Seiss,
Nasılsın? Nasıl oldun?Sen, ben ve Dilzar aynı günüz. Calisior musun sen? Bir seylere sarman lazım senin, valla korkuyorum yani, cok kafana takıyorsun.
Canim cok gecmis olsun.benim 2 hamileliligimde de 22 haftalikken basliyo sancilarim.ilkini sonuna kadar bekletebildiler.bu da bekliyo simdilik.bol bol su ic dinlen.nidilat cok iyi gelir sanciya.yan etkilerinden bunalirsin sadece.zaten istemesende bol bol su icirir ilac.hem zaten 34 desin hic dert etme.Selam kizlar.. Karnimda cok sertlesme oluyo demistim hatirlarsaniz doktorumu aradim bol su icip istirahat etmemi gecmezse hastaneye gitmemi soyledi.. Ben de dun icimde suphe kalmasin diye doktoruma gittim usgde kasilmalarim oldugunu gordu nst istedi ve nstde de dogum sancilarim ciktihastaneye yatirip serum takti ve 3 doz bi ilac verip nstye bagladi.. Sancilarim ilac ve serumla duzeld i ama erken dogum riskin var artik calismiycaksin ve evde de verdigim ilaci kullanip istirahat edeceksin dedi.. Cok korktum panik oldum
hepinize çooook teşekkürler.. kızım çalışmaktan sıkıldı heralde annesini izne çıkardı :) çok şükür iyiyim bugün daha hem ruhen hem fiziken sadece ilacın yan etkisi olarak başım ağrıyor ama ona da razıyım yeter ki vakti zamanında sağlıkla gelsin bebeğim..
bu arada benim de ismim Zeynep ve çok seviyorum.. kendi adım olmasaydı hiç düşünmez koyardım kızıma :) Allah bizlere ve bebişlerimize sağlık sıhhat versin inşallah
Seiss için söylemiyorum ama, çoğu zaman ben bunu yaşıyorum tomurcuk, ne zaman oh bu gün boşum rahatım desem ağrılar geliyor... Hareketsizlik daha kötü geliyor, bir de kendini dinliyor insan....
Dün anne elimi tutsanada Dr bir saat yürüyüş iyi dedi, ben yarım saat yürüyünce, çokmuş gibi geliyor...o da hergüne değil...
cnm çok geçmiş olsun bende kızıma hamileliğimde erken doğum tehlikeis atlattım 30. haftada şimdi 36. haftamdayım. normal doğum 3 ocak ama sezeryan diye hayırlısıyla 37,5 haftada dr um alacak üstelik kan sulandırıcı iğne kullanıyorum. anlayacağınız hiç acele etmeyi,n bu topiğn ilk doğuranı hayırlısıyla allahın izniyle ben olacağım gibi. allahım kucağımıza aldığımız günleri sağlıkla göstersin amin. şafak 2,5 hafta...... gel artık hayırlısıyla....
Seiss için söylemiyorum ama, çoğu zaman ben bunu yaşıyorum tomurcuk, ne zaman oh bu gün boşum rahatım desem ağrılar geliyor... Hareketsizlik daha kötü geliyor, bir de kendini dinliyor insan....
Dün anne elimi tutsanada Dr bir saat yürüyüş iyi dedi, ben yarım saat yürüyünce, çokmuş gibi geliyor...o da hergüne değil...
Bende yasıyorum, yürümek kabus, dun gece 1 saatte uyuyamadım mesela,sırt ağrım korkunç. Kendimi dinleyince daha kotu oluyorum, erken doğuma sürükler bu stres insanı. O yüzden takmıyorum. ZAten hepimiz benzer problemlerden bahsediyoruz. Ara ara isimler farklı olsa da aynı seylerş yasıyoruz. Rahimde batma, sol tarafta batma, sag tarafta batma, sık idrara çıkma, Asagı baskı, sol kasıkta agrı ,sag kasıkta agrı , akıntı , göğse kemik batması, diyaframda agrı...
