2014 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 221 45,4%
  • oğlumuz geliyor

OY: 251 51,5%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 4 0,8%
  • İkiz oğullarımız olacak

• ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

• üçüzlerimiz olacak

OY: 3 0,6%

• Ankete Katılan
    487
Kızlar merhaba. Kızımın yarı kırkını uçurduk yan komşumda, yumurtalarımızı aldık, unumuzu süründük geldik
Minikkelebek alıntı yapamadım canım, ben de baktım ilk defa dün akşam, 20 gündür aşşa köyden haberim yoktu dış dikişlerim 6 taneydi hepsi erimiş, hiç kesilmemiş gibiydi ama iç dikişlerim hala duruyo,dışarıya doğru taşıyo, gördüm ipleri. onlar nasıl ve ne zaman düşçek bilmiyorum çok canım sıkıldı onları görünce. Tam dikişler düşmeden de eski haline dönmüş mü bilemiyorum. Sonrasında, özellikle ilişki sırasında ağrım olur diye çok korkuyorum şu anda. Sanki hiç eskisi gibi olmicakmış gibi geliyo, çok canım sıkılıyo o konuya

Son düzenleyen: Moderatör:
eveet teyzesi oglum minik bi erkek olduu
basta tereddut ettik ama simdi iyiki yaptirdik diyoruz

Bizd hastaneden cikmadan 2. gun yaptirdik. Birde ben yurtdisindayim doktor polonyaliydi. Yahudilerde sunnet oluyorlar yaa cok sukur oglum aglamadi bile sadece vaselin surduk 1 haftada gecti :)) benimde kesinlikle tavsiyem hemen olmasi hem cocugun idrari daha asitli olmadigi icin daha rahat ediyormus bebisler dr soyledi. Hayirli olsun canim bizim dr dedigi gibi he is a real man now )))

belkı ısınıze yarar ılk zamanlar sezeryanda oldugum ıcın sutum az gelıyodu daha sonra bıraz daha arttı ama bebek kılolu bıraz cok emıyor suanda anca yetıyor dıyebılırım karnı tok olsa bıle sırf uyumak ıcın emıyor emmeden uykuya dalamıyor sutum artsın dıye bır sabah bır aksam rezene cayı ıcıyorum ıse yarıyor bıraz cok emzırdıgımde ıyı doydugunu kakasından anlıyorum ıshal gıbı cıvık oluyor karnını ıyıce doyurduktan sonra sırf sorun uyku ıse cunku uyuyamayıncada cok mızmızlanıyor yalancı emzık tutuyorum agzına bır yandan sallıyorum uyuyor gazı 4. ve 6. hafta arası artmıstı daha sonra azaldı cok sukur 3 aya kadar surmedı gaz yapar dıye bastan berı cogu seyı yemıyorum yedıgım seyler kahvaltı oglen corba aksam patates yemegı pılav veya makarna salata bunlar gaz yapmadıgından dogru duzgun bısey yemıyorum ama ıcım rahat oluyor bebek daha huzurlu bır kac kez bozdum anladım farkı bırde sinir ve sıtres bunuda yasadım bebegım 5 dk durmadı sakın olmak lazım herseyı kafanıza takmamaya calısın suanda kakasını yaparken ıkınıyor sadece bu gazdan tabı ama eskısı gıbı aglamıyor uykudan bunun ıcın uyanmıyor uykumuzda duzene gırdı bayagı burun tıkanıklıgımızıda asarsak ıns gıt gıde hersey daha guzel oluyor agular yapıp gulucukler atmaya basladı ıns dahada duzelecek göguserım cok emdıgı ıcın kızarıyor tahrıs oluyordu devamlı krem kullandım 40 ml lık lasınoh bır ayda bıttı sonra ogrendım gogsumu dırek agzına verıyorum bebegın agzıda kuru oldugu ıcın gogus derdım bıtmıyormus sımdı sutumle ucunu ıslatıp oyle verıyorum eskısı gıbı sızlamıyor oh be dedım yanı bırde kelebek almıstım ama bu sekılde yapınca onu fazla kullnmama gerek kalmadı ıns ısınıze yarar

eveet teyzesi oglum minik bi erkek olduu
basta tereddut ettik ama simdi iyiki yaptirdik diyoruz

