2014 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 221 45,4%
  • oğlumuz geliyor

OY: 251 51,5%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 4 0,8%
  • İkiz oğullarımız olacak

• ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

• üçüzlerimiz olacak

OY: 3 0,6%

• Ankete Katılan
    487
iyi akşamlar kızlar ha yazıyım diyorum kız uyanıyo.ancak fırsat buldum hatta şimdi mızıdanıyo...ıslak mendil olarak uni baby pamuklu mendil kullanıyorum 2 3 aya kadar normal ıslak mendile geçmek istiyorum huggies fln gibi.uni baby çok pahalı.bi de prima bez hep sırtına bacaklarına kaçırıyor.siz ne kullanıyosunuz.bizim kırkımız yarın.ama ne uylusu düzeldi ne kakası ne gazı.ne uyandığı saat belli ne emdiği...hala günde 90 cc mama veriyorum.bu arada cc ve ml aynı şey.biberona bakın aynı yerde yazar cc/ml diye.sadece cc demek daha kolay mililitre demekten.
duru çok zor bi bebek emziğe alıştı ama bu seferde ben tutuyorum tutamıyo fırlatıyor.ev tipi anakucağı aldık 400 tl verdik.içim yandı.sevmedi sanki.içine gömüldüğü şeyleri sevmiyor oto koltuğunu da sevmedi.içini doldurup düzleştirmeme rağmen.milyarlar saydık bunlara sevmiyolar bizim artistler...:)ağlıyo şimdi uyandı hadi bye bebişlerinize iyi bakın uyku emzirme vs gibi konularda kurduğunuz düzeni nasıl kurduysanız yazın lütfen.
anakucağımız bright starts ingenuity.bi deeeeeeee bi an önce kıyafet alıp kombinlemek istiyorum kızıma yaa...siz normal kıyafet giydirmeye başladınız mı?hastane çıkışlarından öğğğğ geldi resmen.aslında bi kaç bişey aldım ama çok büyük geliyolar duruya.bedenler de 0-3 ay üstelik...

Canim burda zorunlu araba puseti kullanmak. Biz altina bisi koymuyoruz. Sadece amcamiz pufuduk bir tulum almis disarisi icin. Onu giydiriyoruz. Bebek zaten egimli oturacak sorun degil. zaten altina birsey koyup emniyet kemerini nasil takiyorsunuz anlamadim...

Om x i doktor bizede verdi canım 2 gündür kullanıyoruz, sab simplex ve biogaiya bi işe yaramadı inşallah bu yarar. Sen günde kaç kere kaç ölçek kullanıyosun

Emzirdim gazı çıkmadı, pişpişle çıksın diye altına yaptı temizledim acıktı tekrar emzir ve yine 1 saattir gaz , bu nasıl kısır bi döngüdür böyle

tam da primadan memnunum dedim az once kakalari ensesinden temizledim
bide temizlenirken guluyo beyfendi
ben bagiriyorum diye saskin saskin bana bakiyo
neyse yeter ki yapabilsin de ben temizlerim :84:

Gunaydin canim. Bi gun birinin kakasina pirtina sevinecegimizi dusunmezdim :) kac no prima hangisi. Bizim daha basimiza gelmedi..

Om x i doktor bizede verdi canım 2 gündür kullanıyoruz, sab simplex ve biogaiya bi işe yaramadı inşallah bu yarar. Sen günde kaç kere kaç ölçek kullanıyosun

canım üzerinde 1 tatlı kaşığı 4 defa yazıyo ama ben çay kaşığıyla veriyorum bi çay kaşıgı 2 yada 3 kez düzenli değil duruma göre 2 gündür farketmedi mi peki?

bizde aynı durumdayız canım hastane çıkışları bile büyük geliyo bize bizim kız minyon baya kilo aldıramıyoz

Gunaydin canim. Bi gun birinin kakasina pirtina sevinecegimizi dusunmezdim :) kac no prima hangisi. Bizim daha basimiza gelmedi..

gunaydin canim aynen valla ya konfeti falan patlaticam sevincten aferin annecim hadi bidaha deyip duruyorum
prima yesil ekonomik paketin bir numarasini kullaniyorum canim ben
sen ne kullaniyosun

Son düzenleme:

