minikko 45 günlük oldu teyzesimaşallah kaç günlük paşamız :)
neyyyy inanamıyorummmkorkutmak istemem ama öyle oluyorlar, geçen yıl anaokuluna gitti, karne günü müdüre hanım çok kibar şekilde seneye başka okul önerdi, bu yıl aynı çevrede başka anaokuluna gidiyor, illallah ettiriyor bizi de(((((((((((
İyi akşamlar kızlar, herkeste sanırım gaz sancısı meselesı var gercekten de kızarıyor cıkaramayınca.ben bazen gazını cıkartmadan yatırıyorum.uykusuzluk da var hep aynı konular:)) dün benım goguslerım taş gıbı oldu şişti sankı boyle sutyen takmısım gıbı nasıl dolu. sonra sağdım cunku oglum uyuyordu emmıyordu boşalsın dıye sagdım 100ml cıktı sızce az mı cok mu????sonra gece bebege verelım dedık chıcco step up bıberonla. aama bıberonu alamadım tutamadı ıttı, kasıkla da almadı, bız de sutu doktuk gene memeden emdı.ama sagınca gogsum rahatladı, arada boyle bosaltıyormusunuz sız de? ve sızın kac ml cıkıyor?cc olayını anlamıyorum ben:)
Kızlar merhaba
Benim bebişimde 7 haftalık oldu.uyku işi hiç düzene binmedi kızlar çok üzülüyorum ya beşikte bir türlü yatıramıyorum. Bugün mesela sabah sekizden beri hiç beşikte uyumadı . Emziriyorum 20 dk bi taraf 20 dk diğer taraf sütüm azmış bazen mamada takviye ediyorum 60 lık. Sonra gazını alıp koridorda hop hop gezmeye başlıyoruz doymuşsa beş on dakka sonra uyumaya başlıyo omzumdayken oturuyorum eğer uyumamışsa oturmama zaten hiç izin vermiyo neyse oturup iyice dalmasını bekliyorum yarım saat sonra beşiğine götürür götürmez uyanıyoz haydaa bidaha baştan al kucağına gezin acıkmışsa emdir bazende memede uyuyo bekliyom dalsın diye sonra beşiğe göturuyom gene aynı hikaye ama gece uykumuz var maşallah gündüz o kadar aktifki gece bayıluyo resmen böyle olunca ne kaliteli bi uykumuz kalıyo nede kaliteli bi anne:) yemek dahıl herşey kaynanada tuvalete bi el değişiyom bi yerde bi yanlışlık yokmu kızlar yoksa sizde aynımısınız acil yardım please :))
Canım aynı sıkıntı bizde de var. 24 günlük daha benimkisi ama 40'ı çıkınca da pek değişeceğini sanmıyorum. Kucağımda yarım saat uyuyup dalsa bile beşiğe ya da ana kucağına yatırdığım gibi kıpırdanmaya başlıyo. Mıkır mıkır sürekli tepişiyo ve uyanıyo. Ana kucağında sallayarak biraz daha uyutabiliyorum ama beşikte asla uyumuyo. Öyle uyut, beşiğe ya da ana kucağına yatır kalsın ne zaman olcak bilmiyorumannem gitcek evine bir ay sonra, tam 2 aylıkken yalnız kalcaz, nasıl yemek yapcam nasıl işimi gücümü halledicem bilmiyorum. Çok canım sıkılıyo o günleri düşününce
Arkadaşlar, çok şükür eşim geldi...
Gazı ağlaması annelik zor da biraz da güzel yanlarından bahsedelim mi... Yavrularınızın en hoşumuza giden davranışları, anları neler mesela...
Önce ben başlayayım, zehra hapşurduktan,öksürdükten sonra ahyy diye bir ses çıkarıyor, hani hapşurmak isteriz de hapşuramayınca derin nefes alırken çıkan ses.. Bayılıyorum, taklit ediyorum, o da gülüyor...
