- 5 Şubat 2012
- 233
- 36
- 318
Bu sondaki mesaji ben yazmadum ama nasil oldu anlamadim eklenmis.lutfen ciddiye almayinSizin izinler ne guzel nisanda bitiyor.benim 15 martta bitecek.bende sonrasi calismayacam sanirim ucretsiz izin alacagim.3 aylik yetiyor gibi seminerede giderim artik.hayirlisi ama anliyamiyorum 16 haftalik izni.bwbegini emzirme calis diyorlar.ucretsiz izin de bu yasam standartlarinda cok zorMerhaba Canim   Bu gün davudun yildizinin gokyuzunde olustuğu nadir gunlerden biri
sevgili evren, bu mesajı okuyan güzel, zeki, kuvvetli bir kadın ve ben onu seviyorum. Ona hayatını en güzel şekilde yaşaması için yardım et. İstediklerini yapması konusunda ona yardımcı ol. Karanlık zamanlarda ona ışık ol, en sevgisiz anlarda bile sevebilsin... Her zaman onu koru, sana ihtiyacı olduğu zaman ona yardım et ve... ona güvende olduğunu hissettir.
Bu duayı benim şimdi yaptığım gibi sen de tüm sevdiğin kadinlara yolla. Şimdi kendi saatine bak! Bu mesajı biri ben olmak üzere 9 sevdiğin kadına yollarsan, 9 dakika sonra seni mutlu eden bir olay olacak herkes alamaz
Ablası grip oldu ondan bulaştı babasida sigara iciyor doktora götürsen iyi olurdahada çoğalmasın önce günde 1 2 kere olarak başladı sonra öksürüğü durduramadik ıns sizinki suttendir ALlahim acil şifalar versin
Daha onceden bende yazmistim kiZlar ayni durumu hergun ayni saatlerde bende yasiyorum. Dedigin gibi sancisi gelip memeyle savasiyo. Ne zaman gececek. Bide o anlarda ne yapiyosunuz. Emzirmeye devam mi. Ben biraz dayanip sonra cekiyrm. Agzina emzik tutturup salliyrm
Ahh canım maşallah bizde 43 günlük olduk uyku düzeniniz nasil gaziniz varmi? Benim kızım nedense eve misafir gelince bı huzursuz oluyo. Bide son zamanlarda bı huy edindi neden yaptigini halen anlayamıyorum emzirirken biranda memeyi bırakıyor sinirleniyor çığlığı basıyor sonra bı heyecanla geri aliyo anlamadım gittibu arada gazımızda tam gaz devam ediyo ;-)
ayy ne güzel meslektaşlarım varmış. benim iznim de 25 nisanda bitiyo seminere kadar rapor alıp seminere kızımla gitcem.. sizin de bebeği götürme imkanınız varsa bence götürün havalar da uygun olacak sonuçta.. bizim seminerler zaten kreşe dönüyo bütün çocuklar okula geliyoo
Masallah canim 40 gecirmissiniz insallah yavas yavas duzelir. Bizde gaz var olmaz mi :/ inan hamileligimde bu kadar dikkat etmedim yediklerime ne gaz yapar bende ki gaz nasil hemen gecer onun derdine dustum. Ogluma da rezene cayiydi masajdi adacayi yagiydi o an gazi cikarmak icin hep yapmaya calisiyoruz. Gunduz uykumuz pek yok bazen uyumayip ne yapacaksin diyorum Al babasi parka gotur salincaga bindir diyorum)
Gece de belirli saatlerde uykusu iyi. 2 saat uyanmadan uyumussak kar sayiyorum :)) hele emzirip bir ikinci saat daha yapmissam tamam yarini kurtardim diyorum :))
selam kızlar..
benim hala sütüm azmama takviyesi yapıyoruz günde en az 4-5 defa 60 cc.. aslında bu durumda mama yanına anne sütü takviyesi yapıyoruz desek daha doğru olacak.. sütümü nasıl arttırıcam bilemiyorum çok can sıkıcı bir durum .. birde hala kaka problemimiz var.. çözüm önerilerinizi bekliyorum..