hayırlı olsun mınıkkelebek agrısı oldumu bebısın ıyılestımı nasıl bısey gazdı oydu buydu derken sunnet agrısıda olur dıye yanasmadım hıc bıraz daha buyusun dedım cok sukur sen atlatmıssın darısı basımıza ıns

ihihiiii doktor cok hosmus yaa
sizinkide hayirli olsun canim damatligini da gorun insallah
biz de bikac hafta merhemle pansuman yaptik
sdece ilk iki gun cisini yapinca agliyodu kuzum cok uzuluyodum
ama cok sukur iyilestiler bak buyuyunce iyiki kucukken yapilmis diyecekler

canim hikayeni okudum hem guldum hem zirladim o anlar geldi gozumun onune
sancilar bile simdi dusununce oyle guzel geliyoki
senin sancilarin da cabuk ilerlemis epidural tam bi talihsizlik olmus
benim bi komsumdada epidural ise yaramamisti.kiz inleye inleye sezeryana gitmisti
neyseki bebisler saglikli
benim de dis dikislerim hic gorunmuyo ama icerler karisik
goruntu eskisi gibi olmuyormus estetik operasyon gerekiyormus
hic hos degil ama napalim ordan kocaman bi kafa cikti sifir kilometre olmasini beklemiyorum

insan bu zor zamanlarda anlıyo gercek değer verenin kim oldugunu...üzülme. ne yapacaksın onlar daoyle insanlar.sen eşinle iii ol allah aranızı bozmasın yeterki. gerisine gül geç....

Kızlar benim oğlum 2 3 saat uyuyor, uyandırıyorum 7-8 dk bır memeyı 5 dk falan da dıger memeyı emıyor tekrar uykuya dalıyor gene uzunca yatıyor. acaba doyuyor mu? bunu cozemedım ben de o uyanınca verıyorum memeyı. uyandırmıyorum bazen uyandırmaya calısıyorum ama memeyı alıp uyuyor tekrar. sızce sutumun yetıp yetmedıgı nasıl anlasılılr? bu arada sadece anne sutu alıyor ve 13 gunluk.gunde 4 5 kez kaka cıs de yapıyor.gaz da cıkarıyor fos fos.masallah

canım benimde yara olmuştu hatta yara kabuklarını temizleyip sagıyordum.. şimdi biraz daha ii. ne yaptığımı anltayım.... yara olan gögsümü sürekli sagdım. bepanten ve lansinoh dönüşümlü olarak sürdüm... birde bebegimin agzı ilk günler küçüktü.gögsümün hepsini alamıyordu agzına...şimdi 23 günlük artık daha profösyonel hepsını kapıyo artık. zaten hepsini almaya başlayınca acısı da geçiyo iyi oluyo. birde gögüs ucuna zeytin yagı sur.. ii oluyo.

canim cok tesekkur ederiz bence hersey duzenli gidiyorsa kesinlikle yaptirmani tavsiye ederim.hem cabucak iyilesiyor ve soyle bisey var ilk iki gun arada bi agliyordu memeyi verince hemen normale donuyodu.hemsire dediki zonklamasi olur aci agri olmaz bile dedi.
tabiki biraz agliyo ama inan sutu alinca hemen unutuyo canim.
tavsiyeler icin de sagol insallah bende bigun kelebegi birakabilirim
efe de agucuklar yapiyo konusunca guluyo
bana bilincli olarak attigi ilk gulucukte oturup aglamistim
boyle guzel bisey yokmus onun gulusunden degerli bisey yok onu anladim

canim yeni dogan bebeklerin uykusu bazen o kadar agir oluyomus ki acliklarini farketmeyebiliyolarmis.
cok kisa sure emiyosa gidisindan parmaginla nazikce oksa emmeye devam edecektir.yada uykusu agirsa altini acip uyandirabilirsin.
sutun yettigi aldigi kilodan belli olur da bizde oyle olmadi
efe bi ayda nerdeyse 1,5 kilo almis ama gel gorki surekli ac gibi davraniyo
sutumun yetmedigini dusunuyorum
bi damacananin agzina biberon ucu takip oyle sut vercem artik

