2014 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 221 45,4%
  • oğlumuz geliyor

OY: 251 51,5%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 4 0,8%
  • İkiz oğullarımız olacak

• ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

• üçüzlerimiz olacak

OY: 3 0,6%

• Ankete Katılan
    487
bebişleriniz çooookkkk tatlııı maşallah allah analı babalı sağlıklı huzurlu büyütsün...

arkadaşlar dün dr a gittim. gögüs ucundaki çatlaklar için.o da iki krem ve antibiyotik verdi.kullanmaya başladım ama içim rahat değil.dr bişey olmaz diyor ama bebek daha çok uyumaya başladı sanki.napsam bilemedim ya.emzirirken hiç kullanan var mı antibiyotik

canım arkadaşıma vermişti dr krem olan antibiyotikden... göğsünü ılık suyla yıkadıktan sonra verdi bebege...seninki agızdan alınan dan galiba.... benim de yara oldu makine ile sagarak verdim süt.. hep de bepanten ve lansinoh krem sürdüm.. iyi oldu...pompayı tavsiye ederim yoksa bir tanıdıkta alıp kullan daha kısa sürede iyileşir..... çok geçmiş olsun..

kızlar konuları geriden takip ediyorum gecikmiş yorumlarım için kusura bakbayın

ben ne marka olursa olsun aldıgım ıslak mendilleri sıcak suyla yıkayıp nemli nemli saklama kutularına koyuyorum..başlarda pamuk kullandım ama oğlumun poposuna yaapışıyodu pamuklar.... bende böyle bi çözüm buldum... içim rahat kullanıyorum..tavsiye ederim....

chemenn benim kizimda 5bucuk yasinda oyuncak bebek muamelesi yapiyo kardesine birazdan kresten gelecek ve kardesini yine dizlerimde gircek sabahlari besiginde yada koltukta kendi bi sure uyuyo ama ogleden sonra aksamlari hep sallamam lazin yoksa uyaniyi

bu arada minikkelebekti sanirim dun masaj tarifi yazan sagol arkadasim emzirirken bi yandanda masaj yaptim karnina iki sefersede kaka yapmis az azda olsa ins masajdandir hep yaparim valla.
bizde asi olduk bugun kiyafetleriyle tartip olcuyolar hep boyunu kilosunu sinir oluyorum uccift corap vardi ayaginda 54 cm cikti nerdeyse hic uzamamismi acaba 51dogmustu ...
asidan sonra yikayabiliyomuyduk yaa ben unutmusum herseyi yarin aksam gozunu karartip uzuuun bi banyo fasli yapmayi planliyirum bakalim geceyi nasil gecirrck ozaman....
dilzar tamara ne guzel doludolu yutkundugunu duyuyoruz diyisunuz masallah ben okadar emziriyorum arada bir duyuyorum osesi emzirme kampu vs hepsi bosss olmayinca olmuyo bide dr mamayi kes deei nasil keseyim ac pldugu belli belli besbelli ama azalticam biraz tabii haftaya babannesi geliyo yapar bollbol

Verem aşısından sonra üç gün yapılmıyor ama bunda bir sıkıntıyok canım..

Yutkunduğunu duyan ben değilim maalesef, sütüm hiç yok değil de idare ediyor... Hiç ped kullanmam mesela, hiç damladığına şahit olmadım çünkü....içime bi kurt düştü, belki de iştahsız olduğu için yetiniyo yavruşum...

Pamuk ıslak mendil muhabbetine ben de katılayım:)
Bebek pamuğu nedir hiç bilmem, görmedim de. Şu disk şeklindeki makyaj temizleme pamuklarından kullanıyorum ben. Küçük bir tasa sıcak su koyup 3-4 tane pamuğu da içine atıyorum, onlarla siliyorum altını sonra da bi tane uni baby mendili o suya sokup sıkıyorum sıcacık bi de onunla siliyorum üstüne oh pamuk:)

kızlar bizde kızımızın kırkını uçurduk bugün annem büyüdükçe uslanır demişti bizimki huysuzlanıyo büyüdükçe napıcam bilmiyorum gündüzleri yalnuızım bazen susturamıyorum içim acıyo

bu arada dün eşim OM-X adında bitkisel bi şurup almış eczaneden çok rahatlattı bizim kızı gaz sorunu yaşayanlar deneyebilirler biz zinco kullandık bi işe yaramıyodu Allah kolaylık versin hepimize :)

Kızlar bebeğini yalancı memeye alıştırabilen var mı? Benim kızım arada bir alıyor ama aldığı zamanda öyle bir çekiyor ki sanki dersin yıllardır aç o zaman da içim kıyılıyor aç herhalde deyip emdiriyorum of kısır döngü oldu valla siz neler yapıyorsunuz ?

bence bebekler sadece aç oldukları zaman emmek istemiyorlar, en ufak huzursuzluklarını emme güdüsüyle bastırıyorlar. uykuyu tutturamazsa, altını değiştirirken rahatsız olduysa , yaygarayı basarsa çok kısa süreli olarak veriyorum ben, oda hevesle emiyor ama acıktığından değil bence. bu sırada bende telaşa kapılmıyorum.