kızlar meraba.hepinizin problemlerinden bende de var.öksüürk burun tıkanıklığı,gaz sancısı,süt azlığı mama takviyesi bu böle uzaaaar gider...şimdi ben gün içinde kırk takla atıyom ki duru uyanana kadar süt olsun diye.ama nafile.ne yersem yiyim biraz oluyo emiyo sonra bi daha o gün süt yok.yani günde 1 kere doyuyo mememden sonrası malum mama.çok üzülüyorum.6 ay dayansak razıyım hatta mama takviyesiyle 6 ay emse ona bile razıyım çünkü her geçen gün azalıyo.kiloyu falan unuttum aynaya bakmıyorum dışarı zaten çıkmıyorum yeter ki süt olsun diye ne bulsam yiyorum 2-3 lt su içiyorum ama yine de yok yok yok.size şunu sorcaktım asıl gün içinde kaç kere uyuyo bebişleriniz.ve kaç kere besliyosunuz mama veya süt farketmez.bi de gece kaç kere alt değiştiriyosunuz.bi de gündüz uyandığında kaç dakika uyanık kalıyo da uyutuyosunuz.bizim uykuya dalma sorunumuz var derin uykuya dalması tam 1 saati buluyo yani 50 dk ayağımda sallıyorum 10 dk beşiğe yatırınca sallıyorum..tabi 20 dk sonra uyanıyo.hobaaa başa dön memeyle savaş(doymayınca bağırıyor bi tutuyo bi bağırıyor tabi bu arada dünyanın havasını yutuyo)sonra mama ver sonra uykusunu alamadığı için yıksın ortalığı hooooppp yine ayağında salla.bi de hanfendi emziğe alıştı ama benim tutarak emdirmeme alıştıo 50 dakka ayakta sallarken bide emziği tuttur.tabi ayağını sallarken kolun da sallancak.yani anlıycağınız köyün hunili delisi gibi bütün gün sallanıyoruz ....Allahaşkına bi tavsiye çare falan verin bulun delircem dişimi bile 3 güne bir fırçalıyom.humana içmekten terim leş gibi kokuyo.baharatlı sanırım.öğhhh saç baş aldı gitti insanlıktan çıktım ...doktora falan giderken antalyaya tatile gidiyom sanki o kadar seviniyorum ki dışarı çıkıyoz diye.kıç kadar odada küflendim...kzım da maşşallah düşman başına.vaveylacıııı fenaaaaa...bi ağlaması var ortalığı yırttırıyo...bu arada 45 günlük olduk.kocişle daha milli olamadık.sizde durumlar ne.ben korkuyom sanki adam beni yicek.unutmuşum nasıl bişe olduğunu.aslında böle iyiydi yaa.duruyla nasıl olcak yani ben duş almaya zor fırsat buluyom abdest işi filan az zorlıcak bizi...
Slm cnm,evet baya ogretmen var ocak annelerinde..ya bu heyet raporu nasil aliniyor bilen varmi,tek dr diyor kimi..sen nasil alican cnm..okula gotursem nerde emzircem. Okul sartlari iyi degil bizim o yuzden goturmem.uykusu gelcek,alti degiscek falan..
kızlar meraba.hepinizin problemlerinden bende de var.öksüürk burun tıkanıklığı,gaz sancısı,süt azlığı mama takviyesi bu böle uzaaaar gider...şimdi ben gün içinde kırk takla atıyom ki duru uyanana kadar süt olsun diye.ama nafile.ne yersem yiyim biraz oluyo emiyo sonra bi daha o gün süt yok.yani günde 1 kere doyuyo mememden sonrası malum mama.çok üzülüyorum.6 ay dayansak razıyım hatta mama takviyesiyle 6 ay emse ona bile razıyım çünkü her geçen gün azalıyo.kiloyu falan unuttum aynaya bakmıyorum dışarı zaten çıkmıyorum yeter ki süt olsun diye ne bulsam yiyorum 2-3 lt su içiyorum ama yine de yok yok yok.size şunu sorcaktım asıl gün içinde kaç kere uyuyo bebişleriniz.ve kaç kere besliyosunuz mama veya süt farketmez.bi de gece kaç kere alt değiştiriyosunuz.bi de gündüz uyandığında kaç dakika uyanık kalıyo da uyutuyosunuz.bizim uykuya dalma sorunumuz var derin uykuya dalması tam 1 saati buluyo yani 50 dk ayağımda sallıyorum 10 dk beşiğe yatırınca sallıyorum..tabi 20 dk sonra uyanıyo.hobaaa başa dön memeyle savaş(doymayınca bağırıyor bi tutuyo bi bağırıyor tabi bu arada dünyanın havasını yutuyo)sonra mama ver sonra uykusunu alamadığı için yıksın ortalığı hooooppp yine ayağında salla.bi de hanfendi emziğe alıştı ama benim tutarak emdirmeme alıştıo 50 dakka ayakta sallarken bide emziği tuttur.tabi ayağını sallarken kolun da sallancak.yani anlıycağınız köyün hunili delisi gibi bütün gün sallanıyoruz ....Allahaşkına bi tavsiye çare falan verin bulun delircem dişimi bile 3 güne bir fırçalıyom.humana içmekten terim leş gibi kokuyo.baharatlı sanırım.öğhhh saç baş aldı gitti insanlıktan çıktım ...doktora falan giderken antalyaya tatile gidiyom sanki o kadar seviniyorum ki dışarı çıkıyoz diye.kıç kadar odada küflendim...kzım da maşşallah düşman başına.vaveylacıııı fenaaaaa...bi ağlaması var ortalığı yırttırıyo...bu arada 45 günlük olduk.kocişle daha milli olamadık.sizde durumlar ne.ben korkuyom sanki adam beni yicek.unutmuşum nasıl bişe olduğunu.aslında böle iyiydi yaa.duruyla nasıl olcak yani ben duş almaya zor fırsat buluyo abdest işi filan az zorlıcak bizi...
