2014 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 221 45,4%
  • oğlumuz geliyor

OY: 251 51,5%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 4 0,8%
  • İkiz oğullarımız olacak

• ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

• üçüzlerimiz olacak

OY: 3 0,6%

• Ankete Katılan
    487

canım dondurucuda saklanabileceği yazıyor. boşa harcama sen sütlerini arttıkça at dondurucuya. hiç bişey olmaz...

Sabah meltemi arkadasim 5 5 rapor alinabiliyomu bir rapordan sonra baslama zorunlulugu var diye duydum ama. Ucretsiz hakkinda bilgisi olan varmi? Ayin 15 inde mi baslamak zorunda?
ccnm alınıyor dıye bılıyorum 5 gun alırsın sonra bır 5 gun daha alırsın yanı alabıldıgın kadar, sadece 7 gunden sonra mı ne maasından bır mıktar kesıntı oluyor dıye bılıyorum, alabıldıgım kadar alacam aıle hekımı, kadın dogum ya da normal doktordan..

Şu balla ilgili yazdıklarınızı kaynanamın okuması olsa inanın gösterirdim inanın şimdi okadar sinilendim. Dinletemiyorum ki ben üç tane nasıl büyüttüm deyip duryo Allahım sabır ya sabıır!

cnm sen yazdıgında benım aklıma aslında su geldı evde bır buyugu olsa bunu der falan dıye, senın kaynananın aslında vermemesı gerekırdı, ben balı 1 yasına kadar verılmez dıye bılıyorum, bu yanlısı onun demesı lazımdı.

canım dondurucuda saklanabileceği yazıyor. boşa harcama sen sütlerini arttıkça at dondurucuya. hiç bişey olmaz...

evet cnm artık dondurucuya koyayım dıyorum burda bı arkadas yazmıstı 3 ay durabılır dıye, 3 aya bıtse barı:))) bıberonla da almıyor kı bebısım gecen gece veremedık

Ogretmen arkadaslar var galiba bende ogretmenim. İznim nisan 10da bitiyo sonrasinda ne yapsam diye dusunuyorum ucretsiz yada rapor? Siz ne yapacaksiniz arkadaslar.

benimde iznim nisan sonunda bitiyor. eşim alabildiğimiz kadar rapor alalım diyor, burda aile hekmimiz veriyor sağolsun. bende annemleri çağırıp başlasammı diyorum idareylede konuşum maaş karşılığı ders verin fazlasını vemeyin desem. gidip gelirim 15 saate. bakalım

Şu balla ilgili yazdıklarınızı kaynanamın okuması olsa inanın gösterirdim inanın şimdi okadar sinilendim. Dinletemiyorum ki ben üç tane nasıl büyüttüm deyip duryo Allahım sabır ya sabıır!

Canım amcamın eşi kuzenime pekmeze batırır verirdi arada ve çocuğun dişleri çıkarken direk çürük olarak çıktı özellikle ön dörtt dişi simsiyahtı resmen ve doktor pekmezden dolayı olduğunu söylemiş. Bence konuş kv ile verme. Bide düşünsene bala batır ver çocuğun içi yanar biz bile ardından su içiyoruz tatlı yiyince. Şöyle dene bide emziği verdiğinde göğüs gibi hissetmeleri lazımmış emziği verdiğin elinle tutarken bi yandanda elini dudaklarının kenarlarına yanağına deydir o şekilde beklet

Ben de dondurucuya atıyorum bazen gece sütüm olunca. Buzdolabı poşetini denemedim süt saklama poşetlerinde atıyorum. 3 ay süresi var üzerine tarih at. Vericen zaman alt dolaba koyup çözdürüyosun sonra ılıtıp öyle veriyosun, biberonu sıcak su koyduğun cezveye oturtabilirsin

Benin oğlumda öyle ama korkulacak bir şey değil bu.anne sütü çok çabuk sindirilebilen bir besin olduğu içindir ya da emerken rahatlık hissettiği içindir diye düşünüyorum.altını değiştirip emzirmeye alıyorum hooop tekrar yapıyor.yapsın da tek temizlerim ben ondan başka ne işim var:))))

bizim de bugün çıkıyor kırkımız.öğleden sonra gezmeye gidip gelince de banyomuzu yapacağız.hem üşütmemek için hem de yalnız yıkayamayacağım için akşama biraktım yıkanmayı.doğrusu nasıldır bilmiyorum