Bir de geçen hafta zehra ağlıyor, ama seslenme ağlaması, bi ağlıyor, biraz bekliyor, gelmeyince tekrar...ellerim pisti hemen gidemedim... Kapıdan girerken, ah annesi gelmemiş mi diye laf atınca bir dudak büzdü, aman nazlı nazlı, öyle tatlıydı ki...
Eki Görüntüle 981440 Eki Görüntüle 981441
Bu da benim minişim, aman babamız görmesin... Çookmutsuz çıkmışız...
bu arada bizimde sac diplerinde ve yanaklarinda sivilceler vardi atopik dermetit ddi dr ins oyle degildir. arkadasim banyodan once zeytinyagiyla vucuduna masaj yaptigini yuzunede surdugunu banyodan sonra sebqmed yuz ve vucut kremi surdugunu soyledi hep nemli tutmak lazimmis bunlari yapicam bakalim ins gecer .... benim kizim banyo yapmayi gic sevmiyo yaaa hic uyumuyo o gun alelacele yaptiruyoruz tum gun ugrasiyorum sonra
Masallah annesi cok tatliii.buda benim oglusum feryat figan aglarken
Bizimde aynı kızlar, gece uyku çok iyi 3 bazen 4 saat kesintisiz uyuyor ama gunduz yatagı ve meme arası gıdıp geliyoruz. Çok nadir uyuyor o da 1 saat anca.. Geçen yagmur yagdı ondan mıdır bilmem uyudu ama baya. Ama simdi gene aynı.. Bende annem gidince napıcam bilmiyorumbizimki 4 haftalık..
İyi akşamlar kızlar, herkeste sanırım gaz sancısı meselesı var gercekten de kızarıyor cıkaramayınca.ben bazen gazını cıkartmadan yatırıyorum.uykusuzluk da var hep aynı konular:)) dün benım goguslerım taş gıbı oldu şişti sankı boyle sutyen takmısım gıbı nasıl dolu. sonra sağdım cunku oglum uyuyordu emmıyordu boşalsın dıye sagdım 100ml cıktı sızce az mı cok mu????sonra gece bebege verelım dedık chıcco step up bıberonla. aama bıberonu alamadım tutamadı ıttı, kasıkla da almadı, bız de sutu doktuk gene memeden emdı.ama sagınca gogsum rahatladı, arada boyle bosaltıyormusunuz sız de? ve sızın kac ml cıkıyor?cc olayını anlamıyorum ben:)
minikko 45 günlük oldu teyzesi
neyyyy inanamıyorummm
herkes aynı şeyi söylüyo yaramaz ama çok zeki oluyo diolar
gerçi adını mülayim koysak mülayimmi olacaktı,yooook
canım bebişin emmediğinde sütünü sağ tabi allah korusun mastit olma
benim bikaç hafta once ikisi toplam 120 falan çıktı.ama gece baya şişmişti.oğlan hepsini içti.bence biir öğün için gayet yeterli fazla bile bizimkilerin ayına göre.
bide sütü döktük demişsin.yani kullanmadınız mı?canım sütünün bir damlası bile şifadır sen dökme onu poşete koy at derin dondurucuya.
Ben sağıyorum sütümü bazen sabah bazen öğlen ama Özellikle gece o uyuyorken çok agrı olursa göğuslerde.. hem kalkınca gece vakit kaybetmeden uykusu dağalmadan veriyorum. O da bizde rahat ediyoruz. Bazen ben bırakıyorum babası kalkarsa o veriyor ben sabah nöbetini alıyorum çünkü ben uyumazsam süt çok olmuyor.. Sütün az yada çokluğu yediğine-içtiğine yada dinlenmene göre değişiyor.. Maximum ne kadar çıkar şu günlerde bilmiyorum ama benim maximum 160cc minimum 80cc çıkıyor. Bazen o emdikten sonra tamamen boşalsın diye sağıyorum o zaman 30 ile 50 arası cıkıyor. Onuda hemen veriyorum.. Biberona gelince ben medela kullanıyorum.basta zorlandı ama şimdi rahatlıkla alıyor.. Anne memesi taklidi oludugu için galiba, memeyi yada biberonu ayırt etmiyor şuan.. Sagdıktan sonra oda sıcaklıgında en fazla 3 saat tutabilirsin unutma.. Eger 3 saati geçecekse dolaba koy. Sıcak sulu kabta ıstır verirsin. Doktor soyledı 3 kuralı dıye oda sıcaklıgında 3 saat,buzdolabında 3 gün, buzlukta 3 aymış..