merhabalar herkese.
o kadar uzun zamandır yazmıyorum ki unutulmuşumdur belki de. yazılanları cepten okuyorum ama cepten yazması zor geliyor. şimdi pcyi açık gördüm hemen oturdum başına.

kızım Gökçe 58 günlük oldu. çok şükür. kırkından sonra bebek değişir düzenini kurar derler ya aynen öyle oldu. ilk 1 ay her gece sabahladık. gündüz ise bütün gün uyudu kızım. öyle ki emmek için bile katiyen uyandıramıyorduk. ne yapsak uyanmıyordu. sütümü sağıp sağıp kaşıkla ağzına verdim öyle ki bi kaşık sütü yutması bile uzun sürüyordu. çok zordu. şimdiki sıkıntılar onun yanında hafif kalıyor. 40ına yaklaşınca gündüzleri uyanık kalmaya başladı. dolayısıyla geceleri uyumaya. geceleri çok sancılanırdı. şu anda sabah 4-5 gibi başlıyor gaz sancıları öğlene kadar şiddetli öğleden sonra artık zayıflıyor. yediklerime dikkat ediyorum, ayağına sıcak su, karnına bacağına masaj, karnına sıcak bez yapıyorum.zinco veriyorum bana mısın demiyor, ama saati gelince bezini dolduruyor, rahatlıyor.

ilk zamanlar kızım çok az emiyordu. sütüm göğsümde kalıyordu tıkanıyordu kanallar.ağrı, ateş vs oldu hatta bi dönem. şimdi sütüm azaldı ilk zamana göre, ama yettiğini düşünüyorum. tek göğsü 10-15 dk emiyor. o kadar. doyduktan sonra dudaklarını kilitliyor, zorlarsam kafasını geri geri itiyor almıyor yani. aç olsa ister herhalde.

emziğe zorla alıştırdım. ilk zamanlar kusacak gibi oluyordu korkuyordum. ama şimdi de iyice alıştı hatta bağımlı oldu emzik istediği için ağlıyor bile. ağzına yaklaştırıyorum susuyor hemen. bir de uykuya emzikle dalıyor. bu kısmı çok rahat. bir de uyanık olduğunda bi süre sonra sıkılıyor. sonuçta bütün gün onunla konuşamıyorum. bazen kendisi kalsın istiyorum. o zmanlarda emzik kurtarıcı. kendi kendine oyalanıyor. 5-10 dk.

bir haftadır kızıma kendim bakıyorum. annem gitti. eşimle yıkıyoruz. en zor kısmı misafir gelince oluyor. 2 seferdir çocuklu misafir geliyor. kızımı rahat bırakmadılar bugün. içim gidiyor böyle durumlarda.

bizden haberler böyle. yazamasamda paylaşımlarınızdan çok faydalanıyorum
herkese bol uykulu geceler, bol kakalı bezler
kızımla sizi öptük

bu arada ismimizın altındaki kuş da ne ola ki? ben ilk defa görüyorum. pcden girince gözüktü. siz bilirsiniz.

canım banyo ile ilgili yazmak istedim. maksimum 10 dk da yıkayıp bitirin diyor uzmanlar. vücut ısıları çabuk düşüyormuş yavrucakların.
o dolu dolu yutkunmayı bende duyuyorum evet ama bebeğim biberonla mamasını içerken.. .. :)

anneler cay ve kahve ıle aranız nasıl??? ben gunde 2 bardak cay ve 1 fıncan 3u bırarada nescafe ıcıyorum. bır zararı olur mu acaba?

çay, kahve, çikolata, kakao daha doğrusu kafein içeren yiyecek içecekleri dikkatli tüketmek, mümkünse hiç tüketmemek gerekmiş. kafein direk anne sütüne geçip, bebeği uyararak huzursuz, uykusuz olmasına sebep oluyormuş.

Bende alistiramadim ya,ugrasiyom itiyor hep bazende kusuyr,offf rahat ederdik alıssalar..
Ayni yastaymis bizimkilrr.benim oglum nryseki kiskanmadi hic kardesini.ilerde olurmu bilmem..nasil seviyor yavrum ,Elifim diye :)))
Cnm giysiylemi tarttilar,ondan fark edebilir..bizim dr sadece bezle birakiyor tartarken..bizimki de 51cm doğdu,1 ayliikken 56 olmustu..

canım hem krem antibiyotikli hem de hap şeklinde.sağmayı da denedim.ben de manuel pompa var o daha da tahriş etti.bir de sütüm azalıyor diye korktum.lanolin bana iyi gelmedi malesef.sağolasın canım

denemek lazım.iyi fikir

bu makyaj temizleme pamuklarıyla kızımın yüzünü,boynunu falan siliyordum.bir de popoda deneyelim bakalım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…