2014 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 221 45,4%
  • oğlumuz geliyor

OY: 251 51,5%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 4 0,8%
  • İkiz oğullarımız olacak

• ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

• üçüzlerimiz olacak

OY: 3 0,6%

• Ankete Katılan
    487

Çok tatlısın ya ) bende deneyim karbonatla zeytinyağını bu akşam bizde de kaş kısmında var baya (

karbonat zeytinyağı nasıl yapılıyor bir anlat hele
daha gitmedi mi o kv

uzman tv de izledim ama nasıl yapılcağını anlatmıyodu.ben çay tabağına az zeytinyağı 1 çay kaşığı kadar karbonat koyup karıştırdım yıkamadan önce bi ağız mendiliyle batırıp kafasını siler gibi yaptım ama yumuşak ve yuvarlak hareketlerle...yıkarken de başka bi tülbenti suda ıslatıp kafasına su dökerken bi taraftan da o tülbentle sildim sonra bi daha su döktüm ama çok döküp elle de ovmak lazım işte.siz suyu çok dökün ki kalmasın pütür pütür.ben yarın ya da öbürgün bi daha yapıcam.bizim de kaşlarda var ama ben kaşına yapmadım yüzünü yıkarken karbonat gözüne kaçarsa bişey olur diye korktum.zaten sağ gözü tetenekli değmeye korkuyoz.üfürükten teyyare bizim kız...kaşına yaparken de tüylerin içine iyice girmesine dikkat edin.bi de sakinken yapmanızı öneririm çok debelenirse gözüne kaçar aman diyim.kv mart sonunda gidiyo annanem geliyor.maşallah ev huzur evine döndü...neyse yardımları da dokunmuyo değil şimdi hakkını yemiyim bide boş soruları olmasa...tuvalete mi giriyon? uyuyo mu(görüyo halbuki uyuduğunu) ? bi de sesli soruyo uyuyan bebek uyanıyo..ayyyyyyyhhh afakan bastı.yaz gelsin de bebekleri alıp çıkalım bea..sıkıldık hele ben yatak odasından çıkmıyom küflencem orda:)bazen o kadar çok kalıyom ki oksijen azalıyo farketmeden..napıyım çıkıyım da dedikodudan kafammı şişsin...bide kızlar bi anlattığı şeyi 10 kere yemin ederim abartmıyorum 10 kere anlatıyo yaaaaaaaaaa

kızlar bu unibaby ıslak mendıl tek cesıt mı??? bır ıkı sene once bı arkadasta gordum o havlu gıbı ve kalındı sımdıkıler ıncecık anlamadım ve sankı daha yakıyor gıbı? ayy ben de pamuga mı gecsem acaba ama bugune kadar ıslak mendıl kullandım hep

emzık konusu gecmıs benım oglum almadı emzıgı ya da atıyor azcık. bıberon da almadı.

Bende 'ilklerim' diye defter kitap karışımı bişey var, nt'den almıştım daha hamileyken geçen yaz, o dediğin ve akla gelmeyen daha fazlası için birsürü yer var, sadece dolduruyorsun resim falan yapıştırıyosun. Çok güzel bişey. Bir de günlük yazmak için bi defter almıştım, kızım olacağını bilir gibi süslü almışım :) 2. Ayından itibaren yazdım ama son zamanımı yazamadım, tabi bi de doğumdan sonra defteri bile görmedim daha ne zaman kızım gündüzleri tek başına benim kucağım veya sallamam olmadan uyumaya başlarsa o zaman yazıcam günlüğümüzün devamını. Şu an imkansız

Ya bu arada kızlar bu tuzlama işi hakkında ne düşünüyorsunuz? Zemheri de sormuş, annem kv yapalım diyolar ama biz eşimle korkuyoruz:44: en son eşim 'bişey olursa karışmam' deyip sorumluluğu bana atıyo, tabi ben de tek başıma cesaret edemiyorum.
Bizde tuzlu suyla yıkanıp 1 gün bekliyo bi de, ne olur yavrumun cildi bir günde sizde var mı nasıl yapılıyo?

yaşlar ilerleyince dedikodu ve eski anılar "aaaah ben ne çektim"ler bitmiyor. allah sabır versin

oğlum biberon da almamıştı sütten kesene kadar. bazıları inatçı oluyor almıyor. kızım başına gelecekleri bilirmiş gibi emzik de tuttu biberon da aldı. inşallah hep böyle devam eder

annem önce tuzlu suyla yıkayıp bir saat kadar bekletmiş sonra duru suyla yıkamıştı oğlumu ama biz bunda başka telaşlardan fırsat bulup yapamadık 40ı içinde şimdiden sonra da yapmam herhalde artık, vakti geçmiştir diye düşünüyorum. bir gün bekletilmez ya yanar çocuğun derisi. biz bile denizden çıkınca hemen duş alıyoruz yavrunun incecik teni nasıl dayanır

gunaydin canim aynen valla ya konfeti falan patlaticam sevincten aferin annecim hadi bidaha deyip duruyorum
prima yesil ekonomik paketin bir numarasini kullaniyorum canim ben
sen ne kullaniyosun

