2014 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 221 45,4%
  • oğlumuz geliyor

OY: 251 51,5%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 4 0,8%
  • İkiz oğullarımız olacak

• ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

• üçüzlerimiz olacak

OY: 3 0,6%

• Ankete Katılan
    487

Bizim islak mendile de huggiesin uzerinde natural yaziyor diye aldim. Biz ( genelde kayinvalidem degistiriyor altini hosuna gidiyor bazende ben yapiyorum ) altini degistirrcegimiz zaman bir kap var icine sicak su koyuyoruz. Iki islak mendili sudan gecirip sicak sicak siliyoruz. Hosuna gidiyor hemde yanma derdi olmuyor tavsiye ederim )

Canim brokoli gaz yapanlar listesinde aman dikkat

Bizimki de gunde 5/6 defa hapsiriyor. Hapsurdu mu mutlaka ust uste iki defa yapiyor. Sorun degil bence ben burun tikanikligina veriyorum. Dr. ilk zamanlar sormustuk sinuslerin bosalmasi ile ilgili bisiler soylemisti. Yarim yamalak ingilizcemle anladigim kadariyla ama normal demisti.

Ben de burun tikanikligi icin otribebe aldim ama beceremiyorum sanirim kullanmayi:-( ben ugrasirken bizim kiz sıkılıp kipirdanmaya sonra da aglamaya basliyo bi turlu beceremiyorum. Ama bizim kiz da oyle sulu diil topak topak oluyo o yuzden de beceremiyo olabilirim. Sizin bi oneriniz var mi? Dogru nefes alamadigi icin agzi acik uyuyo sanirim o da gazi arttiriyo napsam bilemedim.

arkadaşlar süt sorunu olanlar için bir de 8-9 inciri suda en fazla 15 dakika kaynatıp içmenizi öneririm.süt için iyi geliyor.ben doğumdan beri yapıp yapıp içiyorum.bana en iyi o geldi sanırım.tavsiye ederim.

Neden kusuyormus bebegin doktor birsey dedi mi benimki de kusuyor bi yatiriyorum kusmus sebebi ne ki

Merhaba kızlar..

Dün zehra hanım usluydu ya bu gün yapışık ikiz gibiyiz... Ne yemek var, mutfak, dün akşam ki haliyle... Katlanacak çamaşırlar...belki uyur diye banyo yaptırdım, bir de onun karışıklıkları eklendi...böyleyim...

Bir de sıcak suyla göğüs ucumu yaktım, nasıl becerdim ben ile şaşkınım... Yanıyorum şu anda....

Canım benim sag göğsümde öyledi, çok emziremiyorumdum sağ tarafımda, ikimizinde tersine geliyor çünkü.. Bir türlü alısamadık..
Sonra fark ettim ki sol göğsüm sütten dolayı sağ göğsüme göre daha geniş, büyük duruyordu bende sütü sağmakta buldum çareyi. Şimdi solu emiyor, sağıda emiyor ama fazla zorlamıyorum gerisini sağıyorum. Sağ göğsümü sağarken daha fazla tutuyorum makinayı.. Sol herzaman daha bol ama sağ göğsümde yakaladı onu biraz..acaba seninde öyle mi? Emzirdikçe yada sağdıkca süt geliyormuş çünkü.. Hatta süt ninesi ismi oradan gelirmiş.. 60yasındaki bir nine bile emzirse bir süre sonra süt gelirmiş öyle diyorlar..
Dediğin doğru ne zaman uyucan ki.. Hamileliğin son 1 ayınıda katarsan 2 aydır deliksiz hiç uyumadım. Akşam ve gece iyide sabaha karşı uyku gözümden akıyor bebişi bile zor tasıyorum kucagımda..kahve içebilsek daha dayanıklı olucam o da yasaklar sınıfında
bebiş uyuduğunda uyu derler ben, hiç uyuyamıyorum mutlaka bir iş çıkıyor yada misafir oluyor.. Anca sütü sağıp bazen babasına teslim edip 1-2 saat uyuyorum. Ben Poleniçörekotunu,balı karıştırıp bir çay kaşığı yiyorum sende denesene.. Birde bol dereotu, günde 3 bardak rezene cayı.. Lactamili bende merak ediyorum ama sütü artırmak için degil galiba o.. annenin vitamin eksiğini kapatmak için.. Karbonhidrat oranına bakıp bende alıcam..

