2014 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 221 45,4%
  • oğlumuz geliyor

OY: 251 51,5%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 4 0,8%
  • İkiz oğullarımız olacak

• ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

• üçüzlerimiz olacak

OY: 3 0,6%

• Ankete Katılan
    487

bebekler hapşırır, sen bile burnunun içi kaşınınca hapşırıyorsun, burnuna toz kaçar, tıkanır, kaşınır. akıntısı yoksa hapşırıktan korkma öksürürse eğer ona dikkat et.

onun hepsi verilmez yaaa... versen versen iki tatlı kaşığı verirsin bir seferde. ben hiç kullanmadım nasıl olduğunu bilmiyorum ama poşet çaysa bütün gün aynı çayı kullanmak mantıklı değil sanki.

Kızlar tüm poşet çaylarda yani bardağa yada demliğe giren kağıt türevi (poşet olan kısmı) bağışıklık sisteminde hasara neden oluyormuş, yetişkinlerde bunu yapıyorsa bebeklerde neler yapar, bebeğe bişey vermemiz gerekiyorsa mutlaka poşetsiz olanları kullanmalıymışız bilginiz olsun

Canım benimde aynı olmayınca olmadığını bende bugün düşünmeye başladım. Hayırlısı(

evet canım hayırlısı.. rezene kimyon ve ısırganı ben aktardan aldım. hepsinden 1er tatlı kaşığı cezveye koyup sabah akşam kendime demliyorum. ozamanda 2 şer çay kaşığı ayırıp bebişime veriyorum. hiç gaz sorunumuz olmadı çok şükür.. ama senin dediğin 100 ml çay bebiş için çok değil mi??

amin canım..
günde en az 3 lt su içiyorum azmı ki? siz ne kadar içiyorsunuz.. evet mineral vitamin takviyesi ama sütü destekliyormuş güya, bakıcaz :) aklıma ne gelirse deniyorum.. birazda gündüz uyumayı deniyeyim...

Ben yuzustu yatiyordum hamilelikte yatamadigim icin simdi sirtustune doneyim mademm

Kızlar mevlüt yapan varmı, yada düşünen? Kaç kişi olucak neler ikram ediceksiniz

ben bu pazar yapacam allah nasip ederse.. çagırdım bu gün herkesi. tavuk pilav yoğurt limonata tatlı verecem başka fikri olan var mı.... kırk mevlütü dedikleri için kırkı çıkmadan olurmuş. veya kırkında oluyomuş...

Canim sen benden önce dogurdun sana sorayim direkt. Bu 2 ay asilarini yaptirdin mi? Bizim pazartesi doluyor 2. Ay. Saglik ocagindan aradilar. Pazartesi ve cuma 2 tane aşi var dediler. Ne olduklarini anlamadim. Uyku sersemiydim. Biri verem galiba. Diğeri ne acaba? Zor oluyor galiba. Ateş falan oldu mu?

Bir de prima beyaz gercekten çok sizdiriyor. Kaka cis hepsi siziyor. Şimdi mavi prima 2 numaraya geçtim. Bu paket bitsin memnun kalmazsam huggies deniyim ben de o zaman.

Senin kiz kac kilo almis 2.ay? Benimki 1. Ay 1300 almisti şimdi merak ediyorum.

Ben fincanda hazırlıyorum bebeğime 3-4 kaşık veriyorum ılıkken kalan çayıda ben içiyorum istersen bebek için biraz ayırıp daha sonrada yine bebeğe verebilirsin Yani bi öğlen bi akşam veriyorum ben

Kizlar bu tuzlama olayi nedir? Ne ise yarar? Teri kokmasin diye mi yoksa? Her geleneği bilir bizimkiler bak bunu atlamisiz. Biksem yapardim. 2 aylik olduk geç olmuştur sanirim.
Bu arada cuma aksam kalabalik misafirim geliyor en az 20-25 kişi.eşimin okul arkadaşları. Bayan erkek çoluk çocuk hep gelirler zannimca. İkramlar hazir gibi. Bi kismini da yarin hazirliycam. Ama misafir aninda ne yaparim tek basima bilmem. Annem yok. Kizimin düzeni çok bozuluyor boyle durumlarda. Endişeleniyorum insl iyi geçer.