öyle tabiki de işte insan her şeyi düşünüyor neyse inşallah Bi sıkıntı yoktur yalnız olmadığıma sevindim yek korkum kilo alımının yavaşlaması yoksa onlarla ilgilenmekten başka işimiz yok rabbim bebeklerimize sağlık versin imşallah

evet cnm artık dondurucuya koyayım dıyorum burda bı arkadas yazmıstı 3 ay durabılır dıye, 3 aya bıtse barı:))) bıberonla da almıyor kı bebısım gecen gece veremedık

fazla gelirse bana yolla :) ben emsin diye uğraşıyorum. emmedikçe sütüm azalıyor. sütüm azaldıkçada wiyak wiyak oğluşum emmiyor. paso biberon mama.. olsun kuşlarımız yanımızda ya her türlü büyütürüz. allahım esirgesin hepimizin yawrularını :)

kızlar bu nasıl iştir anlamadım.. ner deyse 40 ım çıkacak ama ben hala hamileymişim gibi kostak kostak yürüyorum yaaa. hafif bel kuyruk sokumu ağrımda var hala. eşimde topal ninja diye dalga geçiyor benle... evde penguş penguş geziyorum...

canım benim hayırlı uğurlu olsun çok sevindim
ben sana da bişeyler yazmıştım düşük topiğinde diye hatırlıyorum.kızlardan haberim var nesleden falan
Yazdığını görmedim kusura bakma tatlım hiçbirinizi unutmadım ben
demek yaramaz bi kızın oldu hee çok şükür ki oldu canım bahtı güzel olsun inşallah
efem çok yaramaz ne isterse yapıyoruz şımarık bişey emicem diyo emiyo dolaşcam diyo dolaşıyo
hep kucakta hep konuşmak istiyo emmek istiyo afacanım teyzesi
biz de seni çok öpüyoruz şekerimm

Tamam deniycem canım alsa iyi olcak sanki biraz daha huysuzluğu giderbelki.

Ah sabahmeltemim maşallah canım senin sütlere bende talibim keşke böyle satılsa ne güzel olurdu.

canım kızın emiyor mu?yoksa hiç emmediği için mi sütün azaldı?
benim de sol göğüs çok az geliyodu bi de ateşli hastalık geçirdiğimde sağ da azalmıştı.
efe biberona saldırıyodu.
azimle emzirdim biraz aç da bıraktım maalesef,ama sonunda emdi ve şu an meme bağımlısı oldu çok şükür
maşallah sütüm de iki göğsümde daha iyi durumda.
emdikçe gelir dedikleri doğruymuş
size bi yazı paylaşcam çok güzeldi.bulayım hemen paylaşcam

SÜT ÜRETİMİYLE İLGİLİ BİR İKİ NOT
Süt üretimi ilk haftalarda hormonal, sonra mekanik bir hal alıyor:
Memelerin bir zekası var. Meme boşaldıkça, doluyor. Yani siz memeyi sık sık boşaltarak ona ''süt lazım, yetmiyor'' diyorsunuz. O da kolları sıvayıp, daha çok üretmeye başlıyor. Eğer dolu kalırsa, "demek bu kadar lazım değil" diyerek üretimi yavaşlatıyor. Anlayacağınız, bir arz talep meselesi...

Bütün süt arttırma teknikleri, yukarıdaki "memeyi boşaltma" prensibine dayanır:
Süt yaptığı ya da kestiği kanıtlanmış herhangi bir besin yoktur.

Beslenmeyle ilgili dikkat edilmesi gereken tek şey; çok sıvı tüketmek ve normalde almanız gereken kaloriden bir miktar daha fazla kalori almaktır. Zira, kaloriyi ya da suyu kısarsanız; bu mekanizma önce annenin ihtiyaçlarını, sonra süt üretimini düşünür. Süt üretimine yetecek su ve kalori kalmaz.

Pompadan çıkan süt ile çocuğun emerek aldığı süt miktarı arasında fark var:
Pompalar bebeklerin emişini taklit ediyor, ama dedim ya, memeler zeki, yemiyor. Bebek, o memeden pompayla sağdığınızdan daha fazla süt çıkarıyor.

