- 30 Mayıs 2013
- 2.425
- 3.961
- 373
- 39
biz sabahtan sağlık ocağında 2 aylık aşımızı olduk. iki bacağından karma aşıyı olduk. cuma bir tane daha var. iğne vurulunca ağladı ama kucağıma alıp göz göze geldiğimiz anda ağlamayı kesti, biraz dudaklarını büzdü ve sustuçok ağlamadı şükür. eve gelince çok az ağrı kesici ateş düşürücü verdim. doktor ateş olmasa bile ağrısı olur dedi. şu anda fena değil ama pek uyumadı bugün ve arada durup dururken içli içli ağlıyor. ama kısa sürüyor demek ki ağrı geliyor diye düşünüyorum.
kızımın ilk zamanlardan beri gözü akıyor hem sarı hem renksiz biçimde. ve çapak oluyor. ılık suyla silip masaj yapıyordum ara sıra. doktora dedim. burun yapısı biraz basık gibi ondan olabilir dedi. hani şu iki göz arasındaki kısım öyle bizimki gibi ince değil kızımın biraz kalın gibi, başka doktora danıştı o bence bi sorun yok dedi. kendi doktorumuz da kaç kere gördü hiç öyle bişi dememişti. antibiyotikli damla yazdı aldık ama kendi doktoruma danışmadan kullanmıycam. var mı başka gözü akan ya da çapak olan?????
sonra bebeğin gazı çok dedim. o bir yaşından sonra geçer dedi. neeee dedim.hani 3 aydı??? ben dedim 3. ayıdört gözle bekliyorum. yani geçebilir de ama geçmeyebilir de dedi:44:
sonra kızımın iki kaşının arasında ve göz kapaklarının üstünde çok hafif doğumdan gelen kızarıklık var. ıkınınca falan belli oluyor. gözlerindeki nerdeyse geçti bile. o gül, o ömür boyu kalabilir dedi. tabi geçebilir de ama ömür boyu geçmeyenler de var dedi. internetten araştırdım çoğunlukla 1-2 yaşına kadar tamamen geçermiş
yani özetle bugün gittiğimiz aile hekimi bana en ufak bişeyin bile olumsuz yönünü göstermeye çalıştı sanki. bi de bu kadın eşimin de benim de yakından tanıdığımız az çok samimi olduğumuz bi doktor. kendi doktorumuz memlekette. burada çocuk doktoru yok. yaşadığım yerden bir kez daha soğudum bugün. inşl bu yaz tayinimiz çıkar da kurtulurum artık burdan.
hee bir de bana da devit verdi ebe. 6 aya kadar sen de iç dedi.
bi de oraya 5 günlük bi bebek gelmiş. anaaammm minnacık bizimki kocaman kaldıay yazmayı unuttum biz 5 kilo olmuşuz. 2 ay önce 2400 doğmuştuk. evde kendim ölçüyordum dijital tartıyla. önce kızımla çıkıyorum sonra kendim aradaki fark kızım oluyor dün 5 kilo çıkmıştı fark. demek ki güvenilir bu yöntem.
bir de 40'ı çıkmayanlar bebeğinizin uykusu konusunda sabırlı olun. gerçekten 40ından sonra değişiyor kendi düzenini kuruyor bebek. ben çok inanmıştım. öyle de oldu. siz de inanın ve sabırlı olun. 40 gün geceleri hiç uyumdık. sonra birden uyumaya başladı kızım.
ve son bir soruuu:
gece uyuyan bebek ( 2 aylık, kilo alımı yeterli) emzirmek için uyandırılmalı mıdır?
benden haberler böyle öptüm bebişlerinizi
bi de foto ekliyim. siz de koyun bebişlerinizin resimlerini de gözümüz gönlümüz açılsın.