Bizimkinin sancilari da sabah 4-5 gibi basliyor. Aynen saati geldi diyoruz. Alistik ona. Ama saatinden önce başlarsa ya da uzun sürerse çok zor geliyor.

Gündüz ben de ana kucagina koyuyorum. 100-150 tllik biseydi. Ama çok memnun kaldim. Bel oyuntusunu doldurdum yastikla. Dümdüz su anda. Rahat yatiyor.

Oyuncak daha erken canim. Daha küçükler. Bizimkinin keyfi de nadiren yerinde oluyor. Ekşi surat diyorum ben kizima. Hihi ) tepkileri kisa sürüyor. Bazen ben konuşurken kafasini diğer tarafa ceviriveriyor:)) öyle kaliyorum ben de:)

Canim emzirme kampi diye bisey duydun mu? Dinlenme ve emzirme üzerine. Netten bi arasana. Belki isine yarar. Benim kizimin sarilik değeri çok yüksekti. İlk haftalar yaptim. Tek isim kizimi beslemekti. Ve sutum de su ana gore baya fazlaydi. İnsl Rabbim verir yavrunun rizkini merak etme. dua et bol bol. Pes etme

Son düzenleme:

Misafir konusunda aallh yardımcın olsun, ben bugün on kişi ağırladım ve çok yoruldum... Ama kızım çok akıllıydı, allah bir yerden yardım ediyor, çokda takma hem eşin de olacak, yardım eder..

Ben fincanda hazırlıyorum bebeğime 3-4 kaşık veriyorum ılıkken kalan çayıda ben içiyorum istersen bebek için biraz ayırıp daha sonrada yine bebeğe verebilirsin Yani bi öğlen bi akşam veriyorum ben

Tamam canım vermiyim dimi 100 ml nedir ya o kadar verilmez bencede .
Kızlar maşallah nası güzel diyosunuz gündüz anakucağına alıştı diye benim kızım gündüz sadece kucağımda emiyoruz gazını alıp dik bi şekilde koridoru geziyoruz devamlı uyuyana kadar uyuyuncada kucaktan asla inmiyoruz uyanıncada tekrar beslen tekrar koridor böyle gün bitiyor(

ben de bugün 10-12 kişilik bir grubu ağırlıcam inş kızım uslu durur pek misafiri sevmiyor da. ama alışması da gerek toplum içine çıkamıcaz valla hiç.

bizimki de aynı canım konuşmaya başlıyorum sonra başka bişey dikkatini çekiyor ya da sıkılıyor hemen çeviriyor kafayı bakıp kalıyorum. bide bizimki pek bi nazlı sorma babasıyla fln oynarlarken ben içeri girince sesimi duyunca başlıyor dudağını büzüp ağlamaya. adını yanlış koymuşuz keşke nazlı koysaymışız diyoruz

normalde bu hafta olacaktı ama sağlık ocağında bi sıkıntıdan dolayı önümüzdeki hafta olacak. aşılardan biri verem biri zatürre biri de karma aşı mı ne öyle demişti hemşire. ikisini ayaktan birini omuzdan vuruyorlarmış. ateş bazen çok az oluyormuş bazen hiç olmuyormuş. olursa diye doktorum ateş düşürücü yazmıştı. eskiden aşıya gitmeden verirmiş anneler de siz ateşi olursa verin gerek yok dedi doktor ablamız.

1.aydaki kilosunu tam hatırlamıyorum ama kırkı çıktığında 1500 gr fln almıştı. şimdi 20 günde de 600 gr almış gayet normal dedi doktor. ben de boya takıldım ama. sağlık ocağıyla bizim doktor farklı ölçüyor sanırım. bir ayda 4 cm uzamıştı s.ocağına göre, doktora göre 2.ayda sadece 1 cm uzamış göründü ama genel değerlendirdi sanırım doktor bir şey demedi :44:

tuzlama konusunda bizim memlekette illa ki tuzlarlar çünkü yazlar felaket sıcak geçer hem pişmesin hem de teri kokmasın diye. hatta önce tuzlayıp yıkarlarmış sonra da şekerli suyla malum bölgeleri yıkarlarmış diye duymuştum ne kadar doğru tam bilmiyorum ama