Memelerin sadece zekası değil hisleri de var. Emzirdiğinizde yaşadığınız çocuğunuzla o yakınlık hissi, süt üretimini coşturuyor:
Siz bir istiyorsunuz, meme iki veriyor. Sizin gibi memeler de pompaya karşı aynı hisleri beslemiyor.

Süt üretimi üçüncü ayda regüle oluyor:
Yani ilk üç ay kontrolsüzce süt üreten meme, bebek üç aylık olunca 'yetecek kadar' süt üretmeye başlıyor. Fazla üretiyorsa, bu üretimi kısıyor.

Etrafımızdaki annelerin çoğu, üçüncü ayda mamaya başlıyor. Süt üretiminin azaldığını görünce, çocuğa yetmediğini düşünüyor. İlk aylardaki gibi memeler balon gibi şişmediği için, sütü bitti sanıyor. Memede yetecek kadar süt olması için, balon gibi şişmesi gerekmiyor.

Regl olunca, süt üretimi hormonal olarak azalıyor:
Ama regl dönemi bitince, eski halini alıyor.

Yetecek kadar süt olması için memeden süt sızması gerekmiyor:
Süt sızması, süt miktarından çok meme ucunun yapısıyla ilgili.

Bebeklerde akşam huysuzluğu denen bir özellik var:
Bazı bebeklere, akşam olunca afakanlar basıyor. Yine akşam olduğu için memeleriniz sabahki kadar süt dolu olmuyor. Bunlara etraftan gelen, bu çocuk aç yorumları eklenince, mamaya genelde akşam saatlerinde başlanıyor. Emzirme uzmanları uyarıyor; akşam huysuzluğu açlık değildir.

Süt memelerden bir kaç farklı akışta gelebiliyor:
Bu durum, özellikle pompayla sağarken anneleri yanıltabiliyor. Süt önce geliyor, sonra akış duruyor, bir kaç dakika sonra tekrar bir akış oluyor. Yani süt artık gelmiyor olsa bile, en az beş dakika daha sağmaya devam etmek gerekiyor.

Memeden ilk gelen sütün su oranı, daha sonra gelen sütün yağ oranı yüksek oluyor:
Sık sık az az emerse, bebek kilo almada bu nedenle sorun yaşayabiliyor, anneler sütü az zannediyor. Bir memeyi sonuna kadar emzirmek ya da sağmak gerekiyor.

SÜT ARTTIRMA TEKNİKLERİ
En iyi süt arttırma tekniği emzirmektir:
Sütünüz azsa; çocuğunuzu sık sık ve uzun uzun emzirin. Emzirmek için, memenizi dolu hissetmeyi beklemeyin. Hatta memenizin dolu olduğunu hissediyorsanız, emzirmekte/sağmakta geç kalmışsınız demektir. Ortalama iki günle bir hafta arasında sütünüz artacaktır.

Bebeği emzirdikten hemen sonra, 10 dakika kadar memelerinizi sağmak da "süt yetmiyor" mesajını vermek için iyi bir taktiktir:
'Hemen sonra', kısmı bu uygulamada önemlidir. Geciktirirseniz, bebeğin acıkma ritmiyle memenin süt üretme ritmi arasındaki uyumu bozabilirsiniz. Böyle bir durumda, bebeğiniz acıktığında, kısa bir süre önce sağdığınız için henüz yeterince süt üretilmemiş olabilir.

Emzirme tatiline çıkın!
İngilizce, 'nursing vacation' denen bu taktik çok etkili. Emzirme tatiline şöyle çıkıyorsunuz; yanınıza bebeğin bakımına yardımcı olacak birini çağırıyorsunuz. Hep beraber eve kapanıyorsunuz. Uyumadığınız ya da bebeğe bakmadığını her fırsatta, ya bebeği emziriyor ya da memelerinizi sağıyorsunuz. İki üç gün boyunca, memelerinizi sağmak ve bebeği emzirmek dışında hiç bir şey yapmıyorsunuz. İki üç günün sonunda, memeleriniz acil süt çağrınızı alıyor.

Bebek memeyi çeşitli nedenlerle reddedebilir:
Yine de gece uyku sersemiyken, ya da sabah memeniz daha doluyken memeyi teklif etmeye devam edin. İstemese de en azından memenize yakın tutun. Memeleriniz açıkken kucağınıza alın.