Bende okudum cnm cok duygulandim.kendi dogumum aklima geldi,bende suni sanciyla epidural dogurdum..ama/senin agrilarin azalmamis,benim 10 dk.sonra sancilarim geciyordu epidural olunca..Allah analı babalı buyutsun cnm kızıni,Zeynep ismini cok severim bana kalsa koycaktim kizima ama esim Elif istedi,o da guzel gerci:))

Yetiyordur cnm,yoksa uyurmu ac kalsa..benim kizda geceleri emerken hemen daliyir,altini aciyor bir memeyi emzirince,bazen ikinciyi birkac dk emip daliyir uyanmiyor ..bende yatiriyom en azindan 2 saat uyuyor..

arkadaşlar biz 4 haftalık olduk ama ne yaptıysak kızım emmiyor. çok üzülüyorum ama sütümün azalmasından başka işe yaramıyor, kızım çok inatçı. sağıyorum sürekli, bazen aman ne yapayım sütümü veriyorum en azından diyorum bazen ağlaya ağlaya sağıyorum makinayla geçiriyorum kızımla geçireceğim zamanı diye. çok nadir uyku sersemi emdiğini anlayana kadar 10 dakika filan emiyor. o da 2 gün önce tesadüf emdi. 2 gündür yine morarıyor emmeyeceğim diye. zaten benim meme uçları içeride zorla çıkartıyorum canı isterse çok güzel tutuyor. yada silikonla emiyor ama istemiyor uğraştıkca daha çok ağlıyor. mecbur sağıyorum. şimdilik sütüm yetiyor 3 saatte bir sağıyorum. fazla bile geliyor biberonda kalıyor. bazen sabahları aptamil veriyoruz süt kalmıyor sabaha. ne yapsam alıştırsam yada bu saatten sonra hiç mi alışmaz artık?

Ya sorma, az önce duş aldım, krem vermişti doktorum dikişlerim çabuk düşsün diye, içerdekiler kaldı ama zor da olsa sürdüm biraz o kremden dikişlere. Aynayla bakarak sürdüm tabi, sanki bir bölge fazla açıkmış gibi geldi inşallah dikişim falan açılmamıştır 40'ımda kontrol var o zaman belli olcak bakalım. Tekrar dikiş yaptırmak istemiyorum çok korkuyorum

Sağol canım, Elif çok güzel isim bence, çok yakınım koydu kızına ben koyamadım yoksa isterdim ben de Elif'i

Canım hiç ümidini kesme, benim ablamın da meme ucu hiç yoktu, bebişimiz küçükken emememişti. zaten çeneleri güçsüz oluyo ilk doğduklarında. Ablam da hep sağıp vermişti. Sonradan tutmuştu memeyi kaçıncı aydı hatırlamıyorum ama o ihtimal hep var, yeter ki sütün geri kaçmasın, ara ara hep dene.
Allah yardımcınız olsun

inşallah canım ya, bir umut bende bekliyorum

Kızlar ya bugün gündüz ben kızımı emzirdim, yatırdım uyusun diye, gözlerini açınca emziği verdim, biraz ısrar ettim galiba, o kadar çok kustu ki yavrum ağzından burnundan geldi çok üzüldüm ve çok kızdım kendime bidaha bu kadar ısrar etmicem. Siz alıştırabildiniz mi emziğe?

ayy aynisi benim basima geldi canim.efeye ben gunde uc defa mama yapiyodum.biberona alisti beyfendi 4 gun once falan kiyamet koptu almiyor memeyi oyle kotu oldumki anlatamam.
senin gibi memeyi tutunca agliyo katiliyodu.memede sut var ama istemiyo
arastirdim durdum internette soyle bi cumle okudum
"hicbir canli kendini ac birakmaz"
sonra azmettim ve aglamasina ragmen biberon vermedim.memeyi zorla agzina tikmak yerine gozunun gorecegi sekilde tutup bekledim.
sinirden bagirdi cagirdi en sonunda memeye yapisti
gunde 4 defa mama veriyodum artik 1 e dustu hatta
simdide memeyi reddettigi oluyo ama sabirla tutup bekliyorum
sonunda aliyo
sen de sikma canini ayni yontemi bir dene istersen.
benim hedefim mama biberonu tamamen kesmek.
onu yapmak icin sutumu biraz artirmam gerek.ondan sonra onuda kesicem insallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…