Alnımıza ne yazılmışsa o, kaderin onune gecemeyiz. Kanamamız olmadığı surece, ağrımız cok olmadığı surece, suyumuz gelmediği surece bunlar bence normal.
evet bı de o var dımı çok güzel isimler buluyorum ama sevmedıgım yada cevremde sevılmeyen bırılerının adı oluyo ben hamza ısmını çok sevıyorum bızım burda kımsenın sevmedıgi bı adam var esım hayatta ızın vermez.....
Deneyimli anneler ben de otei bebe aldim ama ne zaman kullanacagiz? Her gun mu? Hasta oldugunda mi?
ben de ondan korkmuştum canım sanki tutsak yakalicaz gibi ben de gece kalkınca karnımın altını tutuyorum oğlan düşmesin diyebende korkuyorum acaba acılmamı var dıeakşama kadar elim şeyimde gezdim evin için de ağrıdan son 2 gün kaldı kontrole geçmek de bilmiyor...
canım geçmiş olsun artık riskli dönemi atlattın allah göstermesin doğum yapsan bile bebeğin sağlıkla doğacaktır allahın izniyleSelam kizlar.. Karnimda cok sertlesme oluyo demistim hatirlarsaniz doktorumu aradim bol su icip istirahat etmemi gecmezse hastaneye gitmemi soyledi.. Ben de dun icimde suphe kalmasin diye doktoruma gittim usgde kasilmalarim oldugunu gordu nst istedi ve nstde de dogum sancilarim ciktihastaneye yatirip serum takti ve 3 doz bi ilac verip nstye bagladi.. Sancilarim ilac ve serumla duzeld i ama erken dogum riskin var artik calismiycaksin ve evde de verdigim ilaci kullanip istirahat edeceksin dedi.. Cok korktum panik oldum
oh maşallah sanaSağol canım teşekkür ederimgüzel oldu ama dediğin gibi biraz yordum kendimi ama fazla da bir işim kalmadı, ütümü falan yaptım ben, hastane çantamı hazırlaması kaldı. 2 hafta sonra annem gelcek, doğuma doğru kocamla ikisine kitlerim evin temizliğini de
Maşallah senin izin de gelmiş, bebişinle bol bol dinlenirsin artık
Ben tuvalete kalkmıyorum da bebiş bazen fazla hareket ediyo gece, o zaman uyanıyorum. Dün gece sanki ayaklarıyla kaburgalarımın altını dürttü gibi geldi uyku arasında, ya da doğum pozîsyonu almasını dört gözle beklediğim için bana öyle geldi bilmiyorum. Aman çok takıldım ben bu konuya ya, hep onu düşünüyorum, dönse artık şu çocuk da normal doğum ihtimalim doğsa diye. Çarşamba günü doktor söylicek bakalım durum neymiş.
Günaydın ;
bende kendime üzülüyordum ve haftalar geçtikçe o ayakları ile itmekten belki vazgeçer falan diye düşünüyordum ama demek geçmiyormuş.bazen o itiyor ben elimle itiyorum resmen savaşıyoruz
son 2 gün izninin tadını çıkart yat dinlen uyu ohh mis gibi
yoook canım ayaklarıyla itiyo hem de zamanla daha acı şekilde itiyo
ben de sallıyorum azcık öte git diye
ben de ondan korkmuştum canım sanki tutsak yakalicaz gibi ben de gece kalkınca karnımın altını tutuyorum oğlan düşmesin diye
altta yazan hamilelik günlüğüm bile benimle aynı soruları soruyor bana "Bebeğinize hala bir isim bulamadınız mı?" anacım bulduk bulmasına da illa her kesimden bir yorum yapılmak zorunda yakimi diyor kayınvalidenin ismini koy ve bunu kendi annem bilee baskı yaparak söylüyor. neymiş "zeynep" ismi o kadar çok konuyormuş ki ilerde her 3 çocuktan birinin adı Zeynep olacakmış ve eşim de bu fikirde. sizene arkadaş onlar başka Zeynep bu 'benim tatlı kızım Zeynebim' olacak var mı
hayırlı olsun canım
