2014 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 221 45,4%
  • oğlumuz geliyor

OY: 251 51,5%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 4 0,8%
  • İkiz oğullarımız olacak

• ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

• üçüzlerimiz olacak

OY: 3 0,6%

• Ankete Katılan
    487
selam hanımlar.
sezeryan tarihini iptal ettirdim normal doğum bekliyorum, doktorum yalnız panik oldum en ufak sızlamayı doğuruyor muyum acaba diye değerlendiriyorum iyice paranoyak oldum. bir de ben ikinciyi doğuruyorum ne olacağını da biliyorum allah sizlerin yardımcısı olsun. yılbaşını karnımda görür inşallah kızım.

filimlerdeki bağırıp çağırma yok canım gerçek hayatta özellikle ilk doğumda. bağırıp çağırma suni sancıyla başlıyor genellikle. için rahat olsun emin ol doğum sancısını anlayacaksın. sen sancının başladığını anladıktan sonra bile en az 4 saat vaktin var hastaneye rahatça ulaşabilmek için.

ben geçen hafta yaptırdım ağdamı, bu gün de banyoda el yordamıyla makine tuttum yeni çıkanlara, çok kısa olduklarından acımıyorlar bile, doğuma giderken de bir jilet gezdiririm kesin olur, için rahat etmiyorsa git yaptır bence. doğumdan önce vuracağın bir jilet çok da sıkıntı yaratmaz bence, bi kereden hiç bir şey olmaz

kızlar minikkelebek doğumda diye düşünmeye başladım kontrolu sabahtı hala da gelmediğine göre bakalım akşama kadar ses gelecek mi?

onu ben de çok merakediyorum ya dün akşamdan beri aklımda, rabbim hayırlısıyla çabucak kurtarsın inşallah.

Valla hanımlar bir cogunuz kocanızla kavga ediyorsunuz veya kayınvalidenizle , ben öz annemle kayga ediyorum.Hamileligimin en basından beri bir gıcıklık var icimizde... Dayılarımın eşleri dogurdu,, gitti kul-kole oldu onlara, ben dogurucam kadının umurunda bile degil. Kocam da bir yere kadar yardım ediyor ,sonucta erkek adam yani ,cam silecek hali yok yaa.. Gerci buyuk temizlik icinde ablamız var ama yine de cekip cevirecek, su soyle yapılır diyecek birine ihtiyacım var.Bu kisi genelde hamilenin annesi olur, bizde annem ortada yok. Haftaya perşembe doktora gidicem, acılma olursa cuma dogurucam... Annem hala yarın arkadaşlarımı cagiricam eve, gelemem diyor. Bir bagirdim, o zaman tamam gelirim dedi.. yarın da telefonu acmamayı dusunuyorum. bu kadar da olmaz yani.. Gecen birine anlatırken duydum, bebeisin odasını yerleştirdim,camasirlarını yıkadım, utuledim diyor.. REsmen sinir krizi gecirdim, toplasan 1 makine utu yapmadı, birazını kocam utuledi, birazını ben. Ben yerleştirdim zaten.. Bir de sagda solda boıyle konusmuyor mu, resmen cıldırdım..

sizlerde boyle sorunlar yasıyor musunuz? İnsan yalnız oldugunu&guclu olması gerektigini anlıyor boyle durumlarda.

herkese mrb takip eden ama yazamayanlardanım bende :)dogumlar başladı benim 38. haftada sezeryan olup olmuycagım belli olucak kafam karışık 35 haftalıkken bebegim 3.400 çıktı normal doguramıcagımı sölüyor dr başka 1 dr gözükücem önümüzdeki hafta sormak istedigim şey ölçümlerde hata olabilir mi :/

çok ilginç çok şaşırdım doğrusu bir problem mi var aranızda neden öyle yapıyor ki genelde anneler destek olur kızlarına kv lerde uzaktan izler sende durum ikisi de yok çok üzüldüm allah yardımcın olsun canım sana yardım edecek başka eş dost var mı?