Bizim baby de çin yapımı o zamanlarda çindeydik Siz iş için mi gitmiştinizMaşallah oğluşuna :)) bizimki gibi çekik gözlü.. Bizde kimse çekik degil ama biz bebişii Çin de yaptık o yuzden cekik kesin.. Çinlilere baka baka :)) Ben çin yapımı diyorum.. made in china :)
Gece 3-4 saat uyutmayı nasıl başarıyosun bana da anlatsana
tesekkur ederım canım acıklaman ıcın. oda sıcaklıgında sadece 3 saat mı durabılırmıs? ben daha fazla bılıyordum. dun gece benım sutum soguk yerde aksam 10dan geceye kadar bayagı durdu sonra ısıttık bıberon ıcınde. ama oglum almadı bıberonu. oyle olunca ısıtılmıs sutu gerı doktum saklamadım.. ama bıberonu alamadı mınnosum chıcco step up uç var sadece ondan sanırım tam kavrayamadı.bu arada canım benım 100ml cıktı 100 ml kac cc edıyor kı cc ne bu arada:)
kizlar bebisler cok tatli masallah suphanallah dilzar zehra otokoltugunda heral dimi bende bugun biraz koydum ama cukur gibi geliyo bana yolda filan nasil oturcsksa birde basinin ustunde kalan bi yastik gibi bisey varya onu hic sevmedi benmi yanlis oturtuyorum acaba sikisik hissediyi kendini bence
Bizim baby de çin yapımı o zamanlarda çindeydik Siz iş için mi gitmiştiniz
Bilemedim ki canım, gece 12 de uyudu gece de iyiydi şükür, ama biraz önce bir ağladı korktum...
Çok sağolcanım... İstdeğilim. Giresundayım... Çook uzakta... Ne kadar iyi kalplisin, inan gelmiş kadar oldum..
Adam gunduz uyumuyor basta bundan sanırım. Bırde yıkıyoruz ve mama takvıyesi yapıyoruz anne sutunden sonra biraz 30 cc.. Zaten anne sutu 2 saat mama 3-4 saat kalıyormuş midede.. Aslında iş gaz olup olmamasında gaz varsa bizde zorlanıyoruz tabi. Ama gaz tam çıkmışsa kebap oluyor :)
iyi geceler kizlar
1 saattir efeyi salliyorum uyumuyo kaka yapti alti degisti 3. defa emziriyorum su an oglan keyif pesinde benim gozler kapaniyo
zaten yine terledim su gibi oldum uff kendime sinir oluyorum.
Cin e gidip bebis yapan arkadaslar benim kuzen de is icin surekli cine gidiyo.su an karisi hamilene var bu cinin havasi afrodizyak etkisi mi yapiyo millete noluyo
masallah kızlarr bebıslerınız cok tatlııııı masallah Allah bagıslasın hepımızın yavrularını....benım bebısımın de bır bakısı var bana ölürüm ben onaaaa.. bu arada ben bebısıımın altını unibaby ıle alıyorum ama gecen yuzume surdum ıslak mendılı gozlerımı yaktı acaba tahrıs mı edıyor guya saf su ve pamuk denıyor acaba.bır de kızlar bebek pamugu ıle sılenler varmıs bebek pamugu nasıl oluyor ve nerde satılır kı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?