2014 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 221 45,4%
  • oğlumuz geliyor

OY: 251 51,5%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 4 0,8%
  • İkiz oğullarımız olacak

• ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

• üçüzlerimiz olacak

OY: 3 0,6%

• Ankete Katılan
    487
kızlar. ben geceleri çok terliyorum 1 aydır. bi uyanıyorum kafam belden yukarım yamyaş. üzerimi açmışım bunalıp. zatüre olmadan doğursam iyidir diyorum. bu durumda olan var mı? çok siniz bozucu..

amın cumlemıze ınsallah canım.....tesekkurler bılgılendırdıgın ıcn...sen de bebegını saglıkla mutlulukla buyut ınsallah:)

kızlar. ben geceleri çok terliyorum 1 aydır. bi uyanıyorum kafam belden yukarım yamyaş. üzerimi açmışım bunalıp. zatüre olmadan doğursam iyidir diyorum. bu durumda olan var mı? çok siniz bozucu..

aynen bende öyleyim. gece bazen 3 kez üstümü değiştiriyorum. saçlarım uzadığı için oldu sanıyodum ama hormonlardan demek ki.

ben de çok terliyorum çok bunalıyorum.çok ince bir yorganla yatmama rağmen.sonra da üstümü açıyorum.üşüyorum.bir ayar tutturamadım

Minikkelebekkkkk senin takvimi görünce heyecan basıo bana , 36. Haftandaın bişey kalmadı. Hazırlıkların ne duumda doğum çantan filan hazırmı

Canım daha öncede yazmıştım sana, ben nuk silikon aldım aldığım yer kauçuk için iyi değil bi süre sonra bişey yayıyo demişti. Biberon olarak chicco step anne göğsüne en benzeyenmiş onu aldım deneyip görücez. Süt sağma olarak philis avent aldım

ben de çok terliyorum çok bunalıyorum.çok ince bir yorganla yatmama rağmen.sonra da üstümü açıyorum.üşüyorum.bir ayar tutturamadım

Bende geceleri sırılsıklam uyanıyoum menapozlular gibiyim resmen

evet cnm hatırladım herkesın genel fıkrını alayım dedım. tamam canım sag ol ben de ıste senın aldıklarına karar verdım gıbı emzık damaklı mı pekı

Kızlar, ben hastane çantamı hazırlıyorum da neler koyduğumu yazayım da bi akıl verin başka bişey var mı :44:
Kendime:
Bir pijama takımı
Bir gecelik
Hırka
Havlu-kağıt havlu
Çorap-çamaşır
10 tane gece pedi
Fotoğraf makinası-telefon şarjı(son anda koyulacak)
(Bakım ürünlerini en son koycam, diş fırçası-macunu-krem-deodorant gibi)
Bir de kraker çikolata, plastik bardak gibi şeyler koymayı düşünüyorum sona doğru.
Bebişe:
2 battaniye
2 tulum
2 ayaklı pijama
2 uzun kollu üst penye(biri hastane çıkışının üst zıbını)
2 pamuklu ince iç zıbın
2 uzun kollu alttan çıtçıtlı badi
2 kısa kollu alttan çıtçıtlı badi
2'şer şapka-eldiven-çorap
10 tane 1 numara bez
1 paket uni baby ıslak pamuk mendil
Biberon ve emzik
Ağız bezleri
Pişik önleyici krem

Var mı başka koymam gereken bişey?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben 5 kiloluk ( yün ) yorgan örtüyordum, ince geldi üşüyorum diye annem 8 kiloluk yorgan yaptı saolsun anca ısınıyorum
Hormonlar herkeste farklı demek

ay ne bılım:)))) kendımı sıka sıka sancıyı baslatırsam dedım bı de bılmıyorumda nasıl oldugunu tskrler...

bende bunları koydum aynen. bence yeterlı fazladan bı hasta bezı koydum 2 mı koysam yoksa gerek olmazmı dıyorum tasınmak da ıstemıyorum hastaneye..

