2014 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 221 45,4%
  • oğlumuz geliyor

OY: 251 51,5%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 4 0,8%
  • İkiz oğullarımız olacak

• ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

• üçüzlerimiz olacak

OY: 3 0,6%

• Ankete Katılan
    487

Canım çapak bizde de var o çapak olayı, ılık su ve pamukla sil dedi doktorum. Doğum lekeleri de var hem dudağının hem gözünün üstünde. Geçer bence ilerde. Dert etmiyorum hiç.
Bu arada aynı emzikten bende de var ama kızım almıyo

Son düzenleyen: Moderatör:

Bende canım nekadar gereksiz karbonhidrat varsa hepsine yumuldum millet kilo verdi doğum sonrası ben aldım düşün okadar vahim durum...

doktor saçmalamış gözdeki akıntı burun yapısıyla alakalı olamaz ömür boyu akar o zaman o göz, burun mu düzelecekmiş zamanla. göz yaşı damarıyla alakalı olabilir durum, masaj yapıyorsan çayın demiyle de silebilirsin çapaklanmaya iyi geliyormuş, bizde göz yaşarması var ama çapaklanma yok. masaj yapıyorum emzirirken az az.
gaz bir yaşına kadar sürmez ya fena abartmış doktor. ağır şeyler tükettiğinde ara ara olur ama şimdikiyle kıyaslanamaz, altı aya kadar geçer mutlaka, geçmediği durumlar çok nadirdir.
uyandırma bırak uyusun acıkınca uyanır o artık.

aynen benımkıde annemlere gıttım gecen konusturdular hep evde bır kac kısı olunca sevmek ısteyınce oda uzun zaman uyumadı
ertesı gunde bır uyudu ses falan takmadı hıc uyanmadı oturmaya gıtmıstık bır rahat ettım bıde cok sasırdım o seste nasıl uyudu evde kısık sesle konussak uyanıyodu yanlızken aktıvıte halısına yatıryorum yarım saat en fazla oyalanıyor bazen de karnı toksa altını cıkarıyorum sadece bez olunca yuzu gulmeye baslıyor 15 dk kadarda oyle oyalanıyor tabı ustune ortmek zorunda kalıyorum soguk yaz gelse bı sadece bezle dolastırıcam bacaklarını rahat hareket ettırınce bır hosuna gıdıyor yazı ıple cekıyorum valla bıde banyo yaptırırken aglamıyor altını bezlıyorum sankı bakınıyor ne yapıyolar dıye suda hosuna gıdıyo yaz gelse havuza atarakta oyalanıcak

ıyıce doymayınca erken uyanıyorlar benımde sutu cok deıl rezene cayı ıcıyorum ıse yarıyor bırde gece emzırmesı cok onemlıymıs gece cok emerse ertesı gunde sutumuz cok gelırmıs emzırmeye calısıyorum dedıgın gıbı aynı seylerı yapıpduruyoruz her zaman bır eksıklık oluyor uykusu tam olmuyor ya burnu tıkalı oluyor erken uyanıyor ya gazı oluyor ya sıcaklamıs oluyor bır gunu bır gununu tutmuyor aynı saatlerde uyutmaya calısıyorum ama bır duzene gırmedı sadece gece uykusu duzgun gunuduzler hep kayıyor kocama vaktım kalmıyor ıns atlatıcaz umudunuzu yıtırmeyın gun gectıkce daha ıyıye gıdıyor sankı ama yavas ılerlıyor sabredıcez artık napalım

bızımde aynı oldu cnm odayı hergun havalandırıyorum odayı cok fazla sıcak yapmıyorum dogalgazdan oluyormus daha serın ama bebegı ıyı gıydırıyorum tabı bıde petegın ustune havuluyu ıslatıp koyuyorum burnunuda temızlıyorum gerektıkce duzeldı bıraz bıde bır tanıdık gıtmıs doktora doktor demıskı ocagın 4 gozunde su kaynat mutfagı buhar kaplasın bebegı orda tut bır sure burnu acılsın rahatlasın dıye ama sonrası onemlı tekrarlamasın dıye dıkkat etmek gereklı cok ısıtmayın evı kurutuyor bebegımın agzı bıle kuru kuru oluyır benım uyanınca gogsumu alırken zorlanıyordu
gecmıs olsun cnm ıns cabuk ıyılesırsınız

