Ocak annesi olarak uzaktan izledim ara ara sizleri şimdi yazmak nasipmiş.. Hayırlı doğumlar nasip etsin Rabbim cümlemize ....sabah meltemi sorduğunuz
Kitabın adı: bebek bakım sorunlarına mucize çözümler
Kitabın tamamını okumadım ama okuduğum kadarını beğendim, Allah nasip ederse uygulayacağım çok şey var :)
Hayırlı akşamlar
kızlar. ben geceleri çok terliyorum 1 aydır. bi uyanıyorum kafam belden yukarım yamyaş. üzerimi açmışım bunalıp. zatüre olmadan doğursam iyidir diyorum. bu durumda olan var mı? çok siniz bozucu..
kızlar. ben geceleri çok terliyorum 1 aydır. bi uyanıyorum kafam belden yukarım yamyaş. üzerimi açmışım bunalıp. zatüre olmadan doğursam iyidir diyorum. bu durumda olan var mı? çok siniz bozucu..
Evet ısırıcam ayaklarını oyyy
geri kaçmak istiycek çocuk anasından korkup
benim de göbüş aşağıda canım gören doğurucan diyo
senin de aşağıda sanırım.bizim midemiz daha az yanar
ama çişimiz daha çok gelir
bu arada tracy hogg un kıtabının adı neydı ve okuyanlar memnun mu? bazı sıtelerde elestırmısler yabancılara uyarlanmıs bızım yapımıza ters falan dıye elestırıler var oyle mı? bır de bıberon ve emzıkle ılgılı soruma kımse cevap vermeyecek mi(
ben de çok terliyorum çok bunalıyorum.çok ince bir yorganla yatmama rağmen.sonra da üstümü açıyorum.üşüyorum.bir ayar tutturamadım
Kızlar bende geceleri çok terliyorum ama nedenini bilmiyorum.aynen bende öyleyim. gece bazen 3 kez üstümü değiştiriyorum. saçlarım uzadığı için oldu sanıyodum ama hormonlardan demek ki.
Minikkelebekkkkk senin takvimi görünce heyecan basıo bana , 36. Haftandaın bişey kalmadı. Hazırlıkların ne duumda doğum çantan filan hazırmı
Canım daha öncede yazmıştım sana, ben nuk silikon aldım aldığım yer kauçuk için iyi değil bi süre sonra bişey yayıyo demişti. Biberon olarak chicco step anne göğsüne en benzeyenmiş onu aldım deneyip görücez. Süt sağma olarak philis avent aldım
Bende geceleri sırılsıklam uyanıyoum menapozlular gibiyim resmen
Korkma canım, ıkınma açılma yapmaz, önce sancılarla rahim ağzı açılır, sonra bebek çıksın diye ıkınılır...
Hatta ben de bir kitap vardı, sakın açılma tamamlanmadan, Dr söylemeden ıkınmayın, rahim ağzı şişer, bebek çıkamaz diyordu.,,
Kızlar, ben hastane çantamı hazırlıyorum da neler koyduğumu yazayım da bi akıl verin başka bişey var mı :44:
Kendime:
Bir pijama takımı
Bir gecelik
Hırka
Havlu-kağıt havlu
Çorap-çamaşır
10 tane gece pedi
Fotoğraf makinası-telefon şarjı(son anda koyulacak)
(Bakım ürünlerini en son koycam, diş fırçası-macunu-krem-deodorant gibi)
Bir de kraker çikolata, plastik bardak gibi şeyler koymayı düşünüyorum sona doğru.
Bebişe:
2 battaniye
2 tulum
2 ayaklı pijama
2 uzun kollu üst penye(biri hastane çıkışının üst zıbını)
2 pamuklu ince iç zıbın
2 uzun kollu alttan çıtçıtlı badi
2 kısa kollu alttan çıtçıtlı badi
2'şer şapka-eldiven-çorap
10 tane 1 numara bez
1 paket uni baby ıslak pamuk mendil
Biberon ve emzik
Ağız bezleri
Pişik önleyici krem
Var mı başka koymam gereken bişey?
evet cnm hatırladım herkesın genel fıkrını alayım dedım. tamam canım sag ol ben de ıste senın aldıklarına karar verdım gıbı emzık damaklı mı pekı
Kızlar, ben hastane çantamı hazırlıyorum da neler koyduğumu yazayım da bi akıl verin başka bişey var mı :44:
Kendime:
Bir pijama takımı
Bir gecelik
Hırka
Havlu-kağıt havlu
Çorap-çamaşır
10 tane gece pedi
Bir de kraker çikolata, plastik bardak gibi şeyler koymayı düşünüyorum sona doğru.