evet cnm hatırladım herkesın genel fıkrını alayım dedım. tamam canım sag ol ben de ıste senın aldıklarına karar verdım gıbı emzık damaklı mı pekı

Canım orasını bilmiyorum normal 1 numara emzik

Yakın olsaydıkda benimkinede bi el atsaydın :)) gayet başarılı canım. Benim kafamda netleşmeyen biley var şimdi bizim bebişler kış bebişinolucak inşallah. Doğumdan sonra ilk üst olarak zıbın onun üstüne normal uzun kollu önü çıtçıtlı penyeler hastane çıkışının üstü. Altına hastane çıkışının altı patikli olandan var. Ayyyy anlatamadım yani üstü 2 kat oluyo ama alt için tek ayaklı alt az değilmi iki tanemi giydirmeli.

Ben organik bi hastane çıkışı aldım zıbın ve alt ayaklısını giydirsem. Üstünede kadife hastane çıkışı alsam onun alt ve üstün giydirsem olurmu.

Son olarak battaniyelerin nasıl, önü fermuarlı olanlardan koydunmu hani tulum gibi olanlar..

Bide terlik göremedim..

bende bunları koydum aynen. bence yeterlı fazladan bı hasta bezı koydum 2 mı koysam yoksa gerek olmazmı dıyorum tasınmak da ıstemıyorum hastaneye..

Hasta bezim yok almadım, onu hastaneye sorcam belki veriyolardır. Evim 10 dk hastaneye, gerek olursa eşim gelip alıverir. Normal doğum olursa zaten bir gece kalınıyormuş, yarısını anca kullanırız. Ben de öyle evi taşımaya gerek görmüyorum, çoğu geri gelecek zaten koysam da fazlasını.

Kızlar bende geceleri çok terliyorum ama nedenini bilmiyorum.

aynen bende öyleyim. gece bazen 3 kez üstümü değiştiriyorum. saçlarım uzadığı için oldu sanıyodum ama hormonlardan demek ki.

Ben 5 kiloluk ( yün ) yorgan örtüyordum, ince geldi üşüyorum diye annem 8 kiloluk yorgan yaptı saolsun anca ısınıyorum
Hormonlar herkeste farklı demek

hormonların değişmesiyle yapımızda değişiyor demekki. ama bir ben değilmişim menopozlu gibi yanan ... biraz daha sabır. bebeciklerimiz iyi olsun yeter...

Sağol canım, valla yakın olsaydık zevkle yapıverirdim nolcak severim ben böyle hazırlık işlerini.
Anlatmak istediğini anladım, üst grubu 2 kat oluyo altı tek kat oluyo. Ben şöyle yaptım; doğuma girerken ilk giydireceklerini veriyormuşsun ya ebelere, onun için bir battaniyenin içine iç pamuklu zıbın, uzun kollu alttan çıtçıtlı badi, ayaklı tulum, çorap, eldiven, şapka, bir tane de bez koydum, battaniyeyi kurdeleyle bağlayıp vericem. Eğer ebe odaya getirdiğinde bunlar ince üşür derse, ayaklı tulumun içine ayaklı altını da giydiririm her yeri 2 kat olur yani iki kat alt üst giydireceğine bence bir tulum al, içine havaya göre giydirirsin istediğini, üstüne de tulum, rahat tutarsın çocuk da ısınır sağı solu açılmadığı için.

Battaniyelerim de birinin bir tarafı penye bir tarafı kadife(doğumdan sonra sarıp getirsinler diye ebelere vereceğim), diğeri de iki kat kalın bişey hastaneden çıkarken ikinci kat olarak sarıcam. Ben fermuarlı battaniye almadım zaten. Çok var battaniyem, ablam da verdi hiç eskimemiş, yazık dedim boşuna masraf olmasın.
Terliği de yazdım, unutmuşum, thanks

Anladım canım, o zaman bende iç zıbın altına ayaklı üstünede bi kadife tulum veririm şapka eldiven. Benim sezeryan olucak sezeryanda sen geldiğinde bebeğini giydirilmiş odada seni bekliyor oluyor o yüzden bizimkilerden birine vericem kıyafetlerini.