çok şükür alıştı bizimki. önceleri az az veriyordum canı isterse alıyordu canı istemezse diliyle itip atıyordu. çok zorlamadan yavaş yavaş denedim. şimdi emme refleksi geldiğinde parmaklarını emmeye başladı hatta yumruk yapıp katıyor ağzına. öyle olduğunu gördüğümde eğer aç değilse hemen veriyorum emziği cuk cuk cuk emiyor. uyuyacağı zaman da alıyor uykuya daldığında kendi atıyor. öyle çok bağımlı da değil zaten olmazsa da kıyameti koparmıyor çok şükür

seni unutur muyuz canım kolay gelsin bebişinle. ben de iki haftadır kendim bakıyorum kırkım çıkana kadar hem annem hem kayınvalidem vardı ççok yardımcı oluyorlardı ama tek başıma da öğrenmem lazım. eşim de çok yardımcı oluyor sağolsun. ama ev temizliği fln zor bazen yemeklerimizi bile nöbetleşe yiyoruz dediğin gibi misafir kısmı çok zor. bizim kız bide kalabalığı sevmiyor biri geldiği anda basıyor yaygarayı. değil misafirlerle ilgilenmek onlara servis yapmak yanlarında bile oturamıyorum

canım biz unibaby kampanyadayken almıştık bayaa da stoklamıştık ondan rahat ediyoruz. prima Premium care kullanıyorduk hem kakası hem de çişi sürekli çıkıyordu. her alt değiştirmemde üstünü başını da değiştiriyordum ona da sinir oluyordu bizim kız. şimdi huggies kullanıyoruz bel kısmı daha iyi tutuyor lastikli gibi pişik olur mu acaba diye korkuyorduk çok şükür olmadı tavsiye edebilirim

2 tane hastane çıkışımız vardı alt üst takımları artık olmuyor tulumlarını çoktan kaldırdık askılı atletlerini kullanıyoruz sadece alttan olması için. sabret kuzum senin kuzun da büyüyecek kıyafetleri olmayacak elbiseler jileler giydireceksin. ben de özlemle elbise etek giydireceğim günleri bekliyorum

çok haklısın kelebeğim ben de boy abdesti aldım kızımı yıkarken de dua ettik o kadar diğer şeyler hurafe biraz da. annem de söyledi hep saydıklarıınızı ama ben hiçbirini istemedim

primayı değiştirdik biz kakası da çişi de çıkıyordu huggies kullanıyoruz artık

arkadaşlar bebeklerinize oyuncak aldınız mı ya da onlarla oyunlar oynuyor musunuz ? ben sürekli şarkılar tekerlemeler ninniler söylüyorum kriz saatlerinde birazcık rahatlatıyor gibi. oyunlar oynayıp konuşmak istiyorum o da bana cevaplar versin istiyorum ama daha çok erken gibi. minicik gülücükler var sadece biraz ağırbaşlı bi kızım var da öyle herşeye gülmüyor

bide bizim kız istisnasız her akşam aynı saatte ağlamaya başlıyor kendini parçalıyor susturamıyoruz nurse harvey's diye bi şurup almıştık gazını da çıkartıyor ama hala sancısı sıkıntısı oluyor saati geldi diyoruz artık biz de alıştık

gündüzleri vaktinin çoğunu ana kucağında geçiriyor iyi ki almışız sıkılınca da gerçek anne kucağında duruyor ilerde de sandalyeye dönüşebiliyor büyüyünce de kullanır artık

Canım unutur muyuz hiç hoşgeldin
Maşallah kızına kocaman olmuş :)
Emziğe alıştırabilmen çok iyi olmuş, ben beceremedim daha onu bi de kucak bağımlısı oldu bizimki, annemler gidince ne yapacağımı hiç bilmiyorum

gunaydin canim aynen valla ya konfeti falan patlaticam sevincten aferin annecim hadi bidaha deyip duruyorum
sen ne kullaniyosun

Canım benim kızım 26 günlük oldu, ben 2 numara kullanıyorum. 1 bacaklarını çok sıkmaya başladı, 2 paket 1 kullandık sonra 2'ye geçtik. Size 1 küçük gelmiyo mu:44:

ben de molfix kullaniyorum 2numara ama bu paket bitsun 3 alicam ... buyuk kizimda hepsini denemistim hangisi indirimdeyse prima cok sizdiriyo huggies de kalip gibi gelmisti huggiesin yeni cesutleri cikmis ama prima hala sizdiriyo anlasilan...
zinco yada baska gaz ilaclarini duzenli kullaniyimusunz kizlar ben aklima gelinr veriyorum ondanda faydasi olkuyo heralde aksamlari yikiyo ortaligi dun aksam ayagimda salladikca uyudu aglama zamanini boyle gecirdik sonrada uyanmadi yatitdim bu seferde gece bi uyandi uykusu acildi baliniyo ayagima aldim sallarken ikimizde uyumusuz bi bucuk saat oyle sabah kizim geldi anne boylemi uyudunuz gece diyo ayagimdan indirdim uyandi
bugun bi temizlik yapiyim dedim evin yarisini bittdim anca dshada yapmiicam yarin kv gelcek onla yapariz bide gun yapmayi planliyorum bu arada ama benom kizda kisafiri hic sevmiyo nasil olcaksa

