2014 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 221 45,4%
  • oğlumuz geliyor

OY: 251 51,5%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 4 0,8%
  • İkiz oğullarımız olacak

• ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

• üçüzlerimiz olacak

OY: 3 0,6%

• Ankete Katılan
    487
Günaydın arkadaşlar çok moralim bozuk dün akşam annemin rahim kanseri olduğunu öğrendim. İçim daralıyor nefes alamıyorum

Geçmiş olsun elifcik, Annenden hayılı güzel haberleri bekliyoruz doktora gidince haber ver bizede. Arkadaşaında dediği gibi üniv hastanelerine gitse daha iyi olur vakit kaybetmemiş olur

Hurafe olduğunu çok iyi biliyorum ama ben de kestiremedim.Ama doğuma az kala kolay kullanabileceğim şekilde kestirsem diyorum.

ben 2 kere kestirdim canım tabi sonra çok kısa kestiler uzamıyor diye pişman oldum ama
bence çokta takılma böyle şeylere,

merhaba canım,

bebeğin için endişe etme çünkü demirimizi onlar emiyor zaten, senin demirinin düşme sebebi de kan hacmindeki artış ve bebeğini beslemen.
benim de gebelik öncesi 13,7 olan demirim, 6 aylık hamileyken 12'ye düşmüştü. şu an 8. aydayım ve ne durumda olduğunu bilmiyorum. (demir ilacımı aksatmadan kullanmama rağmen)
esasen yediğimiz besinlerde demir var, et, baklagil, yumurta, pekmez, yeşil yapraklı sebzeler bunlardan birkaçı. ama senin de tespit ettiğin gibi bu besinlerin yanında kalsiyum içeren besin tüketmek emilimini azaltıyor. c vitamini ise emilimini artırıyor. bu yüzden ben ana yemeklerin yanında yoğurt yemek yerine salata yiyorum. demir hapını içerken de c vitamini içeren bir meyve yiyorum yanında. yoğurt ve sütü ara öğünlerde tüketiyorum.
sen de bu şekilde ayarlayabilirsin, sağlıklı bir hamilelik ve doğum dilerim.

Hurafe olduğunu çok iyi biliyorum ama ben de kestiremedim.Ama doğuma az kala kolay kullanabileceğim şekilde kestirsem diyorum.

merhabalar,

benim saçlar da aldı başını gidiyor, aynen popo çatalına kadar geldi:) hem hamilelikte gürleşip güzelleştiği kıyamadım, hem de hurafe olduğunu ne kadar bilsem de içime bir kuşku düştü. doğuma nasılsa az kaldı 2 ay daha idare edicem ben

bu konu dün akşam benimde aklıma geldi, ben ne boyattım saçımı ne de kestirdim. bütün beyazlarım ortaya çıktı :) hurafe de olsa saç kestirmeye cesaret edemedim açıkçası, 3. aydan sonra saç boyanabilir diyorlar ama boyaların organikliğine kesinlikle güvenmediğim için onuda yapmadım. organik boya kullanıyorum deyipte milletten fazla para alan fakat en ucuz boyayı kullanan kuaförler biliyorum .. zararı olmaz diyorlar ama yıllar sonra çocuklara ne etki eder bilemeyiz. 70'li yıllarda sigara sadece öksürttüğü için kullanılmasın denen bir ürün iken şimdi birçok ölümcül hastalığın sebebi oldugu netleşti mesela .. boyalarda da aynı şey çıkarmı çıkar allah korusun.

canım ben 4 aylıkken kestirmiştim, bir iki haftaya tekrar düşünüyorum çünkü yine uzadı ve bakımı zorlaştı bebişime daha çok vakit ayırmak istiyorum kestiririm tekrar herhalde o söylentiler hurafe benim eltim hoca hanım ona sordum yok öyle bişey dedi, sadece dikkat etmen gerekenler 1- kendini saç kesiminle erkeklere benzetmemen 2- saçını sana haram olan erkeğe kestirmemen yani bir bayan kuaföre kestir. bunun dışında dinimizde hamilelikte saç kesilmez diye bişey yok, ha bir de cunup olmamak gerekiyor o kadar.

naptıysam olmadı.açıkçası sağlıklı beslenmeye tam beslenmeye vakit yetmiyor ki.yani mide yanmalarımdan dolayı akşam 6 7 den sonra bişey yersem sabahı sabah ediyorum.e sabah 10 da kalktığımı düşünürsek gerçekten 1 güne hepsi sığmıyor.ayrıca günde yarım litre süt içiyorum.çünkü gaviskondan hariç iyi gelen tek şey o yanmaya.ilaç da içmek istemiyorum habire.hiç bi zararı olmasa bile en masum ilaç bile böbreklere zarar veriyo.yani sanırım bu böyle devam edicek doğurana kadar.ama yine de dediklerini 1 günüme sığdırmaya çalışıcam.teşekkür ederim

Elifcik,

Hayırlı haberlerini bekliyoruz canım. Bizi haberdar etmeyi unutma. Cok geçmiş olsun.

kızlar saç kestirmenin sadece şu açıdan zararı olabilirmiş.saç kesildiğinde vücut ekstra keratin salgılıyomuş ve bu keratin bebeğe gitmek yerine saçı uzatmak için annenin saçına gidiyomuş.benim saçım zaten kesilme vaktindeydi hamile kaldığımda.ama bunu bildiğim için asla dokunmadım.bi de gürleşti ki şemsiye gibi oldu.buna rağmen kestirmedim.hem de bebeğimin keratinini yemiyim yazık dedim.ama zaten 3. trimesterdeyiz ve bebeğimize keratinin en çok lazım olduğu dönem.saçı tırnağı vs şimdi oluşuyo.bu yüzden az kaldı ya sabır diyelim bekleyelim.bebeğimin kırk uçurmasını kuaförde yapmayı düşünüyorum.genel bakım mıntıka temizliği vs...