Ben primabeyaz 2 numarakullaniyorum. 1 bacaklarini sıkmaya baslamisti. 2 yle rahatim simdi

Canim , biz oglusumu 12 gunlukken sunnet ettirdik. Doktor bakimini falan anlatip 5 gun sonra kelepceyi cikartmaya getirin ama gelmeden once legene enaz 5 kasik tuz atip ilik suda enaz yarim saat bekletin bebisi dedi. Bizde bunu yapmisken heryerini yikadik tuzlu suyla sonra duruladik tabi. Bizimki tıbbii tuzlama oldu. Oglusuda tuzlamadim demicem yani. :) ama doktor demeseydi yapmazdim boyle bi tuzlama...

selam annişler ve bebişler..

umarım herkes iyidir ne var ne yok hiiç okuyamıyorum bile oğlum canımı okuyor gün boyu :) valla çok özledim burda zaman geçirmeyi.. doğum hikayemi paylaştım nihayet .. benim oğluş yine ağlıyor herkesi öpüyorum byeee :)

Merhaba bayanlar beenımkı tam yazıyorum baslıyo aglamaya Son ıkı gundur huyu degışiyo sankı sızdede öle olymubu gun dr gıttık yavrum bıraz daha ıyı şükürler olsun allahıma.bır sorum olacak kafama takıldı çok bbışleriniz hapşırıyomu gun ıçınde benmkı doğduğundan berı her gün 1 yada 2 hapşırır .dr olur dedı ama alerjıkte olabılır dedı böyle sorunu olan annneler varmı ...bu gun asımızı olduk 1 hafta rötarlı olaraktan 37 gunluk olduk 5 kılo olmusuz artık buyudunu anlıyorum önceden hep ılk zamankı gıbı hıc buyumuyo zannedıyodum bıde buyudugunu bezımız bızmde dar oluyo bacaklarını sıkıyo hrhalde yumuk yerlerı kara kuzumun hep ız olmus bır üst boya gecme zamanı gelmıs bızımde bız prıma kullanıyoruz 3 egececez bu gunden sonra ölee görünuyor...boooolobolll sut olsun hepımızın ve çoook çoook uykuu bebişlrimize

kızlar mevlüt yapan varmı, yada düşünen? Kaç kişi olucak neler ikram ediceksiniz

merhaba canım ben de çok tereddütte kaldım mevlut yapsammı dıye ama bebıs hasta oldu bende hepten bu dusunceden soğudum ve yapmıcam da gelen gene gelıyo tebrığe .. Bende ıkram olarak kurabıye yaptım mavı zıbın seklınde bıde lohusa serbet takımı nda serbet ıkram ettım gelenlere ben bole çözu m buldumm yalnızım mevlutle uğrasamam dıye bıde hasta olurum dıye korktum .önemlı olan kuran okumak değilmi 2 yada 20 kısı hıçç fark etmez ben yavruma hatım baslamıstım hamıleyken yanı mevlıt bana pek cazıp gelmıyo bence yapacaksan da bı 40 ı çıksın canım ne kadar geç yaparsan ıyı bebişin bir günde bıle dünyaya alışıyo ve buyuyo dırençı artyo

ahh kızlar...
2 gündür sağ göğsümün sütü bitti , solda damla damla geliyor. demekki ne yaparsan yap olmayınca olmuyor. yada bişeyleri yanlış yapıyorum. süt olsun diye uyuyun dinlenin yazıyor heryer. yeni bir anne nasıl uyuyabilirki. en azından ben uyuyamıyorum. eşimde moralini bozma mamayla büyüyen bir sürü insan var diyor. ama bir süre daha gelse iyi olurdu. bugün lactamil almış eşim ona başladım bakalım bi faydası olacakmı.
herkese bol sütlü, bebişleriyle güzel günler.....

Bu lactamil sütü arttırıyormu, sanki vitamin takviyesi diye biliyorum ama yanlışta biliyor olabilirim facebookta bir makale okumuştum https://www.facebook.com/1hassasanne/posts/560194190707100 linkte var bayan baya arttırmış sütünü bir oku istersen, 1 saat bile uyumak gerçekten farkediyor ve su, bide kendimce bana uyan bişey keşfettim sırtüstü uyuyunca iki memede sütle doluyor. Dereotu ve brokolide çok süt yapıyor, Rabbim yardımcın olsun

Canım benimde aynı olmayınca olmadığını bende bugün düşünmeye başladım. Hayırlısı(

Kızlar bu bebişe içirilen humana rezene kimyon çayını nası veriyosunuz 100 ml hazırlayıp gün içinde üçe bölüp mü veriyosunuz bekliyomu çayyani hazırlanınca yoksa birdenmi veriyosunuz 100 ml hepsini anlamadım!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…