Eki Görüntüle 994171
Diyete mi başladın?benimde aslında çok dikkat etmem lazım basenlerim aldı başını gitti Ama ben kek börek pasta böyle gereksiz şeyler yiyorum kırkımız çıktı spora başlıcam vakit bulabilirsem 7 kilo fazlam var
kızımın ilk zamanlardan beri gözü akıyor hem sarı hem renksiz biçimde. ve çapak oluyor. ılık suyla silip masaj yapıyordum ara sıra. doktora dedim. burun yapısı biraz basık gibi ondan olabilir dedi. hani şu iki göz arasındaki kısım öyle bizimki gibi ince değil kızımın biraz kalın gibi, başka doktora danıştı o bence bi sorun yok dedi. kendi doktorumuz da kaç kere gördü hiç öyle bişi dememişti. antibiyotikli damla yazdı aldık ama kendi doktoruma danışmadan kullanmıycam. var mı başka gözü akan ya da çapak olan?????
sonra bebeğin gazı çok dedim. o bir yaşından sonra geçer dedi. neeee dedim.hani 3 aydı??? ben dedim 3. ayıdört gözle bekliyorum. yani geçebilir de ama geçmeyebilir de dedi:44:
gece uyuyan bebek ( 2 aylık, kilo alımı yeterli) emzirmek için uyandırılmalı mıdır?
Kizlar...
Oglusum gunduz uyku aralarinda 2-3 saat uyanik kaliyo.hep laf istiyo. Surekli ne anlatabiliri,ki bebise . Kitap alipmi okusam. :) Babamiz evde olunca surekli konusuyo ama ben okadar basini bekleyip konusamiyorum. Siz bebislerinizi nasil oyaliyorsunuz.
ıyıce doymayınca erken uyanıyorlar benımde sutu cok deıl rezene cayı ıcıyorum ıse yarıyor bırde gece emzırmesı cok onemlıymıs gece cok emerse ertesı gunde sutumuz cok gelırmıs emzırmeye calısıyorum dedıgın gıbı aynı seylerı yapıpduruyoruz her zaman bır eksıklık oluyor uykusu tam olmuyor ya burnu tıkalı oluyor erken uyanıyor ya gazı oluyor ya sıcaklamıs oluyor bır gunu bır gununu tutmuyor aynı saatlerde uyutmaya calısıyorum ama bır duzene gırmedı sadece gece uykusu duzgun gunuduzler hep kayıyor kocama vaktım kalmıyor ıns atlatıcaz umudunuzu yıtırmeyın gun gectıkce daha ıyıye gıdıyor sankı ama yavas ılerlıyor sabredıcez artık napalımkızlar meraba.hepinizin problemlerinden bende de var.öksüürk burun tıkanıklığı,gaz sancısı,süt azlığı mama takviyesi bu böle uzaaaar gider...şimdi ben gün içinde kırk takla atıyom ki duru uyanana kadar süt olsun diye.ama nafile.ne yersem yiyim biraz oluyo emiyo sonra bi daha o gün süt yok.yani günde 1 kere doyuyo mememden sonrası malum mama.çok üzülüyorum.6 ay dayansak razıyım hatta mama takviyesiyle 6 ay emse ona bile razıyım çünkü her geçen gün azalıyo.kiloyu falan unuttum aynaya bakmıyorum dışarı zaten çıkmıyorum yeter ki süt olsun diye ne bulsam yiyorum 2-3 lt su içiyorum ama yine de yok yok yok.size şunu sorcaktım asıl gün içinde kaç kere uyuyo bebişleriniz.ve kaç kere besliyosunuz mama veya süt farketmez.bi de gece kaç kere alt değiştiriyosunuz.bi de gündüz uyandığında kaç dakika uyanık kalıyo da uyutuyosunuz.bizim uykuya dalma sorunumuz var derin uykuya dalması tam 1 saati buluyo yani 50 dk ayağımda sallıyorum 10 dk beşiğe yatırınca sallıyorum..tabi 20 dk sonra uyanıyo.hobaaa başa dön memeyle savaş(doymayınca bağırıyor bi tutuyo bi bağırıyor tabi bu arada dünyanın havasını yutuyo)sonra mama ver sonra uykusunu alamadığı için yıksın ortalığı hooooppp yine ayağında salla.bi de hanfendi emziğe alıştı ama benim tutarak emdirmeme alıştıo 50 dakka ayakta sallarken bide emziği tuttur.tabi ayağını sallarken kolun da sallancak.yani anlıycağınız köyün hunili delisi gibi bütün gün sallanıyoruz ....Allahaşkına bi tavsiye çare falan verin bulun delircem dişimi bile 3 güne bir fırçalıyom.humana içmekten terim leş gibi kokuyo.baharatlı sanırım.öğhhh saç baş aldı gitti insanlıktan çıktım ...doktora falan giderken antalyaya tatile gidiyom sanki o kadar seviniyorum ki dışarı çıkıyoz diye.kıç kadar odada küflendim...kzım da maşşallah düşman başına.vaveylacıııı fenaaaaa...bi ağlaması var ortalığı yırttırıyo...bu arada 45 günlük olduk.kocişle daha milli olamadık.sizde durumlar ne.ben korkuyom sanki adam beni yicek.unutmuşum nasıl bişe olduğunu.aslında böle iyiydi yaa.duruyla nasıl olcak yani ben duş almaya zor fırsat buluyom abdest işi filan az zorlıcak bizi...
