2014 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 221 45,4%
  • oğlumuz geliyor

OY: 251 51,5%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 4 0,8%
  • İkiz oğullarımız olacak

• ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

• üçüzlerimiz olacak

OY: 3 0,6%

• Ankete Katılan
    487

Balayın nezamandı bilmiyorum ama eşim 2013 tatilde çekilmiş resimlerimize bakarken nekadar zayıf ve gençmişsin dedi, sevinsemmi üzülsemmi bilemedim, sadece 13 kilo var arada okadar zamanda yaşlandımmı acaba

yok be canım hiç korkma.ne güzel bebeğine kavuşuyosun işte.darısı da bize inşallh.ben ne zaman doğurcam yaaa*??

Hakkaten aynı fikirdeyim, görümcenin peşe takılması tamam da, kayın enteresanmış.. Ama sözkonusu kvler olunca artık Hİİİç bi şeye şaşırmam ben arkadaş...
Allah yardımcın olsun ömersema'cığım bu abi meselesi bi derecede , kapı dinlemesi falan... Yuh diyorum yaaaa, Allah yardımcın olsun, benimki de doğumdan önce gelecekti istemedim , istemedim diye bi sürü olay çıkardı şimdi eşimin yanında canım cicim kızımlı konuşuyor, sanki o kadar hakareti o etmemiş gibi... Şimdi 4 gözle bebeğimin doğmasını bekliyor , lohusa Halimi hiç düşünemiyorum bu kadınla... Su içsem gelip eşime anlatıyor , umarım çok gergin olmam da , bişey demem ona...

eheheeee canım sen gittiğine göre ben de doğuma gidiyom yakında o zaman
sanki aylar kalmış gibi konuşuyom yaaa anca 1,5 hafta kaçabilirim
çok mutlu olman lazım canım yarın hayatının en güzel gününü yaşayacaksın allahın izniyle
bende sabırsızlanıyorum artık,çok iyi baktım yeğenine merak etme sen
güzel haberlerini bekliyoruz

sezeryana girecek arkadaş rabbim hayırlısıyla bebeğe kavuşmayı nasibetsin

ana kucağında bebeği uzun süre tutmak zararlı diye duydum. ben evde kullanırım diye düşünmüştüm bileniniz var mı zararlı mı. ve ana kucağı ne aldınız bilgi verir misiniz

benimki klasik ana kucağı pozisyonu ayarlanabiliyor ama araç koltukları 6 aydan önceki bebek duruşuna uygun değil evet.

canım hissedince saate baktım çok titiz bi şekilde olmamakla birlikte ilki 18:15 de oldu
ikinci hissedişim 19:20 de oldu
sonra olduğunda 20:05 falandı
düzensiz saçma sapan ağrılar

istersen git bir nst ye bağlan için rahatlasın ama geri gönderirler eve göndermeseler bile sen dön 4 dakikada bire inmeden de gitme. hakkında hayırlısı olsun.

bu arada hanımlar yeni öğrendiğim bir bilgi, son ayda bebekler annedeki bütün omega3 ü sömürüyormuş doğum öncesi ve lohusa depresyonunda en etkili sebep buymuş balık yiyin balık yağı kullanın ki depresyon sizi es geçsin. ben kullanacağım mutlaka hatta evde kapsüllerim var ara ara alıyorum

yok canım gitmicem yaa çok sık değil sancı bile olsa dediğin gibi boşa gitmiş olucam
şimdilik saat tutucam.
bu arada ben efa daily omega kapsül alıyodum ama bebeğe kilo aldırıyomuş.o yüzden bırakmak zorunda kaldık
ben de depresyonu azalttığını duymuştum şifa şifaa bu balık denen nimet

benim de oğlum olacak inşallah. Allah sağlıklı şekilde kucağımıza almak nasip etsin hepimize.. geçen haftalarda bende de çok ağrı vardı ama magnezyum kullanmak iyi geldi.. benim artık her hafta kontrol var.. doktorum öyle uygun buldu. inşallah normal doğum olur benimde, henüz durumum belli değil.

