ama olmadı bıraktılar. bugün gene deneyip olmazsa sezeryana alacaklardı ama face girme imkanım işyerinde yok onun için haberim yok ne oldu... Allah hayırlı sağlıklı versin inş yavrusunu da... sanırım sezeryan olanlardan biri 30, biri 33, biri 34-35 haftadaydı.
Bahsettiğiniz arkadaşlar face gurubunuzun arkadaşları sanırım bu topikle bi alakanız varmı ben hiç birini burdan okumadımda o açıdan!
Bahsettiğiniz arkadaşlar face gurubunuzun arkadaşları sanırım bu topikle bi alakanız varmı ben hiç birini burdan okumadımda o açıdan!
Canım benim, evet biz büyükler bir şeyler yaşıyoruz, ama onların beyinleri bunları nasıl algılıyor...
En korktuğum şey, annem yahut kayınvalidem gelmeden doğum olursa kızımı kime bırakacağım, bir çok şeye hamilelik aşamasında hazırladım, eskiden uyku masalını ben okurdum, şimdi babası mesela,...
Hafta içi gündüz olursa, kreşte olur, sonra tek başıma da sancı çekmeye razıyım babayla hastanede vakit geçirirler...ya gece olursa, ne olacak... Umarım o zamana kadar biri yanımda olur...
Sancılı Halim'i görmesini ise asla istemem, sanırsam o daha büyük travma olur onun minik dünyasında...
Dilzar,
Dusunme bunları canım yaa, Allah hayırlısını verecektir, ben ne doğumu, ne öncesini ne sonrasını düşünüyorum. Mevlam yardım edecek. SAncılı halini de görmesin evet ama insanlar yanınnızda olacaktır.Takma kafanı bunlara.
Orkide diye bir arkadaş vardı, ikiz bekliyordu, o ne yapıyor... Ben de onu merak ettim....
Sizde herseye bneim gibi duygulanıyor musunuz arkadaşlar? Gozyasları hemen gözümde, akmak için bekliyor. Ozellikle bu hafta feciyim. Normalde en son ne zaman agladıgımı hatırlamıyorum , Allah'ta ağlatmasın ama bu aralar feci alınganım, ağlamaklıyım.
sanırım hepinizde de biraz var, herkes burnundan soluyor :) Gayet normal bunlar herhalde arkadaşlar
yok daha haber ben iki grubada üyeyim sabah belli olcaktı
orkide hangisi oluyor bilmiyorum ama iki ikiz bekleyen var bildiğim kadarıyla orda ve henüz doğum falan gibi bişey yok, sıkıntı da yok bildiğim kadarıylaOrkide diye bir arkadaş vardı, ikiz bekliyordu, o ne yapıyor... Ben de onu merak ettim....
Merhaba arkadaşlar,herkes iyidir umarım.biz de iyiyiz kızım çok hareketli valla içimde acaip savaş var gibi korkutuyor bazen.bu hafta cuma izne ayrılıyorum ben.gün sayıyorum artık.evde yapılacak bir ton iş var onları düşünüyorum.aranızda göğüs pompası alacak olan var mı bi de kordon kanıyla ilgili ne düşünüyorsunuz acaba?kafam karıştı biraz bu konuda.
ben meyra çok istiyorum eşimde aşk olsun istiyor, "meyra aşk" koyucaz aslında ona kalsa sadece aşk istiyordu ama bana çok mantıksız geldi, en sonunda ortak noktada buluştuk :)
Kızlar selam. Kontrole gittik. Kızım 2700 olmuş. Doktorum doğum tercihimi sordu. Epidural normal yada epidural sezeryan farketmez dedim. Spinal sezeryan önerdi. 2 gündür çeşitli anestezi uzmanlarına danışıyorum hemşirelere falan ve internette araştırıyorum. Spinalden çok şikayet var. Kimse önermiyor. Bi bilginiz varmı?
orkide hangisi oluyor bilmiyorum ama iki ikiz bekleyen var bildiğim kadarıyla orda ve henüz doğum falan gibi bişey yok, sıkıntı da yok bildiğim kadarıyla
orkide hangisi oluyor bilmiyorum ama iki ikiz bekleyen var bildiğim kadarıyla orda ve henüz doğum falan gibi bişey yok, sıkıntı da yok bildiğim kadarıyla
kızlar bir şey sormak istiyorum
bebeğinizin mobilyasını neyle sildiniz?
saf su ile sil dedi mobilyacı ama sanki arınmaz gibi geliyor
bir de kokunun çabuk çıkması için vanilya koy dedi küçük kaplarla dolaplara her yere koydum bende
ne zaman çıkar acaba kokusu eşyalarını yıkama faslına geçeceğim de :)
haber alırsan yaz canım aklım onda kaldı. akşama kadar okuyamam ben orayı
bebek şekeri alan varmı??? süs-püs şeker için hala karar veremedim ben.. nasıl bişey alsam yada malzemeleri alsam da izindeyken kendim mi yapsam bilemedim. astarı yüzünden pahalı olmasın bide :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?