Kızlar; benim bebeğin burun tıkanıklığı sorunu var Damla kullanıyorum, serum fiz,otri,hepsi geçici çözüm sağlıyor Bİrazdan yine tıkanıyor hışır hışır ses geliyor ama burnuna bakınca görünürde bi şey yok çekincede bi şe gelmiyor Anlamadım neden böyle oluyor Yardım lütfen arkadaşlar Acaba haftaiçi dr a mı gitsek ?
gecmıs olsun cnm ıns cabuk ıyılesırsınızGünaydın herkese...
Biz hasta olduk, çok fena... Önce büyük kızım, sonra ben, en son minişim...şimdi öksürüp duruyor... Bir gün içinde hepimiz sıralandık, yarın ailecek hastaneye gidiyoruz....
Bu arada k.validemler geldi...
Kızlar otribebeyle çekerken bebişler ağlıyor mu yoksa ben çok mu çektim, bnim kızım çok ağlADı
gecmıs olsun acıl sıfalar ıns cabuk atlatın bebegede gecmesın benımde ılk zamanlar altını acınca işiyordu ama o zamanlar 2 saat ıcınde hep aynı gögsumu emzırmıyordum devamlı degısıyordum sanırım hep ılk sutlerı alıyordu ılk sut cok cıs yaparmıs hep cıs yapıyordu sonradan cısı yapma suresının arası acıldı bıraz sanırım altını actıgım ana denk gelmıyor cısıKizlqr oyle bir hasta oldum ki oksuruk burun akintisi bogazlarim sis simdi ben bebegimi nasil korucam yaa maske takiyorum ama hikaye neye yarar
Zaten bu aralar ememiyor gazdan kivraniyor uyku deseniz hic yok uyamayan bir bebekti gazdan iyice kacti uykusu
Benim yanimda kimse yok arada annem geliyor ama gelene kadar ne yiyorum ne iciyorum buna ragmen zayiflamiyorumda
Evin halini gorseniz hafta bir kadin geliyor ama oyle bir dagildim ki sanirsiniz yilda bir geliyor
Kendime hic bakamiyorum ama annem gelirse aninda saclarimi tarayip goz kalamimi cekiyorum goruntude superim uykumdan feragat edip ojemi ihmal etmiyorum ama detayda gunlerce banyo yapamadigim oluyor
Prima en iyi bez neden sizdiriyor anlamiyorum posik yapmasindan korkmasam baska bez denicemde cesaret edemiyorum surekli ust degistiriyoruz
Ben gece en az iki kez alt aciyorum ifacik pirt yaparken kirletse bile aninda degistiriyorum bu arada erkek bebisi olanlar sizinkide ozellikle altini acinca hooop cis yapiyor mu buna care bulamadim bi an sessizlik oluyor diyorum bu cocuk nasil durdu hayret sonra anliyorum yaramazlik yapmis ondan
Ay ben o otribebeye hic cesaret edemiyorum burunobaby damlatip chiccoyla cekmeye calisiyorum artik ne kadar cikabilirse sansimiza
Su emzik mevzusu benimkide alisti alisti ama ben elimle tutarsam emiyor ayakta salliyorum bir elimle de beyefendinin emzigini tutuyorum kaldiki benim pasa ayakta sallaninca sadece susuyor oyle uyimak falan yok sabaha karsi pili bitince uyuyor yoksa gozunu dinlenriyor 2 dk hemen aciyor kucakta uyusa raziyim hic uguramiyorum sabah biraz uyuyor oda gaZdan yarim kaliyor
Daha yazicak cok sey var oksurmekten gebericem ben kaciyorum kizlar
sıkı baglarsam cısı cıkmıyor gevsek bagladıgımda cıkıyor arkadanda bır kez kakası bayagı cıkmıstı ama o zamanda kadıfe tulum gıydırdım oturmustu ustune sanırım yukarı dogru kaymıs o yuzdenşu primadan neden şikayet var anlamıyorum. bizde hiç sızdırmadı henüz.