Sütünü arttırmak isteyen kadının en yakın arkadaşı pompadır:
Pompanızın güçlü olması, pompa ucunun memenizin ucuna uygun büyüklükte olması ve pompanızın çift taraflı olması çok önemlidir.

Pompanızın gücü hem çıkacak süt miktarında hem de memelere verilecek "sütü arttır" mesajında belirleyicidir.

Piyasada standart pompa uçları satılır. Halbuki her kadının meme ucunun büyüklüğü farklıdır:
Hatta sağdıkça, meme ucunuzun büyüklü zamanla da değişir. Eğer meme ucunuza uygun olmayan bir pompa ucu kullanırsanız, süt miktarınız olumsuz etkilenir. Farklı boyutlarda pompa uçları mevcuttur. Eğer sağarken acı duyuyorsanız, memenizin ucu rahatça gidip gelemiyorsa, memenizin uç kısmından daha büyük bir kısmı pompanın içinde gidip geliyorsa, pompa ucunun boyutu yanlıştır.

Pompanın çift taraflı olması, bana göre elzemdir:
Zira sütünüzü arttırmaya çalıştığınız günlerde, hayatınız süt sağarak geçer. Neredeyse bebeğe bakacak vaktiniz kalmaz. Tek taraflı pompa demek, sağarak geçireceğiniz süresinin iki kat artması demektir ve sürdürülebilir bir durum değildir. Zamanla bezmenize ve sağma işini ihmal etmenize neden olur.

Popayı nasıl kullanacağınıza gelince...
Eğer sadece sağarak süt veriyorsanız, normal şartlarda, pompayla bebeğin acıkma ritmi arasında bir uyum tutturmanız gerekiyor. Yani bebeğiniz genelde üç saatte bir acıkıyorsa ve günde yedi öğün kadar süt tüketiyorsa; üç saatte bir ve günde yedi kere süt sağmanız önemli.

Power pump zamanı!
Eğer sütünüz azsa, artıncaya kadar bebeğin acıkma ritminden çok daha fazla sağma işlemi yapmanız gerekir. Buna da power pump yani 'güç pompası' deniyor.

Power pump, zahmetli bir iş; belki gün içinde normal sağma ritminizi koruyup, vakit bulduğunuzda günde bir ya da iki kere power pump yapabilirsiniz. Power pump taktiği; belirli bir süre memeyi sağıp, belirli bir süre bekleyip, sonra tekrar sağma mantığına dayanıyor. Süreler değişebilir ama, örnek vermek gerekirse, şöyle bir uygulama; ilk sağmada on beş dakika sağ, daha sonra on dakika bekle beş dakika sağ, on dakika bekle, beş dakika sağ diye devam ediyor. Ne zamana kadar mı? Canınıza yetinceye kadar.

Özellikle emzirme tatili ve power pump uygulamalarında memelerinizi yolda bırakmamaya dikkat edin:
Süt üretmeleri için memelerinizin sağlıklı olması önemli. Onlara iyi bakın, havadar tutun ve acı/yara gibi bir durum olursa bu uygulamalara hemen ara verin.

Tanrının annelere bir şakası olsa gerek... En çok anne sütü yapan şey, bir annenin arayıp da bulamadığı tek şey olan; uykudur:
Sabah saatleri sütünüzün en çok olduğu saatlerdir, bunun nedeni bir kaç saat de olsa uyumuş ve dinlenmiş olmanızdır. Mümkün olan her fırsatta, uyuyamasanız bile dinlenin.

Bazı memelerden ilk gelen süt çok tazyikli geliyor:
Bu durum da bebeği rahatsız edebiliyor, memeyi reddetmeye başlayabiliyor. Durumun bu olduğunu tespit ederseniz, elinizle bir havluyla memedeki ilk sütü hafifçe sağın. Daha sonra bebeği memeye koyun

Az geliyo canım ikisinden toplam 40-50 anca çıkıyo malesef ben genede 3saattebir emziriyom bi akşam 4-5 saatlik bi uykusu var o arada bende uyuduğum için emzirmiyom geri hep emziriyom mal içeceği humana çay incir suyu içiyom hergün 3 lt de su anca bu kadar çıkıyo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…