biz de tuzlayalım dedik durduk eşimle ama anneler gerek görmedi. artık yapılmadığını doğumdan hemen sonra ilaçla bişeler yapıldığını söylediler ama doğum esnasında hiiiç dikkat etmedim ki ben :44:

ben de bugün 10-12 kişilik misafir ağırlıcam okuldan arkadaşlar. birileriyle oturup sohbet etmeyeli sanırım uzun zaman oldu benim için de oldukça iyi olacak gibi. ama kızım uslu durursa tabi. hep hastane çıkışlarıyla alt üst takımlarını giydiriyordum bugün ilk defa elbise denicem kızıma. biraz büyük ama olsun. kot bi elbise altına kilotlu çorap bide başına taç ohhh pek bi süslenecek inş

bu arada hani biz bu çocukları rutine alıştıracaktık bi düzene sokacaktık ? ben onu değil o beni bi düzene soktu. o uyuyunca hemen kahvaltı yapıp ortalığı toparlıyorum. bir sonraki uyuyuşunda yemeğimi yapıp bulaşıkları hallediyorum. ama o uyanıkken çok afedesiniz tuvalete bile gidemiyorum. dinlenme ve banyo ancak babası gelince mümkün oluyor tabi. akşamları hele tv izlemek ne mümkün tüm ilgi onda. uyku vaktimi bile o ayarlamış durumda. o ne zaman uyursa ben de uyuyabiliyorum. kendi rutinimi oluşturmuşum da haberim yok

Günaydın kızlar,
benım oglum gunduz uyuyor 2 saat sonra emıyor gene yatıyor ama aksam oldu mu hele gece uykuya dalamıyor uyumak bılmıyor bu gece 3e kadar gozu acıktı 1 saatte bır uyanıyor neden acaba?

Canım bu çayı doktoruma sordum verebilirsin ama günde en fazla yarım fincan şeklinde dedi. Üzerinde 100 ml için 1 tatlı kaşığı yazıyo bende yarım fincan suyu tarttım 20 ml geliyo yani tatlı kaşığındakini beşe bölüp karıştır yarım fincana, koy biberona öyle verirsin bi kaç seferde

Tam olarak ölçmedim içtiğim suyu ama hemen hemen 3 lt civarı, gecede her emzirmeden önce ve sonra su içiyorum, bide uyuyunca süt oluyor, benimde çok değil ama yetiyor şimdilik oğluma, inşallah seninde çoğalır taşar memelerinden

Evet ya benimde gündüz sütüm az gece yetiyo gayet. Gündüzde gece gibi olsa mama ya gerek kalmaz. Bide oğlum gündüz hiç kakasını yapmıyor gece ki sütümü emdikten sonra yapabiliyo ancak. Gündüz uyuyayım diyorum ne mümkün, banyo yaptırdım emzirdim gazı çıkmadı. Beşiğine koyunca midesi bulanıyo tam 2 saattir omzumda

Ben de bilemedim işte, 1 gün bekleyemem öyle, sabah yaparım akşam tekrar yıkarım yaparsam da. Kafasına da dökmem, şartlarım var

O da iyi fikirmiş de yarım saatte üşümez mi kuzucuk suda?su da soğur bu kadar sürede.

Canım Allah yardımcın olsun, bol su ve ayva elma karışımı komposto içiyorum ben sürekli. Bi de süt içiyorum hergün hamileliğimdeki gibi. Stres yapma, en zararlısı o, bi ara benim de azalmıştı ama sonra yine düzeldi çok şükür. İnşallah Allah yavrunun rızkını artırsın, olmazsa da üzülme hiç anne sütü alamayan çocuk da var. Kısmette ne varsa o olcak..

Ben küçük bi biberon aldım. 20ml su ve çay kaşığının ucuyla bu granül şeklinde olan çaydan koyuyorum gün içinde bitmeyeni atıyorum, günlük yapıyorum yani. Öyle kaşıkla ölçüp vermiyorum, kızım da biberon emmeyi öğrenemedi henüz, ağzına sıkıveriyorum

Sanki beni ve kızımı anlatıyomuşsun gibi geldi kucak manyağı benim kızım da. Yemek yerken zor yatırıyoruz ana kucağına, o kadarcık sürede bile ağlıyo

Ben de aynı senin gibi yapıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…