merhabalar,
burun aspiratörü alan varmı? tavsiye edebileceğiniz ürünleri bekliyorum.
zeynep hic eskimeyen bir isim ve cok guzel :)
annene de sasirdim bu arada, kvnin ismini koy mu diyor? :))))) benimki eskiden beri benimkini de koyma ama kvnin ismini koyarsan git cocuguna o baksin ben bakmammm diyor
bu arada biz de kizimiza sengul nazli ismini dusunuyoruz. Sengul anacigimin adi, nazli da basindan beri bizim kiz once totosunu simdi de yuzunu gostermiyor onun icin :))) nazli da cok var ki
hayırlı olsun canım
aynen ben de iki gündür aynı durumdayım:)
epeydir kurutmalı çamaşır makinesi istiyordum nihayet doğumgünümde eşim aldı:)
ilginç bir d.günü hediyesi oldu ama olsun valla çok sevindim epeydir forumlarda araştırıyordum dediğim marka da olunca değmeyin keyfime:) evde eşim, iki genç çocuk, ben toplam 4 kişiyiz, hepimiz ya çalışıyor ya okuyoruz ve çamaşır epey çıkıyor. eee bebek de geliyor. haftasonlarım çamaşır yıkayıp asmakla ve kışın kuruma derdi uzadığı için salonda dahi çamaşır sergileriyle birarada yaşamakla, toplamakla falan geçiyodu. özellikle büyük ailelere ben de tavsiye ederim
hayırlı olsun canım
aynen ben de iki gündür aynı durumdayım:)
epeydir kurutmalı çamaşır makinesi istiyordum nihayet doğumgünümde eşim aldı:)
ilginç bir d.günü hediyesi oldu ama olsun valla çok sevindim epeydir forumlarda araştırıyordum dediğim marka da olunca değmeyin keyfime:) evde eşim, iki genç çocuk, ben toplam 4 kişiyiz, hepimiz ya çalışıyor ya okuyoruz ve çamaşır epey çıkıyor. eee bebek de geliyor. haftasonlarım çamaşır yıkayıp asmakla ve kışın kuruma derdi uzadığı için salonda dahi çamaşır sergileriyle birarada yaşamakla, toplamakla falan geçiyodu. özellikle büyük ailelere ben de tavsiye ederim
Deneyimli anneler ben de otei bebe aldim ama ne zaman kullanacagiz? Her gun mu? Hasta oldugunda mi?
doğru aslında hitap ettiğinde aklına kimsenin gelmemesi önemli ama o da mümkün olmuyor ki. o zaman da kimsede olmasın deyip kulağa garip gelen isimlerden koymak gerekya da hiç iisim koymayalım bebiş diye çağıralım
bizim köyde bi adam vardı herkes bebek diye çağırırdı. meğersem zamanında bi isim koymuşlar ama ne annesi ne de etrafındakiler o isimle seslenememişler. gel bebek git bebek derken adamın adı öyle kalmışbizimkiler de öyle olmasın da
Hamilelik sürecinden anladığım en temel öğreti şu oldu bana, bizim ülkemizde doğum yapmış her kadın bu konuda kendini ordiyanüs profosör zannediyor. Herşeyi o kadar muhteşem biliyorlar ki, sen sormadan sana akıl vermeye kalkıyor, karnına yüzüne bakıp yorum yapıyor. İşin komik yanı ise yökte bununla ilgili bir tez var, tez konusu ararken okumuştum, bebek bakımında doğru bilinen yanlışlar diye. Kaç kadınla yapılmış çalışma hatırlayamıyorum şimdi, bizim bu ordiyanüs proförlerin doğru diye bildiği ve uyguladığı şeylerin %90 malasef yanlış çıkıyor. Çocuklarla çalışan bir psiklog olarak, o kadar çok hatalı ebeveynlik yapıyorlar ki, kendilerinden haberi yok, sana-bana akıl vermeye kalkıyor. İnsan önce haddini bilecek.
