ahh kızlar...
2 gündür sağ göğsümün sütü bitti , solda damla damla geliyor. demekki ne yaparsan yap olmayınca olmuyor. yada bişeyleri yanlış yapıyorum. süt olsun diye uyuyun dinlenin yazıyor heryer. yeni bir anne nasıl uyuyabilirki. en azından ben uyuyamıyorum. eşimde moralini bozma mamayla büyüyen bir sürü insan var diyor. ama bir süre daha gelse iyi olurdu. bugün lactamil almış eşim ona başladım bakalım bi faydası olacakmı.
herkese bol sütlü, bebişleriyle güzel günler.....
o sorun bende de var... değiştirdim hacı şakir aldı o da oyle... şimdi dalan roxi aldım bakalım işe yarayacak mı...kullanınca yazarım canım...bir de bingo çıkartmış.. sıvı deterjan. onu da aldım daha kullanmadım ...
Bu derece olayini yazmissin canim kusura bakma gormedim. Merkezi sistemde mudahale edemezsin yada apartmanin topluca onayini almak lazim. Onuda herkes kabul etmez.
Kaka lekesine gelince biz sicagi sicagina kaka lekesini sabunluyoruz. Oyle asip kuruyor sonra da makineyr atiyoruz. Maalesef hem buranin Kanadanin markasini kullandim hemde hacisakir granullu getirmisti kayinvalidem o da kaka lekesini cikartmiyor. En iyisi hemen sabunlamak. Sonra kurutup sabunlayincada olmadi bizde :/
Canım ev kömür kalorifer merkezi sistem yapcak bişeyim yok yani . Ben evde askılılarla geziyorum kızımı da tek kat giydiriyorum sadece çıtçıtlı badi üstüne pijama o kadar yatarkende kalın battaniyeye sarıyodum bebek görmeye işten arkadaşlar geldi hepsi evde fenalık geçirince bebişi nasıl örttüğümü sordular bende gösterdim bunla sarıyom diye sen napıyosun yoğurtmu mayalıyosun dediler ondan sonra sadece penye battaniyeyle uyutmaya karar verdik. (Üstüne bide penye battaniyeyi örtüyodum artık bide onu söylesem :))
Bende sizin şu orti bebeyi yeni gördüm siz söyleyince biz otomatiğini almıştık hiç işe yaramadı ortibebmi alsam acaba!
Arkadaşlar bebek deterjanınızdan memnunmusunuz ben dalinin sıvını alıyodum bebek için olanı hiç memnun değilim kaka lekeleri olduğu gibi kalmış bide kaç derecede yıkıyosunuz acaba yıkama şeklinimi beceremedim!
Findux 27 derece cok canim yaaa uzmanlar 22-24 arasi diyor. Ben Kanada da yasiyorum ve ev dubleks.Standart 24 te bizimki. Hele bu Kanadalilar 20 derece yapiyormus cok sasirdim duyunca. .
Bir gun hamileyken piknige gitmistik. Bir cift gordum. Ben hirka ile usurken bebeyi soydular altini degistirdiler. Hayret ettim. Tabii o kadar da degil. Ama ilk zamanlar dr. gittigimizde hep uyardilar bizi cok giydirmissiniz olmaz bu kadar diye. Giydirdigimiz de alt pijama uzerine tulum giydirmek :)) artik giydirmiyoruz bizde...
bizimkide hapsuruyo sabah burnunu acmistim simfi yine tikanmis tisir tisir kucucukburnu serumfizy sikip aspiratorle cekiyorum amacok iyi degil otribebeyi soyledim esimr almadi midesi bulanmis sanki o cekicek bem yapicam herseyini ysptigim gibi.. zaten aglamasifilanda rahatsiz ediyo beyfendiyi hemen buyuk kizi alip diger odaya kaciyo sevmiyomus kucuk halleriniben onun ahlamasinada kurban olurum kolay buyumuyococuklar ablasini 6 yasina getirmek kplaymiydi sanki hala uyaninca onunda ustunu ortmeye gidiyoorum unutuveriyo iste nabalar kizginim bugun esime
kaka yapamadi hala kuzum ikibucik gun oldu kulakcubuguyla uyarcam biraz bakalim cani yaniyo ikiniyo sikiniyo uyaniyp
Çocuğun hasta olmasının en önemli sebebi derler terleme için. Çocuk terlemeyecek ama üşümeyecek de! Artık nasıl yapacaksak :) ama sen gene de o kadar sarma
Otri bebe de şahane bişey mutlaka al derim.