hayırlısıyla gelsin bebeişin canım sağlıkla
içim rahat etmiyor normalde 1 haftada çıkmaz agdam ama hamilelik bu herşeyimiz değişti bilemedim 2 ocakda gittiğimde ne olur bilmiyorum ki sezeryan ama çok korkuyorum ani bir gelişme olurda alıyoruz sizi derlerse diye bu paniğim
agdayı yaptırsam sanki rahatlıycam çıkanları da artık jilet hiç de sevmem kaşıntı yapıyor uff valla herşeyi kafaya takar oldum hamilelik tüm hormonlarımı beynimi sardı eski halime dönmek isitiyorum

Canim dogundan sonra mutlaka yaninda olacaktir bence. Yengelerine bile bulunmus kizina elbet bulunur.
Benim annem de herseye kosturuyor, ondan istemedigimiz seyleri bile ustune alip yapiyor. Sonra da soyleniyor. Cok yoruldum oram buram agriyor diyor. Sanki zorla yaptiriyoruz :) birsey soyleyince ne ne anlayissizligim kaliyor ne memnuniyetsizligim. dogumdan sonra mutlaka tartismalarimiz olacak, benim o hassasligimda cok buyumez umarim.

slmlar kızlar ve tatlı bebişlerimiz kısa bir aranın ardından yine ben geldim, eskisi gibi takip edemesem de okuyorum arada çoğu olayları kaçırsam da arada yazmak güzel az kaldı geri sayım başladı kızlar :18: perşembe günü doktorumla doğumhanede görüştüm, sözde çatı kontrolü vardı bakmadı ultrasonda bile aceleyle ölçümlerimizi yaptı, çatıya niye bakmadı sebebini sormadım bende, çok kalabalıktı ben ordayken 4 tane doğum oldu daha içeriden sesler geliyordu 2-3 kişi varmış doğumda Allah doktorun da yardımcısı olsun dedim kaçtım geldim ayy adam nasıl çıldırmıyor arka arkaya bisürü normal doğum vardı o gün şansıma yav ben tırstım doktorun halini düşünemiyorum bile artık bidahaki kontrolümüz 6 ocak kısmetse, bizim oğlanın da şimdilik keyfi yerinde annesinin karnında sıcacık yatıyor maşallah oğlanlar geç gelir diyorlar doğrulayacak galiba paşam beniimm

Can sıkıcı bir durum ama, boşver canım, her şey yoluna girer...

Aslında bende de durum aynı ama annem altmış yaşında ve eskiden beri eli ağır olduğu için bir şey beklemiyorum, o yüzden dokunmuyor herhalde... Daha gelmediler, ama zaten bşrazda geç gelmelerini istiyorum, bazen atletle dolaşıyorum, babamın yanında öyle dolaşamam vs... Bir sürü şey,

Kızımda yanımdalardı eşim yoktu çünkü sağolsunlar ev düzenlerini bozup geldiler, haklarını ödeyemem ama yine tüm temizliğimi, ütülerimi ben yapardım, son iki üç hafta kala birimiz süpürür, birimiz silerdik, annem yetiştiremez gerçekten ağır elli çünkü...bize geldiğinde ben bazen sabah işe giderim, eşim evdeyse kahvaltıyı bile hazırlamaz çoğu zaman...

Şimdi de ben yapıyorum, allah sağlık versin, de yapayım.. Kayınvalidem de durumlar daha vahim, hayatı boyunca tarlalarda çalışmış, ince ev işkerinden hiç anlamaz... Ona da bir şey diyemem... Hakkını da yiyemem, iyi niyetli ama temizlik anlayışı zayıf, bu zamandan sonra değişmez ya...

Sağolsun eşim çok yardımcı ütü dışında her işi keyfi yerindeyse yapar, keyfi yoksa temizlik kovasını bile kaldırmaz o ayrı...

Dün kapıları sildim, park yatğın ve portatif beşiğin tentelerini elde yıkadım, bebek taşıma çantasını sildim....öldüm yorgunluktan kovayı kaldır dedim hala kalkacak, amaaan benim üstümde de bir rahatlık, umursamıyorum, ne yapayım..

