2014 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 221 45,4%
  • oğlumuz geliyor

OY: 251 51,5%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 4 0,8%
  • İkiz oğullarımız olacak

• ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

• üçüzlerimiz olacak

OY: 3 0,6%

• Ankete Katılan
    487

canım biz de otuz beş günlük olduk ve durumum aynı sen gibi anlattığınla birebir demek ki normal:)

Selamlar herkese..sizlere birkac sorum olucak.bebislerinizi kac saatte bir ne kadar emziriyonuz.ben genelde 2-3 saatte bir emziriyom.,gece kendi uyaniyor zaten acikinca 3 saati gecmiyor..siz iki memeyide emzriyonuzmu her seferinde.benim kizim birini emiyor gece uykuya daliyor altini aciyom bezini degistitince aciliyor digerini emerken yine uyuyor..bende ne kadar emdiyse birakiyom.
Birde her emzirmede gaz cikariyonuzmu,benimki üstten cikaramiyor hic enelde alttan ondada zorlaniyor cok.sab simplexte kullaniyom ama hic etkisi olmadi.sizlerde nasil ,faydasi oldumu damlanin.

ben her ellerini emmeye başladığında ve çok ağladığında emziriyorum. kızımda 2 - 3 saatte bir bunları yapıyo. gaz sancısı olunca hep emmek istiyo ama kıvranmaktan ememiyor yavrum, emziğe de alıştıramadım. her seferinde tek memeyle doyuyo, yada uyuyup kalıyo. iki memeyide verdiğim çok çok nadir. her emzirmeden sonra gazını çıkartmaya çalışıyorum, ebe her emzşrmeden sonra 2 kere çıkarması lazım demişti. kızım bir kere çıkarıyo hep, bazen 15 - 20 dk uğraşıyorum ama 2. hiç çıkmıyor ağzından. dolayısıyla gaz sıkıntımız çok oluyo. sab kullandım iki üç gün, karnını şişirdi kakası azaldı gibi geldi bıraktım. nurse harveys kullandım onda da ishal oldu gibi ama yine çok ağlayınca onu veriyorum. bazen şeytan diyo bırak bütün damlaları ama sancısı çok olur diye korkuyorum. çabucak bitsin inşallah gaz sancısı. gerçi elhamdülillah, Allah başka dert vermesin.

Kızlar bugun Trt de bir programda bu cayın tarifini verdiler. Paylaşayım dedim :))
1 yemek kaşığı Rezene, Ihlamur, Papatya
1 tatlı kaşığı tohum kimyon ve anason
Bütün malzemeleri demliğe koyun, üzerine 2 fincan kaynar su ekleyin. Demliğin üzerini bir havlu ile kapatın yemeklerden sonra için..
Fincan boyutunu ve demleme süresini söylemediler. Sanırım kendiniz ayarlıyorsunuz..

canım bizde kullanıyoruz serum fiz.ama tazyıklı sıkmadım hıç 1 er damla damlatıyorum en fazla 2 damla ondanmı akmıyo yanı gelmıyo asağıya korkuyorum çok sıkanca bır sey olur dıye damlatınca daha çok hırıltısı oluyo

Bende sab kullaniyorum faydası oldu ama minimum cok degil bende aynen senin gibi emziriyorum canım.benim kızımda gazını üstten çıkarmayı sevmiyor ama uğraşıyorum 20 dk yeri geliyo yarım saati buluyo çünkü cikarmazsam bu sefer uyuyamiyoruz uyku arasında ikiniyo alttan çıkarmaya çalışıyor sonrada uyanıyor 2 gün iyi oluyorsa 3 gün uyutmuyor bizde 35 günlüğüz ne zaman düzene gircez merak ediyorum...

iyiyim canım yaa nolsun işte bizim kız anamı ağlatıyo.gündüz az bişey uyuyo ama gece uyumuyo hiç.10 dakka uyku 1 saat kucak.sersem gibiyim..sen normal doğum yaptın di mi?ben sezaryen oldum.bi de benim dikişlerin üstünde hatta üstünü geçkin şekilde kıllar var.onları alsam nolur acaba.ay ben doktora nasıl göstercem öyle çok kötü durumda jilet de yapmak istemedim.hazır ağdaya alışmışken öyle devam edeyim diye...benim dışta bişey yok çizgi şeklinde yapışık gibi.içte ne var onu da bilmiyorum sende ip falan mı görünüyo acaba?

kızlar doktor yeşil kakanın gazlıyken olduğunu söyledi.yani kokusundan da anlaşılıyor.bi garip kokuyo.sancılı gibi.hava yuttuysa yeşil dışkılıyolarmış

