2014 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 221 45,4%
  • oğlumuz geliyor

OY: 251 51,5%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 4 0,8%
  • İkiz oğullarımız olacak

• ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

• üçüzlerimiz olacak

OY: 3 0,6%

• Ankete Katılan
    487
.
Bizde bebek pamugu kullaniyoruz. E bebekten baby&me. Bide kipada da var ama e bebekteku daha guzel.
Bu arada siz sut iciyor musunuZ. Sut gaz yapar mi acaba merak ettim. Benim kizim da hic uyumuyo 5 -10 dk kus uykusu gibi cok gazli. Yedigim herseye dikkat ediyorum ama anlamadim.

Maşallah oğluşuna :)) bizimki gibi çekik gözlü.. Bizde kimse çekik degil ama biz bebişii Çin de yaptık o yuzden cekik kesin.. Çinlilere baka baka :)) Ben çin yapımı diyorum.. made in china :)

hahaha. annemde bana hamileyken bursada tatarlara çok bakmış. ondan sen boyle çekik oldun diyordu... :)

kızlar oto koltuguna koyuyorsanız arkadan bellerine destekte koyun. battaniyeyi bişeyleri sarıp ayarlayın. boşta kalmasın belleri, yazıkk..

ben hep su ve pamukla siliyorum canım. hastaneye aşıya falan giderken ıslak mendil alıyorum yanıma. apar topar değiştirmem gerekebilir diye ama gerek olmadı. bi süre daha pamukla silmeye devam edeceğim, biraz büyüyünce geçerim ıslak mendile. haa sürekli ıslak mendille temizleyen arkadaşlarımda vardı, bi şey oldumu olmadı bebişleri gayet sağlıklı büyüdüler.

Evet çok zeki oluyorlar onu söylemeyi unutmuşum, :)))

Evet canım otokoltuğuama biz onu hiç o amaçla kullanmadık... eski tip bebek çantası gibi oluyor ya onu kulla ıyorum bir yere giderken....

oto koltuğunun da tam bel yerine altaçmanın yastığını, üstüne de annemin alt açma diye yaptığı ama çok kalın olduğu için kullanamadığım bir minik yatak var onu koyuyorum, sonra zehra hanım yatıyor, tam kucak pozisyonu oluyor baş yukarda vücut eğimli... O yüzden huysuz olduğu zamanlar ileri geri onda sallıyorum bazen...

Biraz daha büyüyünce ne yapacağız bilmiyorum, çanta küçük gelir, oto koltuğunun kemerlerini bağlamak lazım, ama dediğin gibi rahatsız... En iyisi o desteklerden almak... Onların kemerlerinin çıkacak yerleri var..

sag ol cnm ben de pamukla mı sılsem dıyorum ama 17 gunluk oldu sımdıye kadar ıslak mendıl kullandım keske kullanmasaydım dıyorum bazen

anneler cay ve kahve ıle aranız nasıl??? ben gunde 2 bardak cay ve 1 fıncan 3u bırarada nescafe ıcıyorum. bır zararı olur mu acaba?

Aynen cnm yasadiklarimiz,kac yasinda seni. Buyuk..benim oglanda 5.5 yainda..o da ben su dokucem diye tepemizde hep..bende battaniye ve yastik koydum icine,ilk pazar ciktik disari.uyudu giderken ama donuste agladi bizde kucaga aldik.bugunde icinde sallayarak uyuttum,ama 15 dk.da uyandi..keske alissa da yatsa hep ana kucaginda..

Cnm ben mothercareden aldım bebek pamugunu,e bebektecde var.ordan alicam netten..bende oglumda hep unibaby kullandim.

Ben iciyorum cnm sabahlari kahvaltida.doktora sordum,ic dedi gaz olcaksa olur dedi.valla dr bana herseyi ye dedi,bende yiyorum..gazlı nasilsa yemesem olmucakmi sanki..

Canim hersey gaz yapiyo Sorma valla bende hiçbirşeyi yemiyorum herseyden korkuyorum kızıma gaz yapacak diye ama yine oluyo yine oluyo 66 ile hamile kaldım 76 kg ile doguma gittim suan 63 kilosum düşün yani bugün 40 ımiz cikti. Her emzirirken sonra özenle gazını çıkarıyorum spor yaptırıyorum karnına masaj sıcak su torbası banyo yaptırıyorum yok yok. Bazen kafayı yisek duruma geliyorum neyi yanlış yapıyorum diye gaz damlalarida bir ise yaramıyor bizde bitek rezene iyi geliyor oda bi 1-2 saat rahatlatıyor o kadar :-( bugün gene doktora götürmeyi düşünüyorum çünkü suan halen gazımız var yazık meleğim ikinmaktan uyuyamiyor...

