Ben 5 kiloluk ( yün ) yorgan örtüyordum, ince geldi üşüyorum diye annem 8 kiloluk yorgan yaptı saolsun anca ısınıyorum
Hormonlar herkeste farklı demek
Kızlar, ben hastane çantamı hazırlıyorum da neler koyduğumu yazayım da bi akıl verin başka bişey var mı :44:
Kendime:
Bir pijama takımı
Bir gecelik
Hırka
Havlu-kağıt havlu
Çorap-çamaşır
10 tane gece pedi
Fotoğraf makinası-telefon şarjı(son anda koyulacak)
(Bakım ürünlerini en son koycam, diş fırçası-macunu-krem-deodorant gibi)
Bir de kraker çikolata, plastik bardak gibi şeyler koymayı düşünüyorum sona doğru.
Bebişe:
2 battaniye
2 tulum
2 ayaklı pijama
2 uzun kollu üst penye(biri hastane çıkışının üst zıbını)
2 pamuklu ince iç zıbın
2 uzun kollu alttan çıtçıtlı badi
2 kısa kollu alttan çıtçıtlı badi
2'şer şapka-eldiven-çorap
10 tane 1 numara bez
1 paket uni baby ıslak pamuk mendil
Biberon ve emzik
Ağız bezleri
Pişik önleyici krem
Var mı başka koymam gereken bişey?
kızlar. ben geceleri çok terliyorum 1 aydır. bi uyanıyorum kafam belden yukarım yamyaş. üzerimi açmışım bunalıp. zatüre olmadan doğursam iyidir diyorum. bu durumda olan var mı? çok siniz bozucu..
slm kızlar ne zamandır yazamadm umarım herkes iyidir ben de sırt ağrılarıyla uğraşıyorum ağırlaştım artık
ım
Hoşgeldin berianur, başka bir topikten tanıyorum, nasılsın, nasıl gidiyor hamilelik...
Hoşbuldum dilzar:)
İyiyim çok şükür , iyi diyeyim inş iyi olur.. Son iki haftam biraz zor geçti onun dışında iyiyim çok şükür..
Sen nasılsın nasıl gidiyor
Hoşgeldin berianur, başka bir topikten tanıyorum, nasılsın, nasıl gidiyor hamilelik...
Canım orasını bilmiyorum normal 1 numara emzik
Yakın olsaydıkda benimkinede bi el atsaydın :)) gayet başarılı canım. Benim kafamda netleşmeyen biley var şimdi bizim bebişler kış bebişinolucak inşallah. Doğumdan sonra ilk üst olarak zıbın onun üstüne normal uzun kollu önü çıtçıtlı penyeler hastane çıkışının üstü. Altına hastane çıkışının altı patikli olandan var. Ayyyy anlatamadım yani üstü 2 kat oluyo ama alt için tek ayaklı alt az değilmi iki tanemi giydirmeli.
Ben organik bi hastane çıkışı aldım zıbın ve alt ayaklısını giydirsem. Üstünede kadife hastane çıkışı alsam onun alt ve üstün giydirsem olurmu.
Son olarak battaniyelerin nasıl, önü fermuarlı olanlardan koydunmu hani tulum gibi olanlar..
Bide terlik göremedim..
ben henüz hazırlamadım ama aklıma gelenlerle hazırladığım bi listem var. onu paylaşayım.
pijama, gecelik sabahlık
havlu, havlu kağıt, nevresim takımı
terlik, çorap, çamaşır
makyaj m.
göğüs ucu kremi, göğüs pedi. (sütyen içinde ucu değdikçe tahriş etmesin diye)
taç, tarak, krem, diş m. -fırçası
kirliler için bi torba
ped, hastane bezi
bebek için şunları yazdım
hastane çıkış takımı (her parçadan 2'şer 3'er)
bebek bezi
battaniye 2penye, bi tane daha kalın)
biberon, emzik, kaşık (bu silikon kaşıklardan. bunu koydum çünkü bi arkadaşım ilk seferinde emziremedim ama gelen ilk sıvıyı o kaşıkla verdim demişti. mantıklı bi tedbir gibi geldi)
pamuk, ıslak mendil
pişik kremi
mama
havlu
bebek için altına sermeye çarşaf
ağız bezi
ikramlar için
bebek çikolatası , kolonya, bebek şekeri
ve hatıra kalması için anı defteri ile bir kalem koyuyorum.
