2014 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 221 45,4%
  • oğlumuz geliyor

OY: 251 51,5%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 4 0,8%
  • İkiz oğullarımız olacak

• ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

• üçüzlerimiz olacak

OY: 3 0,6%

• Ankete Katılan
    487
Çok sağol canımm randevu aldım yarın gitcez dr Bi kaç gün bekledim belki geçer die ama geçmedi bakalım ne dicek inşallah önemli bi şe değildir

Öksürük felan yoksa korkma canım, küçük oldukları için insan endişeleniyor, yoksa dr bile gitmezdim, ama çabuk ileliyor minişlerin hastalığı...

kızlar merhabalar benim size bir sorum var. çok şükür bebeğim 28 günlük oldu.çok şükür sadece anne sütü yeterli oluyo. size sorum bebeğinize su veriyormusunuz. ben vermek istemiyorum çünkü biliyorumki anne sütünün % 85 i su bu yüzdenden gerek yok ama kayın validem sürekli su veriyo bebeğin içi yanar susuz diyo. internette birazcık araştırdım su verince ishal oluyomuş ve karnı ağrıtıyomuş bende bunları farkettim bebeğimin karnından gurul gurul sesler geliyo bide biraz cıvık kaka yapıyo su gibi. siz ne yapıyorsunuz kızlar bana akıl verin lütfen.

canım benim kimyondan midesi bulanan. ölçülerini nasıl yapıyosun çayın? bende aldırayım kimyon tohumu. tohumu kokmuyor mu?

canım benim kimyondan midesi bulanan. ölçülerini nasıl yapıyosun çayın? bende aldırayım kimyon tohumu. tohumu kokmuyor mu?

Evet canim. Bende hic kimyon yemezdim yiyenede gicik olurdum. Ö gelirdi kokusundan. Tohumunu rezene ile demliyip iciyorum ama gayet rahat. Bazen icine isirganda koyuyorum.

Toza göre kokusu az .sanırım bir de papatya ve rezene kokuyu bastırıyor.çayı demleme aparatıyla bardakta demliyorum.üçü toplam bir yemek kaşiğı olmuyordur göz kararı koyuyorum 3-5 dakika demlendilten sonra içiyorum günde iki üç defa yemeklerden sonra

Canım çok doğru anne sütü alıyosa gerek yok bizdede dede kaynana baskı yaptı da araştırdık ordan biliyorum mama verenlerin vermesi lazımmış ama anne sütünde hiç gerek yokmuş.

hangi gaz ilacını içiyosun?

bebeğe verdiğimden içiyorum. metsil di önce ama hafif gelince sap simplex e geçtik.

Kizlar, normal dogum yapip 40 muayenesine giden varmi. Alttan muayene oluyomu. Iiiffff gidip bacak acmak cok gicima gidiyo. Gitmesem nolurki sanki. Ne terslik olabilir ki ?

alttan muayne oluyor. bence gitmelisin, hassas bir dönem geçirdik, enfeksiyon kapma riskin falan... git ki herşeyin yolunda olduğunu bilesin

6. aya kadar bebeklerin suya ihtiyacı yok. ben hıçkırık tuttuğunda veriyorum sadece 1-2 çay kaşığı. bebeklerin kakası neredeyse 1 yaşına kadar çok sıvıdır zaten. su verdiğinde tiksinmiyor mu, benimki resmen yüzünü buruşturuyor. verdirmemeye çalış nasıl ikna edersin bilemiyorum ama. ebe vermeyin dedi falan de istersen

cevaplarınız için sağolun kızlar 2 gün sonra aylık kontrolumüz var doktora sorcam doktor saten verme der büyük bir ihtimalle. ben kayınvalideme yapma etme diyemiyorum desemde saten eskiden böyle şöyle sen nerden bilcen muamelesi görüyorum ama eşim hiçbirşeyi sakınmaz bebeğin sağlığı için herşeyi söyler. büyük bir ihtimalle doktordan gelince anne bidaha çocuğa su verme hasta ediyomuş der. ben kimse kırılmasın diyorum ama onlarda herşeyi çok biliyolar ya:)

2 saat önce yemek yedim . Açlıktan geberiyorum... Anladım ki diyet işi biraz tırmalıycak (

emzirirken diyet imkansız zaten yorma kendini boşuna, her emzirmeden sonra kurt gibi aç buluyorum kendimi. kalorisi düşük şeylerden sürekli atıştırmak lazım

canım hatırlarsan böyle bir muhabbet etmiştik ... yıkadım çamaşırları dalan roxy matik ile... beğendim.kan lekesini kaka lekesini çıkarıyor 40 drc de kokusu da güzel... tavsiye ederim.

Kizlar, normal dogum yapip 40 muayenesine giden varmi. Alttan muayene oluyomu. Iiiffff gidip bacak acmak cok gicima gidiyo. Gitmesem nolurki sanki. Ne terslik olabilir ki ?
Ben gitmedim,dr da cagirmadi zaten..bence cok dikis yoksa gerek. Yok..
Hayır tabii ki cnm,ilk 6 ay sadece anne sütu verilir bebislere..sen kv izin verme ya bence dr verme dedi deseydin ya sidiye kadar..ben asla izin vermezdim,sutun yetiyor demekki mama vermedin simdiye kadar,doktorlarda zaten mamayı bilmem ama/emzirirken vermeyin diyorlar..yaz olsa belki kısın ne yancak ici..