Nefes alamadığını hissettiğinde, burnu tıkandığında, bazen de şöyle oluyormuş, bebek ağlıyor, karnı tok, altı pek, hasta değil, ne yaparsan yap susmuyor, o zaman burun aspiratörünü kullandıklarında baya büyük bir parça çıkardıklarını ve bebeğin de sustuğunu söylediler. Deneme -yanılma yöntemi ile dilinden anlamaya çalışarak kullanacağız herhalde:))
Gostermedi canim, simdi de artik dondu dr bundan sonra goremeyiz dedi. Bir kere bile goremedik yuzunuhala göstermiyor mu peki bak sen tatlı cadıya annesine sürpriz yapacak demek ki. tam ismiyle müsemma desene
Gostermedi canim, simdi de artik dondu dr bundan sonra goremeyiz dedi. Bir kere bile goremedik yuzunu
Cinsiyeti de 5 aylikta ogrendik. Nazli kizim nazli kizim diye diye esim dedi nazli koyalim sunun adini
Gostermedi canim, simdi de artik dondu dr bundan sonra goremeyiz dedi. Bir kere bile goremedik yuzunu
Cinsiyeti de 5 aylikta ogrendik. Nazli kizim nazli kizim diye diye esim dedi nazli koyalim sunun adini
Canım güle güle kullan. Hangi marka aldınız sorması ayıp:) Ben de ne zamandır kurutma makinesi istiyorum. Çamaşır makinemden de çok menun değilim aslında ama herkes ayrı al dedi. Kararsızım.
Ahaha aynenn :))Alkış sana Winebir:) Bana da akıl vermeye çalışanların çocuğu 3 yaşında uyku diye bir şey yok, ellerinde pizza ile geziyor, 7 yaşında anne ile yatıyor. Ben biraz kurallı olmak istiyorum diyince de gözlerini belertip ayyy ben kıyamadım diyorlar. Sanki ben caniyim, tövbe tövbe...
Canım panik yapma bence evde bol bol dinlen. İlaç da almışsın merak etme.
altta yazan hamilelik günlüğüm bile benimle aynı soruları soruyor bana "Bebeğinize hala bir isim bulamadınız mı?" anacım bulduk bulmasına da illa her kesimden bir yorum yapılmak zorunda yakimi diyor kayınvalidenin ismini koy ve bunu kendi annem bilee baskı yaparak söylüyor. neymiş "zeynep" ismi o kadar çok konuyormuş ki ilerde her 3 çocuktan birinin adı Zeynep olacakmış ve eşim de bu fikirde. sizene arkadaş onlar başka Zeynep bu 'benim tatlı kızım Zeynebim' olacak var mı
Geçmiş olsun canım, Dr dinle ama stres yapma..
Ablamın da tam senin haftalarındayken, sancısı olmuştu, iki kez ilaçla serum aldı, sonra ilaca devam etti şimdi 38 bitti, Pazartesi sezeryan olacak... Dinlenince geçiyor emin ol...
Geçmiş olsun canım korkulmazmı korkulur tabi ama geçmiş artık rahatla ve dinlemeye çalış aman bidaha olmaz hayırlısıyla bebişlerimiz zamanında sağlıkla gelirler inşallah.
Canım geçmiş olsun, yüreğini ferah tutmaya çalış...
Doğum iznine ayrılan var mı
Bana da diyen var onu, hatta bana abartıp 'göbeğin hiç fazla büyümemiş, bebeğin gelişiminde bir gerilik yok di mi' şeklinde ayarsız bir şekilde sordu, hem de kendisi 2,5 ay önce doğum yapmış olan birisi!! Yani diyeceğim o ki, hamileliğinde 20-30 kilo alan insanların bazıları bilinçsiz bir şekilde yanlış anlaşılmalara yol açacak yorumlar yapabiliyorlar böyle az kilo alanlara. Herkesin alacağı kilo, göbeğinin büyüklüğü farklıdır yorum yapmak çok saçma. Dinleme sen kimseyi, canını da sıkma
Canim ben de 11 kilo aldim. İstisnasiz her goren karnin yok, hic 7.5 aylik gibi durmuyorsun diyor :) halbuki var karnim, hic kilo almamis goruyorlar beni :) 11 kilomu gormuyorlar. bu hic sıkıntı degil cunku kimimizin sivri oluyor karni kimimizin daha yayik.