Minik zehra bir aylık oldu...

Aşımızı olduk geldik, kilomuz boyumuz ölçüldü... Kızım bir kilo almış ama bu ölçüme göre on gündür hiç kilo almamış...20 günlükken dr gitmiştik... Aklıma takıldı, acaba tartılar farkeder mi, inş tartıdandır...

zaten bir haftadır kısa emiyor, ben de artık büyüdü, çabuk boşaltıyor diye düşünüyordum... Dr randevumuza da on beş gün var, ... Canım sıkıldı biraz...

Ablamızda böbrek reflüsü vardı, üçüncü ayda hiç kilo almamıştı... Antibiyotikler, dördüncü ayda yine enfeksiyon, bir buçuk yaşına kadar düzenli olarak koruyucu dozda antibiyotik kullandık, her gün.. Hemen o aklıma geldi, inş zehra da yoktur... Teşhisi zor, sürekli ilaç kullanmak zor, kullanmamıza rağmen hep olan idrar yolu enfeksiyonu zor...

slm kızlar bugün nasılsınız bakalım minikleri öpüyorum bu arada minik kelebek ve dilzar maaşallah bebişlerinizi Allah nazarlardan korusun ben de normal pamukla siliyorum kızımın altını e bebek tekine bakayım bir arada lazım olur diye prima nın ıslak mendilini aldım arada gece kullandım 3 günde pişik yaptı artık üşenmiyorum geceleri tek göz açıkta olsa temizlemeye çalışıyorum

Ayy evet, o heyecanlanma bizde de var, çok komik... Hızlı hızlı nefes alıp başını sağa sola sallıyor... Çok şekerler de mi tamara, Allahım hep güzel günlerini göstersin...

amin canım bakıkp bakıp aglıyorum allah senin acını göstermesin baana diyorum.... şimdi de duygulandım...
allah hiçbir anneyi evladı ile sınamasın acısını yaşatmasın...

canım araları nekadar var bilemedim ama benim oğlum da kısa emiyo. emerken dolu dolu yuttugunu duyuyorum ama yinede şüphe ediyorum doyuyormu diye.... zarzor on dk emiyo...benimki iki gün sonra 1 ayını bitiriyo..büyüdükce daha azmı emiyorlar ?

haaa birde sağlık ocagı ile dr un terazisi aynı olmuyo... benim oğluma on günlükken 4 250 kg dedi sağlık ocagı üstelik kıyafetleri nedeniyle 200 gr düşük söyledi hemşire . dogum kılosu 3 500 dü.. şaşırdım...ama o tartıdan iki hafta sonra dr a gittik dr 4 110 dedi...arada çok fark var. takma kafana kilosunu yanılıyo terazi bazen .. umarım ablasıgibi hasta olmaz bebiş..( jeton şimdi düştü seninki de 1 aylıkmıiş araları iki gün )

Cnm gaz olcaksa oluyor,yediklerinden gecmiyormus demisti bir cocuk doktoru..bende sab simplex kullaniyom ama yinede ikiniyor,sancısi oluor..fayda etmedi bizede.

Sanirim artik tulumlarimiz olmucak alt ust takimlarla yola devam
Bizimkiler basta buyuk geldi,simdi tam oluyor tulumlarimiz..ben oglumdada 5-6 ayliga kadar hep tulum giydirdim..yaza kadar giyer kizimda,toplu duruyor seviyom ben..

Cabuk geciyor gunler demi cnm,bizimkide 1.5 aylik oldu..1 kilo aldiysa iyi cnm,benimkide 1 kilo almisti ama dedigin gibi son on gundur tek meme emiyor genelde geceleri uyuyor hemen.belki azalir bu ay.
Birde giysiylemi tartiliyor ondand farkeder..benimki sadece bezle tartildi..bizde 2. Ay gidicez kontrole.
İlk aylarda sadece pamuk yada unibaby oneriliyor..prima pisik yapiyor demekki..e bebekte 6 lı paket olarak satiliyor 30 tl...cok uygun,mothercare de daha pahali,paketi 8 tl.

Evet canım... Çeneleri güçlendiği için hızlı ve güçlü çekiyorlar... Süt bitince de bırakıyorlar... Kilo alımı iyiyse problem yok.... İnş. Ondandır canım...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…