Amway'in bebe deterjanını kullanıyorum canım ben. Bi de dalim yumuşatıcı.
İlk başlarda 30'da yıkıyodum ama artık 40'ta yıkıyorum.
Ben içine kısa veya uzun kollu alttan çıtçıtlı bi badi, ayaklarına çorap üstüne de ayaklı bi tulum giydiriyorum ve evde öyle gezdiriyorum. Şapka takmıyorum, sadece banyodan sonra bi süre. Eldiven de takmicam bana kalsa ama elleri dışarda olunca herkes elini öpüyo, kızımın da elleri hep ağzındaağzını öpmeleriyle aynı şey, uyuz oluyorum 😡 sürekli de söylüyorum ama kimse sallamıyo😡 herkes evine dönsün ev bize kalsın kızımın ellerini de serbest bırakcam:)
Neden kusuyormus bebegin doktor birsey dedi mi benimki de kusuyor bi yatiriyorum kusmus sebebi ne ki
Sağol canım, ilaç yok da soğuk kompres yapıyorum, emince çok fena...Geçmiş olsun canım bepanten işe yarar sanki soğuk kompres de yap istersen
Arkadaşlar bebek deterjanınızdan memnunmusunuz ben dalinin sıvını alıyodum bebek için olanı hiç memnun değilim kaka lekeleri olduğu gibi kalmış bide kaç derecede yıkıyosunuz acaba yıkama şeklinimi beceremedim!
sağol canım, ilaç yok da soğuk kompres yapıyorum, emince çok fena...
Ben de dalan roxy kullanıyorum ama değil kaka kusmuk lekesini bile çıkarmıyor.... Bir arkadaş yazmış zaten de kakayı çitilemek dışında yapacak bir şey yok...
bende dalan roxsı kullandım bıttı bıle memnundum ben bacım valla şimdıde normal hacı sakır kalıp sabunu 4 e böluyommakınaya atıyom bı parca bıde 60 70 te yıkıyom yumusatıcı kullanmıyom malum hapşırtmasın ıye kokuya maruz bırakmıyom kucuk burnunu kara kuzumun valla pırıl pırıl oluyo bıde hacı sakır ya ıçim rahat yanı doğal sabun
sebebini bilmiyoruz canım tahlil yaptı bişey yok dedi bazı bebeklerde oluyormuş mide kapakçığı geç gelişiyormuş eğer kilo alımı yeterli olursa önemsemiyorlar ama kilo alımı az olursa bir ilaç varmış onu verecekmiş bakalım pazartesi gideceğiz inş ilaca gerek kalmaz gerçi artık ilk günlerde olduğu kadar değil kusması biraz azaldı birde emzirdikten sonra enaz 10 bebeği dik tutmak gerekmiş işe yaradı bize bazını bir kaç dk bekle ondan sonra çıkart dedi bizimki geceleri pek kusmuyor genelde gündüzleri kusuyor o da memede çok uzun kalıyor midesinin fazlasını alıyor galiba bakalım dr teyzemiz ne diyecek bide kesik kesik kusuyor lor gibi bu kötü değilmiş ama bilmiyorum seniniki nasıl kusuyor canım
canım ben son bi kaç gündür kendi sütümü sıkmaya başladımyüzüne o eski kırmızılıkları gitmeye başladı hala var ama eskisi kadar deil napalım bi kaç ay idare etcez artık:)
Findux 27 derece cok canim yaaa uzmanlar 22-24 arasi diyor. Ben Kanada da yasiyorum ve ev dubleks.Standart 24 te bizimki. Hele bu Kanadalilar 20 derece yapiyormus cok sasirdim duyunca. .