Canım sen demir ilacı kullanmıyomusun, şu sabah aç karnına alınanlardan. Onların prospektüsünde yazar süt ve süt ürünleriyle araında yarım saat 1 saat gibi bişey olmalıymış

Meraba kızlar.
Ben temizliğe başladım bugün mutfak dolaplarımın alt kısımlarını yapıyrm umarım çok eğilmenin bi zararı olmaz.
Bu arada havalar çok soğuk olduğu için bel fıdığım tuttu çok yorulunca yürüyemiyrm

Sezeryandan sonra ağrı pombadı ney?
Bi arkadaş yazmış yukarı

Ne zamandır sorucam soramıyrm
Biraz özel olacak ama
Gebelikte saçlarım çok güzel oldu gürleşti troid hastası oldum üçin gebelikten önce avuç avuç dökülüyordu.
Saçlarıma sevinirken vücudumun kıllarında hiç bi fark olmadı
Kaşım bıyığım bacağım özel bölgem 1 haftada aynı oluo
Korkum özel bölgem ve kaşım bıyığım vatken normal doğumun başlaması
O kadar uyuzki kılların yarısı tam çıkıo haftasına diğer yarısı deri altında gözüküo yavaş çıkıo
Bu konuda stralejisi olan varmı
Bide koca göbüşümden özel bölgemin ağdadı saatler sürüo

Günaydın arkadaşlar çok moralim bozuk dün akşam annemin rahim kanseri olduğunu öğrendim. İçim daralıyor nefes alamıyorum

canım allahtan şifa diliyorum inş. hayırlısıyla kurtulur

Bende de göbek deliğim ve etrafında bir acıma ve uyuşukluk hissi var. Daha önce de sormuştum ama kimse cevap yazmadı.

canım ben de göbek deliğim acıyor dün doktoruma sordum normal dedi bebek içerde hareket ettikçe gerildikçe baskıdan dolayı oluyor dedi ama bazen okadar acıyor ki avuyorum

bence çok saçma ne alakası var canım önemli olan senin rahat etmen benim saçlarım kısaydı zaten hamile kalmadan önce şimdi omuzlarıma indi doğumdan önce kırıklarını aldırmayı düşünüyorum

canım dışardan organik boya alıp kuaföre boyatma ücreti ödeyebilirsin böylece hem araştırmış hem de güvenilir olur
bence doğumdan önce beyazların olması hoş değil bebişlerle fotolar çekilcek güzel çıkalım annişleri olarak kuzularımıza:)

canım eşitlemek için ben jilet yapmıştım sonra da agda yaptırdım dengelendi ama hormonlardan sonuçta kılların çıkış süreleri kiminde azalıyor kiminde artıyor
ben agdamı yıllardır güvendiğim bir güzellik salonunda yaptırıyorum
ama acil bir şey gerekirse yapılcak tek şey jilet malesef

Juliet
Darda kalınca mecbur jilet ama beni mantar edio ağda gibisi yok inş hepimizin evi ve vücudu temizken gelir kuxucuklatı

canım bnde agda yapınca 2 3 haftada baya çıkardı şimdi çıkmıyo nedense ama azaldıgı için artık 10 dk da yapıyorum jılet kadar kolay bnm için ama senın dedıgın gıbı olcak dıye korkuyorumşimdi yenı çıkmaya baslayınca alırsam yarısı sonra cıkar doguma öle gıdemem bnde nasıl olsa bu ara eşimde görmüyo dıye beklıycem heryerımı bekletıcem bacak kollar falan 27 günüm kaldı doguma inş dogumdan 2 3 gün önce tüm vücut yapıcamkı kırkım çıkana kadar gıder o da sonra omesermanın dedıgı gıbı 40 ıma röflemı yaptırır sacımı kestırır bütün bakımımı agdamı yaparım zaten 40 demek kavuşma zamanı da demek oldugu için iple çekıyorum o günlerı.. eşimı ve rahat hareket ettıgım o günleri çok özledım...

Juliet
Darda kalınca mecbur jilet ama beni mantar edio ağda gibisi yok inş hepimizin evi ve vücudu temizken gelir kuxucuklatı

ben de nefret ediyorum jiletten
2 hafta önce agda yaptırdım ben de tahmini doğum tarihini verince son kez gidip gene agda yaptırcam benim şansım sezeryan olması en azından büyük bir süpriz olmazsa agdamı yaptırmış olacağım
ama benim de en büyük korkum agda yaptırmadan doğuma gitmek
benide kaşındırıyor jilet

merhabalar.. bende normalde ocak annesiyim fakat sezeryan dolayısıyla 27 aralıkta bebeğimi kucağıma alacağım inşALLAH. aslında ikinci ocak annesi oluşum bu :) 5 ocak 2011 doğumlu bir oğlum var, şimdide kızım olacak Allah Nasip ederse..Rabbim hepimize sağlıkla sıhhatle evlatlarımızı kucağımıza almamızı nasip etsin inşALLAH. benim sorum şu, oğlumda böyle birşey yaşadımmı hiç hatırlamaıyorum ama sizlere de bir sorayım dedim. bazen karnım sanki bebeğim nefes alıp veriyormuş gibi inip kalkıyor. ama bu hıçkırık değil, hıçkırığı çok net ayırt edebiliyorum. nette araştırma yaptım. nefes egzersizi yaparmış bebekler. buda onun gibi bişeymi acaba. nedir anlamadım giitti.böyle bir durumu yaşayan varmı aranızda?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…