önerileriniz için hepinize çok teşekür ederim. pamukcuk için karbonatlı suyu denemeyi düşündüm aslında ama eşim doktorun verdiği damladan başka bişey verdirtmiyo azaldı gibi biraz inşallah geçer tamamen. Allahtan kilo alımını beğendi doktor 1 ayda 1100gr falan almış bu idrar yolları iltihabı için antibiyotik verdi dr. ama hiç içime sinmedi daha çok küçük. bu iltihap için önerilerinizi bekliyorum arkadaşlar

kızlar internetten doğadan lactate çay aldım süt arttırıcı diyor daha farkı anlamadım ama içinde kimyon rezene anason falan var bir de evde rezene ile ısırgan çayı içiyorum gaz sorunumuz çok yok şükür

canim gogsune yapisiyor kelebek.small kullanman lazim kucuk boy
efe de cok sut fiskirtiyo ustu basi sut oluyo onu kullaninca
ucunda biraz bosluk kaliyo yerlestirince.benim de gogus ucum cok uzun degil
alismasi zor hele temizligi cok zor gelio
bugun annemin arkadasi artik kullanma silikon.zamanla gogsun alisacak dedi.
bende 4,5 kere silikonsuz emzirdim ama yine acimaya basladi.
efe sagolsun ezmeyi seviyo
napcaz bu memelerle bilmiyorum

merhaba canim
ben oglani her agladiginda emziriyorum zaten aglama seklinden ve hareketlerinden belli oluyo
bizim istahimiz biraz acik eger uyaniksa yarim saat memesiz durabiliyo.emme suresi de yine ona bagli.uyuyakalmamissa kendi birakana kadar bekliyorum.eger bi memede doymazsa kiyameti kopariyo kollar bacaklar iki yanda agzi sonuna kadar acik avazi ciktigi kadar bagiriyo ikinciye geciyoruz bazen
her emzirmede gaz cikariyorum.ama bazen gece cok derin uyuyo.uyanmasin diye pek hirpalamiyorum.
biz zinco damla ve colinex birlikte kullaniyoruz.cok sukur pek gaz problemimiz yok simdilik

Benim kizımda emerken cok kıvraniyor yavrum memei birakiyor cekiyor surekli gazdan ıkıniyor hep,ben aglamasinı beklemiyorum hic,dr bana gunduz 2 saat gece 3 saati gecmesin dedi emmesi..gazimizda ins.artmaz daha da.
.
Ben. Kadar ugrasmiyirum gaz cikarmak icin ya/zor geliyor..bende yapayım bari dedigin gibi uyuyor ama surekli ikinmaktan,kivranmaktan uyaniyir hemen,hele gunduz hic uyku yok nerdeyse..

Mrb cnm,ben genelde 2 memeyide 15 dk.emziriyorum uykuya dalmazsa emerken..gece bende uyuduysa birakiyorum ,yoksa cok zor uyuyor bir daha.

Benimkide dünden beri yeşil yapıyor ishal değil, yediklerimden diye düşünmüştüm brokoli ve dereotuna dadandıydım süt için sen yeşil şeyler yiyormusun bolca acaba ondanmı bende merak ettim şimdi

Dereotu bende yiyorum ama boyle birsey olmadi. Bizde gazi icin kimyon icirdigimizde yesile dondu kakasi ama sadece o gun icin. Benim gibi anne sutu disinda ekstra bisi veriyormusunuz?

Beyimizin ne zaman cani isterse Ilk zamanlar sarilik derdiyle yarim saat yada 45 dk bir emzirdigim oluyordu ama simdi 1 saatten once vermiyorum 3 saati de kesinlikle gecirmiyorum ki bu da pek nadir birsey :))))

Gaz olayina gelirsek belki benim hatam ilk zamanlar gaz cikarmadan yatirdim. Simdi emdikten sonra gaz cikartmaya kalkarsam uykusu aciliyor ve gaz cikarirken birde azicik kusuyor. Gunduz yapiyorum bazen oynasicaksak ama genelde cikartmiyorum zaten onu rahatlatan bagirsaklarindaki gaz yani illa alttan cikaracak beyimiz. Belkide kendimi kandiriyorum uyumamasi isime gelmiyor ;P :)

canım bize de dr zinco önermişti.2-3 gün kullandım,bıraktım.benim naçizane fikrim rezene ve anason karışımının damlalardan daha iyiy olduğ.ben hergün rezene anason karıştırıp sabah akşam içiyorum.bazen karıştırmadan ama mutlaka tüketiyorum.gazımız oluyor ama kucağıma almamla birkaçkez sırtına vurmamla çok rahat çıkartıyor.bunu 2 gündür misafirim vardı.kendime dikkat edip içemedim rezene falan .bu 2 gün zarfında zorlandığını farkettim içtiğimde sıkıntı olmuyor.

Canim bu rezene ve anasonu aktardan alip kendin mi cay yapion

Sık sık emince gazda birikiyor zaten,artik yavastan 2 saatte bir emzirmek lqzim aslinda..benimkide ayni coğunluk alttan cıkıyor g#zımiz.

Nasil karısım yapiyon cnm,yazarsan sevinirim.bende sadece rezene iciyordum,gunlerdir onuda ihmal ediyorum.dr bana/bebisim icinde rezene icir dedi humana al dedi ama ben almadim.esimde gerek yok dedi bebise cay icirmeye.belki faydasi olurdu.

bebişin keyfi yerindeyse sorun yok canım,o boğaza kaçma olayı bizdede var alnını ovuyorum yan ceviriyorum geciyor ilk zamanlar korkmustum ama bisey olmuyor merak etme

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…