demek ki doğum yapar yapmaz balık yemege başlıyoruz :)
bu arada belkide senden çok heyecanlıyız farkındamısın sen bir, biz dokuz doğurucaz :):):)

kordonunu fular olarak kullanan süslü bebeğin annesinden selamlar

ben bu gün kendi doktorum dışında bir doktora gittim. bebeği uzun uzun inceledi ve kordonun sorun çıkarıp çıkarmayacağı doğum anına kadar belli olmaz hemen sezeryan düşünme rahat ol, kordon kolay kolay ezilmez kan akımı engellenmez sadece doğum anında bebğin inişini engeller dedi.

pazartesiye sezaryan tarihi almıştım ve doktorum beni çok fazla korkutuyordu yılbaşında başına iş açmayayım diye, çok rahatladım yarın gidip sezeryanı iptal ettiriyorum doğumu bekleyeceğim. bebeğim istediği zaman gelmeli. bir sıkıntı olursa her koşulda sezeryana alacaklar zaten. doktorum çok bozulacak 2000tl kaybetti kendileri beni korkutarak. yılbaşından sonraya atsaydı gidip yaptıracaktım sezeryan. özel hastanelerin kolay ve yüksek paralar için herşeyi yapabileceğini de öğrenmiş oldum bir kez daha. belki zor bir doğum olacak ama oyuna gelmiş olma duygusuna tercih ederim. çoğunuzun doktoru 39un sonunu 40ı beklemeyi seçerken benimki 38+0 diye tutturunca deli olmuştum.

pazartesi gününe araştırma hastanesinden randevu aldırıyorum, aynı zamanda devletin kadın doğum hastanesini de araştırdım 24 saat hazır nöbetçi doğum doktoru bulunuyormuş ve ebeler gayet tecrübeliymiş, çok temiz olduğunu daha önceden biliyordum zaten. adam kıllık yaparsa gidip devlette ya da araştırmada doğuracağım. orada doğuranlar da insan sonuçta. sadece sancı odasından çok korkuyorum, rabbim hepimize yıldırım hızında doğumlar nasibetsin.

Kizlar ben sabah 7 de sezeryana giriyorum cok korkuyorummmmmm

Ayy çok heyecanlı Allah sağ salim kurtarsın ikinizi de. Mutlaka haber ver bize kendini iyi hissedince. Allah kolaylık versin canım, dualarımız seninle

kızlar ya bende muthiş ödem olmaya başladı yürüyüşte yaıyorum sizde urumlar nasıl

Valla canım ben hala çalışıyorum onun dışında yürüyüş falan yapmıyorum hatta eve gelip yemek yiyip yatıp uyuyorum tuzu falan da azaltmadım ama çok su içiyorum o yüzden hiç şişliğim yok. Doğum öncesi 35 numara çizmelerimi bile giyiyorum hala

Bence çok doğru bir karar vermişsin. Bebeğin ne kadar seninle kalırsa o kadar iyi, 40'a kadar yolu var. Benim doktorum sat'a göre son güne kadar bekleriz gelmezse bir 10 gün daha bekleriz dedi. Ha ben normal doğum îstiyorum ama sonuçta sezeryan da olacak olsa doktorların bu sancı başlamadan çocuğu alalım hemen telaşı neden bir türlü anlam veremiyorum. Asıl gereken normal veya sezeryan hiç fark etmez, sancıların başlamasını beklemek bana göre. Sancı, çocuk artık bulunduğu yerden ayrılmaya, dünyayla tanışmaya hazır demek. Belki daha 2-3 hafta anne karnında kalacak çocuğu yatıp dururken sakin sakin içerde, birden ortamından koparıp dünyaya alıyosun. 37-38. haftada neden alınır ki çocuk bir sorun ya da doğum belirtisi yokken? Yanlış anlamasın kimse, aniden ağrısı olup ya da ne bileyim suyu gelen veya kordon sıkıntısından erken sezeryana girmek zorunda olanlar oldu, olacak da. Ben de kendim veya bebeğimin sağlığını, hayatını etkileyecek herhangi bir durumda hiç düşünmeden yatarım ameliyat masasına. Ama hiç bir sorun yokken erken planlı sezeryana karşıyım. Benim gibi düşünmeyen muhakkak vardır, ama ben buna inanıyorum ve sezeryan yapmam gerekirse ( inşallah normal doğurabilirim) sancılarımın başlamasını beklicem.

