2014 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 221 45,4%
  • oğlumuz geliyor

OY: 251 51,5%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 4 0,8%
  • İkiz oğullarımız olacak

• ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

• üçüzlerimiz olacak

OY: 3 0,6%

• Ankete Katılan
    487
Arkadaşlar, çok şükür eşim geldi...

Gazı ağlaması annelik zor da biraz da güzel yanlarından bahsedelim mi... Yavrularınızın en hoşumuza giden davranışları, anları neler mesela...

Önce ben başlayayım, zehra hapşurduktan,öksürdükten sonra ahyy diye bir ses çıkarıyor, hani hapşurmak isteriz de hapşuramayınca derin nefes alırken çıkan ses.. Bayılıyorum, taklit ediyorum, o da gülüyor...

Bir de geçen hafta zehra ağlıyor, ama seslenme ağlaması, bi ağlıyor, biraz bekliyor, gelmeyince tekrar...ellerim pisti hemen gidemedim... Kapıdan girerken, ah annesi gelmemiş mi diye laf atınca bir dudak büzdü, aman nazlı nazlı, öyle tatlıydı ki...

ben ayın 12sinde doktora götürdüm bebekler için en güzel şampuan sebamed inkiymiş doktor sebamed kullan dedi ben hem şampuanını hem sabununu aldım canım sabunuyla arada poposunu yıkıyorum rahatlıyo baya şampuanınıda yarın deniycem bide bebeği şu bebeyağlarıyla dilde gerçek zeytinyağıyla yağla dedi doktor.ben şimdi altınıda safzeytinyağlı pamukla siliyorum hiç pişik olmuyo ama şu isiliklerine bi çare bulamadım giittii

Sağol canım, ben de sebamed aldım, azaldı sivilceler ama tam geçmedi... Mesaj iki kere gitmiş...

Son düzenleme:
Çok sağol canım...

Ben de sebamed aldım, sivilceler bayağı geçti ama hala biraz var.. Saf zeytinyağı da nerde bulacağız ki ben mRketten alıyorum, ne kadar gerçektir bilemem ama yüzüne ve poposuna kullanıyorum..

canım bende bulamadım kayınbabama söyledim onların durağa balıkesirden zeytinci geliyo zeytin satıyo zeytinyağıda gerçek imalathaneden getiriyo marketten hiç almadım ama aktarlara güvenebilirsin bence..

ay dilzar çok güzel bi konu :) ben de söyleyeyim... hapşırık sonrası benimki de o sesten çıkarıyo çok güzel oluyo. bazen de meme emerken suratını buruşturuyo sanki iğrenç bir tat almış gibi :) bazen de çok acıkınca ağlaması farklı oluyo yalvarır gibi verince memeye saldırıyo köpek gibi ısırıyo .yanagına değince meme panik yapıyo heycanlanıyo çok komik görünüyo kuduruk diyorum ona:) birde emzik emmesi varrrrrrr bayılıyorum şlok şlok ses çıkarıyo. ve hergün yeni bir huy çıkarıyo şaşırtıyo bizi :)

aynen kızlar benim minikte de var o ses benimki de benim sesimi duyunca içleniyo sonra ağlıyor bir de emmek istediğinde oyalandıysam sitem eder gibi ağlıyor yatarken bol bol geriniyor sonunda da ıhhmmm der gibi ses çıkarıyor rahatına düşkün sıpa

Ayy evet, o heyecanlanma bizde de var, çok komik... Hızlı hızlı nefes alıp başını sağa sola sallıyor... Çok şekerler de mi tamara, Allahım hep güzel günlerini göstersin...

Kızlar merhaba

Benim bebişimde 7 haftalık oldu.uyku işi hiç düzene binmedi kızlar çok üzülüyorum ya beşikte bir türlü yatıramıyorum. Bugün mesela sabah sekizden beri hiç beşikte uyumadı . Emziriyorum 20 dk bi taraf 20 dk diğer taraf sütüm azmış bazen mamada takviye ediyorum 60 lık. Sonra gazını alıp koridorda hop hop gezmeye başlıyoruz doymuşsa beş on dakka sonra uyumaya başlıyo omzumdayken oturuyorum eğer uyumamışsa oturmama zaten hiç izin vermiyo neyse oturup iyice dalmasını bekliyorum yarım saat sonra beşiğine götürür götürmez uyanıyoz haydaa bidaha baştan al kucağına gezin acıkmışsa emdir bazende memede uyuyo bekliyom dalsın diye sonra beşiğe göturuyom gene aynı hikaye ama gece uykumuz var maşallah gündüz o kadar aktifki gece bayıluyo resmen böyle olunca ne kaliteli bi uykumuz kalıyo nede kaliteli bi anne:) yemek dahıl herşey kaynanada tuvalete bi el değişiyom bi yerde bi yanlışlık yokmu kızlar yoksa sizde aynımısınız acil yardım please :))

Benim nilsumda çok iştahlı maşallah mama verdiğim zamanlar genelde hazırlanmasını ağlıyarak bekliyo o sırada ağız bezlerinde koyuyorum önüne onu takarken anlıyo herhal kendini bi kapatıyo ellerini sıkıp bezi yalamaya çalışırken mahçup mahçup bakmaya başlıyo işte o an içime sokasım geliyo tabiri caizse:))

Canım aynı sıkıntı bizde de var. 24 günlük daha benimkisi ama 40'ı çıkınca da pek değişeceğini sanmıyorum. Kucağımda yarım saat uyuyup dalsa bile beşiğe ya da ana kucağına yatırdığım gibi kıpırdanmaya başlıyo. Mıkır mıkır sürekli tepişiyo ve uyanıyo. Ana kucağında sallayarak biraz daha uyutabiliyorum ama beşikte asla uyumuyo. Öyle uyut, beşiğe ya da ana kucağına yatır kalsın ne zaman olcak bilmiyorum annem gitcek evine bir ay sonra, tam 2 aylıkken yalnız kalcaz, nasıl yemek yapcam nasıl işimi gücümü halledicem bilmiyorum. Çok canım sıkılıyo o günleri düşününce

gözün aydın canım
benim oğlan üstüste 3 veya 4 kere hapşırıyo bazen.hapşırık kaçınca ohoooooeeee diye bi ses çıkarıyo
bide oğlanın baş ucunda kahvaltı yapıyorum tepsiye alıp.kafasını çevirip dik dik bakıyo sanki sinirli gibi acaba anlıyomu karnımı doyurduğumu

arkadaşlar bazı çocukların süt değen yerleriinde çıkıyor sivilceler.ben tavsiye üzerine hergün oğlumun yüzünü sütüm ile siliyordum.sivilcelenmeye başladı.bırakınca kendiliğinden geçti.her bebekte farklı olur tabi.yaşayarak öğreniyoruz bebeklerin huyunu.

canım o sütümüzdeki hormonlardan oluyormuş doktor bana öyle demişti

Anne sutunu sikma silme isini bende hic denemedim. ama dr demisti banada araara tekrarlar. Belli biaydan sonra tamemen gecer diye. Bizimde bazi yerlerde tek tuk cikiyor hala..

Eklentiler

• $received_m_mid_1392401177792_37bb84beb8be2adb76_1.webp
    12,8 KB · Görüntüleme: 36
  • $received_m_mid_1392401177792_37bb84beb8be2adb76_0.webp
    11,6 KB · Görüntüleme: 44
Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…