çiş olayı gelince evde ıslatmadığı kalmadı. altını kim açarsa çişinin hedefi oluyor. ben altını açınca badisinden aşağıya 2 yaprak tuvalet kağıdı uzatıyorum. en azından çiş yapınca sağa sola fırlamıyor. kağıt tutuyor o sıradada ben önlemimi alıyorum.
bu haftamız çok yogun geçti yarı kırkımızdan sonra ev gezmelerne çıktık yumurtalar topladık hediyeler aldık eş dostdan. perşembe akşamı sünnet telaşımız var dı bu gün de mevlüt yaptık çok şükür telaşımız bitti... çok yoruldum ama değdi... darısı niyetli olanların başına..artık yarın kolay kolay yataktan çıkmam... çooook yorgunum çoooooooookkkkk
biz sabahtan sağlık ocağında 2 aylık aşımızı olduk. iki bacağından karma aşıyı olduk. cuma bir tane daha var. iğne vurulunca ağladı ama kucağıma alıp göz göze geldiğimiz anda ağlamayı kesti, biraz dudaklarını büzdü ve sustuçok ağlamadı şükür. eve gelince çok az ağrı kesici ateş düşürücü verdim. doktor ateş olmasa bile ağrısı olur dedi. şu anda fena değil ama pek uyumadı bugün ve arada durup dururken içli içli ağlıyor. ama kısa sürüyor demek ki ağrı geliyor diye düşünüyorum.
sonra kızımın iki kaşının arasında ve göz kapaklarının üstünde çok hafif doğumdan gelen kızarıklık var. ıkınınca falan belli oluyor. gözlerindeki nerdeyse geçti bile. o gül, o ömür boyu kalabilir dedi. tabi geçebilir de ama ömür boyu geçmeyenler de var dedi. internetten araştırdım çoğunlukla 1-2 yaşına kadar tamamen geçermiş
yani özetle bugün gittiğimiz aile hekimi bana en ufak bişeyin bile olumsuz yönünü göstermeye çalıştı sanki. bi de bu kadın eşimin de benim de yakından tanıdığımız az çok samimi olduğumuz bi doktor. kendi doktorumuz memlekette. burada çocuk doktoru yok. yaşadığım yerden bir kez daha soğudum bugün. inşl bu yaz tayinimiz çıkar da kurtulurum artık burdan.
bi de oraya 5 günlük bi bebek gelmiş. anaaammm minnacık bizimki kocaman kaldıay yazmayı unuttum biz 5 kilo olmuşuz. 2 ay önce 2400 doğmuştuk. evde kendim ölçüyordum dijital tartıyla. önce kızımla çıkıyorum sonra kendim aradaki fark kızım oluyor dün 5 kilo çıkmıştı fark. demek ki güvenilir bu yöntem.
bir de 40'ı çıkmayanlar bebeğinizin uykusu konusunda sabırlı olun. gerçekten 40ından sonra değişiyor kendi düzenini kuruyor bebek. ben çok inanmıştım. öyle de oldu. siz de inanın ve sabırlı olun. 40 gün geceleri hiç uyumdık. sonra birden uyumaya başladı kızım.
ve son bir soruuu:
bi de foto ekliyim. siz de koyun bebişlerinizin resimlerini de gözümüz gönlümüz açılsın.