Canım inşallah senin yeni doktorun da istediğin şekilde bebeğine kavuşman için sana destek olur. Doktor çok önemli

iki gündür yoktum.kaç syf konuşulmuş.doğum yapan arkadaşları tebrik ediyorum.doğumu yakın olanalara da kolaylıklar diliyorum.

bugün misafirlerimi de ağırladım.zor bir işim kalmadı çok şükür.bir haftadır çok yoğundum.rahatladım dinlenicem inş birkaç gün.dün kızımı kontrole götürdüm.çok şükür ki biyopsiye gerek kalmamış.çok stres olmuştum kaç gündür.ve anladım ki ailem sağlıklıysa kimseye muhtaç değilsek gerçekten çok zenginiz.

evlat yarası kalp yarası derler....rabbim kimseye göstermesin acılarını...

Canım hakkında hayırlısı inşallah, bende normal istiyorum ama tabi durum ne olur bilemeyiz. Plesanta previa riski vardı bi ara. Doktorum planlı sezeryanları 39+0 dan önce alnayı tercih etmiyoruz demişti kilosu ne olursa olsun ciğer gelişimi tam olarak bu haftada oluyomuş. Tabi zaruri sebepler dışında , bekleyen sorunsuz bebeği 39 dan önce almıyoruz demişti. Belki senin doktorunda yarın seni kararlı görürse bişey demşyecektir.

Geçmiş olsun canm, hayırdır çocuğunmu rahatsızdı

ah canım hayırlısı olur inş.
bazı drların para gözlülüğü beni deli ediyo...bende özele gidiyorum ama drum çok şükür ki normal doğum için beklemeyi seçiyor.

Allahım inş kolay doğum yapmayı nasip eder hepimize...

çok sağ olun hanımlar, sırtımdan öyle büyük bir yük kalktı ki anlatamam. çok üzülüyordum bu şekilde ısmarlama doğacağı için. herkesin kişisel tercihi farklı işte, ben de bu şekilde doğsun istiyorum. ki sezeryana girecek olsam bile sancılarımın başlamasını beklemeyi tercih etmekti derdim ama doktorum bu konuda sorun çıkarınca ben de başka yollara başvurdum.

çok geçmiş olsun rabbim hiç kimseyi evladıyla sınamasın

Geçmiş olsun canm, hayırdır çocuğunmu rahatsızdı

canım daha önceleri bir bahsetmiştim.lenf bezleri şişmişti ensesindeki.eşimle hemen bir prof bulup götürdük.adam hiç problem olmaz dedi.biz de rahatladık ama ölçüm falan yaptırmamıştı.

sonra grip için çocuk dr götürdük ve bunu da sorduğumda ölçüm yaptırdı. ve büyük dedi.iki haftlık iğne ilaç tedavisi verdi eğer küçülme olmazsa fakülteye biyopsiye göndermem lazım dedi.kontrol dündü.çok şükür ki küçülmüş.tehlikeli bir durum olmadığını gösteriyormuş bu.

o kadar para verip götürdüğüm kontrole bile gerek görmeyen prof a da hakkımı helal etmiyorum.2 haftadır stres yaptım ya.işini önemsemeyen insanlardan hoşlanmıyorum .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…