- 30 Mayıs 2013
- 2.425
- 3.961
- 373
- 39
eveet teyzesi oglum minik bi erkek olduu
basta tereddut ettik ama simdi iyiki yaptirdik diyoruz
ihihiiiiBizd hastaneden cikmadan 2. gun yaptirdik. Birde ben yurtdisindayim doktor polonyaliydi. Yahudilerde sunnet oluyorlar yaa cok sukur oglum aglamadi bile sadece vaselin surduk 1 haftada gecti :)) benimde kesinlikle tavsiyem hemen olmasi hem cocugun idrari daha asitli olmadigi icin daha rahat ediyormus bebisler dr soyledi. Hayirli olsun canim bizim dr dedigi gibi he is a real man now)))
Size kitap gibi doğum hikayesi yazdım 3 kişicik okumuşsayfayı da paylaşıvereyim de kolaylık olsun
Şakası bi yana yazmadın dersiniz diye hatırlatayım dedim
http://www.kadinlarkulubu.com/showthread.php?t=671911&page=17&p=34005602#post34005602
Kızlar merhaba. Kızımın yarı kırkını uçurduk yan komşumda, yumurtalarımızı aldık, unumuzu süründük geldik
Minikkelebek alıntı yapamadım canım, ben de baktım ilk defa dün akşam, 20 gündür aşşa köyden haberim yoktudış dikişlerim 6 taneydi hepsi erimiş, hiç kesilmemiş gibiydi ama iç dikişlerim hala duruyo,dışarıya doğru taşıyo, gördüm ipleri. onlar nasıl ve ne zaman düşçek bilmiyorum çok canım sıkıldı onları görünce. Tam dikişler düşmeden de eski haline dönmüş mü bilemiyorum. Sonrasında, özellikle ilişki sırasında ağrım olur diye çok korkuyorum şu anda. Sanki hiç eskisi gibi olmicakmış gibi geliyo, çok canım sıkılıyo o konuya
söyleyip kurtulucam vicdan azabı çekiyorum...kızlar hani kv ye gıcık oluyodum ya bazı şeylerden dolayı?
doğum öncesi ve sonrası öyle yardımcı oldu ki allah ondan razı olsun.annem geldi 15 günlüğüne.gezdi tozdu naz niyaz yaptı 15 günün 1 haftası ağlamakla geçti.iki kap yemek yaptı ama burnumdan döktü resmen.ne çektim var ya onun gidip kvnin gelmesini iple çektim.
bana habire ankaradan kargo gönderiyo soruyo istemiyorum diyorum yine de gönderiyo.gönderdiği de vermediği çeyizlerim.kıyamadı vermeye şimdi de kötülerden gönderiyo.artık ne yapmaya çalışıyosa.bende diyorum ki gönderme benim herşeyim var fazla fazla diye.hem de kargo ücretini de eşime ödetiyor.bana yorgan yaptırmış yün.doğurmama 1 ay var göndercem dedi ben de gönderme evde çok yorgan var yerim yok hem de nasıl taşıyım dedimhamileyim dedim.ne var bi yorganı taşımakta diyo?nasıl bi vicdansa?geçen de gelince evi düzenliyodum onu al oraya sok buraya sok sinirim bozuldu.dedim ki bi daha altın da olsa rızam olmadan gönderirsen çöpe basarım dedim.vay efendim sen misin diyen.bana çeyiz olarak 4 havlu 4 seccade bi yemek takımı vermiş kadın.şimdi bi yorgan gönderince bana tribini yapıyo.allaha şükür eşim lafını dahi etmedi ama benim içimde uktedir hep.halbuki hiç sevmem dantel vs ama arkadaşlarımda görünce çeyizlerini kullandıklarını hep içim acır.ben de işte o kavgada hep söyledim bunları.hala gerekçe olarak ne diyo biliyo musunuz.biz nişanlıyken çok kavga ediyomuşuz nişanı atıyomuşuz bize güvenmiyomuş ondan vermemiş çeyizimi.insan evlenen kızına çeyizi vermesi için boşanmayı hesabamı katar yaa??şimdiden sonra verse kaç yazar almam zaten bana sormadan da gönderirse geri gönderirim.herşeyimi eşimin parasıyla aldım ben.üstelik ben nişanlıyken çalışıyodum anneme bulaşık makinesi yemek odası mobilyası aldım.bizde herşey tersine yani.elektronik namına 20 tllik ketıl bile almamıştır annem bana.ama bizim oranın esnafını zengin etti kendine aldıklarıyla.en iyi arkadaşımla aynı zamanda evlendik.onlar yatak odası takımı aldılar bana bu saydıklarımdan başka bişey yok.ne kv ne eşim lafını dahi etmediler.işte bu yüzden hayatımdaki en büyük gerçekle yani ailemin bencilliğiyle yüzleşiyorum ve vicdan azabı çekiyorum.üstelik annem benden kontör ister kardeşime her ay en az 300 tl gönderirim.eşimin parasıyla.kardeşim okuduğu için ona lafım yok ama ailem bu kadar bencil ve gurursuz.
