2014 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 221 45,4%
  • oğlumuz geliyor

OY: 251 51,5%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 4 0,8%
  • İkiz oğullarımız olacak

• ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

• üçüzlerimiz olacak

OY: 3 0,6%

• Ankete Katılan
    487
Az geliyo canım ikisinden toplam 40-50 anca çıkıyo malesef ben genede 3saattebir emziriyom bi akşam 4-5 saatlik bi uykusu var o arada bende uyuduğum için emzirmiyom geri hep emziriyom mal içeceği humana çay incir suyu içiyom hergün 3 lt de su anca bu kadar çıkıyo

tatlım 3 saatte bir çok seyrek.ben de başta aynı hatayı yaptım.göğsümü elliyodum.bakıyodum ki şiş değiller.
biriksin deyip mama veriyodum.ama anne sütü birikmezmiş çektikçe geliyomuş.inek memesi gibi değilmiş bizimkiler
şimdi efeyi yarım saatte bir mutlaka memeye tutuyorum hatta bazen daha da sık.
o çektikçe göğüslerime sızıyla birlikte süt indiğini hissediyorum.tam o sırada da efe yutkunmaya başlıyo

Hatam bumu acaba, bulamadım ya . Doktorun önerisi buydu ilk 20 dk süt gelir gerisi hikaye doymadıysa mama ver demişti göğüs uçlarım yara olmuştu onun için gitmiştim . Öyle olunca arada 60 lık mama vermeye başlamıştık hatta bazen 90 (kaynanam doymuyo bu deyince)mamayı içince 2-2.5 saat duruyo tabi . Bu hafta sonu emzireyim arada sağıyım bakalım nası olcak 1.5 saate insin yani belki işe yarar ne dersin?

Canım hangi marka aldınız ben diyom bacağının arasından girmesin,yani hamileyken karnımda durduğu gibi yandan dursun kalça çıkığına felan sebep olmasın Rabbim korusun.

Yine yedigini kustu o miktar sutu nerden buluyor kusuyor anlamiyorum bide kusucunda cok mutlu oluyor rahatliyor sanki

Cage bizim oglanda kusunca mutlu oluyor boyle rahatlamis bir yuz ifadesi oluyor aa gulsem mi uzulsem mi :))
Canim bizimkinin kusma nedenini kesfettik... Gaz gaz cikarmaya calisirkn ikiniyor yaa midede calisiyor sanirsam kusuyor. Ama her sferinde de gaz cikmayinca hoooop sutler bosa gidiyor.Findux belki seninkide bu yuzden kusuyordur!!!

Bal miiii ???? Ben o muhabbeti kacirmisim galiba da cocuga 1 yasina kadar bal yasak ki... 6. aydan sonra da pekmez bir tatli kasigi veriliyormus. Zahide Yetis deki cocuk dr soyledi. Aman ikinci kere verme bali canim. Emzige alistirmak da sabir isi. Kaldi ki kimi cocuk tamamen reddediyor :/ ben 38 gundur vermeye calisiyorum. Cani isterse aliyor cani istemezse ve ac ise kesinlikle almiyor isini biliyor bizimki :)))

Bizimde yarin kirkimiz var :)) vallaha canim benim kayinvalide yanimda bende ondan duydum bu adeti bilmiyordum. Kizlara da iki gun once sordum.
Babaannemiz ne derse artik 40 tas toplanip esimin ve benim yuzuklerim suya konup dualar edilecekmis. O suyu yikanirken oglum ve ben kullanicakmisiz.

Heh belki diyeceksin ne anlama geliyor diye babaannemiz bebegin bingildagi usudugunu dusunen biri ve bu yuzden bebek mutlaka sapka takmali diyen biri :)) gonlu olsun diye bende 40 cikarma da ne derse yapicam hijyen kosullarina bagli kalarak :))
Bu arada sapka kullanmak isime geliyor gozlerinin onune cekiyoruz kapatmak zorunda kaliyor ve daha kolay uykuya daliyor :))

evet canım bizim hatamız bu maalesef.ben ne kadar beklersem o kadar birikir diyodum ama öyle değilmiş.
sen her fırsatta ver memeyi eğer çekiyosa şanslısın.saatte bir emzirmeye çalış uyanıksa.hani memeyi hiç tutmasa tamam dicem de seninki madem emiyo ve hala sütün varsa artırabilirsin.ben azmettim işe yaradı canım.
biz de 60 lık veriyoduk günde 3 veya 4 kere.
şimdi bazen hiç mama vermediğim günler oluyo
önceden iki memeden 60 ı zor çıkarıyodum