Ben cocuk huysuzlandiginda kundak yapiyorum, afasi dirsegimin icinde olucak sekilde saga sola salliyorum, en fazla bes dk sonra daliyo bi dene istersen. Tabi bu arada devamli sisssss diyorum. Kunda fikri bana cocuga eziyetmis gibi geliyodu ama covugun hosuna gidiyo cidden.
Cnm çok içten yazıyon,okurken güluyorum hep:)))kızlar meraba.hepinizin problemlerinden bende de var.öksüürk burun tıkanıklığı,gaz sancısı,süt azlığı mama takviyesi bu böle uzaaaar gider...şimdi ben gün içinde kırk takla atıyom ki duru uyanana kadar süt olsun diye.ama nafile.ne yersem yiyim biraz oluyo emiyo sonra bi daha o gün süt yok.yani günde 1 kere doyuyo mememden sonrası malum mama.çok üzülüyorum.6 ay dayansak razıyım hatta mama takviyesiyle 6 ay emse ona bile razıyım çünkü her geçen gün azalıyo.kiloyu falan unuttum aynaya bakmıyorum dışarı zaten çıkmıyorum yeter ki süt olsun diye ne bulsam yiyorum 2-3 lt su içiyorum ama yine de yok yok yok.size şunu sorcaktım asıl gün içinde kaç kere uyuyo bebişleriniz.ve kaç kere besliyosunuz mama veya süt farketmez.bi de gece kaç kere alt değiştiriyosunuz.bi de gündüz uyandığında kaç dakika uyanık kalıyo da uyutuyosunuz.bizim uykuya dalma sorunumuz var derin uykuya dalması tam 1 saati buluyo yani 50 dk ayağımda sallıyorum 10 dk beşiğe yatırınca sallıyorum..tabi 20 dk sonra uyanıyo.hobaaa başa dön memeyle savaş(doymayınca bağırıyor bi tutuyo bi bağırıyor tabi bu arada dünyanın havasını yutuyo)sonra mama ver sonra uykusunu alamadığı için yıksın ortalığı hooooppp yine ayağında salla.bi de hanfendi emziğe alıştı ama benim tutarak emdirmeme alıştıo 50 dakka ayakta sallarken bide emziği tuttur.tabi ayağını sallarken kolun da sallancak.yani anlıycağınız köyün hunili delisi gibi bütün gün sallanıyoruz ....Allahaşkına bi tavsiye çare falan verin bulun delircem dişimi bile 3 güne bir fırçalıyom.humana içmekten terim leş gibi kokuyo.baharatlı sanırım.öğhhh saç baş aldı gitti insanlıktan çıktım ...doktora falan giderken antalyaya tatile gidiyom sanki o kadar seviniyorum ki dışarı çıkıyoz diye.kıç kadar odada küflendim...kzım da maşşallah düşman başına.vaveylacıııı fenaaaaa...bi ağlaması var ortalığı yırttırıyo...bu xaicrada 45 günlük olduk.kocişle daha milli olamadık.sizde durumlar ne.ben korkuyom sanki adam beni yicek.unutmuşum nasıl bişe olduğunu.aslında böle iyiydi yaa.duruyla nasıl olcak yani ben duş almaya zor fırsat buluyom abdest işi filan az zorlıcak bizi...
