Evet canım,genizden ses geliyor...Dilzar merhaba;senin bebeğin burnu tıkalı hışır hışır ses geliyor demiştin aynı sorun bizde de var Biraz temizliyorum açılır gibi oluyor sonra yine tıkalı sanki genize doğru sesler geliyor burnun arka taraflarından Bende yarın dr a götürmeyi düşünüyorum Acaba sizde de böylemi oluyordu Dr nasıl muayne etti
Bugün evde yanlız kalışımın ilk günü :) yapmaya yemek bulamıyom kızlar ya mercimek çorbası gaz yaparmı ne yicem ben azcık dikkat ediyim diyorum o zaman makarna yasak pilav yasak gaz olmasın diyoz brokoli mercimek nohut kurufasulye yasak ne kalıyoki siz ne yiyonuz hep kahvaltılıkmı yiyem napam!
Bugün evde yanlız kalışımın ilk günü :) yapmaya yemek bulamıyom kızlar ya mercimek çorbası gaz yaparmı ne yicem ben azcık dikkat ediyim diyorum o zaman makarna yasak pilav yasak gaz olmasın diyoz brokoli mercimek nohut kurufasulye yasak ne kalıyoki siz ne yiyonuz hep kahvaltılıkmı yiyem napam!
slm kızlar
size bir sorum var.
40ınız çıktıktan sonra adet görenler kaç gün gördü, ben 10 gündür tam gaz adet görüyorum
doğum kontrol yöntemi olarak doktor cerazetta diye bir hap önerdi, emzirme döneminde kullanılabiliyormuş, 40ım çıkınca ona başladım sonra da adet görmeye başladım acaba hapla alakası var mıdır? diye telaşlanıyorum. ben normalde de hapla korunuyordum ve hiç böyle birşeyle karşılaşmadım. prspektüste düzensiz kanama var ama bu kadar olmazdı herhalde. sizce ne olmuş olabilir? fikri olan var mı?
Kolay gelsin cnm,benimde az kaldı yalnız gunlerime..
Valla ben hersey yiyorum,bakliyatta sebzede..dr bana yediklerinden gaz olmaz dedi bebekte olcaksa yemene gore artmaz dedi..ondan hic kisitlama yok bende sonucta sut icin vitamin lazim herseyi yiyorum..benim dr cagirmadi hic kontrole diye,bende normal yaptim..bir sorun olsa giderdim..yaza dogru smear icin giderim..
bende gazdan dolayı bişey yiyemiyorum. makarna patates kahvaltılık.... sütün kalitesi düşmezmi ki böyle. geçmiyorsa kızıma bende yiyeyim herşeyi.
engteacher86 canım kekik gazı alıyomuymuş ki?kimyonu duydum da kekiği duymamıştım.
Haaa bide şu kankalık olayı var bizdede hala kankalığa devam, niyeyse içimden gelmiyo hiç bahaneler üretiyorum bide bebiş var nasıl olcakki ya ağlarsa filan
Kızlarrrr gege gege uykum kaçtı ..bezımı degıştırdım kakamız acık yesıl tonda neden acaba bılen varmı nette arastırdım kafam karıştı basına böyle bışi gelen varmıııı
Allah gelmiş geçmiş etsin, antibiyotiksiz atlatırsınız inşallah. sağol canım. bana her ibadet için ayrı abdest alacaksın demişlerdi de. mesela namaz kıldın arkasından kuran okumak ,için kurana niyetlenip tekrar abdest aman gerek demişti bi arkadaş. ama öyle değil dimi. ben hep o yüzden emzirmek için bi daha abdest alcam diye düşünüyodum.
kimyon midemi çok bulandırıyor benim. hiç sevmiyorum. geçen gün bi çay kaşığı kimyonu yoğurtla karıştırıp yiyim dedim. int den okumuştum gaz için anneler yapıyomuş bunu. neyse deneyeyim dedim, midem bulana bulana yedim üstüne kaç bardak su içtim. ertesi gün kızım pişik oldu. bilmiyorum alakası var mı ama ben ona bağladım sonuçta baharat bu.Her cesit sebze ve bakliyat yenmezse sutun kakitesi duser bence..ona bakarsan hicbir sey yiyemeyiz dedigin gibi makarna,patateste e kadar faydali..ben nettede okudum yiyeceklerden gaz gecmezms sute,kimyon serpiyorum gazli olanlara yiyorum:)))
ben gaz yapacak birşey yediğimde kendim de gaz ilacı içiyorum, çok sorun yaşamadık şimdiye kadar. öyle ayırmaya kalkarsak yemekleri aç kalırız ya...
Evet canım,genizden ses geliyor...