Eki Görüntüle 994171
aynen benımkıde annemlere gıttım gecen konusturdular hep evde bır kac kısı olunca sevmek ısteyınce oda uzun zaman uyumadı
ertesı gunde bır uyudu ses falan takmadı hıc uyanmadı oturmaya gıtmıstık bır rahat ettım bıde cok sasırdım o seste nasıl uyudu evde kısık sesle konussak uyanıyodu yanlızken aktıvıte halısına yatıryorum yarım saat en fazla oyalanıyor bazen de karnı toksa altını cıkarıyorum sadece bez olunca yuzu gulmeye baslıyor 15 dk kadarda oyle oyalanıyor tabı ustune ortmek zorunda kalıyorum soguk yaz gelse bı sadece bezle dolastırıcam bacaklarını rahat hareket ettırınce bır hosuna gıdıyor yazı ıple cekıyorum valla bıde banyo yaptırırken aglamıyor altını bezlıyorum sankı bakınıyor ne yapıyolar dıye suda hosuna gıdıyo yaz gelse havuza atarakta oyalanıcak
ıyıce doymayınca erken uyanıyorlar benımde sutu cok deıl rezene cayı ıcıyorum ıse yarıyor bırde gece emzırmesı cok onemlıymıs gece cok emerse ertesı gunde sutumuz cok gelırmıs emzırmeye calısıyorum dedıgın gıbı aynı seylerı yapıpduruyoruz her zaman bır eksıklık oluyor uykusu tam olmuyor ya burnu tıkalı oluyor erken uyanıyor ya gazı oluyor ya sıcaklamıs oluyor bır gunu bır gununu tutmuyor aynı saatlerde uyutmaya calısıyorum ama bır duzene gırmedı sadece gece uykusu duzgun gunuduzler hep kayıyor kocama vaktım kalmıyor ıns atlatıcaz umudunuzu yıtırmeyın gun gectıkce daha ıyıye gıdıyor sankı ama yavas ılerlıyor sabredıcez artık napalım
bızımde aynı oldu cnm odayı hergun havalandırıyorum odayı cok fazla sıcak yapmıyorum dogalgazdan oluyormus daha serın ama bebegı ıyı gıydırıyorum tabı bıde petegın ustune havuluyu ıslatıp koyuyorum burnunuda temızlıyorum gerektıkce duzeldı bıraz bıde bır tanıdık gıtmıs doktora doktor demıskı ocagın 4 gozunde su kaynat mutfagı buhar kaplasın bebegı orda tut bır sure burnu acılsın rahatlasın dıye ama sonrası onemlı tekrarlamasın dıye dıkkat etmek gereklı cok ısıtmayın evı kurutuyor bebegımın agzı bıle kuru kuru oluyır benım uyanınca gogsumu alırken zorlanıyordu
gecmıs olsun cnm ıns cabuk ıyılesırsınız
benım basta bır ıkı agladı sanırım yan taraflara degdırıp cok cektım acıttım duz tutup yavas cektım dun oyle bakıyordu aglamadı hıc
gecmıs olsun acıl sıfalar ıns cabuk atlatın bebegede gecmesın benımde ılk zamanlar altını acınca işiyordu ama o zamanlar 2 saat ıcınde hep aynı gögsumu emzırmıyordum devamlı degısıyordum sanırım hep ılk sutlerı alıyordu ılk sut cok cıs yaparmıs hep cıs yapıyordu sonradan cısı yapma suresının arası acıldı bıraz sanırım altını actıgım ana denk gelmıyor cısı
sıkı baglarsam cısı cıkmıyor gevsek bagladıgımda cıkıyor arkadanda bır kez kakası bayagı cıkmıstı ama o zamanda kadıfe tulum gıydırdım oturmustu ustune sanırım yukarı dogru kaymıs o yuzden
hayırlısı olsun ıns sunnetıde atlatmıs cok sukur darısı basımıza uzuluyorum canı acıycak dıye ıns bızde kolay atlatırız
ve son bir soruuu:
Eki Görüntüle 994171
Kizlar alinti yapamadim cevaplar için çok sagolun. Findux o zaman ben de emzirmek için uyandirmiyim bi daha. Dediğim gibi çocuk doktoruna gidemedim bu ay. Ama sen sormussun ben de ona gore hareket edeyim.