Bazen de bakarsın, bir temizliğe girişir, ben onun kadar yapamam, esince yapıyor anlayacağın...

Demem o ki takma tomurcuk, temizlikti şuydu, buydu hepsi az çok olur, allah bize bebeklerimize sağlık versin.. Kızım olduktan sonra her şeyi mükemmel yapma hevesimden vazgeçtim, ikinci de iyice pasaklı olmasam bari

adet dönemi öncesi gibi bacaklarıma ağrı giriyor arkadaşlar.acaba doğum belirtisi olabilir mi?

Eline sağlık, çok güzel olmuşlar... ben de minik şeker keseleri yaptım ama seninkiler kadar ayrıntılı değiller, bir ara paylaşırım...

kızlar bugün kontrolümüz vardı oğlum baya baskı yapıyor baya da aşağı indi drda baya baskı var dedi yılbaşını beklemez dedi her an olabilir

merhaba kızlar .dr dan geldik bugün.aslında haftaya cumartesiydi randevumuz nst için.ama bugün biraz panik yaptım.belim ağrıdı.kasılmalar vardı falan .gittik.dr da yalancı doğum kasılması bunlar.henüz açılma olmamış dedi.daha 35. haftaya yeni başladık.çok erken .

dr da artık haftalık gel nst çekelim. ocak 20 gibi sezeryan yapalım dedi ama nedense o kadar bekleyemeyecekmiş gibi geliyor.ilk kızım erken olduğu için mi ne evham yaptım ya.hayırlısı artık.pijama takımı ve sabahlığımı da buğün aldım.artık gözüm korktu.

Kızlar herkese selam
2 gündür okuyup okuyup çıkıyorum bi üşengeçim sormayın gitsin, 2 kelime yazmaya mecalim yok. Doğumdan önce insana bi enerji gelir derler ya, ben daha doğurmam o belli
Sabah 2 kere sancı-acı karışımı ağrıyla uyandım, karnım taş gibi oluyo, doktorun tarif ettiği yalancı sancılar bunlar oluyo heralde :44:
Anneciğim geldiğinden beri iş falan da yapmıyorum fazla, tembelleştim
Minikkelebek, omeserma doğurdu mu bi bakayım diyorum eşime az önce, sesleri de çıkmamış merak içindeyim:)
Zirsizdeli'den de haber yok gerçekten neden görünmüyo ki hiç :44:

çook geçmiş olsun canım..daha bende pijama takımı alıcam , bi tembelliktir gidiyor :) bugün evi temizledim ama çok yoruldum artık yapamıyormuşum iş güç, iyice anladım..

Son düzenleme:
daha bende pijama takımı alıcam , bi tembelliktir gidiyor :) bugün evi temizledim ama çok yoruldum artık yapamıyormuşum iş güç, iyice anladım..

bu gün arkadaşımın oğlunun diş bugdayına gittim....çok güzel di...oğlum doğsa da bende diş buğdayı yapsam.......
herkes yedi içti oturdu...acıdım kıza bulaşıklara giriştim...biri geldi sana mı düştü bırak yapma dediler.. 3 tane genç kız var onlar yapsın dedileer...amaaaaaaaan üçünü topla bir yarım kadın etmez..haldur huldur bişeyler yapıp oturdular...dayanamadım kalktım peşlerinden düzenledim...ama eski ben değilmişim...karnım ve belim ağrıdı... yılbaşından sonraki pazar eltimi temizliğe çağıracam..annemde trabzondan ocak 8 de gelecek....onlar yapar artık işleri.. yoksa çok zorlanıyorum.

geçen hafta da ben oyle oldum...karnım falan ağrıdı....korktum...bavulumuzu hazırladım...geceliğim yoktu gidip aldım...ne olur ne olmaz dedim..eşimle bir gün boyunca tüm mağazalarda gecelik aradık beğenmedim....o korkuyla en yakın dükkana gidip tek beden ve rengi kalan geceliği aldım çıktım...ama güzel oldu denedim eşim de sevdi.

herşeyimiz hazır çok şükür...doğumu beklioz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…