bunlar bir valize sığar umarım
Sorma, kıyafetleri koyarken hep düşündüm bu buna yakışır, şunu giydirip getirsinler yanıma diye hep hayal ettim minik kuzumu. Neye benzicek, kıyafetlerin içinde nasıl duracak hayal etmesi bile heyecanlandırıyo insanıhazırladığın cicilerle kızını hayal etsenegiydirmişler cicilerini getiriyorlar kucağına basıyor yaygarayı ufaklık
yeni doğanlar için külotlu çoraplar var. ya da yumuşak bir havlu koy kaloriferde ısıtır bacaklarına sarar sonra battaniyeyle kundak yaparsın.. benim kızım 2 aylık her banyodan sonra öyle yapıyorum. bıirde sıcak su torbası götür bebeğe değmeyecek uzaklıkta beşiğe koyarsın beşiğin içini ısıtır. bir deee :) bebek battaniyeleri oluyor ya kundaklık için değilde normal battaniye gibi ondan götür. hastaneni beşiğinde uyduruktan bir yatak oluyor sadece.onu altına serersin.
bebeğin bacaklarını sıcak tutmaya çalışın gaz sancısı olmasın.. mesela altına küçük çorak sonra külotlu çorap sonra hastane çıkşının altı şeklinde giydir bence:)
Evett yumurtladik mi, hangi gun yumurtladik. Birisi silkeleyme yontemi onerir oteki jel onerir. Hep birlikte sat gunleri icin geri sayiyorduk. Simdi dogum icin gun sayiyoruz cok sukur :)Kızlar bende ikinizi başka bi topikten hatırlıyorum. Ünlügül vardı o topiğin aktif, hep beraber ovulasyon testi kullanıyoduk. Topidik te ordan. Nerden nereye geldik çok şükür.
Ne kadar guzel anlattin, cok tesekkur ederiz :))merhabalar 24 eylülde kızımı kucağıma aldım sizin yaşadığınız bu heyecanları bende yaşadım:) şimdi 2 aylığız alıştık birbirimize...ben spinal sezeryan oldum.. bebeğimiz daha doğuma 10 gün varken 4 kilonun üzerine çıktı çünkü. doktorum normal doğumu önermedi o yüzden sezeryan oldum. valla ben çok da rahattım. normal doğum yapıp 1 ay oturamayan arkadaşlarım varken ben bir hafta sonra misafir ağırlamaya başladım. şimdi de dikişim ince bir kalemle çizilmiş gibi duruyor. göbeğim falan da kalmadı.Allaha şükür bebeğimde sağlıklı.. sütümde geldi.. hani şu sezeryanı öcü gibi gösterenlere inanmayın diye söylüyorum..ben de normal doğum istiyordum en başından beri epidural bile istemiyodum o acıyı yaşamak istiyorum diyordum. ama Allah nasip etmedi. alttan birsürü dikişim olacağına karnımdan bir dikişle kurtuldum... :)
Ben şunu demek istiyorum özellikle ilk doğum yapacak olanlar için. herkes bebeği kucağına aldığında bütün dertlerden kurtulacağınızı söylüyor değil mi? bence eksik:) hamilelik sıkıntılarınız anında bitiyor ama o rutin sakin hantal canınız ne isterse onu yaptığınız hayat bitip de birden devamlı bakıp emzirmeniz gereken ha bire ağlayan 2 gün önce eşinizle koyun koyuna yatarken şimdi bir yatakta hareket edemeden bebekle ilgilenmek zorunda olmak insanı bunaltıyor... hayatınızın hiç bir zaman eskisi gibi olmayacağı gerçeği ile başbaşa kalıyorsunuz.. uzunca bir süre eşinizle beraber kahvaltı yapamayacaksınız uzun..kahvaltı bile yapamayacaksınız belki de:) aynı anda yatağa girip aynı anda uyumayacaksınız...beraber sinemaya gitmeniz bir kaç ay alacak... bir sürü şeyden mahrum kalacaksınız... işte yaklaşık 2 hafta bunları düşüneceksiniz:) ama