arkadaşlar sürekli emzirmeye çalışıyorum ama sol gögsüm çok kötü oldu.resmen yara açıldı gibi.bir sürü şey denedim faydalı olmadı.bepanten plus önerdi bir arkadaşım.onu da aldım ama pek fayda etmedi gibi.dr a gitsem mi acaba beklesem mi bilmiyorum.
bir de gögüs ucu aldım wee marka.kızım emmiyor onunla.başka gögüs ucu kullanıp memnun olan var mı.bebek ler bu koruyucularla emebiliyorlar mı.bir çare bulamadım ya.
hayırlı olsun mınıkkelebek agrısı oldumu bebısın ıyılestımı nasıl bısey gazdı oydu buydu derken sunnet agrısıda olur dıye yanasmadım hıc bıraz daha buyusun dedım cok sukur sen atlatmıssın darısı basımıza ıns
belkı ısınıze yarar ılk zamanlar sezeryanda oldugum ıcın sutum az gelıyodu daha sonra bıraz daha arttı ama bebek kılolu bıraz cok emıyor suanda anca yetıyor dıyebılırım karnı tok olsa bıle sırf uyumak ıcın emıyor emmeden uykuya dalamıyor sutum artsın dıye bır sabah bır aksam rezene cayı ıcıyorum ıse yarıyor bıraz cok emzırdıgımde ıyı doydugunu kakasından anlıyorum ıshal gıbı cıvık oluyor karnını ıyıce doyurduktan sonra sırf sorun uyku ıse cunku uyuyamayıncada cok mızmızlanıyor yalancı emzık tutuyorum agzına bır yandan sallıyorum uyuyor gazı 4. ve 6. hafta arası artmıstı daha sonra azaldı cok sukur 3 aya kadar surmedı gaz yapar dıye bastan berı cogu seyı yemıyorum yedıgım seyler kahvaltı oglen corba aksam patates yemegı pılav veya makarna salata bunlar gaz yapmadıgından dogru duzgun bısey yemıyorum ama ıcım rahat oluyor bebek daha huzurlu bır kac kez bozdum anladım farkı bırde sinir ve sıtres bunuda yasadım bebegım 5 dk durmadı sakın olmak lazım herseyı kafanıza takmamaya calısın suanda kakasını yaparken ıkınıyor sadece bu gazdan tabı ama eskısı gıbı aglamıyor uykudan bunun ıcın uyanmıyor uykumuzda duzene gırdı bayagı burun tıkanıklıgımızıda asarsak ıns gıt gıde hersey daha guzel oluyor agular yapıp gulucukler atmaya basladı ıns dahada duzelecek göguserım cok emdıgı ıcın kızarıyor tahrıs oluyordu devamlı krem kullandım 40 ml lık lasınoh bır ayda bıttı sonra ogrendım gogsumu dırek agzına verıyorum bebegın agzıda kuru oldugu ıcın gogus derdım bıtmıyormus sımdı sutumle ucunu ıslatıp oyle verıyorum eskısı gıbı sızlamıyor oh be dedım yanı bırde kelebek almıstım ama bu sekılde yapınca onu fazla kullnmama gerek kalmadı ıns ısınıze yarar
Kızlar benim oğlum 2 3 saat uyuyor, uyandırıyorum 7-8 dk bır memeyı 5 dk falan da dıger memeyı emıyor tekrar uykuya dalıyor gene uzunca yatıyor. acaba doyuyor mu? bunu cozemedım ben de o uyanınca verıyorum memeyı. uyandırmıyorum bazen uyandırmaya calısıyorum ama memeyı alıp uyuyor tekrar. sızce sutumun yetıp yetmedıgı nasıl anlasılılr? bu arada sadece anne sutu alıyor ve 13 gunluk.gunde 4 5 kez kaka cıs de yapıyor.gaz da cıkarıyor fos fos.masallah
Bende okudum cnm cok duygulandim.kendi dogumum aklima geldi,bende suni sanciyla epidural dogurdum..ama/senin agrilarin azalmamis,benim 10 dk.sonra sancilarim geciyordu epidural olunca..Allah analı babalı buyutsun cnm kızıni,Zeynep ismini cok severim bana kalsa koycaktim kizima ama esim Elif istedi,o da guzel gerci:))Size kitap gibi doğum hikayesi yazdım 3 kişicik okumuşsayfayı da paylaşıvereyim de kolaylık olsun
Şakası bi yana yazmadın dersiniz diye hatırlatayım dedim
http://www.kadinlarkulubu.com/showthread.php?t=671911&page=17&p=34005602#post34005602
Yetiyordur cnm,yoksa uyurmu ac kalsa..benim kizda geceleri emerken hemen daliyir,altini aciyor bir memeyi emzirince,bazen ikinciyi birkac dk emip daliyir uyanmiyor ..bende yatiriyom en azindan 2 saat uyuyor..Kızlar benim oğlum 2 3 saat uyuyor, uyandırıyorum 7-8 dk bır memeyı 5 dk falan da dıger memeyı emıyor tekrar uykuya dalıyor gene uzunca yatıyor. acaba doyuyor mu? bunu cozemedım ben de o uyanınca verıyorum memeyı. uyandırmıyorum bazen uyandırmaya calısıyorum ama memeyı alıp uyuyor tekrar. sızce sutumun yetıp yetmedıgı nasıl anlasılılr? bu arada sadece anne sutu alıyor ve 13 gunluk.gunde 4 5 kez kaka cıs de yapıyor.gaz da cıkarıyor fos fos.masallah
