Nerden aldın canımben hiç görmedim öyle iki parça bişi internette varmı?
kızlar meraba.hepinizin problemlerinden bende de var.öksüürk burun tıkanıklığı,gaz sancısı,süt azlığı mama takviyesi bu böle uzaaaar gider...şimdi ben gün içinde kırk takla atıyom ki duru uyanana kadar süt olsun diye.ama nafile.ne yersem yiyim biraz oluyo emiyo sonra bi daha o gün süt yok.yani günde 1 kere doyuyo mememden sonrası malum mama.çok üzülüyorum.6 ay dayansak razıyım hatta mama takviyesiyle 6 ay emse ona bile razıyım çünkü her geçen gün azalıyo.kiloyu falan unuttum aynaya bakmıyorum dışarı zaten çıkmıyorum yeter ki süt olsun diye ne bulsam yiyorum 2-3 lt su içiyorum ama yine de yok yok yok.size şunu sorcaktım asıl gün içinde kaç kere uyuyo bebişleriniz.ve kaç kere besliyosunuz mama veya süt farketmez.bi de gece kaç kere alt değiştiriyosunuz.bi de gündüz uyandığında kaç dakika uyanık kalıyo da uyutuyosunuz.bizim uykuya dalma sorunumuz var derin uykuya dalması tam 1 saati buluyo yani 50 dk ayağımda sallıyorum 10 dk beşiğe yatırınca sallıyorum..tabi 20 dk sonra uyanıyo.hobaaa başa dön memeyle savaş(doymayınca bağırıyor bi tutuyo bi bağırıyor tabi bu arada dünyanın havasını yutuyo)sonra mama ver sonra uykusunu alamadığı için yıksın ortalığı hooooppp yine ayağında salla.bi de hanfendi emziğe alıştı ama benim tutarak emdirmeme alıştıo 50 dakka ayakta sallarken bide emziği tuttur.tabi ayağını sallarken kolun da sallancak.yani anlıycağınız köyün hunili delisi gibi bütün gün sallanıyoruz ....Allahaşkına bi tavsiye çare falan verin bulun delircem dişimi bile 3 güne bir fırçalıyom.humana içmekten terim leş gibi kokuyo.baharatlı sanırım.öğhhh saç baş aldı gitti insanlıktan çıktım ...doktora falan giderken antalyaya tatile gidiyom sanki o kadar seviniyorum ki dışarı çıkıyoz diye.kıç kadar odada küflendim...kzım da maşşallah düşman başına.vaveylacıııı fenaaaaa...bi ağlaması var ortalığı yırttırıyo...bu arada 45 günlük olduk.kocişle daha milli olamadık.sizde durumlar ne.ben korkuyom sanki adam beni yicek.unutmuşum nasıl bişe olduğunu.aslında böle iyiydi yaa.duruyla nasıl olcak yani ben duş almaya zor fırsat buluyom abdest işi filan az zorlıcak bizi...
Pek bir şey de çıkmadı canım ya, genzinde herhalde tısır tısır, ememiyor, sürekli başı yukarda ayakta uyudu, yatınca bunalıyor...allahtan ateş yok, inş olmaz da...sabah sapsarı kustu... Tüm balgam galiba, kusura bakmayın midenizi de bulandıracağım...
canım bende 1 aydır mamayla besliyodum emmiyodu. sütüde sağarak veriyordum. şimdi yeni emmeye başladı ama bende merak ediyorum ne kadar emiyor.
ne kadar süreyle memelerinizi emziriyorsunuz. benimki daha yeni 10 dk falan emiyor. memem boşalıyormu acaba yoksa her emmesinden sonra sağma yapıp boşaltayımmı kalan sütü ?
ne yapmalıyım???
Canım saat başı 100 cc mi emiyo?
Günaydın kızlar, 40 ı çıkan sezaryenliler doktora gidip muayene oldunuz mu? nasıl oluyor vajinal muayenemi yapıyor doktor, yarın 40ımız çıkıyor doktor çağırmıştı tedirginim alttan bakarmı acaba
ben cumartesi gittim canım sadece ultrasonla karından baktı nisan da çağırdı tekrar smear testi için ben de ondan korkuyorum hiç yaptırmadım hatta ben alttan hiç muayene olmadım
canım ben aktardan 'anne sütü çayı' aldırdım. amacım gazı gidermekti ama aslında süt yapması içinmiş. hakikaten sütü artordığını düşünüyorum. apkette satılıyo mor renkte bi kutu 10 liraymış fiyatı da. içinde ısırgan rezene... bi sürü ot var yazıyor. dene deri. bide suyu yudum yudum içecekmişsin, burda birisi yazmıştı sanki. bi dikişte içersen idrar olurmuş ama yudum yudum içersen süt daha çok üretirmiş. bilmiyom ne kadar doğru ama ben öyle içiyorum. tahin helva çok yiyorum. bide uyumak gerekten çok etkiliyor. gece 1 de yattığımda iki göğsümde yumuşaktı, ilk uyanışımızda iki göğsümde doluluk vardı. aman aman bi sütüm yok benimde ama bebeğe yetiyor şimdilik maşallah.
bende sana zinko yu soracaktım düzenli kullanımda fayda ediyo demişsin. ben 2 gündür veriyorum günde 3 defa 2-3 damla. daha çok sancı çekiyoruz eskisine göre. acaba ancamı düzelecek. bu sabah vermedim bende iyi gelmiyor diye versemmi ki?