Canım ev kömür kalorifer merkezi sistem yapcak bişeyim yok yani . Ben evde askılılarla geziyorum kızımı da tek kat giydiriyorum sadece çıtçıtlı badi üstüne pijama o kadar yatarkende kalın battaniyeye sarıyodum bebek görmeye işten arkadaşlar geldi hepsi evde fenalık geçirince bebişi nasıl örttüğümü sordular bende gösterdim bunla sarıyom diye sen napıyosun yoğurtmu mayalıyosun dediler ondan sonra sadece penye battaniyeyle uyutmaya karar verdik. (Üstüne bide penye battaniyeyi örtüyodum artık bide onu söylesem :))

Bende sizin şu orti bebeyi yeni gördüm siz söyleyince biz otomatiğini almıştık hiç işe yaramadı ortibebmi alsam acaba!

arkadaşlar süt sorunu olanlar için bir de 8-9 inciri suda en fazla 15 dakika kaynatıp içmenizi öneririm.süt için iyi geliyor.ben doğumdan beri yapıp yapıp içiyorum.bana en iyi o geldi sanırım.tavsiye ederim.
Ben de yapıyom bana farketmedi canım bir sağmada en fazla 60 cc geliyo sütüm. Kaynanam da demiyomu sende ne süt geliyoki her seferinde artırın şu mamayı artırın şu mamayı en sonunda eşim dün akşam dedi emzircenmi mamaı yapalım dedim mama yap istemiyorum emzirmek gerçekten moralimi bozuyo ama kadın ben bilmiyomuyum az olduğunu sen söylemesen aç bırakıcam ben bebeği. Hele oğluna yaranmak için konuşup duruyoya iflit oluyorum yok bu sabah benim koynumda iki saat uyudu bebekte yok ben söyledim size doymuyo bu bebekte . Neyse kıyamadım gene emzirdim bebişin suçu ne ama yakındır patlamam !
ben ne anlatıyodum konu nerden geldiki buraya :))

Geçmiş olsun canım bepanten işe yarar sanki soğuk kompres de yap istersen

Arkadaşlar bebek deterjanınızdan memnunmusunuz ben dalinin sıvını alıyodum bebek için olanı hiç memnun değilim kaka lekeleri olduğu gibi kalmış bide kaç derecede yıkıyosunuz acaba yıkama şeklinimi beceremedim!

Anne sutunu sikma silme isini bende hic denemedim. ama dr demisti banada araara tekrarlar. Belli biaydan sonra tamemen gecer diye. Bizimde bazi yerlerde tek tuk cikiyor hala..

canım ben son bi kaç gündür kendi sütümü sıkmaya başladımyüzüne o eski kırmızılıkları gitmeye başladı hala var ama eskisi kadar deil napalım bi kaç ay idare etcez artık:)

o sorun bende de var... değiştirdim hacı şakir aldı o da oyle... şimdi dalan roxi aldım bakalım işe yarayacak mı...kullanınca yazarım canım...bir de bingo çıkartmış.. sıvı deterjan. onu da aldım daha kullanmadım ...

valla canım bende bi kaç kez sütümle sildim yüzünü o eski kızarıklıkları gitti ama hala var dediğin gibi hergün bişeyleri çıkıyo:) ben bile ikinci bebeğim olduğu halde hergün bişey öğreniyorum..

Benimkide hep hapşırıyo canım doğduğu günden beri ev 27 derece hadi desem evde üşüto olamaz günde 3 dört defa kesin.

Findux 27 derece cok canim yaaa uzmanlar 22-24 arasi diyor. Ben Kanada da yasiyorum ve ev dubleks.Standart 24 te bizimki. Hele bu Kanadalilar 20 derece yapiyormus cok sasirdim duyunca. .
Bir gun hamileyken piknige gitmistik. Bir cift gordum. Ben hirka ile usurken bebeyi soydular altini degistirdiler. Hayret ettim. Tabii o kadar da degil. Ama ilk zamanlar dr. gittigimizde hep uyardilar bizi cok giydirmissiniz olmaz bu kadar diye. Giydirdigimiz de alt pijama uzerine tulum giydirmek :)) artik giydirmiyoruz bizde...

canım çok kolay serum fızyolojıkı sık bıraz bekle ve hafıf hafıf çek varsa sümüklerı gelıyo valla ben de beceremıyodum bızım kara kuzuyla ama alışıyosun ellrinı tut bır elınle yavas yvas çek aman hızlı cekmeyın burun yollarına zarar verebılırsınız dıyodu bır yerde.. Yoksa zorlama sümük bende yapamıyodum saolsun burdan kullanab kızlar yardımcı oldu ..otri bebe asrın bulusu bence

YAA AYNI ANDA BIRDEN FAZLA KIZA CVAP VERMEK ISTIYOM ÇÖZEMEDIM BEN BU IŞI YAPAMIYOM
AZ ÖNCE YAZDIĞIM ARKADAS BEBEGIN AGZI ACIK DIYODU BIR YERDE OKUDUM BEN BEBEKLER ILK ZAMANLARD a agzından nefes almazmış ağızlarını sadece emme için kullanırlarmış yanıı benımkıde agzı acık uyuyo

Bu derece olayini yazmissin canim kusura bakma gormedim. Merkezi sistemde mudahale edemezsin yada apartmanin topluca onayini almak lazim. Onuda herkes kabul etmez.

Kaka lekesine gelince biz sicagi sicagina kaka lekesini sabunluyoruz. Oyle asip kuruyor sonra da makineyr atiyoruz. Maalesef hem buranin Kanadanin markasini kullandim hemde hacisakir granullu getirmisti kayinvalidem o da kaka lekesini cikartmiyor. En iyisi hemen sabunlamak. Sonra kurutup sabunlayincada olmadi bizde :/

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…