canim hikayeni okudum hem guldum hem zirladim o anlar geldi gozumun onune
sancilar bile simdi dusununce oyle guzel geliyoki
senin sancilarin da cabuk ilerlemis epidural tam bi talihsizlik olmus
benim bi komsumdada epidural ise yaramamisti.kiz inleye inleye sezeryana gitmisti
neyseki bebisler saglikli
benim de dis dikislerim hic gorunmuyo ama icerler karisik
goruntu eskisi gibi olmuyormus estetik operasyon gerekiyormus
hic hos degil ama napalim ordan kocaman bi kafa cikti sifir kilometre olmasini beklemiyorum
Bende okudum cnm cok duygulandim.kendi dogumum aklima geldi,bende suni sanciyla epidural dogurdum..ama/senin agrilarin azalmamis,benim 10 dk.sonra sancilarim geciyordu epidural olunca..Allah analı babalı buyutsun cnm kızıni,Zeynep ismini cok severim bana kalsa koycaktim kizima ama esim Elif istedi,o da guzel gerci:))
arkadaşlar biz 4 haftalık olduk ama ne yaptıysak kızım emmiyor.çok üzülüyorum ama sütümün azalmasından başka işe yaramıyor, kızım çok inatçı. sağıyorum sürekli, bazen aman ne yapayım sütümü veriyorum en azından diyorum bazen ağlaya ağlaya sağıyorum makinayla geçiriyorum kızımla geçireceğim zamanı diye. çok nadir uyku sersemi emdiğini anlayana kadar 10 dakika filan emiyor. o da 2 gün önce tesadüf emdi. 2 gündür yine morarıyor emmeyeceğim diye. zaten benim meme uçları içeride zorla çıkartıyorum canı isterse çok güzel tutuyor. yada silikonla emiyor ama istemiyor uğraştıkca daha çok ağlıyor. mecbur sağıyorum. şimdilik sütüm yetiyor 3 saatte bir sağıyorum. fazla bile geliyor biberonda kalıyor. bazen sabahları aptamil veriyoruz süt kalmıyor sabaha. ne yapsam alıştırsam yada bu saatten sonra hiç mi alışmaz artık?
Ya sorma, az önce duş aldım, krem vermişti doktorum dikişlerim çabuk düşsün diye, içerdekiler kaldı ama zor da olsa sürdüm biraz o kremden dikişlere. Aynayla bakarak sürdüm tabi, sanki bir bölge fazla açıkmış gibi geldi inşallah dikişim falan açılmamıştır40'ımda kontrol var o zaman belli olcak bakalım. Tekrar dikiş yaptırmak istemiyorum çok korkuyorum
Sağol canım, Elif çok güzel isim bence, çok yakınım koydu kızına ben koyamadım yoksa isterdim ben de Elif'i
Canım hiç ümidini kesme, benim ablamın da meme ucu hiç yoktu, bebişimiz küçükken emememişti. zaten çeneleri güçsüz oluyo ilk doğduklarında. Ablam da hep sağıp vermişti. Sonradan tutmuştu memeyi kaçıncı aydı hatırlamıyorum ama o ihtimal hep var, yeter ki sütün geri kaçmasın, ara ara hep dene.
Allah yardımcınız olsun
arkadaşlar biz 4 haftalık olduk ama ne yaptıysak kızım emmiyor.çok üzülüyorum ama sütümün azalmasından başka işe yaramıyor, kızım çok inatçı. sağıyorum sürekli, bazen aman ne yapayım sütümü veriyorum en azından diyorum bazen ağlaya ağlaya sağıyorum makinayla geçiriyorum kızımla geçireceğim zamanı diye. çok nadir uyku sersemi emdiğini anlayana kadar 10 dakika filan emiyor. o da 2 gün önce tesadüf emdi. 2 gündür yine morarıyor emmeyeceğim diye. zaten benim meme uçları içeride zorla çıkartıyorum canı isterse çok güzel tutuyor. yada silikonla emiyor ama istemiyor uğraştıkca daha çok ağlıyor. mecbur sağıyorum. şimdilik sütüm yetiyor 3 saatte bir sağıyorum. fazla bile geliyor biberonda kalıyor. bazen sabahları aptamil veriyoruz süt kalmıyor sabaha. ne yapsam alıştırsam yada bu saatten sonra hiç mi alışmaz artık?
inşallah canım ya, bir umut bende bekliyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?