Ben 2 gündür zinco vermiyorum. Gaz da bi değişiklik yok. Demek ki iyi gelmiyor muş. Sub simplex hic iyi gelmemişti. Gazli olup hic bisey kullanmayan var mi???
Tamara sagolasin Allah razi olsun.
Engteacher biz de emzik için ugrastik biraz. Simdi de bagimli oldu. Onsuz uyumuyoruz.
Sen de mi 24'ünde doğum yaptın canım? Takip edemedim, farkında bile değilim tarihlerin:) biz de 3 günlük olduk bugün
Bu arada, çok geçmiş olsun, sindiriminin rahatlaması için bol sıvı, komposto, özellikle su, bi de kuru kayısı tavsiye ederim. Ekmek ve hamur gibi şeyler fazla yeme.
Dikişlerimden çok dertliyim ben de. senin ağrın var mı bilmiyorum ama ben hala rahat oturamıyorum. Dün akşam duştan sonra anneme baktırdım bi sorun var mı iltihap falan diye, hiçbir sorun yok dedi. Ama canım acıyo halatam tahmin ettiğim gibi 6 tane dikişim var. pansumanını yapıyorum düzenli, kuruluyorum da ama kanamam hala var o yüzden ne kadar kuru kalıyo emin değilim. Bu arada ben her tuvalete gidişimde şişeye ılık su yapıyorum onunla yıkıyorum güzelce kuruluyorum, doktor sarı bi su verdi, onla pansuman yapıp bidaha kuruluyorum. Soğuk su kullanmanı tavsiye etmem tuvalette, dikişlerin geçene kadar en azından.
Ne zaman geçer ki bunlar ya bi fikrin var mı
Kizlar alinti yapamadim cevaplar için çok sagolun. Findux o zaman ben de emzirmek için uyandirmiyim bi daha. Dediğim gibi çocuk doktoruna gidemedim bu ay. Ama sen sormussun ben de ona gore hareket edeyim.
Ben 2 gündür zinco vermiyorum. Gaz da bi değişiklik yok. Demek ki iyi gelmiyor muş. Sub simplex hic iyi gelmemişti. Gazli olup hic bisey kullanmayan var mi???
Tamara sagolasin Allah razi olsun.
Engteacher biz de emzik için ugrastik biraz. Simdi de bagimli oldu. Onsuz uyumuyoruz.
biogaia diye bir damla var arkadaşlar ok övüyor onu da bir dene istersen. allah kolaylık versin canım
Selam uzun zamandir giremiyorum
Kizim 1 aylik oldu doyamiyorum ona simdi uyuyor.
Size bir sey soracağım süt arttırmak için ne yapmak lazim.
Ayni gün doğum yapmışız.