Bebişe:
2 battaniye
2 tulum
2 ayaklı pijama
2 pamuklu ince iç zıbın
10 tane 1 numara bez
Biberon ve emzik
Ağız bezleri
Pişik önleyici krem
bende bunları koydum aynen. bence yeterlı fazladan bı hasta bezı koydum 2 mı koysam yoksa gerek olmazmı dıyorum tasınmak da ıstemıyorum hastaneye..
ben de çok terliyorum çok bunalıyorum.çok ince bir yorganla yatmama rağmen.sonra da üstümü açıyorum.üşüyorum.bir ayar tutturamadım
Kızlar bende geceleri çok terliyorum ama nedenini bilmiyorum.
aynen bende öyleyim. gece bazen 3 kez üstümü değiştiriyorum. saçlarım uzadığı için oldu sanıyodum ama hormonlardan demek ki.
Ben 5 kiloluk ( yün ) yorgan örtüyordum, ince geldi üşüyorum diye annem 8 kiloluk yorgan yaptı saolsun anca ısınıyorum
Hormonlar herkeste farklı demek
Yakın olsaydıkda benimkinede bi el atsaydın :)) gayet başarılı canım. Benim kafamda netleşmeyen biley var şimdi bizim bebişler kış bebişinolucak inşallah. Doğumdan sonra ilk üst olarak zıbın onun üstüne normal uzun kollu önü çıtçıtlı penyeler hastane çıkışının üstü. Altına hastane çıkışının altı patikli olandan var. Ayyyy anlatamadım yani üstü 2 kat oluyo ama alt için tek ayaklı alt az değilmi iki tanemi giydirmeli.
Ben organik bi hastane çıkışı aldım zıbın ve alt ayaklısını giydirsem. Üstünede kadife hastane çıkışı alsam onun alt ve üstün giydirsem olurmu.
Son olarak battaniyelerin nasıl, önü fermuarlı olanlardan koydunmu hani tulum gibi olanlar..
Bide terlik göremedim..
Sağol canım, valla yakın olsaydık zevkle yapıverirdim nolcakseverim ben böyle hazırlık işlerini.
Anlatmak istediğini anladım, üst grubu 2 kat oluyo altı tek kat oluyo. Ben şöyle yaptım; doğuma girerken ilk giydireceklerini veriyormuşsun ya ebelere, onun için bir battaniyenin içine iç pamuklu zıbın, uzun kollu alttan çıtçıtlı badi, ayaklı tulum, çorap, eldiven, şapka, bir tane de bez koydum, battaniyeyi kurdeleyle bağlayıp vericem. Eğer ebe odaya getirdiğinde bunlar ince üşür derse, ayaklı tulumun içine ayaklı altını da giydiririm her yeri 2 kat oluryani iki kat alt üst giydireceğine bence bir tulum al, içine havaya göre giydirirsin istediğini, üstüne de tulum, rahat tutarsın çocuk da ısınır sağı solu açılmadığı için.
Battaniyelerim de birinin bir tarafı penye bir tarafı kadife(doğumdan sonra sarıp getirsinler diye ebelere vereceğim), diğeri de iki kat kalın bişey hastaneden çıkarken ikinci kat olarak sarıcam. Ben fermuarlı battaniye almadım zaten. Çok var battaniyem, ablam da verdi hiç eskimemiş, yazık dedim boşuna masraf olmasın.
Terliği de yazdım, unutmuşum, thanks
Anladım canım, o zaman bende iç zıbın altına ayaklı üstünede bi kadife tulum veririm şapka eldiven. Benim sezeryan olucak sezeryanda sen geldiğinde bebeğini giydirilmiş odada seni bekliyor oluyor o yüzden bizimkilerden birine vericem kıyafetlerini.
Bide ana kucağı yada port bebe mi diyolar öyle bişey götürüceknisin. Benim hastane uzak ana kucağı yada oto koltuğu denen şeyide alıcam yanıma. Dediğin gibi plastik tabak bardak çatal. Bide ben 2 gün kalacağım için sallama çay, nescafe, seyahat tipi su ısıtıcısıda götürücem. Çok gelen giden oluyor bizde. Kırmızı taç yaptırdım onuda unutmıyayım.
En son bi tanıdık doğum yaptı 4 valizle gitmiş hastaneye :))) yok artık dedim
Kendime:
Bir pijama takımı
Bir gecelik
Hırka
Havlu-kağıt havlu
Çorap-çamaşır
10 tane gece pedi
Bebişe:
2 battaniye
2 tulum
2 ayaklı pijama
2 pamuklu ince iç zıbın
10 tane 1 numara bez
Biberon ve emzik
Ağız bezleri
Pişik önleyici krem
ay ne bılım:)))) kendımı sıka sıka sancıyı baslatırsam dedım bı de bılmıyorumda nasıl oldugunu tskrler...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?