Kızlar otribebeyle çekerken bebişler ağlıyor mu yoksa ben çok mu çektim, bnim kızım çok ağlADı

benım basta bır ıkı agladı sanırım yan taraflara degdırıp cok cektım acıttım duz tutup yavas cektım dun oyle bakıyordu aglamadı hıc

gecmıs olsun acıl sıfalar ıns cabuk atlatın bebegede gecmesın benımde ılk zamanlar altını acınca işiyordu ama o zamanlar 2 saat ıcınde hep aynı gögsumu emzırmıyordum devamlı degısıyordum sanırım hep ılk sutlerı alıyordu ılk sut cok cıs yaparmıs hep cıs yapıyordu sonradan cısı yapma suresının arası acıldı bıraz sanırım altını actıgım ana denk gelmıyor cısı

sıkı baglarsam cısı cıkmıyor gevsek bagladıgımda cıkıyor arkadanda bır kez kakası bayagı cıkmıstı ama o zamanda kadıfe tulum gıydırdım oturmustu ustune sanırım yukarı dogru kaymıs o yuzden

hayırlısı olsun ıns sunnetıde atlatmıs cok sukur darısı basımıza uzuluyorum canı acıycak dıye ıns bızde kolay atlatırız

Maşallah bitanem ne kadar tatlıymış kuzun ...

Günün akıl akıldan üstündür fikri azuremden geliyor sincaph:) Tartı fikrine bayldım eşimi çıkartam benim moralim bozulmasın:))

Sorunada gelince uyandırmıyosun canım acıkır şekeri düşmezmi demiştim bizim doktora o yeni doğduğunda dedi şimdi acıkırsa uyanır zaten dedi ok.

teşekkür ederim canım.başta pişman oldum kesilirken ağladım hatta kayın validem evden kaçtı oğlum ağlayınca ama geçti çok şükür iyiki yaptırdık bitti gitti..yüzüklü sünnet yaptırdık ve şu an gayet iyi. hatta az önce yüzüğü düştü. doktor gelip bakacak durumumuza.. sizin de kolay geçeer inşllah.

maşallah bebeğine allah nazardan saklasın ömrü güzel olsun

Kizlar alinti yapamadim cevaplar için çok sagolun. Findux o zaman ben de emzirmek için uyandirmiyim bi daha. Dediğim gibi çocuk doktoruna gidemedim bu ay. Ama sen sormussun ben de ona gore hareket edeyim.
Ben 2 gündür zinco vermiyorum. Gaz da bi değişiklik yok. Demek ki iyi gelmiyor muş. Sub simplex hic iyi gelmemişti. Gazli olup hic bisey kullanmayan var mi???

Tamara sagolasin Allah razi olsun.

Engteacher biz de emzik için ugrastik biraz. Simdi de bagimli oldu. Onsuz uyumuyoruz.

Son düzenleme:
kızlarrr nasılsınız kilolarınız ne alemde benim 5 kilom kaldı ama hedefim 12-13 kilo vermek. bu emzirme dönemini iyi değerlendirmem lazım. ilk çocuğuma hamile kalddığımda 58 dim yine aynı olmam lazım psikolojim bozulmaya başladı. kızımla oğlumla uğraşırken yorucu bi tempodayım. benim kızımın 2 gün sonra kırkı çıkıyo. bi arkada kırkından sonra uyuyo demiş darısı basımıza inşaallahhhh.. b

bi de anason çayı içen varmı?? beveğe zararı olur mu doktorundan fikir alan var mı bu konuda. netten baktım biri zararlı diyo3 biri süt artırır diyo kafam karıştıı

biogaia diye bir damla var arkadaşlar ok övüyor onu da bir dene istersen. allah kolaylık versin canım

Slm cnm,ne güzel 2 aylik olmusunuz/siz ,bizimde haftaya..cnm 3 asi aynı günde olmazmi,niye biri cumaya kaldı.cnm bugunde cocuk doktoru vardi zahide de,biri aradi gozu capaklaniyor dedi,dr gözyasi kanali tikali ondandir dedi.benim oglumda da oldu damlasi var onun..ben 1@aylikken gece uyusunmu dedim yok dedi 3 saati gecmesinmis,.ama simdi ne der bilmem,gerci ben saat kurmuyom bazen 4 saat oluyor..