Bide ana kucağı yada port bebe mi diyolar öyle bişey götürüceknisin. Benim hastane uzak ana kucağı yada oto koltuğu denen şeyide alıcam yanıma. Dediğin gibi plastik tabak bardak çatal. Bide ben 2 gün kalacağım için sallama çay, nescafe, seyahat tipi su ısıtıcısıda götürücem. Çok gelen giden oluyor bizde. Kırmızı taç yaptırdım onuda unutmıyayım.

En son bi tanıdık doğum yaptı 4 valizle gitmiş hastaneye :))) yok artık dedim

En son bi tanıdık doğum yaptı 4 valizle gitmiş hastaneye :))) yok artık dedim[/QUOTE]

4 valiz miii ben de hazırladım kendime bir pijama bir de eşofman altı ile sweat aldım 2 külot 4-5 mesane pedi 3-4 hasta bezi emzirme atleti koydum bebeğe iç zıbın çıtçıtlı bady alt üst takım bir de penye battaniye koydum bunlar hemen giydirilecek bir de yedek alt üst takım aldım çıkarken de sarmaya kalın battaniyelerden aldım bebeğe 15 tane falan bebek bezi ıslak mendil ıslak havlu aldım bir tek terliğim kaldı benim de sabolardan alayım diyorum

Canım ben şimdilik normal doğum istediğim için böyle hazırladım. Ama olur da sezeryan olacağım belli olursa sonlara doğru biraz daha eklerim bu koyduklarımdan, acil sezeryan olursa da eşim getirir evden, çünkü sezeryanda 2 gece kalınıyo.
Bebek arabamızı ve araba koltuğu setini teyzesi ve halası hediye alacak, o yüzden doğumdan sonra alınacak onlar, evim de 10 dk zaten o yüzden yanımda olmayacak onlar.
Ayrıca o 4 valiz hazırlayan arkadaşına bi sorar mısın Allah aşkına ne koymuş içine çok merak ettim

Son düzenleyen: Moderatör:

ben henüz hazırlamadım ama aklıma gelenlerle hazırladığım bi listem var. onu paylaşayım.

pijama, gecelik sabahlık
havlu, havlu kağıt, nevresim takımı
terlik, çorap, çamaşır
makyaj m.
göğüs ucu kremi, göğüs pedi. (sütyen içinde ucu değdikçe tahriş etmesin diye)
taç, tarak, krem, diş m. -fırçası
kirliler için bi torba
ped, hastane bezi

bebek için şunları yazdım

hastane çıkış takımı (her parçadan 2'şer 3'er)
bebek bezi
battaniye 2penye, bi tane daha kalın)
biberon, emzik, kaşık (bu silikon kaşıklardan. bunu koydum çünkü bi arkadaşım ilk seferinde emziremedim ama gelen ilk sıvıyı o kaşıkla verdim demişti. mantıklı bi tedbir gibi geldi)
pamuk, ıslak mendil
pişik kremi
mama
havlu
bebek için altına sermeye çarşaf
ağız bezi

ikramlar için

bebek çikolatası , kolonya, bebek şekeri
ve hatıra kalması için anı defteri ile bir kalem koyuyorum.

bunlar bir valize sığar umarım

ay ne bılım:)))) kendımı sıka sıka sancıyı baslatırsam dedım bı de bılmıyorumda nasıl oldugunu tskrler...

Önemli değil canım da, o kadar ıkınmak hemeroid yahut daha kötüsü çatlağa sebep olabilir, bir çözümü yok mu bu derdinin...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…