Bir gun hamileyken piknige gitmistik. Bir cift gordum. Ben hirka ile usurken bebeyi soydular altini degistirdiler. Hayret ettim. Tabii o kadar da degil. Ama ilk zamanlar dr. gittigimizde hep uyardilar bizi cok giydirmissiniz olmaz bu kadar diye. Giydirdigimiz de alt pijama uzerine tulum giydirmek :)) artik giydirmiyoruz bizde...
Canım benim sag göğsümde öyledi, çok emziremiyorumdum sağ tarafımda, ikimizinde tersine geliyor çünkü.. Bir türlü alısamadık..
Sonra fark ettim ki sol göğsüm sütten dolayı sağ göğsüme göre daha geniş, büyük duruyordubende sütü sağmakta buldum çareyi. Şimdi solu emiyor, sağıda emiyor ama fazla zorlamıyorum gerisini sağıyorum. Sağ göğsümü sağarken daha fazla tutuyorum makinayı.. Sol herzaman daha bol ama sağ göğsümde yakaladı onu biraz..acaba seninde öyle mi? Emzirdikçe yada sağdıkca süt geliyormuş çünkü.. Hatta süt ninesi ismi oradan gelirmiş.. 60yasındaki bir nine bile emzirse bir süre sonra süt gelirmiş öyle diyorlar..
Dediğin doğru ne zaman uyucan ki.. Hamileliğin son 1 ayınıda katarsan 2 aydır deliksiz hiç uyumadım. Akşam ve gece iyide sabaha karşı uyku gözümden akıyor bebişi bile zor tasıyorum kucagımda..kahve içebilsek daha dayanıklı olucam o da yasaklar sınıfında
bebiş uyuduğunda uyu derler ben, hiç uyuyamıyorum mutlaka bir iş çıkıyor yada misafir oluyor.. Anca sütü sağıp bazen babasına teslim edip 1-2 saat uyuyorum. Ben Poleniçörekotunu,balı karıştırıp bir çay kaşığı yiyorum sende denesene.. Birde bol dereotu, günde 3 bardak rezene cayı.. Lactamili bende merak ediyorum ama sütü artırmak için degil galiba o.. annenin vitamin eksiğini kapatmak için.. Karbonhidrat oranına bakıp bende alıcam..
Bende Almanya da yasıyorum canım evin ısı ayarı hep 23 bizim bende anlamıyorum eve ebe geliyo cok sıcak diyor cocuğu yıkıyor doğru düzgün havluya sarmıyor bile icim gidiyo her defasında bu ne yine cocuğu kac kat giydirmissin diyor. Doktorumda diyor oda ısısı 19-20 derece olacak diye ben bile üşüyorum bebegim nasil üşümesin diyorum bebeklerin vücut ısıları bizimkinden daha yüksek cok sıcak yapıp cok örtmeyin ani bebek ölümleri hep bu yüzden oluyo diyor Allah korusun ... Bende kac derece yapacağımı şaşırdım
Bende Almanya da yasıyorum canım evin ısı ayarı hep 23 bizim bende anlamıyorum eve ebe geliyo cok sıcak diyor cocuğu yıkıyor doğru düzgün havluya sarmıyor bile icim gidiyo her defasında bu ne yine cocuğu kac kat giydirmissin diyor. Doktorumda diyor oda ısısı 19-20 derece olacak diye ben bile üşüyorum bebegim nasil üşümesin diyorum bebeklerin vücut ısıları bizimkinden daha yüksek cok sıcak yapıp cok örtmeyin ani bebek ölümleri hep bu yüzden oluyo diyor Allah korusun ... Bende kac derece yapacağımı şaşırdım
slm kızlar sürekli takip ediyorum sayfayı ama çok yazamıyorum bir ara gözüküp kayboldum malum bebiş olunca, bende bebeğimi 26 ocakta kucağıma aldım normal doğumla ama ben size dikişlerinizi soracaktım çünkü benim hala iyileşmedi ipler yok artık ama iç tarafta çok küçük bir yer acıyor oturup kalkerken sizlerde durumlar ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?