geçecek:) yeni doğan bebeğinizin dünyaya adapte olmaya çalıştığını unutmayın.. bu dünya da kendini yalnız korunmasız hissediyor ve tek tanıdığı sizsiniz. onu kendinizden mahrum bırakmayın. kucağa alışır diyenlere aldırmayın. bebeğinizi koynunuza alın ve özellikle yalnız emzirin.. herkes emzirmeyle ilgili bir şey söyler o yüzden yalnız emzirin ki kimse moralinizi bozmasın...ilk günlerde emmekle ilgili sıkıntılarınız olacak korkmayın yalnız değilsiniz herkes yaşıyor bunları...lohusa yatağınızı çocuk odasına ya da yatak odasına kurun oturma odasına kurmayın (benim gibi) sonra gelen bişey der ve siz ağlamaktan helak olursunuz. hem bu size bebeğinizle yalnız kalma fırsatı verir... size tracy hogg'ın yeni annelere mucizevi öneriler adlı kitabını şiddetle tavsiye ediyorum mutlaka doğumdan önce doğumdan sonra okuyun... merak ettiklerinizi bana sorun:) ALlah yardımcınız olsun.. Hoşçakalın...
Yiyorum ben canim ya.Günaydınnn kızlar nasılsınız sız sucuk yıyor musunuz???????ben hıc yemedım hamılelgım boyunca ama bugun yedım?
Yiyorum ben canim ya.
Evett yumurtladik mi, hangi gun yumurtladik. Birisi silkeleyme yontemi onerir oteki jel onerir. Hep birlikte sat gunleri icin geri sayiyorduk. Simdi dogum icin gun sayiyoruz cok sukur :)
Berianur hosgeldin canim :)
yeni doğanlar için külotlu çoraplar var. ya da yumuşak bir havlu koy kaloriferde ısıtır bacaklarına sarar sonra battaniyeyle kundak yaparsın.. benim kızım 2 aylık her banyodan sonra öyle yapıyorum. bıirde sıcak su torbası götür bebeğe değmeyecek uzaklıkta beşiğe koyarsın beşiğin içini ısıtır. bir deee :) bebek battaniyeleri oluyor ya kundaklık için değilde normal battaniye gibi ondan götür. hastaneni beşiğinde uyduruktan bir yatak oluyor sadece.onu altına serersin.
bebeğin bacaklarını sıcak tutmaya çalışın gaz sancısı olmasın.. mesela altına küçük çorak sonra külotlu çorap sonra hastane çıkşının altı şeklinde giydir bence:)
Canim benim doktorum rahat biridir ama bana salam sucuk sosis konserve cips ciger yeme demisti. Bir kez pizza yedim, canim cektiginde de iyice pisirip sucuk yiyorum. Cips de yedim. Donmus deniz urunu de yedim ama korkuyor insan tabii. İnsallah abartnadigimiz surece sorun olmaz.ya aslında herkes dıyor fazla ırdelememek lazım ama ınsan sonradan vıcdan azabı cekıyor. ben bugune kadar hamılelıgın basından berı su hazır pızzalar var ya ondan 4 kez yemısımdır ama sonradan pısman oluyor ama canım cektı ne yapayım o kadardan da bır sey olmaz dıyorum kendı kendıme.mesela onların ustunde de salam sosıs oluyor ve tamam mesela pınarın ya da super freshın ama gene de ınsan emın olamıyor
Ahaha benim esim bana cok tuhaf bir bakis atmisti anlatinca, yap demeye cesaret etmedim :)) ama ovulasyon testi kullanip illa bu gece olacak diye ustune atlamistim 3 gece :))):))))))) ayyy koptum sabah sabah, ben o silkelemeyi unutmuştum bi an hatırladım eşimin sirkelediği günleri :)) adamda garibim nerden duyuyosun bunları derbdururdu , kim ne derse onu yapıyoduk. Onlardan biri işe yaradı ama hangisi tabi önce Allah nasip etti
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?