geçmiş olsun dilzarcım. canım sen kuran kursu öğretmeniydin dimi yanlış hatırlamıyosam. bişey soracaktım. 40ımız dün bitti ama benim kanamam devam ediyor. dün gusül abdesti aldım, namaza başladım. namaz hakkında yapmam gerekeni biliyorum her vakit abdest alıcam da. ben emzirmeyide abdestli yapmak istiyorum. bunun içinde her emzirmeden önce abdest alacakmıyım? yoksa vakit içinde bozulmadığı sürece abdestli mi oluyorum. yani namaz abdesti diye niyet edip aldığımda, diyelim ki kıldım namazı sonra da emzircem abdestim de bozulmadı. emzirdiğimde abdestli mi oluyorum. yoksa namaz için ayrı emzirme için ayrı mı abdest almam gerekiyor? anlatabildim mi ki:) Allah ım ne yazdım şimdi ben:) idare edin edin artık, bilen ve anlayan cevaplasın lütfen:)
canım ben önceden illa 2 saat geçsin yoksa gaz olur diye bekliyodum ama o zaman yalnız değildim annemdeydim. oyalayan oluyodu bebeği. şimdi evde yalnızım bu yüzden her istediğinde emziriyorum o da 1 buçuk saate bir oluyo genelde. dün sağdım sütümü ilk defa birinden 70 ml, diğerinden 20 ml çıktı. bi göğsüm daha çok doluyo zaten belliydi. yetiyodur inş. kuzuma ilk ay kilo aldık ama bakalım 2. ay nasıl olacak.
Günaydın herkese!
Biz aşıya gidiyoruz teyzeleri. 2. Ay asilarini yaptircaz insl. Korkuyorum insl iyi geçer. Gelince yazar im yine insl
Öptük.
bu haftamız çok yogun geçti yarı kırkımızdan sonra ev gezmelerne çıktık yumurtalar topladık hediyeler aldık eş dostdan. perşembe akşamı sünnet telaşımız var dı bu gün de mevlüt yaptık çok şükür telaşımız bitti... çok yoruldum ama değdi... darısı niyetli olanların başına..artık yarın kolay kolay yataktan çıkmam... çooook yorgunum çoooooooookkkkk
Sağol canım... Dr gittik bir şurup verdi... Hafif bir gripmiş.. Antibiyotik vermedi, ama boğazlara inebilir dikkatli ol dedi... İnşallah çabucak geçer de, hiç gerek kalmaz...
Şimdi sen özür durumundasın, namaz vakti girdikten sonra aldipin abdestle o vaktln namazını kılabildiğin gibi abdest gereken tüm ibadetleri de yapabilirsin, öbğr vakit girene kadar... Dolayısıyla hükmen abdestlisin... Emzirdiğin zamanda abdestli sayılırsın... Ama bu vakit içinde abdesti bozan başka bir durum olursa abdestin bozulur tabi.. Tuvalete gitmek gibi... Sadece özğr sebebi olan kanaman abdesti bozmaz... Her ibadeti yapabilirsin... İnş anlatabilmişimdir...
Allah gelmiş geçmiş etsin, antibiyotiksiz atlatırsınız inşallah. sağol canım. bana her ibadet için ayrı abdest alacaksın demişlerdi de. mesela namaz kıldın arkasından kuran okumak ,için kurana niyetlenip tekrar abdest aman gerek demişti bi arkadaş. ama öyle değil dimi. ben hep o yüzden emzirmek için bi daha abdest alcam diye düşünüyodum.
Sağol canım... Dr gittik bir şurup verdi... Hafif bir gripmiş.. Antibiyotik vermedi, ama boğazlara inebilir dikkatli ol dedi... İnşallah çabucak geçer de, hiç gerek kalmaz...
Şimdi sen özür durumundasın, namaz vakti girdikten sonra aldipin abdestle o vaktln namazını kılabildiğin gibi abdest gereken tüm ibadetleri de yapabilirsin, öbğr vakit girene kadar... Dolayısıyla hükmen abdestlisin... Emzirdiğin zamanda abdestli sayılırsın... Ama bu vakit içinde abdesti bozan başka bir durum olursa abdestin bozulur tabi.. Tuvalete gitmek gibi... Sadece özğr sebebi olan kanaman abdesti bozmaz... Her ibadeti yapabilirsin... İnş anlatabilmişimdir...
Yok canım öyle birşey yalnız andest alırken namaz kılmak için abdest almaya felan deme... O abdestle aynı vakit içinde ister kuran oku ister nafile namaz kıl hepsi olur...
Günaydın herkese!
Biz aşıya gidiyoruz teyzeleri. 2. Ay asilarini yaptircaz insl. Korkuyorum insl iyi geçer. Gelince yazar im yine insl
Öptük.
Bugün kızım tam 2 aylık oldu kızlar. Göz göre göre büyüyor inanılmaz birşey. Gülücükler saçıyor. :)
Doktor konuşmuşsunuz. Ben muayene oldum. Alttan ultrasonla baktı. Parmakla baktı. Karından ultrasonla baktı. Dikişlerime baktı. Canım acımadı çok ama hassasiyet var tabiki. 40 muayenesinden çok korkmayın 40 dan sonrası daha fazla korkutucu :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?