kizlar gunluk tutuyomusunuz ben ilk kizimda baslamistim iki ayliktan itibaren gecen actim okudumda kucukde ablasinq benziicek galiba cok aglakmis oda keske ilk iki ayinida yazsaymisim unutmusum cunku ben ilk dogdugunda nasildi ilerde vericem onlara okusunlar babasiyla mektuplarimizda sakliyorum hatira kalsin bizden ... ne zaman konusmus ilj kelimesi ne ilk ne yemis dr kontrolleri ultrason resimlerinide yqpistirdim ama onlar bozulmus

yazıyı çok beğendim hanımlar mutlaka okuyun :)

Oyuna Devam
Esra Sert
Çişini tutarak annelik
18 Şubat 2014 Salı

Çocuk dört yaşına geldi ya, benim yazılar da iç muhasebeye döndü. Birçok psikologla meslek icabı omuz omuza çalıştım. Sıklıkla görüş aldım, kimisi arkadaşım oldu. Aysun Ömeroğlu da bunlardan biridir. Aysun, zamanında bana çıkışmıştı:

“Şekerim siz hepiniz çişiniz tutarak annelik yapmaya çalışıyorsunuz” demişti. Tabi bu tanımlamaya bayıldım. Açıklaması da Aysun’dan akabinde şöyle geldi:

Bir anne düşünün ayağında bebeğini sallıyor. Çocuk bir türlü uyumuyor. Annenin çişi geliyor. Ama çocuk uyusun diye çişini tuta tuta sallamaya devam ediyor. Çiş denen şeyi sonsuza kadar tutmak mümkün değil. Üstelik tuttukça da eziyete dönüşen bir iş. Çişini tutan anne bir süre sonra çocuğuna kızgınlık hatta öfke duymaya başlıyor. Huzursuz ve gergin oluyor.

Başka bir anne yine ayağında bebeğini sallıyor. Bebek uyumuyor. Kadının çişi geliyor. Bebeği güvenli bir yere bırakıp çişini yamaya gidiyor. Bebek bu sırada mızırdanıyor, hatta belki biraz ağlıyor. Anne çişini yapıp, “Ah yavrum dur geldim, buradayım” diyerek geliyor. Bebek, annesine kavuşuyor. Kadın sallamaya devam ediyor ve çocuk uyuyor.

Anne kendi temel ihtiyacını ertelemediği için çocuğuna karşı kızgınlık geliştirmiyor. Çocuk o kısa sürede belki annesi gittiği için bir stres yaşıyor. Ama hayatta bu tür anların olabileceğini, dünyanın sonu olmadığını ve annesinin geri geldiğini tecrübe ediyor. Aslında duygusal olarak bir aşama atlıyor. Hatta bir parça ağladığı için rahatlayıp belki de çok daha hızlı uykuya geçiyor.

Aysun’un verdiği örnek harika bir örnek. Ben da son dört yılda defalarca tecrübe etmişimdir. Çişini tutarak annelik yapılmıyor, yapılsa da size de bebeğinize de duygusal sonuçları oluyor. Aysun’un en sevdiğim sözlerinden biri de şudur: “Çocuk büyütmek bir maraton, siz yüz metre gibi koşuyorsunuz.”

Şimdi ne zaman maratonu yüz metre gibi koşan bir yeni anne görsem, kollarından tutup sarsmak istiyorum. “Sakin ol daha bir milyon kilometre falan var.”

Yine, yeni bir anneyseniz yetersizlik duygusu kol geziyor. Hata yapmak istemiyorsunuz. Bir çocuğun genel olarak sevgi dolu, şefkatli ihtiyaçlarının karşılandığı bir ortamda büyümesinin ne kadar yeterli olduğu yıllar geçtikçe ortaya zaten kendiliğinde çıkıyor. Bunun üzerine koymak için kastığınız her şeyde genelde çişinizi tutmuş oluyorsunuz.

Çocuk küçükken insan bunu anlamakta zorlanıyor. Çünkü henüz anneliğinizin meyveleri ile karşı karşıya gelmemiş oluyorsunuz. Büyüdükçe işler değişiyor. Çocuğunuzla ilgili yine bir sürü sorun çıkabiliyor. Etraftan terbiyesinden huyuna suyuna kadar bir çok konuda eleştiri alabiliyorsunuz. Hatta işin içine okul da girdiği için bir de oradan geri bildirimler geliyor. Bütün bunlar benim bir kulağımdan girip öbüründen çıkıyor. Annelikte doğru yolda olduğumu bana hissettiren şeyler küçük anlar.

