2014 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 221 45,4%
  • oğlumuz geliyor

OY: 251 51,5%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 4 0,8%
  • İkiz oğullarımız olacak

• ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

• üçüzlerimiz olacak

OY: 3 0,6%

• Ankete Katılan
    487

Arkadaşım çok geçmiş olsun. İnşallah kısa süre de iyileşirsin.

Gostermedi canim, simdi de artik dondu dr bundan sonra goremeyiz dedi. Bir kere bile goremedik yuzunu
Cinsiyeti de 5 aylikta ogrendik. Nazli kizim nazli kizim diye diye esim dedi nazli koyalim sunun adini

Bizim oğlan da 12 haftadır bizi merakla bekletiyor. her kontrole bu sefer yüzünü görebilecekmiyiz diye gidiyoruz, hevesimiz bir sonraki kontrale kalarak ayrılıyoruz. Dün kontrole gittik, 2kilo olmuş, boyu da 44cm'miş. Pozisyonunu da almış:)) Benim doğum anında istediğim 3 şey vardı, doktorla onu konuştuk, hepsine ok, dedi. Şimdi heyecanla 2 haftaki kontrolü bekliyorum, yüzünü döner de bize gösterir mi diye? Dün tüm gün perde baktık eşimle imç çarşısında. O kadar pahalı ki, sadece tülüne 500 istiyorlar(

Kesinlikle, haklısın. Şikayet ettiği tüm davranışları anneleri kendi alıştırıyor. Arkadaşın 9 aylık kızı var. Hiç gece uyuyamadığın bahsediyor. Ben de nasıl uyutuyorsun diye sordum. O da meme emerken uyuduğunu söyledi. Öyle uyumayı seviyor dedi. Ben de senin işine öyle gelmiş olmasın dedim, gülüştük hatta. Eee meme uyku nesnesi haline geldiyse vay annenin haline, meme olmadan asla uyumaz bu çocuk. Sonra da niye uyumuyor diyor...

Canım ben doğumhaneden çıkarırken sarsınlar diye bi battaniye ayarladım içine de; bir tane pamuklu iç zıbın, uzun kollu alttan çıtçıtlı badi, ayaklı alt, ayaklı tulum, şapka, eldiven, çorap ve bez koydum. Lahana gibi saracaklar kuzumu bu saydıklarımdan birer kat daha koydum çantaya. Normal doğum olursa yeter ama sezeryan olacak olursam birer kat daha koyarım bunlara ek.

Canım Allah yardımcınız olsun, oğlun zamanını bekler de annesinin kucağına gelir inşallah hemen

Canım henüz doğum yapmadım ama kabızlık ve hemoroid sorunu olan biri olarak söylüyorum. Nette gezinirken okuduğum ve bana iyi gelen birşeyi paylaşabilirim seninle. Ikınırken biliyorsun daha çok yırtılma oluyor, bu yüzden ıkınmayın, ne kadar çıkartabiliyorsanız o kadar yapın ve tamamen gelmesini bekleyin diyor, lifli yiyeceklere devam diyor, bir de ben zeytinyağı sürüyorum her wc'den sonra, kolay çıkmasına yardımcı olsun diye. Şu an sorunum bitti, bu yöntemle çözüme kavulşturdum.

Emzik olarak nuk damaklı silikonlu aldım. Biberon da dr.brown alacağım, ama henüz alamadım. Kitabın okuduğum kısmı ile beğendim ve bana mantıklı gelen bir sürü yanı var. Uygulamayı planlıyorum ben. Eleştirileri okumadım ama toplum olarak biz koruyucu ve kollayıcı özelliği çok fazla olan bir toplumuz. Batı ise yetikin benlik durumunda olan bir toplum. Bu yüzden bizim annelerimize çok katı ve uygulaması zor gelmiş olabilir. Çünkü, bizde bebek ağlamasın, yeter ki uyusun ama nasıl olursa olsun mantığı var. Bu yüzden kitabı eleştirmiş olabililer. Aynı bakış açısı "normal doğum" için de söz konusu. Doktorumuzda aynı şeyi söyledi. Yabancı kadınlar daha kolay doğuruyor çünkü bunun bir süreç olduğunu, ve bu süreçte ağrı ve sancıyı da normal olaal kabul ediyor diyor. Bizim kadınlarımız için ise, normal doğum deyince akıllarına eyvah, acı, sancı, ağrı kavramları geliyor akıllarına. Böyle olunca da rahim kasılıyor, açılma olmuyor, veya direk sezeryan...