Bizde yasiyoruz canim her emzirmede olmasada genelde emerken yapiyor. Hatta bazen ikinirken memeyle kavga ediyor ) hem komik hemde can acitici cunku memeyi birakip birakip almak saldiriyor ve bu sirada yaniyor gogus ucum :/

Bizde yasiyoruz canim her emzirmede olmasada genelde emerken yapiyor. Hatta bazen ikinirken memeyle kavga ediyor ) hem komik hemde can acitici cunku memeyi birakip birakip almak saldiriyor ve bu sirada yaniyor gogus ucum :/

evet yaa çok sevimli oluyolar
bizimkide memeyi emerken şöyle bi duruyo garip bi bakış atıyo artık anlıyorum valla
tam o sırada ıkınıyo ve kaka geliyo
kafayı sağa sola oynatıyo ıkınırken tabi meme ucu ağzında çekiştirip uzatıp duruyo bağırtıyo resmen

Canım senin bebisin kac günlük?

Sana yürekten katılıyorum yaz gelsin bizim çocuklar biraz büyüsün biz de insan içine karışalım Evin içinde daralıp bunaldım artık balkona çıkınca kendimi hapisde gibi hissediyorum Sürekli üzerimde pijamalar kendimi aynada görmek bile istemiyorum Umutsuz ev kadını oldum :))

Canım hangi marka aldınız ben diyom bacağının arasından girmesin,yani hamileyken karnımda durduğu gibi yandan dursun kalça çıkığına felan sebep olmasın Rabbim korusun.

canım chicco aldık. ama bacağın arasından girmesi sorun olmuyor. bacaklarını uzattırıp öyle kalması kalça çıkığı için tehlikeli. bunda istediği gibi hareket ettiriyor bacaklarını. birde su sling den dikmiştim hamileyken. ama onuda daha kullanmadım :)

cnm bizde sarilik arastirmasi icin idrar tahlili yaptirdik idrarini alirken dikkat et temizlige bizim sonuc ta mikrop gorundy ama doktoeumuz idrari alirken disardannda mikrop bulasmis olabulir dedi posete deil sontayla kendisi aldi bebegimin canu yandi cok agladi sonuc temiz cikti mikrop elimden falan gecti sanirum ama bebegin cani yandu bide bszi yerlerde buna dikkat edulmemis bebege yok yere antibiyiotik tedavisi yapmislar mikrop ciksa bile emin olmak lazim bebekte olduguna

Cnm bizdede sarilik arastirmasi icin idrar tahlili yaptilar mikrop cikti ama doktorumuz belki idrari alirken disardan bulasmistir diye kendi sonta ile tekrar aldi mikrop cikmadi ama bebegimin cani yandi bosuna dikat et temizlige bide disardan bulasicagoni hesap etmeyip bebege antubiyotik tedavosu yapanlar var bizim doktorumuz cikan mikrobun cok karsilasilan bir mikrop olmadigindan supelendi ve kendi tekrar yapti neyseki bisey cikmadi sanirim ilkinde benim elimden faln bulasti

Kızlar bizim çarşamba günü kırkımız çıktı bugün bursadan samsuna kırk uçurmaya gidiyoruz şaka Bi yana babannem rahatsılanmış onu görmeye gidiyoruz lutfen dua edin babanneme de kızıma da bişi olmasın

Kesinlikle bende teshis koydum gazi atamadigi icin kusuyor dik tut hemen yatirma falan hepsi faso fiso emmeden cikmamis gazi varsa sen o gazin ustune emziriyosun oda kasinca cikiyo 7 martta asimizda kilo alimina bakicam insallah bu kadar kusmaya besleniyordur bakalim ikindide 5 dk emzirip gaz cikarttirdim iyi oldu gibi az emziriyorum artik

Saol canım bende resmi görünce eşime resmi gösterdim heh bundan almış arkadaş diye yazıyı okuyunca anladım o diilmiş chiko olan chicco iyi diyosun yani öyle okudum nette de kafam karıştı neyse bakalım chiccoya bakalım o zaman saol canım

İyi akşamlar kızlar..bende ocak annesiyim 9 ocakta doğum yaptım bugün 43 günlük olduk son bi kaç gündür bebeğim çok huzursuzdu doktora götürdük boğazı kızarmış dedi ve antibiyotik verdi 3. günü bugün kullanıyoruz ama resmen huyu değişti neredeyse hiç uyumuyor saattlik emmek istiyor hatta bazen daha sık zaten gazlı bir bebek böyle sık emzirince dahada çok gazı oluyor kıvranıp duruyo ve uyumuyo napacağımı şaşırdımm artık gözleri kayıyor uykusuzluktan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…