2014 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 221 45,4%
  • oğlumuz geliyor

OY: 251 51,5%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 4 0,8%
  • İkiz oğullarımız olacak

• ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

• üçüzlerimiz olacak

OY: 3 0,6%

• Ankete Katılan
    487
Ben 5 kiloluk ( yün ) yorgan örtüyordum, ince geldi üşüyorum diye annem 8 kiloluk yorgan yaptı saolsun anca ısınıyorum
Hormonlar herkeste farklı demek

Hoşgeldin berianur, başka bir topikten tanıyorum, nasılsın, nasıl gidiyor hamilelik...

hazırladığın cicilerle kızını hayal etsene giydirmişler cicilerini getiriyorlar kucağına basıyor yaygarayı ufaklık

kızlar. ben geceleri çok terliyorum 1 aydır. bi uyanıyorum kafam belden yukarım yamyaş. üzerimi açmışım bunalıp. zatüre olmadan doğursam iyidir diyorum. bu durumda olan var mı? çok siniz bozucu..

ben de çok terliyorum ama hormonlara değil de kilolarıma bağlıyordum ben de nasıl soğudu havalar öyle buz kesti diyor herkes ama daha kabanlarımı giymek bile kısmet olmadı daha :76:

slm kızlar ne zamandır yazamadm umarım herkes iyidir ben de sırt ağrılarıyla uğraşıyorum ağırlaştım artık
ım

şöyle yüzüstü yere yatsam, bi masaj yapan olsa şöyle kütürdete kütürdete ayaktayken değil de yatınca biliyorum ağrıları, felaket oluyor

Hoşbuldum dilzar:)
İyiyim çok şükür , iyi diyeyim inş iyi olur.. Son iki haftam biraz zor geçti onun dışında iyiyim çok şükür..
Sen nasılsın nasıl gidiyor

Geçmiş olsun, canım inşallah geçici bir zorlktur yaşadığın....

Ben de iyiyim, yani hamileliğin rutin şikayetleri var...

Kızım şu anda tablete tekme mi atıyor desem omuz mu? Her an düşürebilir... Böyle hareket edince daha mutlu oluyorum, nedense... Çok şükür....

Gündüz daha sakin, gece daha hareketli, umarım doğduğunda da gece kuşu olmaz...

Senin bebeğinin cinsiyeti neydi.?

Hoşgeldin berianur, başka bir topikten tanıyorum, nasılsın, nasıl gidiyor hamilelik...

Kızlar bende ikinizi başka bi topikten hatırlıyorum. Ünlügül vardı o topiğin aktif, hep beraber ovulasyon testi kullanıyoduk. Topidik te ordan. Nerden nereye geldik çok şükür.

merhabalar 24 eylülde kızımı kucağıma aldım sizin yaşadığınız bu heyecanları bende yaşadım:) şimdi 2 aylığız alıştık birbirimize...ben spinal sezeryan oldum.. bebeğimiz daha doğuma 10 gün varken 4 kilonun üzerine çıktı çünkü. doktorum normal doğumu önermedi o yüzden sezeryan oldum. valla ben çok da rahattım. normal doğum yapıp 1 ay oturamayan arkadaşlarım varken ben bir hafta sonra misafir ağırlamaya başladım. şimdi de dikişim ince bir kalemle çizilmiş gibi duruyor. göbeğim falan da kalmadı.Allaha şükür bebeğimde sağlıklı.. sütümde geldi.. hani şu sezeryanı öcü gibi gösterenlere inanmayın diye söylüyorum..ben de normal doğum istiyordum en başından beri epidural bile istemiyodum o acıyı yaşamak istiyorum diyordum. ama Allah nasip etmedi. alttan birsürü dikişim olacağına karnımdan bir dikişle kurtuldum... :)
Ben şunu demek istiyorum özellikle ilk doğum yapacak olanlar için. herkes bebeği kucağına aldığında bütün dertlerden kurtulacağınızı söylüyor değil mi? bence eksik:) hamilelik sıkıntılarınız anında bitiyor ama o rutin sakin hantal canınız ne isterse onu yaptığınız hayat bitip de birden devamlı bakıp emzirmeniz gereken ha bire ağlayan 2 gün önce eşinizle koyun koyuna yatarken şimdi bir yatakta hareket edemeden bebekle ilgilenmek zorunda olmak insanı bunaltıyor... hayatınızın hiç bir zaman eskisi gibi olmayacağı gerçeği ile başbaşa kalıyorsunuz.. uzunca bir süre eşinizle beraber kahvaltı yapamayacaksınız uzun..kahvaltı bile yapamayacaksınız belki de:) aynı anda yatağa girip aynı anda uyumayacaksınız...beraber sinemaya gitmeniz bir kaç ay alacak... bir sürü şeyden mahrum kalacaksınız... işte yaklaşık 2 hafta bunları düşüneceksiniz:) ama geçecek:) yeni doğan bebeğinizin dünyaya adapte olmaya çalıştığını unutmayın.. bu dünya da kendini yalnız korunmasız hissediyor ve tek tanıdığı sizsiniz. onu kendinizden mahrum bırakmayın. kucağa alışır diyenlere aldırmayın. bebeğinizi koynunuza alın ve özellikle yalnız emzirin.. herkes emzirmeyle ilgili bir şey söyler o yüzden yalnız emzirin ki kimse moralinizi bozmasın...ilk günlerde emmekle ilgili sıkıntılarınız olacak korkmayın yalnız değilsiniz herkes yaşıyor bunları...lohusa yatağınızı çocuk odasına ya da yatak odasına kurun oturma odasına kurmayın (benim gibi) sonra gelen bişey der ve siz ağlamaktan helak olursunuz. hem bu size bebeğinizle yalnız kalma fırsatı verir... size tracy hogg'ın yeni annelere mucizevi öneriler adlı kitabını şiddetle tavsiye ediyorum mutlaka doğumdan önce doğumdan sonra okuyun... merak ettiklerinizi bana sorun:) ALlah yardımcınız olsun.. Hoşçakalın...