Selam uzun zamandir giremiyorum
Kizim 1 aylik oldu doyamiyorum ona simdi uyuyor.
Size bir sey soracağım süt arttırmak için ne yapmak lazim.

Ayni gün doğum yapmışız.
Artik dikislerim agrimiyoe ama dr dikisler eline gelecek dedi gelen bisy de yok

Kizlar alinti yapamadim ama okudum hepinizin yazdiklarini geldim
Gribimde duzelme yok malesef maskeyle filan bebisi korumaya cabaliyorum
Prima icin yazilanlara baktim acaba ben minarada iyi baglayamiyorum benim sipami fena cis yapiyor :)) aman cani saolsun
Hakkaten siz nasl korunuorsunuz dr spiral icin 6bay var dedi igne yaptirabilirsin ama oda su tutar vucutta sen istemezsin dedi yani ben bi yontem bulamadim desem yeri var
Ben 40 miayenemi oldum, sezeryan olmustum ama alttan bakti malesef bide ben emziriyorum acaba ne zaman adet gorucem hamile kalmak icin o kadar ugrastim simdi kalmamak icin ugrasmak komik geldi :)
Valla bana sutum azaliyormus gibi geliyor bu nasil anlayanilirim
Bu arada bizde 40tan sonra degisen hocbosey olmadi hatta dahada az uyuyor aksam istu 7 dedin mi jyaniyor sabahb4 yavda 5 te uyuyor kesinlikle degistiremiyorum durumu ayakta sallamak filan fayda etmiyor anacak aglamasi susuyor ama beni uzen gaz sancisi yoksa uykusuzluga alistim
Anason cayi bebege uyku yar kizlar dr a sormadan ocmeyin bence yani agir bi uyku yaparsa beslenemez uyanamaz ben hicbisey icmiyorum bizim dr bebegede cay vermedi bi humana steel iciyorum aklima gelirse sutum artsin diye ama aklim su lactamile takiliyor sutu arttirir mi acaba boyle gazli bebegim var diye hicbisey yiyemiyorum bebek nerden vitamin alicak
Ide size ne sorucam bebek emerken uyuakalinca gazini cikartiyor musunuz cikartiyorum uyaniyor cikartmiyorum sancisi gelip uyaniyor ben anlamadim bu isten bisey zaten uyursa az gunduz uyuyor yoksa sadeve gozunu dinlendiriyor esim inanmiyordida dun artik haklisin dedi bi sabaha karsi uyuyor bide az gunduz sonra zor

Son düzenleme:

Canım çok tatlı kuzun, uyuyuşuna kurban olurum
Şu emziğe alıştırmak için ne yapmak lazım nolur bana da öğretin ya, ağlicam ne zamana versem az zorlasam foşur foşur kusuyo

biogaia diye bir damla var arkadaşlar ok övüyor onu da bir dene istersen. allah kolaylık versin canım

Metsil aldık biz bugün. Gece yatarken vercem bakalım denemeye başlicam bu gece. Işe yaramazsa onu denemeyi düşünüyorum.

Selam uzun zamandir giremiyorum
Kizim 1 aylik oldu doyamiyorum ona simdi uyuyor.
Size bir sey soracağım süt arttırmak için ne yapmak lazim.

Ayni gün doğum yapmışız.
Artik dikislerim agrimiyoe ama dr dikisler eline gelecek dedi gelen bisy de yok