Bebisin kilosuna gelince oncekikle ultrason olcumlerinde hata payi var, bunu bana drum hep soyluyor. Benim de bir keresinde 15 gunde 400 gram almisti sonra cok az almis gorundu. Ayrica o yuvarlak cizdiginde icinde kalan alan kenarlardan daha basik oluyor bende de. Drum bu sadece tahmin, 200 gram yukari veya asagi oynama payi var diyor. Bizim kac hafta basimiz once gidiyordu, koca kafali olacak kizim dedim drum bu haftalarda oyle olur, aksine ince yuzlu olacak kizin dedi. Bence normal bunlar kafana takma
Canım ben 11-12 kio aldım senin haftana gelince muhtemelen ben de aynı kiloda olurum. Arkadan kimse hamile olduğumu anlamıyor, önde bir göbüş var sadece. Kollarım eskisi gibi incecik. Yani bu bir vücut yapısı, bebeğin iyi olsun kimsenin ne dediği umrumda bile değil. Canım bence kilosu normal bebişin 34. hafta için, zaten son aylarda bebeler toparlanıyor. Ben 29+3 te gittiğimde bebiş 1430 grdı bakalım yarın doktora gideceğim ne kadar almış olacak. Hiç canını sıkma.
Aman canım her ağzı olan bişey söylüyor bana da çok dediler kilo alamamışsın bebek gelişmez sakat olur falan düşüncesizliğe bakÇok kilo alınca mı iyi oluyor sanki benim kuzenimin kocaman bir karnı vardı ve çok da kilo aldı bebeği 2 buçuk kilo doğdu kızın karnı da olduğu gibi kaldı hala kocaman. Bebeğin kilosu gelişimi iyi olduktan sonra kime ne bizim karnımızdan kilomuzdan moral bozmaktan başka bişey değil
Selam kizlar.. Karnimda cok sertlesme oluyo demistim hatirlarsaniz doktorumu aradim bol su icip istirahat etmemi gecmezse hastaneye gitmemi soyledi.. Ben de dun icimde suphe kalmasin diye doktoruma gittim usgde kasilmalarim oldugunu gordu nst istedi ve nstde de dogum sancilarim ciktihastaneye yatirip serum takti ve 3 doz bi ilac verip nstye bagladi.. Sancilarim ilac ve serumla duzeld i ama erken dogum riskin var artik calismiycaksin ve evde de verdigim ilaci kullanip istirahat edeceksin dedi.. Cok korktum panik oldum
Güle güle kullan canım.... Çok güzelmiş...Teşekkür ederim canım daha güzelleri sizin olsun
Geçmiş olsun canım, benim de çok fena oluyo, ama her zaman olmuyo Allah'tan. Olduğunda da ağlicak gibi oluyorum, midemden gırtlağımda kadar alev alev
Biberon için deterjan falan da var canım ben sık kullanılanlara ekledim bakalım maddi duruma bağlı olarak ilerleyen aylarda alabilirim, sevdim o siteyi
Koyayım canım ne demek :) köşe takımı bu, teklisini çekiverdim, diğer tarafta kocam çalışıyo bilgisayarda :)
Eki Görüntüle 876810
ben varim canim son bi haftadir ayni durumdayim.bebek baski yapiyo ayrica sanirim cati aciliyo
Seiss,
Nasılsın? Nasıl oldun?Sen, ben ve Dilzar aynı günüz. Calisior musun sen? Bir seylere sarman lazım senin, valla korkuyorum yani, cok kafana takıyorsun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?