Kızımın bana gelip, “Konuşabilir miyiz” diyerek bir arkadaşı ile ilgili sorunlarını anlattığı an gibi anlar.

“Eskiden bizim oyunlarımızı severdin artık sevmiyorsun, sıkılıyorsun” diye ayar aldığım an gibi anlar.

Kitaptaki, “Periler, prensesi bulmak istiyor onlara en kısa yolu göstererek yardım et” sorusuna kızımın “Periler prensesi niye bulmak istiyor ve biz niye onlara yardım ediyoruz?” cevabını verdiği an gibi anlar.

Bana göre gerisi için çiş tutmaya gerek yok.

merhaba kızlar,

kaç gündür foruma hiç bakamadım gelen giden ve oğlumuz tüm vaktimi alıyor.bugün 28 günlük olduk cumartesi kontrolümüz var bakalım kaç kilo kaç cm olduk göreceğiz.

bizde rutin oluşturmaya çalışıyoruz ama henüz başaramadık.akşam 7-8 gibi banyo yaptırıyoruz, emzirip uyutmaya çalışıyoruz.malesef oğlumuz uyumak istemezse uyumuyor, uyumak isterse de top patlasa uyanmıyor.her gece 2 ya da 3 sefer emziriyorum.bu emzirmelerden birinde illaki uykusu dağılıyor bizimkinin ve babasıyla beni uğraştırıyor.

bez konusu konuşuluyor.ben prima premium care kullanıyorum 1 numara, herhangi bir sızdırma fln olmadı.denemek üzere huggies aldım
beli lastikli olması iyi ama bizde hiç beline çıkmadı kakası daha.şimdi gündüzleri huggies gece prima kullanıyorum.
biraz daha büyüdükten sonra arkadaş tavsiyesiyle ucuz bir marka varmış onu deneyeceğim.

ben oğlumu emziğe alıştıramadım, açsa biraz emip atıyor.toksa öğürüyor.birde hep ilgi istiyor.konuşulsun kucakta gezsin yoksa çok huysuzuz.

canlarım cevaplarınızı okuyorum ama alıntılamak uzun sürüyo.bu bilg azcık yavaş da...
hepinizi sohbetlerinizi özledim.bebeği ayağımda uyuturken bakıyorum yazdıklarınıza ama hanfendi tuş sesine uyandığı için pek yazamıyorum.şimdi de kırkını uçurduk ama dışarı çıkaramayız hasta olur yarın fln bi arkadaşıma gideriz artık.tabi pek samimi olduğum kimse yok ama dur bakalım.burda gurbetteyiz maalesef...primadan öğğ geldi gıcık oldum resmen hergün ya çiş ya kaka temizliyorum.bi de kaka sırtına çıkınca badiden akıtmak için elimde yıkıyorum bi dolu para ver ama hala b.k yıka işmi şimdi bu?...acil huggies e geçicem.elimde 1 paket 1 beden 1 peket 2 beden var umarım huggies pişik yapmaz.bu arada sudocremden beri ne kızarıklık ne pişik yaşadık her bezleme de vajinasının arasına sürmeden sürün pamuk gibi oluyo poposu kızımın..bu kız da banyo yapınca sızan el bebeleri gibi değil:) uyumuyo hasba.ne var annem el bebesi gibi suyun altında sızsan diyom bön bön bakıyo...annemin laflar haa:) bi de şu lafı var...''milletin bebesi sofranın başında uyuklar bizimkiler gece yarısına kadar çildirdiyo...''
ne kadar kıyaslama yapan annem olduğuyla yüzleştim şu an ben yapmıyım bari neyse açlıktan saçmalıyom siz bana bakmayın.gidiyim de nutellayı dibine kadar sıyırıp geliyim kiloma kilo katıyım sizi seviyorum...bi de konak olduk sonradan sonraya...zeytinyağı karbonatla silip yıkadım peeling gibi oldu ama benim kv nin çenesinden iyi yıkayamamışım biraz kalmış...bi gün tası alıp vuracam kafasına bi sus da motorun soğusun be karı diye o olacak

sen ne kullaniyosun

Selam, senin tosun (maşallah) baya bi tosundu nasıl 1 numara oluyor benim oğlan 4.200 gr, 2 numara bacakları sıkıyor bazen prima 3 numara bağlıyorum 1 numara kesinlikle olmuyor bize, ama huggies 2 kullanıyorum normalde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…