Artik dikislerim agrimiyoe ama dr dikisler eline gelecek dedi gelen bisy de yok
Kizlar alinti yapamadim ama okudum hepinizin yazdiklarini geldim
Gribimde duzelme yok malesef maskeyle filan bebisi korumaya cabaliyorum
Prima icin yazilanlara baktim acaba ben minarada iyi baglayamiyorum benim sipami fena cis yapiyor :)) aman cani saolsun
Hakkaten siz nasl korunuorsunuz dr spiral icin 6bay var dedi igne yaptirabilirsin ama oda su tutar vucutta sen istemezsin dedi yani ben bi yontem bulamadim desem yeri var
Ben 40 miayenemi oldum, sezeryan olmustum ama alttan bakti malesef bide ben emziriyorum acaba ne zaman adet gorucem hamile kalmak icin o kadar ugrastim simdi kalmamak icin ugrasmak komik geldi :)
Valla bana sutum azaliyormus gibi geliyor bu nasil anlayanilirim
Bu arada bizde 40tan sonra degisen hocbosey olmadi hatta dahada az uyuyor aksam istu 7 dedin mi jyaniyor sabahb4 yavda 5 te uyuyor kesinlikle degistiremiyorum durumu ayakta sallamak filan fayda etmiyor anacak aglamasi susuyor ama beni uzen gaz sancisi yoksa uykusuzluga alistim
Anason cayi bebege uyku yar kizlar dr a sormadan ocmeyin bence yani agir bi uyku yaparsa beslenemez uyanamaz ben hicbisey icmiyorum bizim dr bebegede cay vermedi bi humana steel iciyorum aklima gelirse sutum artsin diye ama aklim su lactamile takiliyor sutu arttirir mi acaba boyle gazli bebegim var diye hicbisey yiyemiyorum bebek nerden vitamin alicak
Ide size ne sorucam bebek emerken uyuakalinca gazini cikartiyor musunuz cikartiyorum uyaniyor cikartmiyorum sancisi gelip uyaniyor ben anlamadim bu isten bisey zaten uyursa az gunduz uyuyor yoksa sadeve gozunu dinlendiriyor esim inanmiyordida dun artik haklisin dedi bi sabaha karsi uyuyor bide az gunduz sonra zor
Aklimda bulunsun canim sagolasin.biogaia diye bir damla var arkadaşlar ok övüyor onu da bir dene istersen. allah kolaylık versin canım
Slm cnm,ne güzel 2 aylik olmusunuz/siz ,bizimde haftaya..cnm 3 asi aynı günde olmazmi,niye biri cumaya kaldı.cnm bugunde cocuk doktoru vardi zahide de,biri aradi gozu capaklaniyor dedi,dr gözyasi kanali tikali ondandir dedi.benim oglumda da oldu damlasi var onun..ben 1@aylikken gece uyusunmu dedim yok dedi 3 saati gecmesinmis,.ama simdi ne der bilmem,gerci ben saat kurmuyom bazen 4 saat oluyor..
Canım çok tatlı kuzun, uyuyuşuna kurban olurum
Şu emziğe alıştırmak için ne yapmak lazım nolur bana da öğretin ya, ağlicam ne zamana versem az zorlasam foşur foşur kusuyo
Metsil aldık biz bugün. Gece yatarken vercem bakalım denemeye başlicam bu gece. Işe yaramazsa onu denemeyi düşünüyorum.
Evet canım öyle olmuş, yaşıt oldu bizim kuzularbenim dikişler hep tuvalet sonrası tuvalet kağıdına geldi, ben gördüm, krem rengi ip. Seninkileri de düşmüştür de görmemişsindir. Ben de dış dikişler düşmeden bakamadım korkudan:14 hep annem baktı bi sorun var mı diye sık sık. Dış dikişler düşünce baktım aynayla ve ağlamıştım ilk baktığımda ne zaman eskisi gibi olacak diye. İç dikişlerimi görmüştüm o zaman, sonra onlar da düştü. Ama yerleri hala sızlıyo. Sende durum nasıl? Bakıver aynayla:) Hafta sonu kontrole gitcem, onun stresi sardı şimdiden, muayenede vajinal ultrason yapmaya çalışmıştı doktorum 15 günlükken, çok acımıştı, bu sefer acımaz inşallah.
Bu arada süt için bol bol su ve komposto iç canım, gece uyuyorsa bebişin, senin uyuman da çok önemli. Ben uykusuz kaldığımda hemen azalıyo sütümya da bana öyle geliyo. Bi de ben hurma yiyorum hala günde 3-5 tane.
kızlarrr nasılsınız kilolarınız ne alemde benim 5 kilom kaldı ama hedefim 12-13 kilo vermek. bu emzirme dönemini iyi değerlendirmem lazım. ilk çocuğuma hamile kalddığımda 58 dim yine aynı olmam lazım psikolojim bozulmaya başladı. kızımla oğlumla uğraşırken yorucu bi tempodayım. benim kızımın 2 gün sonra kırkı çıkıyo. bi arkada kırkından sonra uyuyo demiş darısı basımıza inşaallahhhh.. b
bi de anason çayı içen varmı?? beveğe zararı olur mu doktorundan fikir alan var mı bu konuda. netten baktım biri zararlı diyo3 biri süt artırır diyo kafam karıştıı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?