Benim kızımda acayip bir tıkanıklık oldu, nefes alamıyor gibi, cumartesi akşama doğru öyleki yatamıyordu, ayakta pozisyonda uyuyordu... Sonra öksürük başladı, pazar günü ne kadar damla damlattım bilmiyorum, sıkı sık damlattım... Otribebe aldırdım onunla da çektim çok bir şey çıkmadı, ama çıkan bile rahatlattı bu gece daha iyiydi...
Dr, klasik muayene ediyor, göğsünü sırtını dinledi, kulaklarına boğazına baktı, kilosunu ölçtü... Balgamı sıvılaştırıp atması içinmiş bir şurup yazdı,.. Okadar..
Bir de doğumdan sonra bir damla yazmışlardı bize, normal deniz suyu gibi tuzlu değil, tatlı... Tamamen bitkiselmiş... Onu damlatınca daha az ağlıyor zehra, hatta dışarı damlayanları yalıyor... Tavsiye ederim...
canım ben aktardan 'anne sütü çayı' aldırdım. amacım gazı gidermekti ama aslında süt yapması içinmiş. hakikaten sütü artordığını düşünüyorum. apkette satılıyo mor renkte bi kutu 10 liraymış fiyatı da. içinde ısırgan rezene... bi sürü ot var yazıyor. dene deri. bide suyu yudum yudum içecekmişsin, burda birisi yazmıştı sanki. bi dikişte içersen idrar olurmuş ama yudum yudum içersen süt daha çok üretirmiş. bilmiyom ne kadar doğru ama ben öyle içiyorum. tahin helva çok yiyorum. bide uyumak gerekten çok etkiliyor. gece 1 de yattığımda iki göğsümde yumuşaktı, ilk uyanışımızda iki göğsümde doluluk vardı. aman aman bi sütüm yok benimde ama bebeğe yetiyor şimdilik maşallah.
bende sana zinko yu soracaktım düzenli kullanımda fayda ediyo demişsin. ben 2 gündür veriyorum günde 3 defa 2-3 damla. daha çok sancı çekiyoruz eskisine göre. acaba ancamı düzelecek. bu sabah vermedim bende iyi gelmiyor diye versemmi ki?
geçmiş olsun dilzarcım. canım sen kuran kursu öğretmeniydin dimi yanlış hatırlamıyosam. bişey soracaktım. 40ımız dün bitti ama benim kanamam devam ediyor. dün gusül abdesti aldım, namaza başladım. namaz hakkında yapmam gerekeni biliyorum her vakit abdest alıcam da. ben emzirmeyide abdestli yapmak istiyorum. bunun içinde her emzirmeden önce abdest alacakmıyım? yoksa vakit içinde bozulmadığı sürece abdestli mi oluyorum. yani namaz abdesti diye niyet edip aldığımda, diyelim ki kıldım namazı sonra da emzircem abdestim de bozulmadı. emzirdiğimde abdestli mi oluyorum. yoksa namaz için ayrı emzirme için ayrı mı abdest almam gerekiyor? anlatabildim mi ki:) Allah ım ne yazdım şimdi ben:) idare edin edin artık, bilen ve anlayan cevaplasın lütfen:)
canım ben önceden illa 2 saat geçsin yoksa gaz olur diye bekliyodum ama o zaman yalnız değildim annemdeydim. oyalayan oluyodu bebeği. şimdi evde yalnızım bu yüzden her istediğinde emziriyorum o da 1 buçuk saate bir oluyo genelde. dün sağdım sütümü ilk defa birinden 70 ml, diğerinden 20 ml çıktı. bi göğsüm daha çok doluyo zaten belliydi. yetiyodur inş. kuzuma ilk ay kilo aldık ama bakalım 2. ay nasıl olacak.
canım ben aktardan 'anne sütü çayı' aldırdım. amacım gazı gidermekti ama aslında süt yapması içinmiş. hakikaten sütü artordığını düşünüyorum. apkette satılıyo mor renkte bi kutu 10 liraymış fiyatı da. içinde ısırgan rezene... bi sürü ot var yazıyor. dene deri. bide suyu yudum yudum içecekmişsin, burda birisi yazmıştı sanki. bi dikişte içersen idrar olurmuş ama yudum yudum içersen süt daha çok üretirmiş. bilmiyom ne kadar doğru ama ben öyle içiyorum. tahin helva çok yiyorum. bide uyumak gerekten çok etkiliyor. gece 1 de yattığımda iki göğsümde yumuşaktı, ilk uyanışımızda iki göğsümde doluluk vardı. aman aman bi sütüm yok benimde ama bebeğe yetiyor şimdilik maşallah.