yeni doğanlar için külotlu çoraplar var. ya da yumuşak bir havlu koy kaloriferde ısıtır bacaklarına sarar sonra battaniyeyle kundak yaparsın.. benim kızım 2 aylık her banyodan sonra öyle yapıyorum. bıirde sıcak su torbası götür bebeğe değmeyecek uzaklıkta beşiğe koyarsın beşiğin içini ısıtır. bir deee :) bebek battaniyeleri oluyor ya kundaklık için değilde normal battaniye gibi ondan götür. hastaneni beşiğinde uyduruktan bir yatak oluyor sadece.onu altına serersin.
bebeğin bacaklarını sıcak tutmaya çalışın gaz sancısı olmasın.. mesela altına küçük çorak sonra külotlu çorap sonra hastane çıkşının altı şeklinde giydir bence:)

Hemen hemen aynı şeyleri düşünmüşüz, okuyunca rahatlıyorum ben böyle şu silikon kaşıklardan ben de alacaktım, daha erken demiştim ama alsam iyi olacak galiba, ememezse kuzum dediğin gibi o ilk sütü vermek için kaşık lazım olacak.

hazırladığın cicilerle kızını hayal etsene giydirmişler cicilerini getiriyorlar kucağına basıyor yaygarayı ufaklık
Sorma, kıyafetleri koyarken hep düşündüm bu buna yakışır, şunu giydirip getirsinler yanıma diye hep hayal ettim minik kuzumu. Neye benzicek, kıyafetlerin içinde nasıl duracak hayal etmesi bile heyecanlandırıyo insanı

Benim de var o battaniyelerden, normal bizim kullandığımız battaniyelerin küçük boyutlusu. Onlardan alayım bari bi tane de hastanedeki bebek beşiğinin içine katlar koyarım.

Kızlar bende ikinizi başka bi topikten hatırlıyorum. Ünlügül vardı o topiğin aktif, hep beraber ovulasyon testi kullanıyoduk. Topidik te ordan. Nerden nereye geldik çok şükür.
Evett yumurtladik mi, hangi gun yumurtladik. Birisi silkeleyme yontemi onerir oteki jel onerir. Hep birlikte sat gunleri icin geri sayiyorduk. Simdi dogum icin gun sayiyoruz cok sukur :)

Berianur hosgeldin canim :)

Ne kadar guzel anlattin, cok tesekkur ederiz :))
sana bebeginle birlikte saglikli mutlu guzel gunler diliyorum. Darisi hepimizin basina :)
yazdigin herseye katiliyorum, bunlari bir anneden duymak da insani rahatlatiyor.
ben de tracy hogg'un kitabini bitirmek uzereyim, altini cizerek okuyorum. :) daha sonra yanimda tutup basvuracagim bir kitap okacagini dusunuyorum.
Sevgiler :)

Yiyorum ben canim ya.

ya aslında herkes dıyor fazla ırdelememek lazım ama ınsan sonradan vıcdan azabı cekıyor. ben bugune kadar hamılelıgın basından berı su hazır pızzalar var ya ondan 4 kez yemısımdır ama sonradan pısman oluyor ama canım cektı ne yapayım o kadardan da bır sey olmaz dıyorum kendı kendıme.mesela onların ustunde de salam sosıs oluyor ve tamam mesela pınarın ya da super freshın ama gene de ınsan emın olamıyor

Evett yumurtladik mi, hangi gun yumurtladik. Birisi silkeleyme yontemi onerir oteki jel onerir. Hep birlikte sat gunleri icin geri sayiyorduk. Simdi dogum icin gun sayiyoruz cok sukur :)

Berianur hosgeldin canim :)

:))))))) ayyy koptum sabah sabah, ben o silkelemeyi unutmuştum bi an hatırladım eşimin sirkelediği günleri :)) adamda garibim nerden duyuyosun bunları derbdururdu , kim ne derse onu yapıyoduk. Onlardan biri işe yaradı ama hangisi tabi önce Allah nasip etti

Kızlar 35 bitmek üzere. Sizde benim gibimisiniz. Her gece acaba bu gecemi diye yatıyorum. Sureklı korku hakim bende. Sanırım korkmaya başladım artık. Karnım kasılıyor ara ara devamı gelecekmi diye bekliyorum resmen. Napcaz ya ( :)

Sağol canm, o çoraplara bi bakayım yarın son eksikleri almaya çıkıcaz inşallah. O dediğin battaniyeden var bende onu koyarım o zaman. Bide şu fermuarlı pofuduk battaniyeler çok hoşuma gidiyor onlardanda alıcam işe yararmı bilmiyorum

Canim benim doktorum rahat biridir ama bana salam sucuk sosis konserve cips ciger yeme demisti. Bir kez pizza yedim, canim cektiginde de iyice pisirip sucuk yiyorum. Cips de yedim. Donmus deniz urunu de yedim ama korkuyor insan tabii. İnsallah abartnadigimiz surece sorun olmaz.
Ahaha benim esim bana cok tuhaf bir bakis atmisti anlatinca, yap demeye cesaret etmedim :)) ama ovulasyon testi kullanip illa bu gece olacak diye ustune atlamistim 3 gece :)))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…