Evet canım öyle olmuş, yaşıt oldu bizim kuzular benim dikişler hep tuvalet sonrası tuvalet kağıdına geldi, ben gördüm, krem rengi ip. Seninkileri de düşmüştür de görmemişsindir. Ben de dış dikişler düşmeden bakamadım korkudan:14 hep annem baktı bi sorun var mı diye sık sık. Dış dikişler düşünce baktım aynayla ve ağlamıştım ilk baktığımda ne zaman eskisi gibi olacak diye. İç dikişlerimi görmüştüm o zaman, sonra onlar da düştü. Ama yerleri hala sızlıyo. Sende durum nasıl? Bakıver aynayla:) Hafta sonu kontrole gitcem, onun stresi sardı şimdiden, muayenede vajinal ultrason yapmaya çalışmıştı doktorum 15 günlükken, çok acımıştı, bu sefer acımaz inşallah.
Bu arada süt için bol bol su ve komposto iç canım, gece uyuyorsa bebişin, senin uyuman da çok önemli. Ben uykusuz kaldığımda hemen azalıyo sütüm ya da bana öyle geliyo. Bi de ben hurma yiyorum hala günde 3-5 tane.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kızlar kızım bugün tam 2 aylık. Humana ar mama ve günde 1 yada iki kez anne sütü ile besleniyor. Sütüm yok denecek kadar az. Konu şu. Mamayı 90 ml veriyorum. Mamanın üstünde 90 ml 4 saatte bir diyor günde 6 öğün yani. Ama kızım dayanamıyor. Gece bi tek. Gündüz 2.5 3 saat amca dayanıyor. Kaç saatte bir veriyorsunuz siz mamayı. Ne kadar yiyiyor.

Canım ben gece emzirdikten sonra gaz falan çıkarmıyorum. Çünkü benim kızım üstten çıkarırsa gazını hemen arkadan hıçkırmaya başlıyo, uykum uyku kalmıyor tabiki öyle. Gece zaten uyku arasında çok acıkmış olarak uyanıyo, doğru düzgün emiyo cuk cuk o yüzden hava yutmuyo gibi geliyo bana. Gazı olursa da uyku arası uyanıyo iki mızıldanıyo sonra bi bırt sesi geliyo uykuya devam Gündüz oyun oynuyo resmen bi alıyo bi bırakıyo, e tabi o arada hava yutuyo o da gaz yapıyo. Gece hiç memeyi çıkarmadan emiyo, gurk gurk ses geliyo boğazından çok hoşuma gidiyo o ses :)
Bu arada ben herşeyi yiyorum, o gaz yapar bu gaz yapar diye düşünmüyorum. ben beslenmezsem gazsız ama süt alamayan bi bebeğim olur, alsa da vitamini olmaz. Ben annenin yediklerine bağlı olduğunu düşünmüyorum gazın. Öyle olsa mamayla beslenen çocuklarda hiç gaz olmaz.

Aklimda bulunsun canim sagolasin.

Özel hastane hepsini ayni gün yapicakti ama biz saglk ocagina gittik boyle yaptılar bilmiyorum neden. Ay simdi kafam karisti yine. uyandırmaya kiyamiyorum gece ama içim hic rahat etmiyor.emdikten sonra gazini cukarmadan yatiriyorum ben bu seferde kivraniyor uyku kalitesi düşüyor.

Canim açken yani midesi boşken dene. Doluyken verme emziği.
Bir de dikisler konusunda ayni senin gibi hissediyordum yani hic eskisi gibi olmuycak gibi. Hatta doktor fazla diktiyse daralma olduysa diye evham bile yaptim ama inan iyileşiyor önemli olan senin psikolojin. Kendini hazir hissettigin an gelecek :)

canım yakın bi arkadaşım 3 çocuğundada anason çayı içti. banada öneriyor ama ben kokusundan içmiyorum..

kızlar bana çocuk doktoru 4 haftadan sonra beslemek için uyandırmana gerek yok demişti. ben uyandırmıyorum ama o yinede gündüzleri 1buçuk saate bir emiyo. gece biraz daha uzuyo bu süre.
biz 41 günlük olduk. ben eldiven takmayı bıraktım. çok oldu bırakalı iki hafta oluyo nerdeyse. onu öyle eldivenle gördükçe benim için daralıyodu, çokça dokunsun istiyorum bana, babasına...tırnaklarını sık kesiyorum bi sorun olmaz inşallah. bide kızar bebeğinizin üşüyüp üşümediğini nasıl kontrol ediyosunuz? ev 26-27 derece ama ben hep bi tedirginlik yaşıyorum üşüyomu acaba diye?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…