2 saat önce yemek yedim . Açlıktan geberiyorum... Anladım ki diyet işi biraz tırmalıycak (

Diyete mi başladın?benimde aslında çok dikkat etmem lazım basenlerim aldı başını gitti Ama ben kek börek pasta böyle gereksiz şeyler yiyorum kırkımız çıktı spora başlıcam vakit bulabilirsem 7 kilo fazlam var

yeşil ve ara ara sümüksü de geliyor canım.özellikle sabahları koyulaşıyor.sulandırılmış kına gibiona benzer yazılar ben de okudum.inş. geçer de içimiz rahat eder.

Bugun doktora gittim canim doktor kaka tahlili istedi ama cocuk cok huysuzlandi kalcs ultrasonu cektirdik fln. Kiz durmayinca apar topar eve donduk. Oyle kaldi yani. Bilmiyorum bi ara belki tahlile gotururum bezi.

Canım nerden duyduğumu hatırlamıyorum ama yediğin yemeğin gazını alır diye duymuştum.

Ben cmt günü gidicem canım. 15 günlükken kanamam varken bile alttan muayene etmişti, bu sefer de bakar kesin. sırf onun için cuma günü ağdaya gitcem ben

emzirirken diyet imkansız zaten yorma kendini boşuna, her emzirmeden sonra kurt gibi aç buluyorum kendimi. kalorisi düşük şeylerden sürekli atıştırmak lazım

Ben de öyle oluyorum ya, hatta gece yatarken yatağımın yanındaki komidinin üstüne 1 muz, koca bir bardak da komposto alıyorum. Gece aç kızım 2 saatte bir uyanıyo benim, o yüzden içim eziliyo, yiyip içiyorum valla emzirirken gözüm kapalı

biz sabahtan sağlık ocağında 2 aylık aşımızı olduk. iki bacağından karma aşıyı olduk. cuma bir tane daha var. iğne vurulunca ağladı ama kucağıma alıp göz göze geldiğimiz anda ağlamayı kesti, biraz dudaklarını büzdü ve sustu çok ağlamadı şükür. eve gelince çok az ağrı kesici ateş düşürücü verdim. doktor ateş olmasa bile ağrısı olur dedi. şu anda fena değil ama pek uyumadı bugün ve arada durup dururken içli içli ağlıyor. ama kısa sürüyor demek ki ağrı geliyor diye düşünüyorum.

kızımın ilk zamanlardan beri gözü akıyor hem sarı hem renksiz biçimde. ve çapak oluyor. ılık suyla silip masaj yapıyordum ara sıra. doktora dedim. burun yapısı biraz basık gibi ondan olabilir dedi. hani şu iki göz arasındaki kısım öyle bizimki gibi ince değil kızımın biraz kalın gibi, başka doktora danıştı o bence bi sorun yok dedi. kendi doktorumuz da kaç kere gördü hiç öyle bişi dememişti. antibiyotikli damla yazdı aldık ama kendi doktoruma danışmadan kullanmıycam. var mı başka gözü akan ya da çapak olan?????

sonra bebeğin gazı çok dedim. o bir yaşından sonra geçer dedi. neeee dedim.hani 3 aydı??? ben dedim 3. ayıdört gözle bekliyorum. yani geçebilir de ama geçmeyebilir de dedi:44:

sonra kızımın iki kaşının arasında ve göz kapaklarının üstünde çok hafif doğumdan gelen kızarıklık var. ıkınınca falan belli oluyor. gözlerindeki nerdeyse geçti bile. o gül, o ömür boyu kalabilir dedi. tabi geçebilir de ama ömür boyu geçmeyenler de var dedi. internetten araştırdım çoğunlukla 1-2 yaşına kadar tamamen geçermiş

yani özetle bugün gittiğimiz aile hekimi bana en ufak bişeyin bile olumsuz yönünü göstermeye çalıştı sanki. bi de bu kadın eşimin de benim de yakından tanıdığımız az çok samimi olduğumuz bi doktor. kendi doktorumuz memlekette. burada çocuk doktoru yok. yaşadığım yerden bir kez daha soğudum bugün. inşl bu yaz tayinimiz çıkar da kurtulurum artık burdan.

hee bir de bana da devit verdi ebe. 6 aya kadar sen de iç dedi.
bi de oraya 5 günlük bi bebek gelmiş. anaaammm minnacık bizimki kocaman kaldı ay yazmayı unuttum biz 5 kilo olmuşuz. 2 ay önce 2400 doğmuştuk. evde kendim ölçüyordum dijital tartıyla. önce kızımla çıkıyorum sonra kendim aradaki fark kızım oluyor dün 5 kilo çıkmıştı fark. demek ki güvenilir bu yöntem.

bir de 40'ı çıkmayanlar bebeğinizin uykusu konusunda sabırlı olun. gerçekten 40ından sonra değişiyor kendi düzenini kuruyor bebek. ben çok inanmıştım. öyle de oldu. siz de inanın ve sabırlı olun. 40 gün geceleri hiç uyumdık. sonra birden uyumaya başladı kızım.

ve son bir soruuu:

gece uyuyan bebek ( 2 aylık, kilo alımı yeterli) emzirmek için uyandırılmalı mıdır?

benden haberler böyle öptüm bebişlerinizi

bi de foto ekliyim. siz de koyun bebişlerinizin resimlerini de gözümüz gönlümüz açılsın.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…