Evt cnm,ben goturemem ..heyetvalmak zor o zaman tanidik dr. Lazım..okul şartları iyi değilse zor olur tabi canım.. ben heyt almıam 5 ve 10 günlük alcam parça parça. heyette birden çok imza gerekiyomuşş
Cnm çok içten yazıyon,okurken güluyorum hep:)))
Sorulara gelince ins. Artar sutun..benimde ilk hafta gelmedi snradan surekli yedim ictim..sanada faydasi olur belku yazayim,gerci herkesin bildiği seyler..pompa kiraladim hep sagdim,bulgur pilavi,komposto,incir,dereotu,helva sureklibyeim en cokta su icmek arttiriyor..gece ben 2 kere bez degistiriyom..gunduz 2 saatte birbemiyor gecede genelde 3 saatte bir..uyutmak sorun bizde de,eger emerken dalmazsa ya kucakta ayakta gezdirerek uyuyir ya da birkac gundur ana kucaginda salliyoz daliyor..
Bizde 48 gunluk olduk,ama milli olamadim sizin gibi..oglumda 2 ay gecmisti bundada oyle olur,korkuyom acir diye,normal dogurdum ben...
Evt cnm,ben goturemem ..heyetvalmak zor o zaman tanidik dr. Lazım..
Ben cocuk huysuzlandiginda kundak yapiyorum, afasi dirsegimin icinde olucak sekilde saga sola salliyorum, en fazla bes dk sonra daliyo bi dene istersen. Tabi bu arada devamli sisssss diyorum. Kunda fikri bana cocuga eziyetmis gibi geliyodu ama covugun hosuna gidiyo cidden.
Kizlar...
Oglusum gunduz uyku aralarinda 2-3 saat uyanik kaliyo.hep laf istiyo. Surekli ne anlatabiliri,ki bebise . Kitap alipmi okusam. :) Babamiz evde olunca surekli konusuyo ama ben okadar basini bekleyip konusamiyorum. Siz bebislerinizi nasil oyaliyorsunuz.
Canim sut konusunda sag gogsumde sut kesilmisti. 4gun bos memeyi sagdim durdum.2 gundur tekrar sut gelmeye basladi. 3 saate bi sagiyorum. Gayet guzel sut gelir oldu. Inatla emzir sık sık. Emmiyorsada sag. Sagdikca artiyor canim.
Bizimki sıkıntıya hiç gelemiyo tatlım ya halbuki şu elleri kollarının hareketi yüzünden çok uyanıyo bebişler keşke dursada bende yapsam sen en baştamı alıştırdın ne güzel
Kızlar biz geldik
Bugün aylık kontrolümüz vardı, 29 günlük olduk, aşımızı yaptırdık.
Hastaneden çıkarken 3290'dı kızım, 4300 olmuşçok sevindim kilosuna. 50 cm'den 53,5 olmuş, buçuğumuz da var
Kızım tuhaf huylar çıkardı bu aralar çok canım sıkılıyo. Emerken memeyle kavga ediyo, 2 çekiyo bırakıyo çığlıklar atmaya başlıyo sonra geri alıyo, emerken içli içli çığlık atıyo ağlıyo ne yapacağımı şaşırıyorumgazdan mı oluyo acaba bunlar? Bi de benim kızım kucakta uyuduğunda saatlerce uyuyo (saatlerce dediğim de maksimum 2 saat ) ama bu süre içerisinde ana kucağı, beşik veya koktuk gibi biyere yatırırsam 2-3 dk içinde tepişerek uyanıyo. Bu çocuk kucaktan indiğini nasıl anlıyo ve ben ne zamana kadar kucağımda tutabilirim kızımı, en azından ana kucağına alışsa, gündüz iş yaparken mutfağa falan alırım yanıma ama böyle olunca, 1 ay sonra annemler gidince yemeğimi bile yapamicam gibi duruyo. Nolur bana bir akıl verin emzik de tutmuyo bu arada hala. Bugün farklı bir emzik daha aldım, 3. oldu bu, tutturayım derken bardak doldurcak kadar kustu yine
Omeserma tatlım biz de hala siftah yapamadık kocişle, oynaşıyoz biriki ama o kadar. 'kanka naber' dedim dün akşam, gülüyobi de normal doğurdum malum, dikişlerim düştü ama yerleri sızlıyo hala. Canım acır diye çok korkuyorum hiç eskisi gibi olmicakmış, hep canım acıyacakmış gibi geliyo
zaten 40 gün bitene kadar kankayız daha
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?