kızlar. ben geceleri çok terliyorum 1 aydır. bi uyanıyorum kafam belden yukarım yamyaş. üzerimi açmışım bunalıp. zatüre olmadan doğursam iyidir diyorum. bu durumda olan var mı? çok siniz bozucu..

Bir ay önce aynı şeyi yaşadım, alt sonumun yolu enfeksiyonu tanısı ile 2 kutu antibiyotik kulandım ve hala tam olarak öksürüğüm geçmedi. herhalde hormonlarımızdan dolayı, üzerini değiştir ki, hastalanmayasın...

Canım süpersin, daha ne olsun:)) Koymuşsun herşeyi...Normal doğum istiyorsan, haddimi aşmadan, birşey söylemek istiyorum. Dün yoga hocası söyledi, hatta deneyimletti bize. Şimdi Kelimelerin beden üzerinde etkisi var. Doğum esnasında "evet, bebeğim, hoşgeldin" veya sadece "evet" diye bağırmak rahmi rahatlatıyor ve "hayır" dersen de rahim kasılmaya devam ediyor. İstersen dene, oturup, nefes alıp vermeye odaklan ve önce içinde "evet" de, bedenin ne durumda ona bak, sonra "hayır" de, tekrar bedenine bak..

herkese slm
ben aralık annesi olucam allah izin verirse rabbim hepimize kolay doğum nasip etsin inşallah yavrularımızı sağlıcakla hayırla alalım kucağımıza inşallah
sizden ricam hamile kalamayan bir arkadaşım için 41 ayetel kürsi topluyorum malum biz aralık anneleri azaldık artık
diğer ayların annelerinden de destek alabilirsem tamamlıcam inşallah
okuyanlar mesajı beğenirlerse saymam kolay olacak
şimdiden okuyan okumayan bütün arkadaşlardan allah razı olsun...

Canim ben üstüne bir zibin onun üstüne takimin yandan citcitli üstü

Altina takimin içindeki bi ayaklı bi ayaksiz 2 alt koydum. Ayaksiz icine giydirilecek ayağına çorap sonra da ayaklı alt giydirilecek. Yani altı da 2 kat. Tek kat alt yetmez bence. Bunun dışında battaniye eldiven şapka bez koydum. Bunlar hemsireye verilecek. Valize ise 2ser takım daha koydum.

kızlar aranıza pek katılamıyorum ama bnde ocak annesi olucam inş,hafif kasılmalarım ağrılarım var geceleri uyumak baya zorlaştı sizde durumlar nasıl?

kızlar bnm 2. bebeğim inş normal doğum istiyorum yine ama korku başladı 2. daha kolay olur dedi dr ancak buara çevremde 2. bebeğini doğuranlar daha zordu diyor korkuyorum

Valla canım çok sevinirim okumak istiyorum çünkü
Bu arada senin tez nasıl gidiyo? En son sunum yapmıştın galiba, sonuç gelmedi mi hala, kabul ettiler mi?

Aşkolsun canım had ne demek :) sen duyduklarını söyle böyle, elbet işimize yarar, denerim bakalım doğum anında aklıma gelirse

kızlar aranıza pek katılamıyorum ama bnde ocak annesi olucam inş,hafif kasılmalarım ağrılarım var geceleri uyumak baya zorlaştı sizde durumlar nasıl?
Hoşgeldin arkadaşım son zamanlar dertler artacak bence daha sık gelmelisin
Benim kasılma ağrı sızı gündüzleri oluyo, Allah'a şükür geceleri rahatım henüz ama sabah işe gitmek için yataktan kalkarken ağlamak istiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…