aynen ben de iki gündür aynı durumdayım:)
epeydir kurutmalı çamaşır makinesi istiyordum nihayet doğumgünümde eşim aldı:)
ilginç bir d.günü hediyesi oldu ama olsun valla çok sevindim epeydir forumlarda araştırıyordum dediğim marka da olunca değmeyin keyfime:) evde eşim, iki genç çocuk, ben toplam 4 kişiyiz, hepimiz ya çalışıyor ya okuyoruz ve çamaşır epey çıkıyor. eee bebek de geliyor. haftasonlarım çamaşır yıkayıp asmakla ve kışın kuruma derdi uzadığı için salonda dahi çamaşır sergileriyle birarada yaşamakla, toplamakla falan geçiyodu. özellikle büyük ailelere ben de tavsiye ederim
Hamilelik sürecinden anladığım en temel öğreti şu oldu bana, bizim ülkemizde doğum yapmış her kadın bu konuda kendini ordiyanüs profosör zannediyor. Herşeyi o kadar muhteşem biliyorlar ki, sen sormadan sana akıl vermeye kalkıyor, karnına yüzüne bakıp yorum yapıyor. İşin komik yanı ise yökte bununla ilgili bir tez var, tez konusu ararken okumuştum, bebek bakımında doğru bilinen yanlışlar diye. Kaç kadınla yapılmış çalışma hatırlayamıyorum şimdi, bizim bu ordiyanüs proförlerin doğru diye bildiği ve uyguladığı şeylerin %90 malasef yanlış çıkıyor. Çocuklarla çalışan bir psiklog olarak, o kadar çok hatalı ebeveynlik yapıyorlar ki, kendilerinden haberi yok, sana-bana akıl vermeye kalkıyor. İnsan önce haddini bilecek.
Alkış sana Winebir:) Bana da akıl vermeye çalışanların çocuğu 3 yaşında uyku diye bir şey yok, ellerinde pizza ile geziyor, 7 yaşında anne ile yatıyor. Ben biraz kurallı olmak istiyorum diyince de gözlerini belertip ayyy ben kıyamadım diyorlar. Sanki ben caniyim, tövbe tövbe...
Ahaha aynenn :))
bu arada winebir senin onerdigin tracy hogg'un kitabinda da cok guzel anlatiyor bunlari.
kex almadiysan sana da tavsiye ederim. Pek cok yetlesmis yanlis davranisi bebeklikten itibaren biz yerlestiriyoruz aslinda. Bunun farkina varip once kendi daveanislarimizda tutarli okursak bebeklerin cocuklarin da kafasi karismiyor. Sen her temek yemediginde kizartma pizza hamburger koyarsan onune tabii ki sebze yemez yemek secer.
Teşekkür ederim canım, güzel günler görürüz inşallah yeni eşyalarımızla:)Güle güle kullan canım.... Çok güzelmiş...
Döner canım niye dönmesin, doğum anındaki kasılmalarla bile dönebiliyormuş bebiş, rahat ol sen benimki de daha dönmedi büyük ihtimalle.oh maşallah sana
ben de bekliyorum yaa sanki tekrar dönmicek gibi geliyo,azcık rahat duraydı şimdi baş aşağı duruyodu hala
Canım bana sormamışsın ama ben de yazayımCanım güle güle kullan. Hangi marka aldınız sorması ayıp:) Ben de ne zamandır kurutma makinesi istiyorum. Çamaşır makinemden de çok menun değilim aslında ama herkes ayrı al dedi. Kararsızım.
kızlar mobilyalar silinecek benimde sirkeli su yazılmış sanırım onunla mı silelim yoksa saf su ile filan mı deterjan koymak mantıklı gelmiyor sanki.... bu hafta bikaç eksiğide tamamlayıp çantayı hazırlayacağım ve odayıı
bende yürüyemiyorum canım karnım aşağıda benim çok fazla baskı yapıyo alt tarfa arkadaşlarımı soruyorum kimse bende olmadı dio e haliyle için de bi parçan var korkuyorum bişey olur mu olacak mi die..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?