bende sana zinko yu soracaktım düzenli kullanımda fayda ediyo demişsin. ben 2 gündür veriyorum günde 3 defa 2-3 damla. daha çok sancı çekiyoruz eskisine göre. acaba ancamı düzelecek. bu sabah vermedim bende iyi gelmiyor diye versemmi ki?
geçmiş olsun dilzarcım. canım sen kuran kursu öğretmeniydin dimi yanlış hatırlamıyosam. bişey soracaktım. 40ımız dün bitti ama benim kanamam devam ediyor. dün gusül abdesti aldım, namaza başladım. namaz hakkında yapmam gerekeni biliyorum her vakit abdest alıcam da. ben emzirmeyide abdestli yapmak istiyorum. bunun içinde her emzirmeden önce abdest alacakmıyım? yoksa vakit içinde bozulmadığı sürece abdestli mi oluyorum. yani namaz abdesti diye niyet edip aldığımda, diyelim ki kıldım namazı sonra da emzircem abdestim de bozulmadı. emzirdiğimde abdestli mi oluyorum. yoksa namaz için ayrı emzirme için ayrı mı abdest almam gerekiyor? anlatabildim mi ki:) Allah ım ne yazdım şimdi ben:) idare edin edin artık, bilen ve anlayan cevaplasın lütfen:)
canım ben önceden illa 2 saat geçsin yoksa gaz olur diye bekliyodum ama o zaman yalnız değildim annemdeydim. oyalayan oluyodu bebeği. şimdi evde yalnızım bu yüzden her istediğinde emziriyorum o da 1 buçuk saate bir oluyo genelde. dün sağdım sütümü ilk defa birinden 70 ml, diğerinden 20 ml çıktı. bi göğsüm daha çok doluyo zaten belliydi. yetiyodur inş. kuzuma ilk ay kilo aldık ama bakalım 2. ay nasıl olacak.
kimyon midemi çok bulandırıyor benim. hiç sevmiyorum. geçen gün bi çay kaşığı kimyonu yoğurtla karıştırıp yiyim dedim. int den okumuştum gaz için anneler yapıyomuş bunu. neyse deneyeyim dedim, midem bulana bulana yedim üstüne kaç bardak su içtim. ertesi gün kızım pişik oldu. bilmiyorum alakası var mı ama ben ona bağladım sonuçta baharat bu.
hangi gaz ilacını içiyosun?
Kizlar bende esime cattim butun gece huzursuzluk cikardim yemek hazirladim annemi cagiriyim dedi cagir dedim neyse geldi yedik butun gun yanima ugramayan kadin yok onu yalniz birakma koltuktsn duser tulumu soyle giydir bunu boyle yap tepem atti bide seytan durttu tabi o gidince esime cattim ben bebekli kadinken yemrk yapiyorum hamileykende cagiriyodum kimse gelip yardim etmiyo falan filan baya yuklendim aslinda hakliyim insan gelir 5 dk ben tutayim der yemegimi kendim yapiyorum evimi supuruyorum kimseden fayda yok bide ustune yemege cagiriyorum neyse alllah kimseye muhtac etmesin bana saglik guc kuvvet versin bebegimde huzurlu olsun ben yapmaya raziyim ama cagirma noktasinda esimi kisitlicam rahat davranmasin o kadar hem kaynanamda utanmicakmi bebekli kadindan yemek yemeye hizmet ettirmeye oglusumda kucagimda su.an gaz sancisindan bas bas aglayarak uyandi biraz da gerildimden etkilendi sanirim neyse buraya yazdim rahatladim konuyu kapatayim artik
Kizlar, normal dogum yapip 40 muayenesine giden varmi. Alttan muayene oluyomu. Iiiffff gidip bacak acmak cok gicima gidiyo. Gitmesem nolurki sanki. Ne terslik olabilir ki ?
canım suyu azar azar içmek gerektiğini ben de duydum.deniycem ama duruyla zor.sürekli kucağımda.aksatırım kesin.bize zinco dan başkası iyi gelmedi.hoş zinco da mükemmel değil.yani aslında bebeklerin kasları gelişene kadar ne yapsak nafile.biz 4 defa 5 damlaya çıkardık.arada 6 saat kalıyo.yani şimdi verdim 2 de verdim 8 de vericem tekrar.çayı da eşime aldırıyim bakalım...bebek nasıl sen nasılsın görüşemedik ne zamandır
Yiyecekleri bende ayirmiyorum. Ama sabah aksam kimyon rezene cayi demleyip iciyorum. 2 kasikta bebisimin sutune katip iciriyorum. Bi sorunumuz yok cok sukur. Ama benim terim cok pis kokar oldu bu caylardan :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?